Olet täällä

Citycon - 6.10.2021 04.57

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

On hiukan epätäsmällistä ajatella, että Citycon rakentaisi kauppakeskuksen ympärille, jos se rakentaa kauppakeskuksen tilalle. Isomyyrin kunto ja vuokrausaste on Cityconin mukaan sellainen, että sen vuoksi puuhataan tilalle jotain muuta. Tikkurilan suojelukohde toki on kauppakeskuksen vieressä, mutta Dixi ei ole Cityconin vaan eQ:n kauppakeskus. 

Tavallaan. Tavallan ei. Isomyyrin purku on minusta Cityconin kannalta fiksua. Ostari on rähjääntynyt ja vieressä toinen yhtiön keskus Myyrmanni. Mä ainakin näen Myyrmäen keskustan kehittämisen/kehittymisen aika No Brainerinä Cityconille. Alueelle on tulossa "pilvenpiirtäjä" ja paljon uusia kerrostaloja ja muuta vanhojen 70-luvun betonitalojen tilalle, joissa on ollut toimisto ja liiketiloja pääasiassa. Alue muuttuu paljon viihtyisämmäksi ja aika todennäköisesti tämä vaikuttaa myös jäävän kiinteistökannan arvonkehitykseen positiivisesti. Toinen asia on sitten se, että kauppakeskuksen omistajana jos minulta kysytään: "Suostunko siihen että kauppakeskukseni viereen rakennetaa tuhansia uusia asuntoja?" En näe vaihtoehtoa, vastata: -Ei

 

Myyrmannin vähäistä asiakasvirtaa vähän voivottelin pari vuotta sitten, sillon kun päivittäistavaraostokset pääsääntöisesti siellä tein. En oikein näe vaihtoehtoa, etteivät nämä Myyrmäen uudistus- ja rakennushankkeet tukisi Myyrmannin asukasvirtaa ja sitä kautta liikkeitä ja myös nostaisi alueen arvoa.

 

Isomyyrin purun ja paikalle rakentamisen voi kyllä minusta nähdä Myyrmannin ympärille rakentamisena.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.4.2021 07.31

Ainakin viime vuonna puhuttiin, Veikkauksen vähentävän automaattien määrän 10500:ään, 2020-loppuun mennessä. Tiedä sitten, toteutuiko tuo? 
Veikkauksen kannalta harmillista, jos ehtivät jo vähentää määrää aiemmin, eivätkä näitä "voi" laskea "omiksi" vähennyksiksi. Matteuksen esille tuoma määrä 250kpl, on vähennyksenä kuitenkin jo Veikkaukselle merkityksellinen, jos määrä tosiaan tuon n. 10 500kpl. Ei toki mikään maailmanloppu.

 

Vai raahataankohan nämä jassot sitten muualle? No kiirettä nyt ei varmaan ole, taitavat olla vielä automaatitkin kiinni kuitenkin koronan takia

Näytä koko viesti
Orthex - 18.3.2021 04.48

Kiitokset ketjuun IPO:a kommentoineille. Tässä ja Inderes:in foorumin vastaavassa paljon hyvää keskustelua aiheesta.

 

Lukujen perusteella, P/E n.16 ja tulos 7,69milj vs, valuaatio 121 milj. ja ev/ebit n.9 , ei mikään halpa, etenkään kun ottaa huomioon korona-ajan kotoilutrendin tuoman myötätuulen viime vuoden lukuihin. Pidän selviönä luopuvan pääomistaja tätä "ehostaneen" ennen listautumista.

 

Näistä huolimatta, osallistuin tähän. Oma "trackini" nyt näiden IPO:n kanssa ei niin häävinen ole ollut, jätin mm. osallistumatta: Harviaan(saunat ei kasvumarkkina), Kotipizzaan(ei kilpailuetuja) ja Hoivatiloihin. Tässä markkinassa pidän ylimerkintää lähes selviönä, kun Nightingale:kin ylimerkittiin(smiley)siitä huolimatta  otan tämän lähtökohtaisesti pitoon. 

 

Perusteina:

- Suht defensiivinen ja ennustettava 

-Mahdollisuus kuitenkin reippaaseen kasvuun(vs. salkun suurimmat Sampo&Fortum&Nordea&Citycon&At&t&Altria) toki riski' tähänkin liittyy. 

-Johdon esiintyminen webcastissa: jotenkin sytyin rakennettuun sijoittajatarinaan(olkoonkin että normaali vastuullisuus klausuuli vaikutti ihan yhtä päälleliimatulta kuin muissakin vastaavissa esityksissä). Toimarin esiintyminen oli selkeää, vakuuttavaa ja perustelut valitulle strategialle mielestäni fiksuja. Orgaaninen kasvu(omat myyntimiehet ja organisaatio) sekä suunnitelmat markkinan konsolidoinnista. Tässä toki riskinä, että lähdetään tekemään hankintoja ylihintaan.

- Vaikea kuvitella, että muovikipoilla nyt hääviä kilpailuetua olisi, kurisioteettinä, ensimmäisenä webcastissa muuten pisti silmään toimarin takana taustalla näkynyt roskien säilytys tms. boksi, samanlainen jonka ex avopuoliso laittoi minut joku kuukausi sitten noutamaan, kun juuri sellainen piti saada kun on niin käytännöllinen. Smart Store -collectit vaikutavat kyllä fiksuilta ja hyvin mietityiltä kokonaisuuksilta, hinnasta sanoisin, että jos perus muovikipot tuon maksavat, jää niistä vielä valmistajallekin kohtuullinen siivu.  Kävinpä aamulla ohi ajaessa parissa jälleenmyyjäliikkeessä pällistelemässäkin, ihan hyvin vaikuttavast hyllytilaa saaneen.

 

Riskejäkin toki on: 

-öljyn hinta ja sen vaikutus tuotantoon (toimari muuten sanoi castissa, etteivät ole suojautuneet valmistuksessa, mutta hinnoittelussa käsittääkseni jonkin verran varaa on), Kierrätysmateriaaleja kovin mainostettiin, mutta ne eivät vielä kovin merkittävää osaa kuitenkaan kokonaisuudesta näytelleet.  

-Rahastusanti (vaikka pääomistaja myy, kukaan castissa esiintyneistä johtoryhmäläisistä ei ollut myymässä)

-Koronabuumin loputtua huono tulos vs. vertailukausi.

-Itse pidän suurimpana riskinä, epäonnistuneet yritysostot jos lähdetään niiden kautta laajentumaan(toisaalta nyt jo tehdyt hankinnat Ruotsissa vaikuttavat onnistuneilta.)

 

Tällaisin miettein tein itse tähän saakka suurimman Ipo-merkintäni, katsellaan sitten, minkä verran osakkeita saa ja kuinka yhteiselämä tämän kanssa listalla lähtee sujumaan. En pidä pääomistajan suurmyyntiä kuitenkaan niin isona uhkana, kun kuitenkin lähtökohtaisesti varmastikin ovat tämän kehitettäväksi hankkineet. 

 

Näytä koko viesti
Citycon - 18.3.2021 03.23

Tankkasimpa minäkin eilen tätä lisää syksyllä avatun position kaveriksi, tosin ehkä vähän hätäilin, kun tein sen jo kurssilla 7,48. No en jaksa murjottaa, alun perin meinasin lisäillä jo +0,5€ kalliimpiin kursseihin. Ja eipä näissä pohjille helpolla osu. 

 

Ehkä tämä on tuulipuvun suhinaa, ehkä ei. Mutta en vaan näe, useamman vuoden tähtäimellä mukana olevalla omistuksella Cityconin arvon tipahtaneen eilen yli 7%. Käsitykseni mukaan kanukki omistaja on ollut mukana jo useamman vuoden, eikä kehitys heidän sisällä olon aikana ole ollut mitenkään maireaa. Näkisin, että siellä voi helposti(todennäköisesti) olla muitakin syitä luopumiseen(uudelleen allokointi&tms.) kuin se että tästä ei irtoaisi sellainen 5-6% tulevina vuosina, joka itselle kelpaa tällä riskiprofiililla(enemmän on sitten extraa). Jos myyjä olisi ollut pääomistaja, tilanne varmaankin olisi ollut toinen. Näen tämän, aikalailla malliesimerkkinä siitä, mitä tarkoittaa kurssiliike joka ei perustu liiketoiminnan näkymien muuttumiseen. 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Privanet - 17.3.2021 05.54

riko kirjoitti:

Voi hyvänen aika, että kaupallisen yhteistyön takia pitää nolata itsensä ja pahasti näillä kommenteilla...

Kommenttisi, että sekoitan noteeraamattomien kauppapaikan ja koko yhtiön toiminnan on todella koominen. Annat ymmärtää, että tässä olisi isompikin rahoitusalan toimija kyseessä, vaikka totuus on, että Myllypuron Mäkkärikin on isompi bisnes kuin Privanet. Toki Myllypuron Mäkkäri tuskin pystyy tekemään noin tuhtia turskaa.

 

Haluaisin ystävällisesti huomauttaa, että Myllypurossa ei ole McDonaldsia. Hesburger kyllä löytyy.

 

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 09.41

Pari ajatusta.

 

Kun huuma on noussut tälle tasolle, en usko sen laantuvan. Sitä, mitä tapahtuu GME:n, Nokian, tai BB:n kurssille tai liiketoiminnalle, en osaa tietenkään ennakoida.

 

Sen käsityksen mukaan, joka minulla on, tämä Yhdysvalloista alkanut "squeez"-sijoittaminen/optio treidaaminen tai miksi ikinä tätä haluaakin kutsua, on myös alkanut rantautua Suomeen. Ensimmäiset, sijoittamisesta innostuneet nuoret/nuoret aikuiset ovat kertoneet massiivisista voitoistaan toisille, jotka ovat lähteneet mukaan ilman tietämystä ja houkutelleet mukaan seuraavan, kolmannen kierroksen. 

 

Wallstreetsbets rajoituksilla ehkä nyt "haltattujen" osakkeiden kehitys taittuu tai sitten ei. Noviisit sijoitusmarkkinoilla voimakkaasti vivutettuna tai muuten vain, sanotaanko, alla olevien yhtiöiden liiketoimintaan huomiota kiinnittämä spekuloimassa, kuitenkaan tuskin poistuu Yhdysvalloissa ja se ruokkii kehitystä myös meillä. Oma veikkaukseni on, että vastaava rantautuu "massiivisesti" Suomeen jo kuluvan vuoden aikana, jos ei se täällä jo ole. 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 21.1.2021 09.35

Lehto ei ole ainoa toimija, jolla on ollut ongelmia elementtirakentamisen laadun kansssa. Jos toki ongelmia on muillakin, perinteisemmin toimivilla toimijoilla. 

Tehdastuotannon avulla varmasti on mahdollista tehostaa tuotantoa, tehostaahan "liukuhihnamalli" toimintaa kaikessa muussakin tuotannossa. Jo pelkästään se, että raaka-aineliikenne ja varastointi hoituu vakioidusti, on rakentamisessa merkittävä etu.

 

Toisaalta taas. Oma "elementtituotanto" on huonosti säädettävää, syklisessä rakennusteollisuudessa. Lomauttaa voidaan, joo. Mutta kulut juoksevat lyhennyksistä lähes samassa mittakaavassa, huutaa koneisto punaisena tai seisoo. Perinteisemmällä mallilla, jossa tuotanto hoidetaan aliurakoinnilla, voidaan vain jättää työt tilaamatta. Kapasiteetin kasvattaminen vaatii panostusta myös elementtirakentamisessa, mutta tässä en näe hirveän suurta eroa perinteisempään malliin. Siinä ehkä enemmän rajoittavaksi tekijäksi muodostuu osaava henkilökunta ja kumppaniverkosto.

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.4.2020 05.32

Ostettu tänään(ja viime viikolla).

Fortum: @13,06 ja @12,91

Sampo: @27,63 ja @25,68

Macy's @4,55

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet - 9.3.2020 11.12

Teknokraatti kirjoitti:

 

Tince111 kirjoitti:

Itse en oikein hahmota, miksi myös Fortum on ottanut näin paljon hittiä koronasta, että on lasketellut jopa hieman yleisindeksiä enemmän? Osaisiko joku avata tarkemmin Fortumin koronasta johtuvia riskejä

 

Sähkö ja öljy ovat käytännössä sama hyödyke, joten niiden hinnat seuraavat perinteisesti toisiaan varsin tarkasti, kunnes jokin uusi sähkön generointitapa purkaa sähkön öljyriippuvuuden. Siksi öljyn hinnan pudotessa kymmeniä prosentteja kerralla myös Fortum kumartaa vastaavasti. 

 

Lisäksi. Jos tulee isompi shokki/taantuma, joka vaikuttaa reilummin esim. teollisuuteen, myös sähkön käyttömäärät tippuvat. Teollisuus käyttää yllättävän paljon, verratkaa edelliseen taantumaan. Toki teollisuus saa sähköä muualtakin kuin Fortumilta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.3.2020 02.58

Ruotsissa: Göteborgin seudun tartunnat, alkuun olivat Iranista tulleita. Näistä uudemmista suurin osa Italiasta, hiihtolomalaisia 10k Alpeilla sieltä.

Näytä koko viesti