3.4.2023 - 18:04

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Ilot:

- vaaleissa kavi hyvat

- kokoomus suurin puolue

- persuedustajat sentaan ehka pienesti upgreidattuja versioita aiemmista vuosikursseista

Vahingonilot:

- Ohisalon vihreat otti isosti osumaa

- vassarit otti isosti osumaa

- Rinne ei lapi

- I. Suomela ei lapi

Huomiot:

- Suomessa ei oo tilaa oikeasti liberaalille puolueelle, tama on hyva pitaa mielessa ja ois ollut aika tylya jos vaikka Tere olisi taman takia jaanyt rannalle.

0
0
4.4.2023 - 06:54

Ak

+4
Liittynyt:
21.12.2020
Viestejä:
4

He juuri ilmoitti sen julkisesti. Ottaen huomioon puolueen historia ja valinnat tällä vuosituhannella, niin tuskin haluavat toista kertaa kokeilla häviäjänä hallitukseen menoa. Näinhän tekivät jo nykyhallitukseen mennessään. Keskusta muutenkin on valitettavasti muuttunut paljon vasempaan päin. Eikä vähimpänä tekijänä Saarikko, joka saattaa kylläkin joutaa vaihtoon. Miten keskustan toiminta nykyhallituksessa on eronnut muista vasemmistopuolueista talousasioissa, jos unohdetaan maaseudun asiat? Aivan. Puolueen täytyi aina välillä vetää julkisuudessa itkupotkuraivarit velanotosta maineen ylläpitämiseksi, mutta lopulta kuitenkin se oli aina ihan ok. Kannattaa puheiden sijaan seurata tekoja. Sipilän puolue oli aivan eri kuin Saarikon. 

Tunnen jonkin verran maalla asuvia maanviljelijöitä, metsänomistajia ja yrittäjiä. Ennen ovat keskustaa äänestäneet, mutta ei enää mitään saumaa sinnepäin tällä puolueella. Kaikki vähänkään enempää omistavat/yrittävät ovat äänestäneet kokoomusta tai persuja. Sehän näissä tuloksissakin näkyy.

0
0
4.4.2023 - 06:56

Ak

+4
Liittynyt:
21.12.2020
Viestejä:
4
1UP kirjoitti:

 

Ak kirjoitti:

Eka näyttää hyvältä, toinen sitten taas ei niinkään. Mutta keskusta ei lähde, joten tuossa ne mahikset nyt on. 

 

Sinänsä keskusta pääsisi nyt oikeistohallirukseen tekemään Sipilän hallituksen tyyppistä politiikkaa. Tai ainakin se olisi nyt paljon  helpompaa. Joten mikä on syy, ettei Keskusta menisi hallitukseen? Muuttunut linjaltaan vasempaan vai kyttääkö "iskun paikkaa" ensi vaaleihin?  Nyt kannattajia on vuotanut PS:n riveihin, niin ehkä sieltä siirtyisi takaisinkin jos ei bensan hinta laskekaan kovin oleellisesti?

 

Edellinen siis tähän vastauksena

0
0
4.4.2023 - 07:51

JR

+5098
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1510

Pohdin eilen, että ehkä kepun aika puolueena on oikeasti ohi. Niitä maataloustukiaisista tulonsa saavia on kuitenkin lukumääräisesti hyvin vähän, eli iso äänistä pitää saada muualta. Ne on yleensä tulleet kuolevien tuppukylien väeltä, joilla menee huonosti, koska asuvat kuolevissa tuppukylissä. Ihmiset, joilla menee huonosti, tarvitsevat tietysti syyllisen. Kepulla on ollut tarjota siihen Helsingin herrat, persuilla maahanmuuttajat ja homot. Ja oot vielä isänmaallinen, kun äänestät niitä. Tässä populismivertailussa kepulla ei ole kahta sanaa - onhan paljon mukavampi vihata jotain tuntematonta ja vierasta, kuitenkin sinne Helsinkiin on menny ajan mittaan omiakin sukulaisia (osa niistä oli oikeasti homoja, mutta sitähän ei tiedetä...)

0
0
4.4.2023 - 08:30

mskomu

+1337
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666

Voi ollakin, mutta poistuma tapahtunee hitaasti. Kolmannessa polvessa kepua äänestävät eivät varmasti 30 vuoden yhtäjaksoisen äänestämisen jälkeen kovin vähällä muuta kantaansa. Luonnollinen poistuma osuu suurimmin kepuun ja demareihin, eli jonkinlainen hidas näivettyminen lienee edessä, elleivät sitten onnistu luomaan nahkaansa uudestaan. Kaipa tässä on vähän sitäkin, että jos perinteisesti oli 3 suurta puoluetta, niin niiden oli helpompi erottua imagollisesti toisistaan. Nyt vähän määritelmästä riippuen on 3-4 suurta ja 2-3 keskisuurta puoluetta, mutta kuitenkin 6 puoluetta, jotka ihan realistisesti tavoittelevat 2-numeroista kannatusta ja näiden osalta erottuminen on jo heti vaikeampaa.

Nähdäkseni persujen ensimmäinen nousu meni puhtaasti protestina ja silloin puolueen kirjo oli tosiaan aika laaja ja yhteistä oli lähinnä homo- ja maahanmuuttovastaisuus. Tuolloin äänisaaliin koosta huolimatta siitä oli aika helppo muiden erottua. Nyt puolue alkaa olla oppinut sisäsiistiksi ja vaatii jo muutakin kuin käytöstapoja, että siitä erottuu. Näkisin, että aika hyvin ovat onnistuneet tarjoamaan vaihtoehtoa hyvin erilaisille segmenteille, eli konservatiiviset perusduunarit eivät oikein historiallisista syistä voi äänestää kokkareita, mutta demarit ja vasurit ovat menneet täysillä identiteettipolitiikkaan, niin persut. Samoin konservatiivit "porvarit", joita pelottaa maahanmuutto, ovat menneet persuihin. Ja nyt viimeisimpänä kepu liittyi vasemmistoblokkiin, niin syrjäseutujen ex-kepuillekaan ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin persut. En jaksa uskoa, että tuo voi kovin pitkään kestää, koska perinteisten kolmen suurten kannattajat ovat olleet aika kaukana toisistaan, mutta nyt ovat näennäisesti sulassa sovussa persuissa.

Vasemmalla on toki samankaltainen ongelma, mutta ehkä vähän eri lähtökohdista, eli ensin vasurit kuoppasivat korpikommunismin ja siirtyivät onnistuneesti urbaaniksi humanistipuolueeksi. Vihreät tulivat tavallaan perässä, koska vaikka puolueessa oli aina vahvasti tämä esillä, niin sitä oli tasapainottamassa hyvin markkinaliberaali insinöörisiipi, jota ei enää ole. Marinin johdolla myös demarit lähtivät tähän ja nyt noita kolmea puoluetta ei oikein erota toisistaan. Eli miten sitten erottua muista?

Uskon, että tapahtuu vain sama, kuin pohjoismaissa vähän aikaa sitten, eli äänestäjäkato alkaa siinä määrin korpeamaan, että persuihin vuotaneet puolueet lähentyvät persuja maahanmuuttoasioissa. Jos/kun näin käy, niin persujen pitäisi varmaan ottaa selkeämmin joku teema tai sitten katsoa kepumaisesti kannatuksen sulamista.

0
0
4.4.2023 - 08:59

mnz2000

+48
Liittynyt:
16.4.2021
Viestejä:
31
JR kirjoitti:

Pohdin eilen, että ehkä kepun aika puolueena on oikeasti ohi.

Samaa mieltä. Lisäksi luulen, että jos puolueen nimi olisi vielä Maalaisliitto, sen kannatus olisi enintään puolet nykyisestä. Veikkaukseni on, että suuri osa Keskustan äänestäjistä on ihmisiä, joita politiikka ei kiinnosta pätkän vertaa, mutta jotka lukevat kauhistelevia otsikoita tyyliin "oikeisto sitä" ja "vasemmisto tätä". Ja jos molemmat laidat herättävät kauhistusta, silloinhan keskusta on oikea vaihtoehto?

0
0
4.4.2023 - 09:38

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Tuskimpa kepu on mihinkaan katoamassa, mutta ymmarran kylla haaveet siita parin viimeisen hallituskauden tekemisten tai vaikkapa aluepolitiikkajunttauksen takia.

Pohjoisen poikana koen tassa yhteydessa kumminkin tarpeen puolustella historiallista keskustaa:

- sisallissodan sillanrakentaja

- suomen kielen aseman vahvistaminen (esim opetuskieleksi yliopistoihin)

- pientilallisuusperinteet (iso no no luokkajaolle)

Minusta on hienoa, ettei esim keskustalle perinteisesti vahvoissa kaupungeissa ei ole syntynyt Tampereen tyylista duunari-herra luokkataistelua, vaan yhteistyota ja paikallista sopimista on harjoitettu jo Suomen aikojen alusta asti. 

Oon jopa valmis vaittamaan, etta tietynlainen pientilallisuus elaa ja voi suomalaisessa dna:ssa varsin hyvin. Jos keskusta loytaa keinon uudistua ja puhutella sita, se nousee. 

Itse kylla mielummin ottaisin uudistuneen keskustan kuin persut kokoomuksen oikeaksi kadeksi 100-0. En tietenkaan tassa puhu naista hallitusneuvotteluista, vaan tulevaisuudesta.

0
0
4.4.2023 - 09:52

TL

+1163
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
900

Itse koen olevani teoriassa potentiaalinen keskustalainen. Mutta kepua en ole ikinä äänestänyt ja tuskin äänestänkään. Niin vahvasti se on profiloitut menneessä maailmassa eläväksi syrjäseutujen ja maanviljelijöiden asiaa ajavaksi ja siltarumpupolitiikkaa harjoittavaksi suhmuroijaksi. Tämä näkyy hyvin myös Kepun kaupungeissa saamasta äänimäärästä. Mulle "keskustalaisuus" olisi jotain ihan muuta...

0
0
4.4.2023 - 10:30

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186

Voihan tuossa tietysti olla Keskustalle ns. kultareuna, kuten Vanhanen A-studiossa vihjasi "tappiossa on monesti voiton siemen". Eli neljä vuotta tylyttää nyt oppositiossa hallituksen leikkauksia ja kriisejä (joita jokaiselle hallitukselle tulee) niin kannatuksen kasvu saattaa olla seuraavassa vaaleissa taas "veret seisauttava". Itse lähtisin nyt esim. seuraamaan tarkasti luvatun bensan hinnan laskun aikataulua, joka syrjäseuduilla asuville on oleellinen asia ja nostamaan meteliä jos asia tuntuu viivästyvän.

0
0
4.4.2023 - 10:51

mskomu

+1337
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666
Pörssimörssäri kirjoitti:

Tuskimpa kepu on mihinkaan katoamassa, mutta ymmarran kylla haaveet siita parin viimeisen hallituskauden tekemisten tai vaikkapa aluepolitiikkajunttauksen takia.

Pohjoisen poikana koen tassa yhteydessa kumminkin tarpeen puolustella historiallista keskustaa:

- sisallissodan sillanrakentaja- suomen kielen aseman vahvistaminen (esim opetuskieleksi yliopistoihin)- pientilallisuusperinteet (iso no no luokkajaolle)

Ihan kovia juttuja. Tässä vaan itseä häiritsee se, että jos joku poliittinen liike tai himmeli pystyy perustelemaan olemassa oloaan lähinnä sillä, mitä tekivät 100 vuotta sitten, niin mitä se kertoo? Omilta kotiseuduiltani voisin nostaa vaikka Kajaanin linnan, jolla oli tosi merkittävä vaikutus 1700-luvulla, mutta vaikka se nykyään onkin nähtävyys ja osa historiaa, niin en ihan hirveästi ratsastaisi sen 1700-luvun saavutuksilla. Muita esimerkkejä on demareiden tai ay-liikkeen neuvottelemat jutut 1900-luvun alkupuolella, joista olen hyvin tyytyväinen, mutta mielestäni ne ovat aika huono peruste vaikkapa tukea kyseisiä liikkeitä näin 100 vuotta myöhemmin. Pitäisi pystyä perustelemaan, että mitä tehdään nyt.

0
0
4.4.2023 - 11:22

Farseer

+2058
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1608

Ei Keskusta mihinkään katoa, mutta paluu suureksi puolueeksi on enemmän kuin epävarmaa. Keskisuurena puolueena puolueen on helppo pysyä ja sen poliittista painoarvoa ja merkitystä korostaa poliittinen asema, mutta siihen tuskin suosiolla tyydytään. 80-luvun kasvatit muodostavat nyt rungon eduskuntaryhmässä, joten puolue muuttuu radikaalisti.

Keskustalla on demografisena painotaakkana se, että puolue on menettänyt edustajissaan yhden sukupolven: 40-luvun ja 50-luvun jäärät söivät vuosikymmeniä eduskunnassa ja hallituksessa roikkumalla mahdollisuudet suurelta osin 60-luvun ja 70-luvun kasvateilta, joita puolueesta ei löydy merkittäviltä paikoilta Antti Kaikkosta lukuun ottamatta. Nyt kun nuo jäärät alkavat olla luopuneet, niin tilalle ei ole ollut perillisiä.

80-luvun osalta Keskustan olemassaolo on turvattu pitkäksi aikaa. Siellä on kultainen vuosikymmen: Kulmuni, Kurvinen, Honkonen, Kemppi, Kettunen, Ovaska, Saarikko, Könttä, Savola . Keskustanuorissa itse kaikkien kanssa toimineena voin sanoa että tuo porukka ei katoa minnekään ja loikkauksiakaan en odota. Könttä ikävästi putosi, mutta tuskin lähtee mihinkään ja palaa viimeistään neljän vuoden päästä. Lisäksi Eeva Kalli, joka on perinyt isänsä äänet mikä on Keskustassa ollut harvinaisempaa kuin esimerkiksi demareissa.

Nykynuorten osalta uhkana on Perussuomalaiset, jotka selvästi ovat onnistuneet puhuttelussaan paremmin. Tosin pienenä valopilkkuna nuorin kansanedustaja tuli näissä vaaleissa Keskustasta: https://yle.fi/a/74-20025477 

Sanoisin että nuorisokannatus tulee olemaan se kriittinen tekijä siinä, voiko Keskusta nousta takaisin suureksi puolueeksi. Perussuomalaisten haaste on ylläpitää sitä kannatusta jos he päätyvät hallitukseen.

0
0
4.4.2023 - 12:19

tonza

+1182
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
594

Ihan ensimmäisenä Kepun pitäisi päästää Saarikko tehtävistään puheenjohtajana. Saarikon ulosanti on kuin lapsille puhuisi, joka saattaa tuntua kuulijoista alentavalta. Varsinkin koronatiedotus oli sen tason lässytystä että alkoi vituttamaan kepulaisten puolesta vaikka en puoluetta äänestäkään. 

Kyllä Kepu varmaan porskuttaa vielä pitkään, mutta vaikea nähdä mitään erityistä nousua kuopasta ilman saappaansa kunnolla täyttävää puheenjohtajaa. 

0
0
4.4.2023 - 12:49

GHearst

+447
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
512
tonza kirjoitti:

Ihan ensimmäisenä Kepun pitäisi päästää Saarikko tehtävistään puheenjohtajana. Saarikon ulosanti on kuin lapsille puhuisi, joka saattaa tuntua kuulijoista alentavalta. Varsinkin koronatiedotus oli sen tason lässytystä että alkoi vituttamaan kepulaisten puolesta vaikka en puoluetta äänestäkään. 

Kyllä Kepu varmaan porskuttaa vielä pitkään, mutta vaikea nähdä mitään erityistä nousua kuopasta ilman saappaansa kunnolla täyttävää puheenjohtajaa. 

Miehiä kaivataan puheenjohtajiksi.

0
0
4.4.2023 - 13:01

Farseer

+2058
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1608

Itse mietin puolueeseen takaisin liittymistä ihan jo sen takia että pääsisi ajamaan Antti Kaikkosta puheenjohtajaksi (tai oikeastaan ketä tahansa muuta kuin Saarikkoa). Mutta se ei ole Keskustassa niin helppoa kuin sanoisi, pitäisi myös joko luoda tai etsiä sellainen järjestö jonka edustajana pääsisi äänivaltaisena edustajana puoluekokoukseen. Nuorissa tuli aina oltua äänivaltaisena edustajana paikalla, mutta nyt pitäisi nähdä vaivaa.

0
0
4.4.2023 - 14:03

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599
Farseer kirjoitti:

Ei Keskusta mihinkään katoa, mutta paluu suureksi puolueeksi on enemmän kuin epävarmaa. Keskisuurena puolueena puolueen on helppo pysyä ja sen poliittista painoarvoa ja merkitystä korostaa poliittinen asema, mutta siihen tuskin suosiolla tyydytään. 80-luvun kasvatit muodostavat nyt rungon eduskuntaryhmässä, joten puolue muuttuu radikaalisti.

...

80-luvun osalta Keskustan olemassaolo on turvattu pitkäksi aikaa. Siellä on kultainen vuosikymmen: Kulmuni, Kurvinen, Honkonen, Kemppi, Kettunen, Ovaska, Saarikko, Könttä, Savola . Keskustanuorissa itse kaikkien kanssa toimineena voin sanoa että tuo porukka ei katoa minnekään ja loikkauksiakaan en odota. Könttä ikävästi putosi, mutta tuskin lähtee mihinkään ja palaa viimeistään neljän vuoden päästä. Lisäksi Eeva Kalli, joka on perinyt isänsä äänet mikä on Keskustassa ollut harvinaisempaa kuin esimerkiksi demareissa.

Ei taida edes osaavat poliitikot auttaa, jos aatteen ytimeltä rapautuu pohja alta. Kepun olemassaolon syy on neliraajajarrutuksella vastustaa kaupungistumiskehitystä ja sillä verukkeella kahmia tukia kannatusalueilleen. Tämä viesti ei kovin hyvin resonoi maalta sivistyksen pariin paenneisiin. Kun demografian muutos vääjäämättä harventaa potentiaalista äänestäjäkuntaa ja persut ovat tulleet samoille apajille, on vaikea nähdä enää isoja kannatusloikkia siltarumpupolitiikan kehdossa. 

0
0
4.4.2023 - 14:19

GHearst

+447
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
512
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Ei taida edes osaavat poliitikot auttaa, jos aatteen ytimeltä rapautuu pohja alta. Kepun olemassaolon syy on neliraajajarrutuksella vastustaa kaupungistumiskehitystä ja sillä verukkeella kahmia tukia kannatusalueilleen. Tämä viesti ei kovin hyvin resonoi maalta sivistyksen pariin paenneisiin. Kun demografian muutos vääjäämättä harventaa potentiaalista äänestäjäkuntaa ja persut ovat tulleet samoille apajille, on vaikea nähdä enää isoja kannatusloikkia siltarumpupolitiikan kehdossa. 

Höpö höpö. Neljä vuotta oppositiossa, puheenjohtajaksi Kaikkonen ja Persut vähän ryvettyy hallitusvastuussa, niin nähdään kaikkien aikojen vaalivoitto.

0
0
4.4.2023 - 14:25

mskomu

+1337
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Ei taida edes osaavat poliitikot auttaa, jos aatteen ytimeltä rapautuu pohja alta. Kepun olemassaolon syy on neliraajajarrutuksella vastustaa kaupungistumiskehitystä ja sillä verukkeella kahmia tukia kannatusalueilleen. Tämä viesti ei kovin hyvin resonoi maalta sivistyksen pariin paenneisiin. Kun demografian muutos vääjäämättä harventaa potentiaalista äänestäjäkuntaa ja persut ovat tulleet samoille apajille, on vaikea nähdä enää isoja kannatusloikkia siltarumpupolitiikan kehdossa. 

Jep. Hyvin erilaiset syyt, mutta kristillisdemokraateilla on vähän sama ongelma. Oikeastaan Suomen historian voi aika hyvin tiivistää siihen, että mitä KD on vastustanut. Nimittäin kaikki se on tapahtunut ja mennyt läpi. Kaipa tietynlainen nollaa suurempi peruskannatus on monellakin puolueella, vaikka suunnilleen mitä tapahtuisi ja kuinka kauan aikaa tahansa kuluisi, mutta vaikea tosiaan nähdä, että Kepu jotenkin nousisi vielä tai edes pysäyttäisi pidemmäksi ajaksi syöksynsä. Toki voivat hyvinkin saada osan persuihin karanneita takaisin ja jos vaikka kokoomus ja persut muodostaisivat hallituksen ilman kepua, ja se pärjäisi todella huonosti, niin voihan sieltä hyvin vielä kepu nousta merkittävästikin, mutta ei sekään trendiä muuttaisi, vaan näkisin enemmän kuolleen kissan pompuksi.

Ei harvaan asutut alueet mihinkään katoa vuodessa, eikä kymmenessä, eikä edes kymmenissä, mutta kutistuvat hiljalleen. Suurissa kaupungeissa kepun kannatus taitaa heilua jossain 3-6 %:n tiennoilla, pl. Oulu, jossa sielläkin syöksy on ollut melkoista ja nyt taisivat saada Oulussa vain n. 15 %:ia äänistä, joka oli ymmärtääkseni 5 %-yksikön tiputus sitä edeltäviin vaaleihin, joka oli 5 %-yksikön tiputus sitä edeltäviin vaaleihin. Eli joko kepun pitäisi imuroida luokkaa puolet kaikista äänistä kaupunkien ulkopuolelta, tai sitten heidän pitäisi alkaa pärjäämään kaupungeissa. Nähdäkseni jälkimmäinen vaatisi sitä, että puolue uudistaisi täysin itsensä ja profiloituisi poliittisesti keskustaksi, eikä maaseutujen puolueeksi, jota ovat ehkä hieman yrittäneet ja seurauksena äänisaalis kaupungeissa ei ole parantunut, mutta hävisivät persuille haja-asutusalueella.

En rehellisesti sanottuna näe vihreilläkään erityisen valoisaa tulevaisuutta puolueena, koska heidän agendansa on jo mennyt kaikkien puolueiden sisään. Tämä on tietty aatteelle hyvä, mutta puolueelle huono, koska eivät he enää erotu ympäristökysymyksissä, elleivät vedä linjaa ihan retardiksi. Vrt. sanotaan, että kaikki puolueet alkaisivat humanitäärisen maahanmuuton suhteen nuiviksi, niin mitä persut tekisivät? Jos he haluaisivat siinä maailmassa erottua muista puolueista, niin heidän pitäisi aidosti ottaa äärimmäinen linja ja vaatia nollalinjaa joka asiassa. Vähän, kuin vihreät nyt, mutta se taas ei uppoa oikein keneenkään ja sitä pidetään lähinnä hörhöilynä.

Vaihtoehtouniversumissa tällainen voi käydä minkä tahansa puolueen kohtaloksi. Sanotaan (tai unelmoidaan), että kaikki puolueet yhtäkkiä kiinnostuisivat taloudesta ja haluaisivat tasapainottaa julkistalouden. Nyt kokoomus erottuu sillä, että he olisivat leikkaamassa edes jotain. Jos kaikki puolueet olisivat leikkaamassa, niin kokoomus ei enää erottuisi, elleivät he sitten olisi leikkaamassa rajusti enemmän. Jos muut olisivat ottamassa 4-6mrd ja kokoomus 7mrd, niin entä sitten? Eli heidän pitäisi leikata sitten vaikka 12mrd, jotta erottuisivat muista, mutta vetoaisiko se enää äänestäjiin? Enpä usko, että edes tuossa vaihtoehtotodellisuudessa. Eli puolue ja aate menee, jos siltä häviää pohja (kaupungistuminen, sekulaarisuus, sodattomuus, jne.) ja puolue, muttei aate, menee, jos se nousee kaikkien listoille.

0
0
4.4.2023 - 18:33

Saunatonttu

+52
Liittynyt:
1.6.2021
Viestejä:
71
Farseer kirjoitti:

Itse mietin puolueeseen takaisin liittymistä ihan jo sen takia että pääsisi ajamaan Antti Kaikkosta puheenjohtajaksi (tai oikeastaan ketä tahansa muuta kuin Saarikkoa). Mutta se ei ole Keskustassa niin helppoa kuin sanoisi, pitäisi myös joko luoda tai etsiä sellainen järjestö jonka edustajana pääsisi äänivaltaisena edustajana puoluekokoukseen. Nuorissa tuli aina oltua äänivaltaisena edustajana paikalla, mutta nyt pitäisi nähdä vaivaa.

Miksi ihmeessä juuri Kaikkosta? 

Vaalirahakohun perusteella mies on viimeisen päällä suhmuroija.

0
0
4.4.2023 - 19:21

TL

+1163
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
900
Saunatonttu kirjoitti:

Miksi ihmeessä juuri Kaikkosta? 

Vaalirahakohun perusteella mies on viimeisen päällä suhmuroija.

PJ:n on hyvä edustaa puolueensa arvoja - joten Antti taitaisi sopia Kepun PJ:ksi oikein hyvin.

0
0
4.4.2023 - 20:13

madgecko

+55
Liittynyt:
16.1.2020
Viestejä:
210
1UP kirjoitti:

Voihan tuossa tietysti olla Keskustalle ns. kultareuna, kuten Vanhanen A-studiossa vihjasi "tappiossa on monesti voiton siemen". Eli neljä vuotta tylyttää nyt oppositiossa hallituksen leikkauksia ja kriisejä (joita jokaiselle hallitukselle tulee) niin kannatuksen kasvu saattaa olla seuraavassa vaaleissa taas "veret seisauttava". Itse lähtisin nyt esim. seuraamaan tarkasti luvatun bensan hinnan laskun aikataulua, joka syrjäseuduilla asuville on oleellinen asia ja nostamaan meteliä jos asia tuntuu viivästyvän.

Vanhasella oma lehmä (ja maine) ojassa kun on tämän kepun alennustilan kehittymisessä ollut osallinen. Ihan vaan oppositioon mennään vasemmistopuolueiden kanssa ja siitä sitten veren seisauttavaksi voitoksi ensi vaaleissa noustaan!?

Oppositioista voi yksin sitten huudella polttoaineen hinnasta. Eiköhän porvarihallitus ole enemmänkin se paikka missä voidaan yrittää liikkumisen kustannuksien kohoamista hillitä....

 

0
0
5.4.2023 - 08:54

joeplotter

+371
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
214
TL kirjoitti:
PJ:n on hyvä edustaa puolueensa arvoja - joten Antti taitaisi sopia Kepun PJ:ksi oikein hyvin.

Joo ja eikös muussakin järjestäytyneessä rikollisuudessa kovin konna ole aina kärjessä. laugh

Demariyhteistyötä karsastavana toivoisin, että kepu saataisiin jollakin lahjalla mukaan, kunhan ei kovin kalliiksi kävisi. Näiden etujärjestöpuolueiden kans pelaaminen tulee vaan ikävän kalliiksi pitkässä juoksussa eikä mitään saada muutettua nopeasti. Pitäiskö alkaa tehdä tylysti niin, että silloin kun eivät tarjoudu hallitukseen, rangaistaan surutta ilman rasvaa? 

 

Olipa harmitus ja yllätys, ettei liberaalit menestyneet. Ehkä kärsin vahvistusharhasta, mutta pöhinä vaikutti lupaavalta. Jotain karismaattista vetonaulaa vaatis. En tiiä sitten, että vaikuttiko kurjaan tulokseen myös tää ylitiukka kolmen suuren vääntö. 

0
0
5.4.2023 - 10:43

kravaattikukko

+46
Liittynyt:
21.2.2018
Viestejä:
56
joeplotter kirjoitti:

 

TL kirjoitti:

PJ:n on hyvä edustaa puolueensa arvoja - joten Antti taitaisi sopia Kepun PJ:ksi oikein hyvin.

 

Joo ja eikös muussakin järjestäytyneessä rikollisuudessa kovin konna ole aina kärjessä. laugh

Demariyhteistyötä karsastavana toivoisin, että kepu saataisiin jollakin lahjalla mukaan, kunhan ei kovin kalliiksi kävisi. Näiden etujärjestöpuolueiden kans pelaaminen tulee vaan ikävän kalliiksi pitkässä juoksussa eikä mitään saada muutettua nopeasti. Pitäiskö alkaa tehdä tylysti niin, että silloin kun eivät tarjoudu hallitukseen, rangaistaan surutta ilman rasvaa? 

 

Olipa harmitus ja yllätys, ettei liberaalit menestyneet. Ehkä kärsin vahvistusharhasta, mutta pöhinä vaikutti lupaavalta. Jotain karismaattista vetonaulaa vaatis. En tiiä sitten, että vaikuttiko kurjaan tulokseen myös tää ylitiukka kolmen suuren vääntö. 

Varmasti kolmen suurimman vääntö vaikuttaa ja monesti olen itsekin äänestänyt pienpuolueita, mutta tällä kertaa en. Myös vaalitapa suosii suuria puolueita, ja jos en täysin väärässä ole, niin pienpuolueilla olisi enemmän paikkoja, jos ne määräytyisi absoluuttisen äänimäärän mukaan. Voin olla täysin väärässäkin, mutta näin olin lukevinani.

Kokoomushan on myös etujärjestöpuolue ja toimii aika vahvassa EK:n liejassa. Helppo havaita monissa ulostuloissa viimeisen 3v aikana, niin EK ja Kokkarit tullut samaan aikaan lähes identtisillä viesteillä julkisuuteen ajankohtaisesta aiheesta. En ole myöskään mitään varsin vahvaa pienyrittäjyyden ajamista Kokoomukselta nähnyt viimeisen 15v aikana vs. isojen yhtiöiden. 

En tiedä aiempia lukuja, mutta vaikuttaisi, että yrittäjiä tavallista enemmän eduskunnassa. Persujen listalla jopa 41% yrittäjätaustaisia ja kokkareilla 25%, keskusta 30%.

Yrittäjäkansanedustajat

 

0
0
5.4.2023 - 11:28

JP

+411
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
248
Farseer kirjoitti:

Sinipunaisen katastrofin todennäköisyys lisääntyi juuri roimasti, kun Sanna Marin ilmoitti jättävänsä demarien puheenjohtajuuden: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009501526.html

Ei yllätä. Sanna on lähdössä seuraavalla lennolla johonkin kovapalkkaiseen EU-virkaan ja seuraavissa vaaleissa häämöttävän SDP:n murskatappion saa ottaa niskoilleen joku muu, vaikka siemen kylvettiin jo nyt. Taktiset äänestäjät nimittäin palaavat omien puolueidensa pariin.

0
0
5.4.2023 - 11:47

hauturi

+3085
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2313
JP kirjoitti:

seuraavissa vaaleissa häämöttävän SDP:n murskatappion saa ottaa niskoilleen joku muu, vaikka siemen kylvettiin jo nyt. Taktiset äänestäjät nimittäin palaavat omien puolueidensa pariin.

Taktiset varmaan palailevat, mutta jos SDP jää oppositioon se voi nostaa kannatusta, koska yleensähän hallituksen tekemisistä ei koskaan kauheasti tykätä ja osa porukasta siirtyy aina äänestämään oppositiota, koska ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella.

0
0
5.4.2023 - 11:51

TL

+1163
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
900
hauturi kirjoitti:

 

JP kirjoitti:

seuraavissa vaaleissa häämöttävän SDP:n murskatappion saa ottaa niskoilleen joku muu, vaikka siemen kylvettiin jo nyt. Taktiset äänestäjät nimittäin palaavat omien puolueidensa pariin.

 

Taktiset varmaan palailevat, mutta jos SDP jää oppositioon se voi nostaa kannatusta, koska yleensähän hallituksen tekemisistä ei koskaan kauheasti tykätä ja osa porukasta siirtyy aina äänestämään oppositiota, koska ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella.

Mikäli leikkauslupaukset pidetään tulee oppositiosiirtymä olemaan selvästi normaalia suurempaa. Eli oppositio ei välttämättä ole kovin huono vaihtoehto mikäli jaksaa odotella ministerisalkkua yhden vaalikauden yli. Näin tämä demokratia valitettavasti toimii ja lienee myös isohko osasyy leikkaamisen hankaluuteen.

0
0
5.4.2023 - 11:56

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186
Farseer kirjoitti:

Sinipunaisen katastrofin todennäköisyys lisääntyi juuri roimasti, kun Sanna Marin ilmoitti jättävänsä demarien puheenjohtajuuden: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009501526.html

Todennäköisyys kyllä minustakin lisääntyi, mutta tuosta katastrofista voi olla monta mieltä. Edellinen vasemmistohallitushan oli vastaisku Sipilän leikkaushallitukselle ja nyt taas oikeisto sai ison voiton. Halutaanko Suomeen oikeasti blokkipolitiikkaa, joka vaihtaa suuntaa joka vaalien jälkeen? Kaikesta huolimatta se sinipuna taitaisi olla paras keino katkaista tälläinen trendi. Ne hallitusohjelmat kyllä on neuvoteltavissa.
0
0
5.4.2023 - 12:00

madgecko

+55
Liittynyt:
16.1.2020
Viestejä:
210
1UP kirjoitti:

Todennäköisyys kyllä minustakin lisääntyi, mutta tuosta katastrofista voi olla monta mieltä. Edellinen vasemmistohallitushan oli vastaisku Sipilän leikkaushallitukselle ja nyt taas oikeisto sai ison voiton. Halutaanko Suomeen oikeasti blokkipolitiikkaa, joka vaihtaa suuntaa joka vaalien jälkeen? Kaikesta huolimatta se sinipuna taitaisi olla paras keino katkaista tälläinen trendi. Ne hallitusohjelmat kyllä on neuvoteltavissa.

Toisaalta sinipunassa on se riski että demarien kanssa toimiminen tekee kokoomukselle keskustat. 

Blokkipolitiikka voisi kyllä loppua, mutta ei sen takia kai pidä omaa ohjelmaa vesittää?

 

0
0
5.4.2023 - 12:09

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186
madgecko kirjoitti:

 

1UP kirjoitti:

Todennäköisyys kyllä minustakin lisääntyi, mutta tuosta katastrofista voi olla monta mieltä. Edellinen vasemmistohallitushan oli vastaisku Sipilän leikkaushallitukselle ja nyt taas oikeisto sai ison voiton. Halutaanko Suomeen oikeasti blokkipolitiikkaa, joka vaihtaa suuntaa joka vaalien jälkeen? Kaikesta huolimatta se sinipuna taitaisi olla paras keino katkaista tälläinen trendi. Ne hallitusohjelmat kyllä on neuvoteltavissa.

 

Toisaalta sinipunassa on se riski että demarien kanssa toimiminen tekee kokoomukselle keskustat. 

Blokkipolitiikka voisi kyllä loppua, mutta ei sen takia kai pidä omaa ohjelmaa vesittää?

Sen takiahan siellä on ne hallitusneuvottelut, että sopivat sellaisen kompromissin mikä pystyvät  mukaan lähtevät nielemään. Näillä Suomen kannatuksilla ei pääse vielä kukaan sanelemaan omaa ohjelmaansa. Vaalivoittajakin joutuu käytännössä aina hattu kädessä kosiskelemaan halukkaita mukaan. 
0
0
5.4.2023 - 12:30

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368
JP kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Sinipunaisen katastrofin todennäköisyys lisääntyi juuri roimasti, kun Sanna Marin ilmoitti jättävänsä demarien puheenjohtajuuden: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009501526.html

 

Ei yllätä. Sanna on lähdössä seuraavalla lennolla johonkin kovapalkkaiseen EU-virkaan ja seuraavissa vaaleissa häämöttävän SDP:n murskatappion saa ottaa niskoilleen joku muu, vaikka siemen kylvettiin jo nyt. Taktiset äänestäjät nimittäin palaavat omien puolueidensa pariin.

Hmm. Sanna Marin pelaa nyt itselleen mahdollisuuden toiseen pääministerikauteen tulevaisuudessa kun hän lähtee lataamaan akkuja vaalivoiton jälkeen politiikan huipulta. Sinipuna-hallituksen valtiovarainministerin imago ei oikein Marinin imagoon olisi sopinut ja oppositio olisi kuluttanut naamaa. Antti Lindtman lienee uusi SDP:n puheenjohtaja.

0
0