25.6.2020 - 19:50

Slice

+186
Liittynyt:
5.1.2015
Viestejä:
724

Taasko tämä jatkuu. Roopelta ansiokas viesti johon on laitettu aikaa ja vaivaa. Ilman mitään lähteitä isketään henkilökohtaisuuksilla ja syytetään propagandasta ja valehtelusta. Rispektit sille B:llä alkavalle nimimerkille joka pyysi toimintaansa anteeksi ja modet antoivat armon käydä oikeudesta.

0
0
26.6.2020 - 01:47

Roope1248

+136
Liittynyt:
11.1.2020
Viestejä:
207
Turmiolan Tommi kirjoitti:

 

Roope1248 kirjoitti:

Sakeaa huttua

Flynn hurja esimerkki, miten syytön oli hyvin lähellä joutua vankilaan poliittisten syiden takia.

Sakea huttu jatkuu

 

Kannattaisi lukea muutakin kuin propagandasivustoja, jos haluaa päästä selvillä asioiden oikeasta laidasta. Flynn joko valehteli FBI:n tutkijoille tai hän antoi kahdessa eri oikeusistunnossa väärän valan, kun hän tunnusti valehdelleensa. Hän on siis todistetusti syyllinen jompaan kumpaan rikokseen. Mies vältti tuomion, koska Barrin mielestä valehteluun johtanut FBI:n tutkinta aloitettiin liian köykäisin perustein.

On todella absurdi ilmiö seurata, kun Trump ja hänen kannattajat huutavat koko ajan fake newsiä. Todellisuudessa Vakaan Neron ja hänen seurakuntansa (kuten Roope tässä) oma tuotanto on jatkuvaa valehtelua ja salaliittoteorioiden levittämistä. Hyvin hämmentävää.

Taustaksi, olet tästä toki ehkä perillä. Oheisen Politicon (neutraali toimija Akin mukaan, monen oikeistolaisen mielestä Fake News) jutun: https://www.politico.com/news/2020/04/30/fbi-flynn-documents-227153. Eli FBI:n agentit eivät löytäneet evidenssiä "collusion with russia" tarinalle oheisen artikkelin perusteella - muutama viittaus oli evidenssiinkin. Jostain syystä juttua sitten kuitenkin jatkettiin. 

Tämän tarinan toki varmaan tiesit, koska viittasit tuohon "syytön" kohtaan. Jos Flynn kuitenkin "pleaded quilty" valehteluun, niin miten voi olla syytön.
Tässä on hyvä kysymys, että miksi ihmeessä Flynn tunnustaisi valehdelleensa? 

Flynnin tiimi tässä muutti suuntaa ja päätti ottaa tunnustusta takaisin, ja perusteli sillä, että tunnustus tehtiin uhkailun alla. Tämä uhkailemalla tunnustuksen saaminen on yhdysvalloissa ilmeisesti kiellettyä ja ainakin epäeettistä. Harvoin tälläistä taktiikkaa vastaan uskalletaan lähteä kuitenkaan vääntämään, koska mahdollista hävitä kuitenkin ja saada isompi kakku isojen oikeuskulujen kera. Tehdään usein diili ja kärsitään hieman pienempi kakku - jopa syyttömänä. Täytyy olla hyvät resurssit ja pystyä palkkaamaan hyvät lakimiehet itsellleen, jotta uskaltaa lähteä taistelemaan. 

TIetysti uhkailu pitää pystyä myös osoittamaan. Evidenssiä löytyi sille, että Flynnin poika - jolla vastasyntynyt lapsi - alettiin uhkailemaan syytteillä. Hänen tietotekniikkalaitteensa jo takavarikoitiinkin. Oheisessa jutussa on liitteenä dokumentit, missä evidenssiä uhkailusta https://theconservativetreehouse.com/2020/04/24/flynn-defense-files-supplement-for-motion-to-dismiss-new-evidence-of-mueller-blackmail-using-threat-against-flynn-jr/. Eli tummennetusta dokumentista kohta "We have a lawyer's unofficial understanding that they are unlikely to charge junior in the light of cooperation agreement". 

Barr teki arvion, kun evidenssiä ilmeni, joka ei tukenut tätä juttua. Laillisena perusteena oli ilmeisesti tuo, että ei ollut perusteita alunperinkään aloittaa. Luultavasti alkaa tulemaan syytteitä jossain kohtaa tiettyjä FBI:n agentteja kohtaan vähintäänkin. Mielenkiintoista seurata. Prosessissa voi tosin mennä kauankin, koska on niin iso ja monimutkainen vyyhti useine eri lakeineen. Barrilla voi olla myös henkilökohtainen insentiivi olla erittäin varovainen ja kerätä evidenssiä rauhassa, jotta häntä itseään ei voitaisi syyttää "vallan väärinkäyttämisestä" niin helposti. Häntähän jo nyt pyydetään kuulemiseen,vain erottamisen perusteella.  

Ongelma varmaan keskustelussa on se, että on niin iso kuilu Trumppia koskevassa uutisoinnissa. Jos ostaa oikein vahvasti valtamedian narratiivin "Orange man bad", niin silloin varmaankin tuntuu käsittämättömältä kun joku puhuu tälläistä mitä äskenkin taas kirjoitan. Se on ristiriidassa usean vuoden kumuloituneen uutisvirran kanssa, mitä on lukenut vaikkapa CNN tyyppiseltä sivustolta. Sitten keskustelu menee siihen, että argumentit on tasoa "sakeaa huttua". Voi olla yllättävän iso tuo kumuloituva vaikutus. Jos olet lukenut yli neljä vuotta CNN tyyppistä Trump uutisointia uskoen jutut, niin ihan ymmärrettävä reaktio toki.

Tietysti voi olla toisinkinpäin, että olen itse propagandan uhri. En vain oikein usko, kun olen nimenomaan tätä CNN tyyppistä suomen valtamediaa useat vuodet lukenut ja uskonutkin joskus narratiivin: "orange man bad". Kun juttuja tarkemmin itse tutkiii alkuperäislähteistä (video, puhe, dokumentti jne.), niin yllättää toistuvalla kaavalla se, että toimittaja ei aivan objektiivinen ollutkaan. Nykyään tulee etsittyä myös jotain objektiivisempiakin lähteitä, kuten tuo Politico ja 538 (vaikka omaan silmään nämä kyllä demokraatteihin jonkin verran kallellaan). Sitten republikaaninäkökulman näkemiseksi Fox news. CNN jos haluaa nähdä demokraattileirin kärkevimmän linjan. Suosittelen lukemaan Fox Newsiä ja CNN:ää rinnakkain selaimella testausmielessä, niin näkee hyvin eron suuruuden.

 

0
0
26.6.2020 - 02:34

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660

Texas Biden +1😮.

Markkinoilla ei liikettä B 1,69 T 2,84

Trumpin kampanja mainostaa Kauppalehden Emil Elon mukaan aggressiivisesti Texasissa. Onkohan vasemmistopopulistit höynäyttäneet gallupeilla Brad Parscalen polttamaan rahaa turhaan osavaltiossa, jonka valitsijamiehet viimeksi vieneen demokraattiehdokkaan nimi oli Jimmy Carter 1976?

Tosin Brad ei kyllä kauan enää Trumpin kampanjan rahaa polttele, luulen mie.

0
0
26.6.2020 - 08:29

PikkuPro

+5761
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2798
Paahtopaisti kirjoitti:

Trendi on kieltämättä tällä hetkellä väärään suuntaan menossa katsoi sitten polleja tai puolitäysiä halleja. Tässä alkaa tulla Trumpille sama tilanne kuin jääkiekossa tappiolla olevalle joukkueelle: maalivahti pois. Yritetään mitä tahansa vaikka isolla riskillä trendin kääntämiseksi.

Ikävää tietysti että kyse ei ole jääkiekko-ottelusta vaan maailman johtavasta valtiosta, mutta niin sitä toimii jos uudelleenvalinta on tärkein asia.

Onneksi mikro ei lämmitä keittiötä niin voi huoletta laittaa jo popparit tulemaan.

Mutta siis kun tämän ulkoisen uhan keksiminen on ihan testattu konsepti vähemmän epätoivoisissakin tilanteissa ja Trump ei varsinaisesti väistele kovia pelimooveja niin kyllähän tässä varmasti jotain kunnon käänteitä on luvassa. Olisiko realistisin joku kunnon skandaalicase Bideniä vastaan, Trumpila nyt on jonkin verran massia laittaa homman tutkimiseen ja kehittämiseen. Trumpia vastaan toki löytyisi varmasti moninverroin mehevämpiä skandaaleja mutta se ei taida yhtä helposti vaikuttaa. Yksi syrjähyppy on varmaankin pahempi Bidenille kuin kymmenen lehtolasta Trumpille.

Täyskäännös Trumpilta ja jollain verukkeella sota tai ainakin kunnon sotauhka Irania tai Pohjois-Koreaa vastaan olisi äijäkäs epätoivomoovi. 

 

0
0
26.6.2020 - 10:19

Mäkelä

+516
Liittynyt:
25.6.2020
Viestejä:
315

Joe Biden on taas antanut kommentteja ja puhui kuinka korona uhreja on jo 120 miljoonaa. En kyllä millään jaksa uskoa että hän selviää kampanjan viimeisistä kuukausista läpi kunnialla kun nyt on jo pahoja ongelmia sanomisissa ja muita outoja sekaannuksia.

0
0
26.6.2020 - 10:48

mskomu

+1338
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666

Mutta tässä on se ero, että Trump on aina puhunut sekavia. Nykylinjassa ei nähdäkseni ole mitään muutosta ja äänestäjät ovat siihen tottuneet jo ennen ensimmäisiä vaaleja. Biden sen sijaan ratsastanee ainakin jossain määrin sillä, että nyt on sisäsiisti ja jossain määrin järkeviä puhuva ehdokas. Tuo asemasta nähdäkseni romahtaa paljon kovempaa puhumalla sekavia, kuin Trumpin vastaavasta

0
0
26.6.2020 - 10:56

PikkuPro

+5761
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2798
mskomu kirjoitti:

Mutta tässä on se ero, että Trump on aina puhunut sekavia. Nykylinjassa ei nähdäkseni ole mitään muutosta ja äänestäjät ovat siihen tottuneet jo ennen ensimmäisiä vaaleja. Biden sen sijaan ratsastanee ainakin jossain määrin sillä, että nyt on sisäsiisti ja jossain määrin järkeviä puhuva ehdokas. Tuo asemasta nähdäkseni romahtaa paljon kovempaa puhumalla sekavia, kuin Trumpin vastaavasta

Samaa mieltä ja pätee tosiaan myös skandaaleihin. Trump ikäänkuin frollaa skandaaliriskiä eli jos oletetaan, että oltaisiin tasoissa gallupeissa ja Trumpin kampanjakoneistolta kysyittäisiin "otatteko flipin, että huomenna paljastuu vaikka syrjähyppy ehdokkalta ja arvotaan että kummalle" niin toki toi kannattaisi ottaa. Nyt Trump vielä takana gallupeissa niin sitä isompi skandaalifrolli Trumpille.

0
0
26.6.2020 - 10:57

hauturi

+3087
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2314

JOS pitäisi äänestää presidentiksi joko idioottia tai seniiliä, kumman valitsisitte?

(ja nimenomaan JOS, en väitä kumpaakaan ehdokasta idiootiksi tai seniiliksi, mutta voi olla että moni äänestäjä näkee vaihtoehdot kärjistetysti näin)

0
0
26.6.2020 - 11:01

Turmiolan Tommi

+1514
Liittynyt:
6.8.2014
Viestejä:
599

Mun mielestä on ilmiselvää, että näissä vaaleissa ei ole kyse Bidenistä. On lähes aivan sama mitä Sleepy Joe tekee (kunhan pysyy hengissä) ennen marraskuuta, se tuskin hetkauttaa asetelmia. Seuraavan presidentin ratkaisee kansakunnan mielipide Trumpista. Tämän todistaa viime aikojen muutokset mielipidemittauksissa. Onko Biden muka esiintynyt nyt keväällä erityisen hyvin? Vai johtuisikohan kannatuksen siirtymä vakaan neron suhtautumisesta George Floydin kuolemasta alkaneisiin mellakoihin tai koronaepidemian hillitsemiseen. 

0
0
26.6.2020 - 11:10

Max

+25
Liittynyt:
2.1.2016
Viestejä:
32
Mäkelä kirjoitti:

Joe Biden on taas antanut kommentteja ja puhui kuinka korona uhreja on jo 120 miljoonaa. En kyllä millään jaksa uskoa että hän selviää kampanjan viimeisistä kuukausista läpi kunnialla kun nyt on jo pahoja ongelmia sanomisissa ja muita outoja sekaannuksia.

Biden maalaa aika synkkää kuvaa. 120 miljoonaa jenkkiä kuollut koronaan ja 150 miljoonaa on ammuttu. Alkaa olla kohta porukat vähissä... 

https://www.newsweek.com/biden-says-over-150-million-americans-killed-gun-violence-since-2007-which-would-third-us-1489115

0
0
26.6.2020 - 11:13

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121
PikkuPro kirjoitti:

Olisiko realistisin joku kunnon skandaalicase Bideniä vastaan,

Siis näiden kaikkien skandaalien päälle, viimeisimpänä evidenssi mahdollisesta osallistumisesta Flynn set-upiin? Tuskin vaikutusta, vaikka varmasti lisää tuleekin. Äänet menevät Trumpin puolesta ja Trumpia vastaan, ei tunnu olevan paljon vaikutusta mitä Biden tekee. Saattaa olla kellarissaan mahdollisiin virkaanastujaisiinsa saakka.

PikkuPro kirjoitti:

Täyskäännös Trumpilta ja jollain verukkeella sota tai ainakin kunnon sotauhka Irania tai Pohjois-Koreaa vastaan olisi äijäkäs epätoivomoovi. 

Olisi tosiaankin täyskäännös, en usko tapahtuvan. Veikkaan, että tulee menemään SILENT MAJORITY -strategialla, lyöden tiukasti kiilaa radikaalivasemmiston ja maltillisten väliin. Tapahtuuko herääminen ja viekö perille, jää nähtäväksi.

Demokraatit muuten vaikuttavan kumartavan sen verran rajusti radikaalisuuntaan, että mielenkiintoista nähdä pääsevätkö sieltä ollenkaan takaisin keskemmälle, jos siis valtaan pääsevät, erityisesti jos useampi kriittinen branchcombo on heillä. Jos eivät pääse (tai edes halua), sillä näkisin kyllä olevan aika  kauaskantoisia vaikutuksia ihan globaalisti. Painopiste pysyvästi Orientista itään, hyvästi moninapainen maailma, saattaa pidemmällä tähtäimellä mennä koko länsimainen kulttuurikin pesuveden mukana. No, sitä ennen siellä saattaa tapahtua vielä kummempia, 2nd amendment.

0
0
26.6.2020 - 11:21

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Max kirjoitti:

 

Mäkelä kirjoitti:

Joe Biden on taas antanut kommentteja ja puhui kuinka korona uhreja on jo 120 miljoonaa. En kyllä millään jaksa uskoa että hän selviää kampanjan viimeisistä kuukausista läpi kunnialla kun nyt on jo pahoja ongelmia sanomisissa ja muita outoja sekaannuksia.

 

Biden maalaa aika synkkää kuvaa. 120 miljoonaa jenkkiä kuollut koronaan ja 150 miljoonaa on ammuttu. Alkaa olla kohta porukat vähissä... 

https://www.newsweek.com/biden-says-over-150-million-americans-killed-gun-violence-since-2007-which-would-third-us-1489115

Taitaa kai tarkoittaa kaikkii koroniin? En silti usko tätä lukua.

 

Biden: " 150 million people have been killed since 2007 "

13 vuotta eli 4745 päivää. Tarkoittaisi, että joka päivä kuolee 32292 ihmistä laukausten vaihtoon. Jotenkin vaikea uskoa. Olisiko Sleepy joe lukenut desimaalipilkun väärin ja luku olisikin vain 1,5 miljoonaa, jolloin päivässä kuolleita olisi 323 henkeä. Tämän vielä uskon.

Jos Joe valitaan pressaksi, niin toivottavasti tälläisiä desimaalipikun vääriä ymmärtämisiä ei tapahdu.

0
0
26.6.2020 - 11:21

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121
mskomu kirjoitti:

Mutta tässä on se ero, että Trump on aina puhunut sekavia.

Minulla on ihan giganttinen dissonanssi tämän yleisen "totuuden" kanssa. Olen hyvin paljon kuunnellut, mitä Trump itse sanoo suoraan toimittajille ja puheissaan. Kuten kaikki poliitikot, välillä kiertelee kysymykset, vastaa eri kysymykseen kuin kysyttiin, ja lisäksi usein hyppelee ja kertoo paria kolmea vastausta yhtä aikaa. Minun korvaan ne valtaosin ovat ihan loogista puhetta. Toki, jos luet lehdistöstä tai sometarkkailijoiden otteista (etenkin vasemmalle kallellaan), mitä sanoo, äijästä saa tosiaan vähintään puolihullun kuvan.

Dissonanssi yleisen "totuuden" kanssa on raskasta, kun joutuu pohtimaan josko sitä on sitten kuitenkin itse jolla viiraa. Toistaiseksi olen päätynyt antamaan itselleni terveen paperit.

0
0
26.6.2020 - 11:24

Mäkelä

+516
Liittynyt:
25.6.2020
Viestejä:
315
Tinggeli kirjoitti:

 

Max kirjoitti:

 

Mäkelä kirjoitti:

Joe Biden on taas antanut kommentteja ja puhui kuinka korona uhreja on jo 120 miljoonaa. En kyllä millään jaksa uskoa että hän selviää kampanjan viimeisistä kuukausista läpi kunnialla kun nyt on jo pahoja ongelmia sanomisissa ja muita outoja sekaannuksia.

 

Biden maalaa aika synkkää kuvaa. 120 miljoonaa jenkkiä kuollut koronaan ja 150 miljoonaa on ammuttu. Alkaa olla kohta porukat vähissä... 

https://www.newsweek.com/biden-says-over-150-million-americans-killed-gun-violence-since-2007-which-would-third-us-1489115

 

Taitaa kai tarkoittaa kaikkii koroniin? En silti usko tätä lukua.

 

Biden: " 150 million people have been killed since 2007 "

13 vuotta eli 4745 päivää. Tarkoittaisi, että joka päivä kuolee 32292 ihmistä laukausten vaihtoon. Jotenkin vaikea uskoa. Olisiko Sleepy joe lukenut desimaalipilkun väärin ja luku olisikin vain 1,5 miljoonaa, jolloin päivässä kuolleita olisi 323 henkeä. Tämän vielä uskon.

Jos Joe valitaan pressaksi, niin toivottavasti tälläisiä desimaalipikun vääriä ymmärtämisiä ei tapahdu.

Varmaan tarkoitti 120 tuhatta ihmistä on kuollut koronaan mutta meni taas miljoonat ja tuhannet sekaisin, varmaan myös tuossa ampumistapauksissa sama. Eikä taida olla edes ensimmäinen kerta kun luvut menee noin pahasti sekaisin niin siihen perustan sen että voi tulla raskaat viimeiset kuukaudet Bidenin tiimille.

0
0
26.6.2020 - 11:27

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121

Hah, laitanpa tähän vielä jatkoksi tuosta Trump puolesta/vastaan parhaan kuulemani yleistyksen asiaan liittyen. Meni jotenkin näin: "People are for Trump for WHAT he does and people are against him for HOW he does it".

Onhan tuo tragikoomista, jos maailman mahtavimman supervallan ja demokratian ylipäällikön valinta typistyy tuohon.

0
0
26.6.2020 - 11:58

mskomu

+1338
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666
HanTsiip kirjoitti:

Minulla on ihan giganttinen dissonanssi tämän yleisen "totuuden" kanssa. Olen hyvin paljon kuunnellut, mitä Trump itse sanoo suoraan toimittajille ja puheissaan. Kuten kaikki poliitikot, välillä kiertelee kysymykset, vastaa eri kysymykseen kuin kysyttiin, ja lisäksi usein hyppelee ja kertoo paria kolmea vastausta yhtä aikaa. Minun korvaan ne valtaosin ovat ihan loogista puhetta. Toki, jos luet lehdistöstä tai sometarkkailijoiden otteista (etenkin vasemmalle kallellaan), mitä sanoo, äijästä saa tosiaan vähintään puolihullun kuvan.

Dissonanssi yleisen "totuuden" kanssa on raskasta, kun joutuu pohtimaan josko sitä on sitten kuitenkin itse jolla viiraa. Toistaiseksi olen päätynyt antamaan itselleni terveen paperit.

En väittänyt, että Trump puhuu aina lööperiä, niin kuin vaikkapa Hesarin väittää, mutta ei Trumpin twiittejä tai puheita kauaa tarvitse kuunnella tai lukea, että sieltä löytää asiavirheitä ihan ilman tahallisia väärinymmärryksiä tai kontekstin rikkomista. Tyypillisesti liittyy siihen, mitä hän on itse tehnyt, mutta tulee muutakin soopaa aika säännöllisin väliajoin.

0
0
26.6.2020 - 11:59

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Mäkelä kirjoitti:

Varmaan tarkoitti 120 tuhatta ihmistä on kuollut koronaan mutta meni taas miljoonat ja tuhannet sekaisin, varmaan myös tuossa ampumistapauksissa sama. Eikä taida olla edes ensimmäinen kerta kun luvut menee noin pahasti sekaisin niin siihen perustan sen että voi tulla raskaat viimeiset kuukaudet Bidenin tiimille.

Kyllä sillä meni vain desimaalipilkut sekaisin. Kuolleita on vain 1,2 miljoonaa.

Gun Violence Totals

The toll of American gun violence is horrific, and it is on the rise. Over 1.2 million Americans have been shot in the past decade,1 millions more have witnessed gun violence firsthand,2 and hundreds of millions—nearly every American—will know at least one victim of gun violence in their lifetime.3

  • 36,000 Americans are killed by guns each year—an average of 100 per day.4
  • 100,000 Americans are shot and injured each year.5
  • In 2017, gun deaths reached their highest level in at least 40 years, with 39,773 deaths that year alone.6
  • Gun deaths increased by 16% from 2014 to 2017.7

Of the 36,383 Americans killed with guns each year,8 22,274 are gun suicides (61%), 12,830 are gun homicides (35%), 496 are law enforcement shootings (1.4%), and 487 are unintentional shootings (1.3%).9

 

Lähde (en tarkistanut onko fakenews, mutta moni muu lähde sanoi samaa):

https://lawcenter.giffords.org/facts/gun-violence-statistics/

0
0
26.6.2020 - 12:09

Mäkelä

+516
Liittynyt:
25.6.2020
Viestejä:
315
Tinggeli kirjoitti:

 

Mäkelä kirjoitti:

Varmaan tarkoitti 120 tuhatta ihmistä on kuollut koronaan mutta meni taas miljoonat ja tuhannet sekaisin, varmaan myös tuossa ampumistapauksissa sama. Eikä taida olla edes ensimmäinen kerta kun luvut menee noin pahasti sekaisin niin siihen perustan sen että voi tulla raskaat viimeiset kuukaudet Bidenin tiimille.

 

Kyllä sillä meni vain desimaalipilkut sekaisin. Kuolleita on vain 1,2 miljoonaa.

Gun Violence Totals

The toll of American gun violence is horrific, and it is on the rise. Over 1.2 million Americans have been shot in the past decade,1 millions more have witnessed gun violence firsthand,2 and hundreds of millions—nearly every American—will know at least one victim of gun violence in their lifetime.3

  • 36,000 Americans are killed by guns each year—an average of 100 per day.4
  • 100,000 Americans are shot and injured each year.5
  • In 2017, gun deaths reached their highest level in at least 40 years, with 39,773 deaths that year alone.6
  • Gun deaths increased by 16% from 2014 to 2017.7

Of the 36,383 Americans killed with guns each year,8 22,274 are gun suicides (61%), 12,830 are gun homicides (35%), 496 are law enforcement shootings (1.4%), and 487 are unintentional shootings (1.3%).9

 

Lähde (en tarkistanut onko fakenews, mutta moni muu lähde sanoi samaa):

https://lawcenter.giffords.org/facts/gun-violence-statistics/

36 000 ihmistä kuolee vuosittain niin se tarkoittaa että 360 000 kuolee vuosikymmenessä, 1,2 miljoona ihmistä on ammuttu mutta iso osa selviää hengissä. Joten on tuossa aika iso pilkkuvirhe tullut jos saa 150 miljoonaa kuollutta vuosikymmenessä saati sitten 120 miljoonaa kuollutta koronaan(oli sitten kyseessä kokomaailman luku). Kyllä varmasti äänestäjä alkaa miettiä sitä että onko Bidenillä kaikki kunnossa jos nämä pilkkuvirheet jatkuvat ja ovat noinkin räikeitä.

0
0
26.6.2020 - 12:40

khufu

+239
Liittynyt:
26.2.2015
Viestejä:
192

Peilaten Hauturin aiempaan kysymykseen: valitsevatko äänestäjät presidentiksi miehen, joka heittelee päättömiä ja selvästi valheellisia superlatiiveja ilman mitään pidäkkeitä, vai miehen, joka pyrkii esittämään asiantuntijaa antamalla tarkkoja lukuarvoja, joiden muistamiseen ei kuitenkaan henkinen kapasiteetti riitä?

Sikäli kun huonomuistisen papparaisen taustajoukkojen hyviin tarkoitusperiin ja asiantuntevuuteen voi edes jossain määrin luottaa, niin valitsisin kerta kerrasta seniilin vanhuksen. Valehtelija/idiootti on minusta vaarallisempi.

Bidenin kannattaisi nyt vain noudattaa valittua strategiaa ja olla sanomatta mitään, mihin voi tarttua. Tässä tapauksessa olisi kannattanut käyttää populistiretoriikkaa, ja todeta aseiden/koronan tappaneen satoja tuhansia/miljoonia. Viesti tulee välitettyä, ja epämääräistä väittämää on mahdotonta todistaa vääräksi (mikä oli mittausaikaväli tai rajaus?).

Ei sillä, että yksittäiset lukuarvolipsahdukset näissä vaaleissa mitään ratkaisisivat, mutta jos näitä tulee liikaa niin vastapuoli voi onnistua rakentamaan näistä äänestäjiin uppoavaa tarinaa.

0
0
26.6.2020 - 13:53

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121
hauturi kirjoitti:

JOS pitäisi äänestää presidentiksi joko idioottia tai seniiliä, kumman valitsisitte?

(ja nimenomaan JOS, en väitä kumpaakaan ehdokasta idiootiksi tai seniiliksi, mutta voi olla että moni äänestäjä näkee vaihtoehdot kärjistetysti näin)

Minä olen vähän huolissani, ettei hauturi olisi saanut auringonpistosta näin helteillä. Pitkän linjan tiukalta asia-argumentoijalta tällä viikolla löysää tuottamatonta vittuilua Dharmalle ja sitten tällaisia höpsötyksiä. Äkkiä sisälle viileään! Ensi viikolla kelit viilenee, sitten voi taas ulkoilla.

Eipä silti, höpsöttelin itsekin mielessäni tällä viikolla kysymyksellä kummassa eläisin mieluummin, äärioikeiston vai äärivasemmiston diktatuurissa. En päässyt kauhean pitkälle. Sen verran avasin semanttista Pandoran lipasta, että totesin löytyvän tuottavampaakin tekemistä.

0
0
26.6.2020 - 22:11

Fiilismies

-40
Liittynyt:
26.11.2019
Viestejä:
65
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Fiilismies kirjoitti:

 

Trump rally delivers Saturday-record 7.7 million viewers on Fox News

 #FakeNews jätti asian uutisoimatta.

 

Ei jättänyt. Trump sanoi, että jätti, mikä on eri asia.

https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/06/22/some-wins-trump-can-extract-his-tulsa-rally/

https://www.newsweek.com/students-trump-pack-arizona-event-after-tiktok-teens-tulsa-rally-mischief-1512955

Tässä nyt kaksi Fake News -palkinnon saajaa. Eivät toki vetäneet sellaisilla otsikoilla kuin Trump ja Fox haluaisivat.

 

Sitä et varmaan kiistä, että tästä uutisoitiin todella näkymättömästi, kun taas koronavirustartuntojen kasvulla heti paraatin jälkeisenä päivänä otsikoitiin isoilla otsikoilla. Tavantallaajalle ei paraatista jäänyt kuin 2 mielikuvaa: Mitätön yleisömäärä ja virustartuntojen nousu. CNN ja MSNBC näyttivät paraatista alle 4 minuuttia, koostaen klippejä jossa saatiin Trump huonoon valoon. Suomen mediassa sama juttu. 

Omaan feediini pamahti tälläisiä uutisia paraatin jälkeen:

Ainoastaan tunti näiden uutisten välillä. Aika härskiä.

Demokraattien arvot on mun arvojen kanssa paljon lähempänä kun republikaanien, mutta äänestäisin Trumppia protestiksi siitä härskistä ja moraalittomasta pelistä, mitä he käyvät Trumppia vastaan. Demokraattipuolueen, ja sitä tukevan median mielestä "end justifies the means". Olen eri mieltä.

0
0
28.6.2020 - 19:50

PikkuPro

+5761
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2798

Betsivihje, Trumpia vastaan vaaleissa. 

Perustelu: Florida räjähtää nyt näyttävästi koronassa ja Florida on kriittinen vaa'an kieli osavaltio. Tosiaan noi tartunnat kasvaa siellä nyt eksponentiaalisesti, sunnuntainakin nyt 10,6 tuhatta tartuntaa ja alla huimaa kasvua.

Siellä nyt joko laitetaan talous kiinni tai korona räjähtää - en nää, miten kumpikaan auttaisi Trumpia ja homma ei ehkä ehdi rauhoittua kunnolla ennen vaaleja.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/usa-vaalit-2…

 

0
0
28.6.2020 - 23:43

Roope1248

+136
Liittynyt:
11.1.2020
Viestejä:
207

Florida keskeinen osavaltio heiluriluonteen takia. Korona varmasti erittäin merkittävä tekijä, koska se on aika lailla kärkiteemana valtamedian, CNN, MSNBC, huffpost, Washington post, NYT + muiden kumppanien ja Bidenin Trump vastaisessa kampanjassa. On toki myös objektiivisempia nimenomaan uutissivustoja, kuten bloomberg news. Varmaan sijoittajien oikea infomaatiotarve auttaa laittamaan insentiiviä objektiivisemmalle uutisoinnille.

Katsoin Santisin viimeisimmän briefingin. Mielenkiintoinen pointti se, että arvioi sisätiloihin siirtymisen, kovilla helteillä ja ilmastointilaitteiden edesauttavan koronan leviämistä. Kesä voi olla tästä syystä paha leviämiselle. Toisaalta syksy ei välttämättä enää aivan niin paha. Ihmiset pystuvät silloin oleilemaan paremmin ulkona, missä tauti ei niin helposti leviä. Ja näin ollen voisi teoriassa olla otollinen olosuhde laskevalle trendille 3 marraskuuta kohti mentäessä.

Toinen pointti, että vaikutti lähestymistapa olla suojata riskiryhmiä ja olla sulkematta liikkeitä. Lock down aika kaukaiselta ajatukselta vaikutti kuunneltuani. Ehkä tulee aika paljon nyt nousua kesällä. Koska ei suljeta isolla todennäköisyydellä, niin voi olla aika nopeaan jo ns. peak floridassa. Kenties voisi olla sitten laskua kohti 3 marraskuuta. 

Kolmas pointti Santisin puheesta, että keskiikä oli vain jotain 34 positiivisilla, kuolleisuus näin ollen huomattavasti pienempi.

Neljäs, ilmeisesti Floridassa panostettu vahvasti siihen, että ei laiteta hoivakoteihin positiivisia. Tästä syystä Floridan kuoleisuusluvut voivat olla huomattavasti New Yorkia alhaisemmat, missä isona kohtalokkaana virheenä oli ilmeisesti tämä hoivakoteihin sijoittaminen. 

Kovin korkeaa kuolleisuutta Floridassa ei näistä tekijöistä johtuen välttämättä nähdä. 

Toisaalta, silloinkin vaikka olisi hyvä skenaario ja kuolleisuusluvut pysyisivät pieninä, niin media voi aivan hyvin onnistua syyttämään republikaani Santisia ja Trumppia huonosta epidemian hoidosta ja saada heiluriäänestäjiä uskomaan, että Bideniä kannattaa äänestää Trumpin sijaan.

Iso jokeri on varmaan mahdolliset hoidot. Jos kuolleisuus saataisiin laskemaan paremmilla hoidoilla alhaisemmaksi, kohti influenssaa, niin Covid ei enää aivan, niin hyvin toimisi kampanja-aseena Bidenin Laidalle.  

Hankala arvioida miten äänestäjät ajattelevat 3. marraskuuta. Jos silloin olisi jo valoa tunnelin päässä, vaikkapa parempia lääkkeitä ja rokotekin pian tulossa, niin Covid ei ihan niin paljoa painaisi enää äänestyspäätöksessä - vaikka uskoisi valtamedian narratiiviin, että Trump mokaili Covid hoidon kanssa täysin. Jos Covid toisaalta oikein pahasti jatkaa leviämistään ja ei hyviä hoitoja, niin silloin Bidenin laita pystyy tehokkaammin käyttämään koronaa pelotteluun, että Trumpin valinta on tappavampi ja huonompi. 

Toisaalta korona saattaa olla 4 kuukauden päästä ihmisten mielissä enemmän ns. "Käsitelty" tai totuttu. Ei enää aiheuttaisi niin hyvää pelkoreaktiota median Trump vastainen kampanja koronalla. Ehkä vaikeampi saada Bidenin kannalle kun pelkotasot pienemmällä.  

4kk pitkä aika. Varmaan media seuraavat kuukaudet rummuttaa erittäin vahvasti koronateemalla, kun luvut nousseet monessa paikkaa. Ehkä Trump on huonoissa polleissa vielä koko kesän. Bidenin piilottelutaktiikka voi toimia hyvin. Debatit, joissa huomaa Joella olevan ehkä dementian/alkava dementia ja mahdollinen koronatilanteen paraneminen voivat kuitenkin auttaa Trumppia kääntämään kannatusta. 

Trumpin olisi erittäin tärkeä saada Joen huono isku koko kansan tietoon. Silloin Trumpin tarina siitä, että Joe luovuttaa vallan radikaalille vasemmistolle uppoaa paljon paremmin. Moni, varsinkin vanhempi äänestäjä, kun varmasti hyvin muistaa, että Joe on ollut aika konservatiivinen kyllä. Luotto Joeen voisi mennä osalta konservatiividemokraateilta debattien myötä. Ja ehkä myös seuraavan 4 kuukauden aikana jos Joe ei riittävän selväsanaisesti tuomitse poliisin defund ja jopa abolish liikettä, vandalisointia ja patsaiden kaatelua. 

0
0
29.6.2020 - 00:04

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660
Roope1248 kirjoitti:

...

On muuten ollut oikein palkitsevaa saada Trumpia toivova asiallinen ja pohdiskeleva kirjoittaja ketjuun. Vaikka toivoo eri hevosta, voi hyvin analysoida sovussa.

Trumpin approval raten trendirepeäminen on kuitenkin jatkunut. Tällä approval ratellä ei voiteta mitenkään, joten jotain on tehtävä. Ja eiköhän Donald jotain teekin. Itse pidän epätodennäköisenä, että väittelyt tai mainoskampanjat riittävät. Jotain muuta tarvittaisiin. Vaikka joku sota tai sellainen.

Kertoimet B 1,68 T 2,94

Jos nyt olisi pakko jotain näistä lyödä, lay Trump olisi edelleen valinta. 2016 olisin muuten lyönyt Trumpia 1,1:llä, kun peli oli jo selvä. Olin kuitenkin ottanut sen verran tuikkua murheeseen, etten saanut tiliä auki kun hyväksyin tilanteen (=nopeammin kuin esim. Hillary) enkä tavoittanut (kun en yrittänyt) ketään, joka olisi voinut lyödä. Voitonkotiuttajat pitävät usein matalia kertoimia ylhäällä osakemiehen silmin käsittämättömän pitkään. Muutaman prosentinkin overnight tuotto on aina kiva.

0
0
29.6.2020 - 01:34

Roope1248

+136
Liittynyt:
11.1.2020
Viestejä:
207

Tietysti käänteen Trump tarvitsee. Näkisin parhaana Trumpin mahdollisuutena usean tekijän kombinaation. Voi olla erilaisia kombinaatioitakin, jotka voivat riittää. Ei tarvitse aloittaa sotaa voittoon. (Tai ehkä muuten aloittaa isomman sodan mediaa vastaan tosin kyllä, tai näitä somejättejä). 

Työllisyyden riittävän suuri paraneminen.

Koronatilanteen riittävä paraneminen.

Demokraattileirin liiallisen vasemmalle menon.  Cancel Culture överiksi, antiamerikkalaisuus överiksi. BLM överiksi. White privilege överiksi. Tähän yhdistettynä tosin tarvitaan Bidenin heikko hieman maltillisemman demokraatin esittäminen. Tai toisinsanien luottamuspula, että saa pidettyä kurissa liian vasemmalle menon. Riippumaton tai konservatiivisemmasta laidasta voisi tulla Trumpille ääntä, kun ideologia mennyt riittävän kauas. AOC voitto oli Trumpille todella hyvä juttu. 

Media ja demokraattileiri ylipelaa Trump vastaisen kampanjan. Osa jo protestiksi äänestää Trumppia kun menee maku. Tai sympatiat Trumpin puolelle. 

Defund the police ja  turvallisuudentunteen lasku. Tulee saada yhdistettyä Bidenin valintaan vahvemmin. Nyt Trumppi hieman paransi kuvaansa basensa suhteen, kun alkoi toimiin postaamalla wanted posteria urakalla ja Barr jossain haastattelussa kehui sadoista tutkinnoista terroristilait apunaan. Nixonilla Law & Order kampanja taisi aikoinaan toimia. 

Hyvä pelkotekijä olisi myös juuri ostetun aseen menettämisen pelko, kun ei luottaisikaan demokraatteihin ja Bideniin 2nd amendment asiassa.

Enthusiasm gap auttaa Trumppia saamaan omat kannattajat isommalle prosentilla äänestämään ja toisaalta Biden ei innosta riittävästi. Trump vihakaan ei olisi riittävä motivaatio äänestämään korvaavana tekijänä.

Ja demokraattileirin ei saa onnistua vakuuttamaan liian hyvin vastapointteja edellisiin. 

 

0
0
29.6.2020 - 11:30

Roope1248

+136
Liittynyt:
11.1.2020
Viestejä:
207

Sinänsä olisi loogista, että mustat haluavat muutosta - äänestämällä eri tavoin. Aiemmin on ollut demokraatit vallassa näissä kaupungeissa missä eniten ongelmia mustilla ja mustat ovat demokraatteja isolla enemmistöllä äänestäneet. Ehkä jotkut haluavat vaihtaa republikaaneihin - jos sillä tulisi muutosta. Kärjistetysti, "trump on rasisti" tyyppistä uutisointia vähemmän seuraavat tavalliset kansalaiset kenties haluavat "Law & Order", eivät tulla tapetuksi drive by ammuskelussa tai harhaluodista jengisodissa, kun poliisivoimat ovat kutistettu / tai eivät uskalla samalla tehokkuudella puuttua tilanteeseen syytteiden pelossa. "Defund the police" voi kenties tuntua tyhmältä ajatukselta osan mielestä. Varsinkin, kun poliisiasemien jättäminen on johtanut sen oman lähikaupan tuhoamiseen tai polttoon. 

Mustien keskuudessa on aika vahvoja hahmoja, jotka haluavat vaihtaa republikaaneihin, kuten Blexit johtohahmo Candence Owens.  Trumpilla on myös onnekseen totuus puolellaan. Hän on yllättävän paljon ajanut mustien etuja, kun katsoo työllisyyttä ennen koronaa, "opportunity zones" ja "criminal justice reform".  Musta Ben Carson on hallinnossa ja trumpin kannattajakunnassa on myös runsaasti jo mustia valmiiksi. Jos alkaa tutkimaan tätä asiaa, niin voi yllättyä, että Trump ei itseasiassa olekkaan ajanut mustille vahingollista politiikkaa - päinvastoin - ja vaihtaa sitä myötä Trumppiin ja republikaaneihin. Vaaliväittelyissä tämä tulee olemaan Trumpille aika hyvä pointti nostaa esille. Bidenin track record on oikeastaan aika surkea tässä mustien suhteen politiikassa, hän oli 1994 "Crime Billin" takana. Trumpin on hyvä myös nostaa esiin mokat kuten esimerkiksi  "You ain't black" ja Bidenin "nigger" sanan käytöt.

0
0
29.6.2020 - 13:55

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660

Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät. Mie en nimittäin anna.

Patsaita voidaan siirtää ja poistaa kyllä yhteiskunnan ja sen poliittisten suhdanteiden muuttuessa, jos patsaan kiinteistön haltija niin päättää. Pääsääntöisesti mie kannatan säilyttämistä, koska historian piilottelu on vaarallista.

Mutta en lähde mellakoimaan vaikka tykistökenraali Nenosen hautaa siirrettäisiin. Tai no siitä ehkä jo lähtisin🤔. Mietin siis mikä olisi rivoin patsaan tms. siirto, mitä keksin. 

0
0