Olet täällä

Sijoittajamestari 2016 -kilpailu

6.9.2016, 16:37
#1
+1420
Liittynyt:
9.6.2014, 17:41
Viestejä:
1401

Sijoitustieto toimii Sijoittajamestari 2016 -kilpailun yhteistyökumppanina. Kilpailu käydään 3.–21. lokakuuta.

Kilpailun voittaa henkilö, joka onnistuu saamaan korkeimman tuoton tililleen, johon alun perin sisältyy 10 000 fiktiivistä euroa. Kilpailussa käydään kauppaa fiktiivisellä rahalla mutta todellisilla kursseilla. Kehitys on siksi sama, kuin se olisi todellisessa kaupankäynnissä – etu on se, että et voi menettää rahojasi. Sen sijaan voit voittaa upeita palkintoja ja kunnian olla Suomen paras treidaaja!

 

1
+1
0
-1
1
0
29.9.2016, 13:01
+1420
Liittynyt:
9.6.2014, 17:41
Viestejä:
1401

Sijoittajamestari 2016 -kilpailun palkinnot:

1. 100 grammaa kultaharkko (arvo n. 4000€)
2. 500 grammaa hopeaa + GoPro HERO 4 Silver Edition (arvo n. 700€)
3. Apple Watch Sport 38 mm aluminium (arvo n. 300€)

Osallistu kilpailuun tästä.

 

Sijoittajamestarin 2015 voitti ELEGANSSI 614,10% kehityksellä. ELEGANSSI hallitsi ykkössijaa menestyksekkääsi suuren osan kilpailusta. Voittajan haastattelu julkaistu alunperin Sijoittajamestarin sivuilla.

Kuinka vanha olet ja missä asut?
Olen 22-vuotias ja asun Helsingissä.

Miten olet oppinut käymään kauppaa pörssinoteeratuilla sijoitustuotteilla?
Käytännön ohjeet kaupankäyntiin olen lukenut eri välittäjien nettisivuilta. Sijoittamisen teorian olen oppinut rahoituksen opinnoissani yliopistolla.

Johdit kilpailua pidemmän aikaa. Miten varma olit voitostasi viimeisien päivien aikana?
Jännitin kyllä ihan viimeisiin minuutteihin saakka. Kahtena viimeisenä kilpailupäivänä markkinoiden volatiliteetti oli erityisen voimakasta ja mahdollisuuksia nopeaan kirimiseen oli tarjolla. Myös PELLE1000000:n viimeisellä viikolla suorittama huikea tasainen nousu rinnalleni teki selväksi, että johtoasemani säilyvyys ei ole millään muotoa taattu.

Mikä oli strategiasi kilpailun voittamiseksi?
Pitkän tähtäimen sijoittamisesta poiketen tässä kilpailussa on olennaista ottaa paljon riskiä ja kohdentaa oma kaupankäynti jonkin tietyn kohde-etuuden ympärille. Oma strategiani oli ennakoida keskuspankkien (lähinnä EKP:n) toimenpiteitä ja ennustaa niiden vaikutuksia Saksan osakemarkkoihin. Seurasin keskuspankkien päätöksenteolle olennaisten lukujen (kuten inflaatio ja työttömyys) lisäksi myös muita talousindikaattoreita erottaakseni niiden vaikutukset markkinoiden liikkeisiin.

Olet tehnyt 76 kauppaa. Miten paljon aikaa olet käyttänyt kilpailemiseen? Oletko käynyt kauppaa joka päivä?
Tarkastin omieni ja muiden kilpailijoiden sijoitusten kehityksen monta kertaa päivässä, mutta varsinaisia kauppoja tein aika harvakseltaan. Pyrin ennustamaan suurempia markkinoiden liikkeitä päivän sisäisten muutosten sijaan. Tosin niinä päivinä, kun keskuspankit ilmoittivat aikeistaan jouduin tarkastamaan markkinoiden reaktiot ja muuttamaan omaa positiotani nopeammin.

Käytkö todellisuudessa kauppaa pörssinoteeratuilla sijoitustuotteilla?
Olen sijoittanut suuren osan varallisuudestani ja noin puolet sijoituksistani on alhaisen kulutason ETF:ssä, mutta en käy aktiivisesti kauppaa pörssissä. Kaupankäynti kyllä houkuttelisi, mutta en koe sen olevan passiivista sijoittamista järkevämpää tiheämmän verotuksen ja opintotuen tulorajojen vuoksi.

Millä kohde-etuudella käyt mieluiten kauppaa ja millä perusteella päätät, mihin sijoitat?
Mieluiten käyn kauppaa alhaisen kulutason indeksiosakerahastoilla ja valintaperusteenani on kulujen lisäksi mahdollisimman laaja hajautus. En yritä ottaa kantaa markkinoiden kehitykseen lyhyellä aikavälillä.

Mistä etsit tietoa sijoitusmahdollisuuksista?
Luen sijoittamiseen liittyviä uutisia ja tieteellisiä artikkeleita hyvin monista eri lähteistä. Markkinoihin liittyvän datan haen joko niitä kokoavilta nettisivuilta tai esim. keskuspankkien tietokannoista.

Mitä vinkkejä antaisit aloittelijoille?
Jos sijoitettava varallisuus on pienehkö niin kannattaa suosia ainoastaan passiivista sijoittamista ja matalan kulutason indeksiosakerahastoja. Pienenkin etulyöntiaseman saaminen markkinoilla vaatii paljon työtä eikä sitä seuraava tuotto-odotuksen kasvu ole kaiken sen ahertamisen arvoista. Myös kaupankäyntikulut syövät äkkiä työn tulokset.

Jos kuitenkin hallinnoi suurempia summia ja on päättänyt käydä kauppaa aktiivisesti niin kannattaa etsiä tai kehittää itselleen sijoitusstrategia, joka on harvan muun sijoittajan noudattama. Esimerkiksi suurten yritysten osavuosikatsauksia seuraa valtava joukko ihmisiä ja siksi niiden sisältämä informaatio siirtyy lähes välittömästi ja täydellisesti osakkeiden hintoihin. Sen sijaan olen huomannut, että esimerkiksi asiantuntijoiden ja taloustieteilijöiden keskuudessa vallitseva käsitys siitä, kuinka pankit käytännössä luovat suurimman osan taloudessa kiertävästä rahasta on virheellinen. Tällöin on mahdollista löytää markkinoilta hinnoitteluvirheitä perusteellisen analysoinnin avulla.

0
+1
0
-1
0
0
29.9.2016, 18:42
+9066
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
5738

Miekin ilmoittauduin. Ajattelin sivistyä vähän nykyisistä johdannaisista, joiden kaupankäyntitunnuksiakaan en tunne. Viimeksi nimittäin kun ostin warranttia vuosia sitten, luin ehdot väärin. Luulin alla olevien osakkeiden määrän suuremmaksi. Näkemys oli oikea, mutta tiliä tuli aika paljon vähemmän ja riski oli paljon suurempi kuin luulin. Kyllä sivistyneen ihmisen täytyy erottaa minifutuurit toisistaan... 

0
+1
0
-1
0
0