Olet täällä

Paras välittäjä

27.3.2015, 17:00
#1
Käyttäjän hode kuva
OP
+25
Liittynyt:
19.7.2014, 17:30
Viestejä:
179

Hei!

Käytän Nordnettiä mutta siinä on miinuksena

- korkeahkot välityspalkkiot

- suppeahko pörssivalikoima maailmalla

Lisäksi olen haluaisin avata salkun alaikäiselle jälkikasvulleni jälkikasvun nimiin. Nordnet tarjoaa tähän mahdollisuuden. Entä muut? Saxo Bank? Lynx? Muut? Mitä te käytätte ja miksi?

Ilokseni huomasin että Nordnet on lanseerannut dynaamisen koron sijoituslainalle (riippuu salkun hajautuksesta ja lainan määrästä eli mitä paremmin hajautettu ja mitä vähemmän lainaa sitä alhaisempi korko). Me like. :) Verrattuna nykyisene lähes 5% korkoon joka on helevetin suolainen.

Tarjoaako muutkin välittäjät sijoituslainoja ja miten edullisia ne ovat? Nordnetissä sijoituslainan käyttö on mielestäni nopeaa, hyvin kätevää ja hyvin toteutettu.

Suosituksia / mielipiteitä?

Kiitos jo etukäteen! :)

 

0
+1
0
-1
0
0
28.3.2015, 11:13
+1037
Liittynyt:
26.6.2014, 13:39
Viestejä:
1141

Jos sijoittaa paljon ulkomaille on paras vaihtoehto aktiiviselle sijoittajalle, joka hallitsee tekniikan, on Interactive Brokers. Suomalaisten tilit ovat Britannian sivukonttorin alla eli EU alueella. https://www.interactivebrokers.co.uk/en/main.php IB on parin miljardin markkina-arvon erittäin kannattava ja mukavasti kasvava matalien kulujen välitysfirma, joka on listattu NYSEssä. http://finance.yahoo.com/q?s=IBKR

Tarjolla on suurin osa kehittyneiden maiden pörsseistä. Suomea ei kyllä ole suoraan tarjolla hallintarekisteröintikiellon vuoksi. Tuotteita on tarjolla osakkeiden lisäksi myös mm. futuurit, optiot ja forex. Suurin osa tuotteista millä kehittyneessä maailmassa käydään yleisesti kauppaa löytyy IB:n järjestelmästä. Interactive Brokers tarjoaakin lähes instituutiotason kaupankäyntimahdollisuudet. Osaan esimerkiksi futuurituotteista on kyllä tilin kokoon, tuloihin tai omaisuuteen liittyviä rajoja.

Palkkiotaso on erittäin kilpailukykyinen. Esimerkiksi jenkkimarkkinoille pienille määrille 0,0035 $ per osake, minimi 0,70 $. Euroopassa 0,08 %, minimi 1,25 €. Lainoituskorko on esimerkiksi tällä hetkellä eurolle 1,5 % ja dollarille 1,61 % 100000 yksikköön asti. Isommilla summilla korko on alempi.

Minimisumma tilinvaukseen on 10000 USD tai vastaava summa muussa valuutassa. Minimiveloitus on 10 USD per kk alle $100k tileille, jota voi kuitata välityspalkkioilla, yli 100 k$ tileillä minimiveloitusta ei ole. Raha kulkee suomalaiseen pankkiin ja pankista seuraavaksi päiväksi, kun toimii suomalaisena virka-aikana.

Vaihtoehdoistasi Lynx muuten toimii IB:n alustalla white label periaatteella eli taustalla ovat Interactive Brokersin järjestelmät. Lynxin hinnasto on jonkin verran IB:tä korkeampi.

Kaupankäynti alustaksi ovat Interactive Brokersilla tarjolla tietokoneisiin TWS windowsille, macille ja linuxille. Kännykkään tai tablettiin on tarjolla mobile TWS iPhonelle ja Androidille. Kaupankäyntialusta on oikein hyvä, kun sitä oppii käyttämään, mutta jos tietotekniikka ei ole kohtuullisesti hallussa, tuon alustan kanssa voi olla haasteita. Tilille kirjaudutaan käyttäen käyttäjätunnusta, pysyvää salasanaa ja luottokortin kokoiselta tunnistautumislaitteelta annettavaa kertakäyttöistä salasanaa. Tekninen tietoturva näyttää riittävältä.

Verottajalle pitää itse raportoida tiedot, joten veroilmoitusta saa taas kohta näpertää.

Itse olen ollut IB:n tyytyväinen asiakas jo vuodesta 2007.

 

 

 

 

0
+1
0
-1
0
0
28.3.2015, 23:42
+1
Liittynyt:
5.8.2014, 22:20
Viestejä:
25

Minulla on Nordnetissä noin tusinan verran eri ulkomaalaisten ja kotimaisten firmojen osakkeita ja niistä maksetut osingot ja verot näkyvät veroilmoituksessa ihan oikein mutta siinä kohtaa jossa listataan varallisuus ei Nordnetissä säilyksessä olevia osakkeita ole listattu.

 

IB olisi varmaan paras/halvin mutta eivät jostain syystä hyväksyneet hakemustani. Mitään selitystä ei annettu, laitoin kaikki paperit sisään ja sain jonkun boilerplate-vastauksen että joku tarkastaa antamiani tietoa  ja tästä muutama päivä niin käyttäjätunnukseni vain loppui toimimasta ennen kuin tili oli aktivoitu.

0
+1
0
-1
0
0