Olet täällä

JOM Rahastot - kiinnostaako Kaakkois-Aasia?

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 702

"Maailman väestöstä 60 % asuu Aasiassa ja tulevina vuosina satoja miljoonia ihmisiä nousee keskiluokkaan. Tämä näkyy massiivisena kasvuna kulutushyödykkeiden ja -palvelujen kysynnässä. Myös teitä, rautateitä, satamia ja tuotantolaitoksia rakennetaan ennennäkemättömässä mittakaavassa. Nämä teemat luovat pohjan voimakkaalle talouskasvulle seuraaviksi vuosikymmeniksi. 

JOM Rahastot tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa Indonesian, Filippiinien, Vietnamin ja Kiinan pieniin ja keskisuuriin pörssiyhtiöihin."

 

JOM Rahastoyhtiö aloittaa yhteistyön Sijoitustiedon kanssa ja tarjoaa Sijoitustiedon lukijoille rahastosijoitukset ilman merkintäpalkkiota. Tarjouksen voi lunastaa käyttämällä koodia: sijoitustieto-JOM2018. Lue lisää.

JOM Rahastoyhtiö hallinnoi kahta aktiivista sijoitusrahastoa: Kaakkois-Aasiaan sijoittavaa JOM Silkkitie Aasia –rahastoa ja Indonesian osakemarkkinoille sijoittavaa JOM Komodo Indonesia –rahastoa.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 702

Haastattelussa salkunhoitaja Juuso Mykkänen: Salkunhoitoa kehittyvillä markkinoilla (9.10.2018)

"Kiinnostus kehittyviä markkinoita ja Kaakkois-Aasian maita kohtaan, johtuu näiden demografisesta tilanteesta, suuresta ja enimmälti osin hyvin nuoresta väestömäärästä ja siitä, että rakenteellinen kasvupotentiaali on eri aloilla valtava. Lisäksi suuremmassa kuvassa Aasia talousalueena tulee mitä luultavimmin ottamaan globaalin ykköspaikkansa takaisin seuraavien vuosikymmenien aikana hieman yli 200 vuoden tauon jälkeen." - Juuso Mykkänen

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 702

Juuso Mykkänen: Jenkkien osakekupla puhkeamassa, Aasian ylituottokausi alkamassa?

"USA:n osakemarkkina on (muun maailman ohella) ollut lokakuussa voimakkaassa laskussa, kun osakkeiden valuaatiot ovat kivunneet yli historiallisten kiputasojen, monien yhtöiden tulokset ovat pettäneet, koronnostosykli painaa ja maan johdon ”corporate governance” (hyvä hallintotapa) on retuperällä. Lisäksi kauppasota alkaa vaikuttaa nyt ruohonjuuritasollakin korkeampina kuluina koko USA:n yhteiskunnalle.

Aasian osakemarkkinoiden valuaatio on taas historiallisen alhaisilla tasoilla verrattuna USA:n markkinoihin monien eri mittareiden mukaan. Ja kasvu jatkuu tasaisen vahvana. Tämän vuoksi uskommekin, että Aasian osakemarkkinoiden tuotto tulee kuluvasta kvartaalista lähtien olemaan USA:n markkinoita parempaa."

Käyttäjän djpinpsa kuva
Liittynyt: 19.9.2018, 17:58
Viestejä: 1

Terve,

 

Kiitän kirjoituksesta, mutta olen itse ottanut hieman eriävän näkemyksen aiheeseen.

Kuten me kaikki tiedämme, historia ei ole tae tulevasta. Vaikkakin kurssit olisivat historiallisen korkealla tasolla, ovat ne sitä olleet jossakin kohtaa aiemminkin. Näistä tilanteista on hyvä ottaa oppia, mutta niihin ei sovi sokeasti luottaa kuitenkaan.

USA:n tilanteen näen toisin, nimittäin tämä nykyinen maan johto on tehnyt paljon asioita - painotan sanaa tehnyt. Se, että antaa tekstin politisoitua toistamalla tiettyjä tiettyjen median edustajien näkökulmia, ei luo luottamusta tekstiin. Ei ainakaan minun kohdallani. Olen aina noudattanut tekemisen ohjenuoraa; "pääasia, että tekee jotain". Tietysti tähän liittyy olennaisesti aktiivisuus korjata päätöksien vaikutuksia tarvittaessa. Vaikka päätökset eivät olisi mieluisia juuri itselle tai saman väristen poliittisten lasien pitäjille, ne voivat silti oikeasti auttaa maan taloutta. Aika näyttää, miten nuo tehdyt päätökset ja noudatettu politiikka tuo tuloksia.

"Kauppasodan" olen itse tulkinnut lähinnä neuvottelutaktiikaksi, joka on tuttu Yhdysvaltojen liike-elämästä. Jos tilannetta katsoo tietyn väristen lasien läpi, näkee aina pahaa - siksi pitää pystyä säilyttämään objektiivisuus tarkasteltaessa mitä tahansa asiaa yleisestikin. Asiat eivät ole mustavalkoisia. Tämä "kauppasota" on vaikuttanut talouteen kyllä, mutta miten se tulee päättymään, onkin sitten se iso kysymys tulevaisuudessa. Onko se kenties jo ehtinyt jättää pysyviä haavoja, vai tullaanko näkemään vieläkin jyrkempiä nousuja? Hankalaa siihen on proaktiivisesti suhtautua, mutta pääasia, että tekee jotain ja korjaa tarvittaessa - en lähtisi manaamaan tulevaa ainoastaan neuvottelutaktiikan vuoksi.

Olen avoin keskustelulle ja faktapohjaiselle kirtiikille, toivon, että kommenttini tulkitaan myös sellaisena.

Käyttäjän Kapteeni Ilmiselva kuva
Liittynyt: 15.4.2017, 13:51
Viestejä: 127

Markkinointiahan tama, mutta vahan laihat perustelut, miksi Aasiaan / kehittyville markkinoille kannattaisi sijoittaa juuri nyt. Eiko ennemmin kannata odotella etta korkeat jenkkikorot puhaltavat turhat ilmat pois, ja sitten saa idastakin hyvaa tavaraa viela halvemmalla?

Talvi on tulossa jne.

Poorer and populous emerging market countries like his are among the most vulnerable to the fallout from the ongoing U.S.-Sino tariff war, and rising U.S. interest rates that are drawing investors away and driving down currencies.

Nakemyksia yllaolevaan, kun ko. markkinoita tarkemmin seuraatte?

Käyttäjän Jmakela kuva
Liittynyt: 9.11.2017, 17:46
Viestejä: 189

Nyt jos sijoittaa Aasian markkinoilla voi saada muutaman vuoden ihan ok tuotot mutta kun taantuma iskee niin silloin kyllä Aasiassa pörssit sukeltaa kovempaa kuin muualla. Itselläni on sijoituksia Aasiassa enkä niitä aio myydä enkä myöskään vielä osta lisää vaan odotan seuraavaa isompaa pudotusta joka voi olla -50% kun katsoo vaikka 2008 vuoden romahdusta joten sen jälkeen on taas hyvä tankata Aasiaa. Toki jos aikoo sijoittaa pitkänajan tavoitteella niin silloin ei nyt ole niin hirveästi väliä vaikka nyt ostaisi mutta itse odotan seuraavaa isoa sukellusta joka on tuloillaan.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 702

Juuso Mykkänen - Indonesia, Vietnam ja Filippiinit - Kaakkois-Aasian nousevat taloudet @ SijoitusInvest 2018

-

-

Esityksen slidet täällä

PDF ladattavissa tästä

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 702

Juuso Mykkäsen matkakertomus Kaakkois-Aasiasta: Indonesiassa ja Filippiineillä marraskuussa

"Filippiineillä vierailimme maan suurimmissa kaupungeissa Cebussa ja Manilassa. Edellinen visiittimme Cebussa oli loppukesästä 2017. Cebun luja kasvu näkyi hyvin selvästi jo kaupungin silhuetista, joka oli muuttunut suurkaupunkimaisemmaksi aiempaan matalahkoon kaupunkiprofiiliin verrattuna. Kerrostaloja oli siis selkeästi aiempaa enemmän ja niitä oli myös rakenteilla huomattava määrä. Salkkuyhtiömme Cebu Landmastersin (CLI) kommentit heijastivat myös jatkuvaa kasvua niin Cebuun, kuin myös Visayas ja Mindanao -alueille. CLI:n tulos nousi 9kk/2018 aikana 27 % vuodentakaisesta ja koko vuoden tuloksen pitäisi nykyisestä tahdista hieman kiihtyä. Kuluvalle vuodelle yhtiön PE on hieman alle 4x, P/NAV alennus n. 75 %, yhtiö ostaa takaisin omia osakkeita ja maksaa myös 3,5% osinkoa."

Sijoitustieto.fi
Tavoitteemme on luoda Suomen laadukkain sijoittamiseen keskittynyt keskustelupalsta
Liity keskustelemaan!