Olet täällä

TeliaSonera

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 329

TeliaSonerasta ei vielä ketjua.

Rommausuutisella on aina hyvä aloittaa. Melkoisen laskun sai raportti aikaan, raportin laatijan omat panokset lienee asetettu.
http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/teliasonera+romahti+alimmilleen+yli+kuuteen+vuoteen/a1070642
 
Omat ostot harkinnassa.

 

Käyttäjän JL kuva
JL
Liittynyt: 5.8.2014, 09:45
Viestejä: 89

Täältä löytyy raportin laatijan kirje TeliaSoneran johdolle. On kyllä aika kovaa tekstiä:

http://www.muddywatersresearch.com/research/tlsn/mw-is-short-teliasonera/

muun muassa:

We estimate – perhaps conservatively – that TeliaSonera could have made corrupt payments throughout its Eurasia and Nepal operations that exceed SEK 17 billion (US$2.1 billion). In addition, TeliaSonera is potentially obligated to make additional payment to a problematic partner in Azerbaijan of up to SEK 7.6 billion (US$934.5 million).

Ja täällä vielä videon muodossa kommenteja:

http://www.bloomberg.com/news/videos/2015-10-15/muddy-waters-says-it-is-short-teliasonera

 

 

Käyttäjän mustapörssi kuva
Liittynyt: 22.3.2015, 02:24
Viestejä: 91

No nyt on rajuja syytöksiä.

"TeliaSonera quite possibly holding the all-time record for corrupt payments by a western company"

Huomenna raportin mukaan ilmestyy kirja “TELIA – Alliance of Government and Corruption”. The book promises to further expose the company’s corrupt dealings.

 

Pistin popcornit mikroon ja osakkeen shortiksi.

 

 

Käyttäjän sijoituskilpikonna kuva
Liittynyt: 22.11.2014, 11:35
Viestejä: 97

Itse tässä lueskelen osaria ja mietin viikonlopun yli josko ostaisin hieman.

Tuli alkuvuodesta lykättyä omat osakkeet markkinoille kun 2014 vuoden rapsa tuli ulos.

Hinta alkaa olemaan kohtuullinen, ainakin omasta mielestäni, mutta tällä kertaa en kyllä panosta all in strategialla vaan ostelen vähitellen tippuviin (nouseviin :) ) jos ostan.

Taisin maksaa markka-aikanakin enemmän Soneran osakkeesta mitä se nyt on, ja paska sijoitus olikin.

Käyttäjän mustapörssi kuva
Liittynyt: 22.3.2015, 02:24
Viestejä: 91

Sielt saattaa tulla viel hapokas lasku korruptio syytteistä, mut jos ei usko siihen niin kantsii varmaan ostaa. Ite oon shortannu firman sillä perusteella et kilpailijat on jo laittanu sivuun rahat sakkoja varten ja Telia ei.

Käyttäjän BöC kuva
Liittynyt: 28.3.2016, 13:11
Viestejä: 75

Mitäs tälle tätä nykyä? Ilmeisesti sakkoa näyttäisi olevan tulossa paljon enemmän kuin arvioitiin, mutta kurssi ei vielä kamalasti hittiä ole sen suhteen ottanut? Roikkuukohan porukka irtautumisensa suhteen osinkojen yli? Riskiä on, mutta perustoiminnot ilmeisesti kuitenkin aika tasaisia?

Pohdiskelen mahdollisia ostopaikkoja..

Käyttäjän SaIkunhoitaja kuva
Liittynyt: 30.12.2015, 17:29
Viestejä: 34

Mikä tätä nyt näin painaa? Anot on olly myyjänä taas isosti pari päivää, sama juttu Nokialla(anot myy). Onko tässä joku juttu takana mitä en ymmärrä?

Käyttäjän Nagamorich kuva
Liittynyt: 28.9.2015, 18:58
Viestejä: 64

En tiedä/muista missä suhteissa Telian liikevaihto jakautuu kuluttajiin/verkkohin. Alla oleva siis löyhä veikkaus.

Ericsson vähentää tuotantoa -> Negatiivinen signaali -> Alan yhtiöhin kehittyy myyntipaine?

Käyttäjän SaIkunhoitaja kuva
Liittynyt: 30.12.2015, 17:29
Viestejä: 34

Perjantaina jäi toimeksianto toteutumatta, mut lähellä käytiin. Tänään sipaisin salkkuun siivun, kun päivällä vaikutti et anot ei ollu dumpannu samaan malliin kuin aiemmat pari päivää ja yhtäkkiä näytti myyntilaidassa olevan vähän tavaraa ja siitä se tän päivänen nousu sit lähti. Toivottavasti jatkuu iäisyyteen.

Btw. Oliko tää vaan alottelijantuuria seurata myyntilaidan ohenemista vai onko siinä ihan oikeasti joku perä. Ainakin Nordnetistä pystyy valitsemaan montako osaketta omasta toimeksiannosta näkyy, joten myyntilaitahan voi näyttää kapealta, jos ei siinä näy kaikki toimeksiannot.

Käyttäjän Aykazu kuva
Liittynyt: 25.11.2015, 13:53
Viestejä: 195
SaIkunhoitaja kirjoitti:

Btw. Oliko tää vaan alottelijantuuria seurata myyntilaidan ohenemista vai onko siinä ihan oikeasti joku perä. Ainakin Nordnetistä pystyy valitsemaan montako osaketta omasta toimeksiannosta näkyy, joten myyntilaitahan voi näyttää kapealta, jos ei siinä näy kaikki toimeksiannot.

Ei tuo myyntilaidan oheneminen oikeastaan kerro juuri mitään, homma kun voi kääntyä päälaelleen hetkessä, day-trade meiningillä sitä kyllä lähtökohtaisesti pidetään pienen härkä-runin alkuna yleisesti

Käyttäjän Lucky Luke kuva
Liittynyt: 28.1.2015, 01:15
Viestejä: 385

Mitäs Teliassa nyt oikeastaan tapahtuu? Kurssi painui juuri jo alle 3,5€. Vaihto on poikkeuksellisen voimakasta. Toisinaan tämä on merkki siitä, että haetaan pohjia. Joka tapauksessa käynnissä on melkoinen lisädippaus nyt jo parin vuoden luisun päätteeksi.

Osinkoa Telia on maksanut 0,16€/6kk. Tosin jatkossa tultaneen tuosta alas melko reilusti.Yhtiön osinkolinjauksen alaraja on joka tapauksessa 2sek/osake. Tämä tarkoittaisi yli viiden pinnan osinkotuottoa nykykurssille. Kassavirran puolesta yhtiö voisi jatkaa nykyiselläkin osinkotasolla, mutta lähivuosina pakkaa sekoittaa lukuisat kertaluonteiset kuluerät.

Päällimmäisenä on Aasian lahjusjupakasta syntynyt korvausvaateet Jenkkilässä. Pyyntö on 1,5 mrd USD. Tämä alaskirjattiin nyt Q3:ssa ja kyseinen nippu löytyy jo valmiina kassastakin. On paljon mahdollista, että Telia onnistuu pääsemään pienemmälläkin summalla kuin nyt jo alaskirjattu, mutta se jää nähtäväksi.

Strategialinjauksena TeliaSonera on vetäytymässä Aasiasta ja siirtämässä fokustaan enemmän Pohjoismaihin. Turkcell onkin tehnyt sitovan tarjouksen yhteisyritys Finturista. Fintur hallinnoi Teliasoneran liiketoimintaa Azerbaidjanissa, Kazakhstanssa, Georgiassa ja Moldovassa. OP:n analyytikkojen mukaan arvon pitäisi olla vähintään 600M USD. Varmaan vetäytymisistä tulee kertaluonteisia kustannuksia, mutta uskon, että kertaluonteiset eivät ylitä tuota ostotarjouksen kauppasummaa.

Jatkuvien toimintojen kassavirta on kuitenkin kovalla tasolla ja ajattelinkin ottaa TeliaSoneraa näillä hinnoilla jo salkkuun. Onhan operaattoribusiness kuitenkin varsin vakaata liiketoimintaa luonteeltaan. vrt. Elisa. Olikos tässä jotain mitä ehdottomasti olisi syytä vielä huomioida?

 

Käyttäjän Lucky Luke kuva
Liittynyt: 28.1.2015, 01:15
Viestejä: 385

Itselleni vastaten. Tosiaan kruunun heikkenemisellä on varmaan ainakin vaikutusta tulokseen.

Mahdollisesti merkittävämpi juttu on tämä tapaus Turkcell, josta on riidelty iät ja ajat. Turkcellin q3 tulos heikkeni aika radikaalisti. (eps 0,29/2015 vs, 0,07/2016) En tiedä onkohan Turkin vallankumousyrityksen jälkimainingeilla jotain tekemistä heikentyneen tuloksen tekokyvyn kanssa. Sieltä jäi myös 500M€ osingot tulematta kun Cukurovien, tai ketä siellä nyt onkaan, kanssa ei päästy sopuun.

Ehkä kurssilaskuun löytyy syynsäkin kun tarkemmin katselee...

Käyttäjän Turms kuva
Liittynyt: 10.1.2015, 21:15
Viestejä: 158

Mitä olette mieltä Telia Companyn uudesta ilmeestä Suomessa? Mainonnassa Elisan sinivalkoisuutta vastaan lähdetään suvaitsevaisuus edellä, mikä minun mielestäni saattaa olla hyväkin idea. Panostetaan selvästi entistä nuorempiin asiakkaisiin, hengitään Elisan pullantuoksun rinnalle kansainvälisyyttä. Uusi logo saturnuksen renkaineen näyttää hyvältä, Soneran kovia kokenut, UMTS-kauppojen ja ties minkä rapaama brändi olikin jo aika haudata. Tykkään, mutta vaikuttaako positiivisesti  osakekurssiin?

Käyttäjän Peltinen kuva
Liittynyt: 26.5.2016, 12:00
Viestejä: 44

En tiedä markkinoinnista, mutta tekniseltä kantilta Soneran verkko on aivan paska. Firman soppari umpeutuu keväällä ja operaattori menee taatusti vaihtoon. Jo ennen näitä pari vuotta sitten uutiskynnyksen ylittäneitä yhdistämisongelmia keskimäärin joka kolmannella soittoyrityksellä meni soitto läpi ja vikailmoituksiin ei reagoitu. Sitten onneksi ongelma eskaloitui niin, että kenenkään puhelut eivät enää yhdistäneet ja asia korjaantui. Vieläkin tekee sitä, että puheluun vastattaessa pitää odottaa 5 sekuntia ennenkuin puheyhteys aukeaa ja usein 30 sekunnin päästä puhelu katkeaa.

Lisäksi kuuluuvuus ainakin Helsingin edustan saaristossa on onneton esim. DNA:han verrattuna, jossakin perämetsissä voi olla toisinkin päin. Sonera pystyi ratsastamaan pitkään vanhan Telen/Soneran maineella ja brändillä jonkinlaisena "verkkojen mersuna". Saa nähdä, kestääkö brändi vielä nimenmuutoksen ja ruotsalaistamisen.

 

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 418

Mulla on ollut kolmen prosentin siivu Teliaa salkussa jo toista vuotta. Parit osingot siitä on toki napattu, mutta vasta tänään alkoi vähän hymyilyttää. Telia on vihdoin pääsemässä yli Euraasian sekoiluista. Karistelu näyttäisi venyvän yli vuoden pidemmälle kuin ajattelin alunperin. Koko sijoitusteesi oli, että kun Euraasian ongelmista päästään eroon, valuaatio nousee tasolta P/E 13 -> P/E 17-18, missä Pohjoismaiden kilpailijat ovat pyörineet. Jossain vaiheessa oli jopa Elisa short ja Telia long, kun en kuitenkaan teleoperaattoribisnekseen ole ollut kovin luottavainen.

Aliarvioin operaattorien kyvyn korvata puheluiden ja etenkin viestien siirtymistä whatsuppiin ja skypeen. Liikevaihdot eivät ole laskeneet ollenkaan.

Telia on nyt kirinyt tänään 8% ylöspäin. P/E vertailu näyttää nyt osinkojen irtoamisen jälkeen 2019 ennustetulla tuloksella seuraavalta. Telia 15,1, DNA 18,8, Elisa 18,4 ja vaikka Telenor 16,5

Siellä on edelleen vähän eroa. Myin kuitenkin puolet Telioista pois. Vaikka se kuroisi arvostuksessa vielä 10-15% kiinni muita vaikka vuoden aikana, ei se ehkä ole riittävän suuri porkkana siihen nähden, että osamarkkinat voivat pehmetä tai over-the-top toimijoiden kilpailu voi rokottaa enemmän kuin hintoja laajakaistapuolella saadaan nostettua. Uskon, että Telia on ihan hyvä sijoitus niille, joilla vaihtoehtoiskustannus ei ole kovin suuri. Uskon, että omien ostot kyllä tiukentavat arvostuseroja kilpailijoihin nähden. Ehkä hyvä tulos + buy-back aiheuttaa vielä momentumia, niin myyn loputkin osakkeet 4,2-4,4 tienoilta.

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2581

Myykää kaikki Teliat ja shortatkaa päälle. Telia osti SM-liigan oikeudet ja edes huonon ja/tai pätkivän kuvan saaminen oli hankala projekti, jossa tuli missattua useita SaiPan pelejä. KalPa kaatui rankkareilla kuitenkin, jos kuvasta oikein selvää sain.

Tällaiset mikrohavainnot ovat muuten usein ihan relevantteja ottoja yrityskulttuurista. Toki ei nyt ihan lopullista mielipidettä kannata kuitenkaan niiden varaan rakentaa. Mutta on se vähän hassua, että ostetaan kalliit oikeudet, eikä rahasteta niistä tehokkaasti toki vielä mielellään laadukkaalla tuotteella.

Käyttäjän FinnishDGI kuva
Liittynyt: 6.4.2017, 21:46
Viestejä: 186
Aki Pyysing kirjoitti:

Myykää kaikki Teliat ja shortatkaa päälle. Telia osti SM-liigan oikeudet ja edes huonon ja/tai pätkivän kuvan saaminen oli hankala projekti, jossa tuli missattua useita SaiPan pelejä. KalPa kaatui rankkareilla kuitenkin, jos kuvasta oikein selvää sain.

Tällaiset mikrohavainnot ovat muuten usein ihan relevantteja ottoja yrityskulttuurista. Toki ei nyt ihan lopullista mielipidettä kannata kuitenkaan niiden varaan rakentaa. Mutta on se vähän hassua, että ostetaan kalliit oikeudet, eikä rahasteta niistä tehokkaasti toki vielä mielellään laadukkaalla tuotteella.

Tein kuten läskit, Mestari, ja kaadoin viime yönä kolme Telian linkkitornia.

 

 

Mainos: Nordnet #treidaushaaste
Pystyykö treidaaja tuplaamaan salkkunsa viidessä päivässä?
Katso livenä