Ennustukset vuodelle 2017

1 viestiä / 0 uusia
Uusin kirjoitus
Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Sijoitustieto
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 289

Vuoden lopulla ja ensi vuoden alussa nettiin satelee erinäisiä ennustuksia ja vinkkejä vuodelle 2016. Tähän ketjuun voi linkata (ja kommentoida) ennusteita myöhemmin tarkasteltaviksi ja jälkiviisautta ruokkimaan. Myös omat ennusteet sallittuja.

Sijoitustiedon artikkeli: 6 tekijää jotka viittavaat maailmantalouden taantumaan

Saxo Bank: Outrageous Predictions 2016 - KL-juttu Saxon ennusteista

 

Käyttäjän Markus kuva
Markus
Liittynyt: 30.11.2015, 10:58
Viestejä: 124

Olen työskennellyt ennustetoimistossa asiantuntijaroolissa. Tältä pohjalta ennustan vaikeita aikoita ennustamiseen ja leppoisia aikoja ennustajille.

Käyttäjän Lucky Luke kuva
Lucky Luke
Liittynyt: 28.1.2015, 01:15
Viestejä: 387

Tässä Lucky Luken rahantekovinkit vuodelle 2016:

1. Ensimmäinen on rahalle, mikä makaa joutilaana pankkitilillä: Avaa dollarimääräinen valuuttatili ja vaihda Eurot taaloiksi. Valuuttatilin saa ilmaiseksi avattua ihan vaikka Nordeassa. Ensi vuonna jenkeissä jatkuvat koronnostot tulevat vahvistamaan taalaa vääjäämättä. Taalan kurssi nyt 1.0867

2. Öljy on nyt historiallisen halpaa. Tähän on toki lukuisia tapoja sijoittaa, mutta Lucky Luken vinkki suosittaa tarttumaan mahdollisuuteen Norjalaisen Statoilin kautta. Statoil omistaa Norjan öljykentät ja Norjan valtio puolestaan Statoilin. Tämä taas takaa ettei firma mene konkurssiin vaikka öljyä alettaisiin jakamaan ilmaiseksi. Öljyn hintakehityksessä on nyt monia draivereita, jotka vaikuttavat hintatasoon nostavasti aikavälillä 2016. Norjan kruunukin on nyt erikoistarjouksessa. Statoil nyt 120,8 NOK ja €-NOK 9,4999

Ja mielellään lukisin rahanteko-ohjeita muiltakin!

Käyttäjän Markus kuva
Markus
Liittynyt: 30.11.2015, 10:58
Viestejä: 124

Öljy reboundaa heti, kun merkit tuotannon vähenemisestä tulevat. Se voi tosiaan tapahtua piankin, sillä etenkin USA:ssa aktiivisten porakaivojen määrä rommaa. Mutta muuten öljyn tarjonta on vahvasti valtiollisissa käsissä ja niille tuotannon vähentäminen on poliittisesti vaikeaa. Äänestäjät kun elävät palkasta eivätkä työnantajansa kannattavuudesta.

Käyttäjän Lucky Luke kuva
Lucky Luke
Liittynyt: 28.1.2015, 01:15
Viestejä: 387

Laitahan joku rahantekovinkki.  Niitä ei ole koskaan liikaa.

Käyttäjän hauturi kuva
hauturi
Liittynyt: 25.6.2014, 10:25
Viestejä: 199

Mites laajaasti norjalaisten firmojen kurssit noin yleisesti korreloivat öljjyn kanssa? Äkkiseltään luulisi, että kun suunnilleen koko kansantalous perustuu öljyyn, niin norjalaiset firmat yleisemminkin reagoivat öljyn hinnanmuutoksiin. Nordnet superrahasto Norja, jos ei halua panostaa pelkkään Statoiliin?

Käyttäjän Markus kuva
Markus
Liittynyt: 30.11.2015, 10:58
Viestejä: 124

Ajattelin ostaa Fortumia, koska odotan isoja osinkoja 2016 ja 2017. Mikäli kurssi pysyy muuten ennallaan, myyn ostokseni 2017 osinkojen jälkeen ja vähennän näin syntyneen myyntitappion vuokratuloistani. Kiitos pääomaverotuksen muutoksen ensi vuonna. Riskinä toki on, että Sipilä pakottaa Fortumin kuivattamaan soita tms .osinkojen sijaan.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Sijoitustieto
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 289

Vuoden lopulla ja ensi vuoden alussa nettiin satelee erinäisiä ennustuksia ja vinkkejä vuodelle 2017. Tähän ketjuun voi linkata (ja kommentoida) ennusteita myöhemmin tarkasteltaviksi ja jälkiviisautta ruokkimaan. Myös omat ennusteet sallittuja.

Saxo Bank: Outrageous Predictions 2017

Käyttäjän Lehtopöllö kuva
Lehtopöllö
Liittynyt: 17.9.2014, 10:16
Viestejä: 95

Saxo bankissa taidetaan katsella kristallipallosta ihan eri kanavaa kuin minä.

Oma veikkaus on että 2017 negatiivisten korkojen hulluudesta luovutaan ja korkosijoituksista ruvetaan vaatimaan reaalista tuottoa. Korkojen noustessa ainakin jotkut ylivelkaantuneet tahot tulevat olemaan lirissä korkokulujen ja vakavaraisuusvaatimuksien kanssa, todennäköisimmin Italia, Espanja ja heikossa kunnossa olevat pankit. Talouskuri vs velkaongelmat ja populismi repivät Eurooppaa ja eri maiden korot rupeavat taas voimakkaasti erkaantumaan toisistaan. Euroopan politiikan ristiriidat kärjistyvät ja tässä paineessa EKP ei pysty enää puheillaan rauhoittamaan markkinoita ja poliittista yksimielisyyttä ei saavuteta tarvittavien toimien tekemiseksi.

Kiinassa keskusjohdon on viimein myönnettävä ettei talouskasvu vastaa virallisia tavoitteita ja toimet velkaantumisen kasvun pysäyttämiseksi heikentävät talouskasvua entisestään.

Monet kehittyvät markkinat tulevat myös olemaan ongelmissa velkojensa kanssa korkojen noustessa. Velat ja kustannukset ovat myös paljolti USD ja dollari tulee 2017 vahvistumaan.

USA jatkaa kohtuullisessa taloustilanteessa, mutta maan vaatimaton talouskasvu ja heikko globaali taloustilanne pudottavat usa:n osakekursseja. Usa:n osakekurssien putoaminen heijastuu muiden markkinoiden kursseihin velkaongelmien lisäksi.

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin. 2017 Akkuteknologia ottaa harppauksen eteenpäin ja selvästi nykyistä parempaa sähköenergian varastointitapaa ruvetaan kaupallistamaan. Uusi akkuteknologia saa valtavasti synergiaetuja teollisen internetin voittokulun mukana ja älykkyys siirtyy uha useampiin laitteisiin ja ympäristöihin, myös kuluttajapuolella.

 

Käyttäjän Aykazu kuva
Aykazu
Liittynyt: 25.11.2015, 13:53
Viestejä: 164

Itse luotan tankkereihin vuodelle 2017, tässä semmonen, että perus crude tankkerit pitäisin kyllä poissa salkusta mutta product ja LNG tankkerit näyttäis aika hyvälle tuossa 2017-2019

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Sijoitustieto
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 289

Sijoitustieto kysyi Suomen johtavilta sijoitusnimiltä voittajaosaketta Helsingin pörssistä vuodelle 2017. Oman näkemyksensä kertoivat Jukka Oksaharju, Henri Elo, Karo Hämäläinen, Kim Lindström, Pasi Havia sekä Sijoitustiedon kolumnistit Random Walker ja Aki Pyysing. 

Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2017

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Sijoitustieto
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 289

Pörsseissä on saatu nauttia lähes yhtäjaksoisesti kahdeksan vuoden nousuputkesta. Yhdysvaltojen S&P500 –indeksi on on noin kolminkertaistunut vuonna 2009 alkaneesta käänteestä. Helsingissä nousu on ollut hieman töyssyisempää, mutta nousua on täälläkin kertynyt noin 300% vuodesta 2009 laskien.

Indeksien valossa kaikki on siis erinomaisesti. Alla Sijoitustiedon kokoama kooste Eurasia Groupin maailman poliittisten riskien listasta vuodelle 2017. Löytyykö pidemmän kurssilaskun aiheuttaja näistä uhkakuvista?

Maailman vakautta uhkaavat riskit vuonna 2017

Käyttäjän pullero kuva
pullero
Liittynyt: 23.12.2014, 13:30
Viestejä: 40

Oisko mitaan ideaa tiputtaa jonnekin tanne sivuille "Kriisikalenteri" johon voisi kasailla paivamaaria tapahtumille, jotka mahd heiluttelevat finanssi maailmaa ja kursseja suuntaan tai toiseen. Vahan vastaava kuin osarikalenteri, joka on oikein nappara lista nopeaan vilkaisuun yhdesta paikasta kiinnostavien firmojen osari paiviin.

Se olisi tietenkin pidemmalla ajanjaksolle vuoden-pari tai mahd pidemmallekin. Tossa on taas tulossa kaikenlaisia tapahtumia: iso kasa vaaleja ja aanestyksia, keskuspankkien paatoksia ja osto-ohjelmia, brexit, kreikan tukipakettien eraantymisia ja sekoiluita, venajan kauppa saartojen aikatauluja, trumpin veivauksien aikatauluja, PIGS maiden sotkut yms yms. Olisi helppo tsekata yhdesta paikasta ja pysytella ajantasalla milloin seur kriisi on tulossa, mietiskella sen vaikutuksia ja haluaako hyvissa ajoin ennen sita/niita tehda muutoksia omistuksilleen.

Lisaksi voisi olla threadi johon voisi ehdotella tapahtumia kalenteriin lisattavaksi josta yllapito voisi parhaat kriisit kalenteriin poimia.

Mitaan jarkea?

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Sijoitustieto
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 289

Olisihan tässä hyvinkin ideaa.

Olemme vähän vastaavia kuvioita miettineetkin mutta toistaiseksi emme ole löytäneet fiksua toteutusta. Voisimme pohtia tällaisen tuomista lähitulevaisuudessa nähtävän saittiuudistuksen mukana!

Kiitoksia palautteesta!
 

Käyttäjän Laskupäivä kuva
Laskupäivä
Liittynyt: 8.3.2016, 19:42
Viestejä: 17

Menee Amstrongin tiedot väärään ketjuun, mutta laitetaan tänne Ennustus-puolelle.

 

Seuraan tosiaan armstrongeconomics.comia ja mielenkiintosta settiä löytyy. Tänään oli ikävä uutinen ekana. Armstrong on vahvasti sitä mieltä että rajat kiinni pakolaisilta, mutta oli mitä mieltä rajoista tahansa niin tässä uusimmat ennustukset:

Jos Dow nousee vielä hiukan 20k pisteestä niin shortit on syöty ja nousu jatkuu. JOS Dow ylittää 23 000 pojoa, niin silloin retail market (eli tässä tapauksessa yksittäiset kuluttajat) kiinnostuvat taas sijoittamisesta (blogin mukaan he poistuivat 2009 markkinoilta, eivätkä ole uskaltaneet sen jälkeen tulla takaisin). Tämä ajaisi Downin aivan uskomattomiin lukuihin -> $ vahvistuisi -> dollarimääräiset velat räjähtäisi naamalle.

 

Huhtikuussa on käppyröiden mukaan seuraava heiluntakuukausi, jolloin menee jompaan kumpaan suuntaan ja kovaa. 2032 mennessä tapahtuu jotain todella suurta kun nykyinen private aalto kääntyy public (goverment) kaudeksi.

 

Todennäköisesti olen itse shorttina pienillä säästöilläni huhtikuussa.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Sijoitustieto
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 289

Osakesäästäjien Keskusliiton Henri Huovinen näkee alkaneen vuoden haasteelliseksi osakesijoittajan kannalta.

Kiinnostaviksi sijoituskohteiksi hän nostaa finanssisektorin, pienyhtiöt sekä kehittyvät markkinat.

Näkemys: Mistä osaketuottoa vuonna 2017?