Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

Working From Home-trendistä hyötyvät osakkeet

Mainos | Vontobel

Tämän vuoden teemana monelle on koronaviruksen takia ollut WFH - “Working from home”, eli kotoa työskenteleminen. Se on samalla laittanut osakkeiden arvostuksia päälaelleen, sillä monien alojen takkuillessa toiset ovat nähneet ennennäkemättömiä nousuja pörssissä.

Erityisen pahasti on murjottu lentoyhtiöitä, joiden koneet makaavat hangaareissa. Matkailuala kokonaisuudessaan kärsii turistien puutteesta. Voittajia ovat olleet pääasiassa teknologiayhtiöt, joiden tuotteita tai palveluita käytetään kotoa enemmän kuin työpaikoilta.

Microsoft on hyötynyt kriisistä laitteistomyynnillään ja lanseeraa nyt uuden Xbox-pelikonsolin, jonka myynti voi nousta pitkittyvän kriisin ansiosta. Snap hyötyy ihmisten käyttäessä enemmän aikaa sosiaalisessa mediassa. Peloton tuo ihmisille ryhmäliikunnan kotiin. Tutkitaan seuraavassa näitä yhtiöitä tarkemmin.

Microsoft

Windows-käyttöjärjestelmästään parhaiten tunnettu Microsoft on jyrännyt pörssissä viime vuodet. Monien suurten teknologiayhtiöiden tapaan osakkeen hinta on tällä hetkellä lähes kaikkien aikojen huipuissaan.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Microsoft tekee rahaa monella tapaa; se tarjoaa asiakkailleen ohjelmistoja, erilaisia laitteita, pilvipalveluiita ja pelikonsoleja. Nyt se kehittelee uutta turvasirua, jonka tehtävänä on suojella tulevaisuuden Windows PC-tietokoneita.

Microsoft Pluton on turvallisuusprosessori, joka rakennetaan suoraan tietokoneen suorittimeen. Se tuo Xbox-pelikonsolin turvateknologian tietokoneisiin. Microsoft tekee yhteistyötä uuden sirun toteuttamiseksi yhdessä Intelin, AMD:n ja Qualcommin kanssa.

Plutonin tehtävänä on torjua uusia ja kehitteillä olevia hyökkäyksiä tietokoneen turvaamiseksi. Microsoftin Xbox-pelikonsolilla on vaikeaa pelata piraattipelejä ja Microsoftin ajatuksena on tuoda sama turvallisuusjärjestelmä myös Windows-tietokoneisiin kehittämällä turvajärjestelmä suoraan suorittimeen. Aiemmin turvajärjestelmä on ollut suorittimesta erillään, mahdollistaen hakkerin pääsemisen tietoihin kiinni suorittimen ja turvajärjestelmän välillä. Uusi teknologia tekee varastetun läppärin hakkeroimisesta huomattavasti aiempaa haastavampaa.

Pluton on merkittävä askel eteenpäin tietokoneiden turvajärjestelmissä, mutta vielä ei ole tiedossa milloin ensimmäiset Pluton-sirulla varustetut tietokoneet tuodaan markkinoille. Alustavat arviot kertovat myynnin alkavan kolmen vuoden sisällä.

Microsoft on myös lanseeranut seuraavan sukupolven Xbox-pelikonsolit, Series X ja Series S. Vastaanotto molemmille on ollut lämmin. Jopa niin lämmin, että kysyntä näyttää ylittävän tarjonnan merkittävällä marginaalilla. Syyskuussa 2020 tehtyjä ennakkotilauksia ei välttämättä pystytä toimittamaan ennen 2021 huhtikuuta. Myös kilpailevalla Sonyn uudella Playstation 5-pelikonsolilla on vaikeuksia toimittaa kaikkia saapuneita tilauksia.

Sijoittajan kannalta merkittävää Xbox-konsolien toimitusten myöhästymisessä on niiden tuottaman odotetun liikevaihdon siirtyminen neljänneltä kvartaalilta ensi vuoteen. Edessä on myös joulusesonki, jolloin myynti käy kuumimmillaan, mutta Microsoftilla ei ole tarpeeksi uusia konsoleita asiakkaiden kysynnän tyydyttämiseksi.

Marketwatchin 31 analyytikkoa antavat Microsoftille keskimääräisen suosituksen “Osta”, keskimääräisen tavoitehinnan ollessa 243,52 dollaria.

Vontobelin BULL-sertifikaatilla BULL MSFT X5 V4 voit tavoitella tuottoa Microsoftin osakkeen hinnan noustessa. Jos osakkeen hinta nousee kahdella prosentilla, kyseisen sertifikaatin hinta nousee kymmenellä prosentilla. Vastaavasti osakkeen hinnan laskiessa kaksi prosenttia, muodostuu sertifikaatin tappioksi kymmenen prosenttia.

Jos uskoo Microsoftin osakkeen laskuun lyhyellä aikavälillä, tarjoaa Vontobelin BEAR MSFT X5 V4-sertifikaatti mahdollisuuden tuoton tavoitteluun kyseisessä skenaariossa. Jos osakkeen hinta laskee prosentilla, mainitun BEAR-sertifikaatin hinta nousee viidellä prosentilla. Jos osakkeen hinta nousee odotusten vastaisesti prosentilla, muodostuu sertifikaation tappioksi viisi prosenttia.

Snap Inc

Snap Inc omistaa sosiaalisesta mediasta tutun Snapchatin. Snapin osake on ollut viimeiset kuukaudet rakettimaisessa nousussa maaliskuun noin 12 dollarin pohjilta aina 45 dollarin huippuihin asti.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Snapin osake on ollut voimakkaassa nousussa erityisesti viime päivinä johtuen yhtiön ilmoituksesta AR-strategiaansa liittyen. AR tulee sanoista Augmented Reality, eli lisätty todellisuus. Deutsche Bank nosti Snapin tavoitehintaa 40 dollariin 48 dollariin, perustellen nostoa Snapin AR-strategian potentiaalilla online-kaupankäynnissä.

AR mahdollistaa erilaisten tietokoneilla kehitettyjen kuvien laittamisen henkilön ottaman valokuvan päälle. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kuvaa henkilöstä ja kuvaan lisätään AR-teknologian avulla uudet lenkkarit, jotka henkilö voisi haluta ostaa. Teknologialla voidaan myös muokata kuvia eri linsseillä, esimerkiksi näyttämään miltä henkilö näyttäisi erilaisella hiustyylillä.

Deutsche Bank uskoo AR-linssien ja suodattimien tuoman markkinointitulojen kasvattavan Snapin liikevaihtoa 4 miljardilla dollarilla seuraavien vuosien aikana. Gucci ja Champs Sports ovat ensimmäisten joukossa käyttäneet Snapin teknologiaa, jonka avulla käyttäjät voivat kokeilla virtuaalisia lenkkareita jalkaansa ottamassaan kuvassa.

Tämän lisäksi Morgan Stanleyn analyysin mukaan netissä mainostamisen odotetaan kasvavan 20 prosentilla ensi vuoden aikana. Sen mukaan digitaalisen mainostamisen kasvava trendi liittyy vahvasti onlinemyynnin kestävään nousuun ja brändimainostamisen paluuseen kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä.

Snapin Q3-tulos ylitti analyytikoiden odotukset sekä liikevaihdon että tuloksen suhteen. Snapin käyttäjien määrä nousi vuositasolla 18 prosentilla, käyttäjien määrän ollessa 249 miljoonaa.

Snapin liikevaihto on yli tuplaantunut vuoden 2017 noin 800 miljardista dollarista viime vuoden 1,7 miljardiin taalaan.

Marketwatchin 39 analyytikkoa antavat Snapille keskimääräisen tavoitehinnan 40,00 dollaria keskimääräisellä suosituksella “Ylipainota”.

Snapin osakkeen nousulla voi tavoitella tuottoa BULL SNAP X3 V2-sertifikaatilla. Vontobelin tuotteen hinta nousee kolmella prosentilla kun Snapin osakkeen hinta nousee yhdellä prosentilla. Vastaavasti sertifikaatti kärsii kolmen prosentin tappion, kun Snapin osakkeen hinta laskee päivänsisäisesti prosentilla.

Vontobelin BEAR SNAP X3 V3-sertifikaatin hinta nousee kolmella prosentilla osakkeen hinnan laskiessa prosentilla. Se on siis osakkeen laskuun uskovan treidaajan työkalu. Snapin osakkeen hinnan noustessa prosentilla tuottaa sertifikaatti kolmen prosentin tappion.

Peloton Interactive

Peloton Interactive disruptoi kuntolaitemarkkinaa jo ennen Covid19-kriisiä, mutta sai kriisistä lisävirtaa kuntosalien sulkiessa ovensa. Viime vuonna listattu osake otti takapakkia parin viikon takaisesta Pfizerin rokoteuutisesta, mutta toisen aallon voimistuessa on taas noussut huippulukemiinsa.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Peloton on laitteistofirma, joka valmistaa ja jakelee kuntoilulaitteita. Yhtiön tuotteita ovat Peloton Bike-kuntopyörä ja Tread-juoksumatto. Tuotteet ovat yhteydessä internetiin ja täten mahdollistavat osallistumisen ryhmäliikuntaan tuotteeseen liitetyn ison näytön avulla.

Vuonna 2012 perustettu Peloton tekee rahansa paitsi laitemyynnillä, myös myymällä kuukausittaista tilauspalvelua eri kunto-ohjelmiin sekä tarjoamalla liikuntaan sopivia vaatteita nettisivullaan.

Yhtiön kuluvaa vuotta on auttanut Covid19-pandemiasta aiheutuneet liikuntatilojen sulkemiset. Tilojen suljettua ovat ihmiset tilanneet kuntoilulaitteita netistä kotiinsa kuntonsa ja hyvinvointinsa turvaamiseksi. Viruksen toisen aallon voimistuessa trendin voi odottaa jatkuvan entisestään, varsinkin kun pelot pandemian jatkumisesta ennakoitua pidemmälle tulevaisuuteen voimistuvat rokotteesta huolimatta.

Peloton-yhtiön voi odottaa hyötyvän kriisistä myös pitkällä aikavälillä, sillä kuntosalien konkurssit voivat nostaa kotikuntolaitteiden kysyntää entisestään.

Microsoftin tapaan myös Peloton kamppailee toimitusaikojen kanssa. Yhtiön uusimman mallin, Bike+, toimitusaika on vähintään 10 viikkoa. Vanhemman Bike-mallin toimitukseen menee 4-6 viikkoa siihenkin.

Syyskuussa 2020 Peloton asetti itselleen hurjan tavoitteen; 100 miljoonaa tilaajaa. Tavoite on kunnianhimoinen, sillä tilaajia on tällä hetkellä 1,3 miljoonaa ja tavoite ensi vuodelle on 2,17 miljoonaa. Kotitalouksia USA:ssa on 128 miljoonaa, joista 60 miljoonalla on jäsenyys kuntosalille. USA:n ja Kanadan lisäksi Peloton myy tuotteitaan tällä hetkellä Isossa-Britanniassa ja Saksassa.

Yhtiö kasvu on viimeiset kuusi vuotta ollut tasaisen vaikuttavaa. Kasvua on joka vuosi tullut yli 100 prosenttia. Räjähdysmäinen kasvu tosin on tullut kannattavuuden kustannuksella, kuten kasvaville teknologiayhtiöille on tyypillistä.

Marketwatchin 27 analyytikkoa antavat Peloton-osakkeelle keskimääräisen suosituksen “Osta” keskimääräisellä tavoitehinnalla 135,32 dollaria.

Jos uskot Peloton-osakkeen nousevan, tarjoaa Vontobelin TLNG PTON V2 mahdollisuuden tuoton ansaitsemiseen. Nykyisellä osakkeen hinnalla se tarjoaa viisinkertaisen vivun, eli osakkeen hinnan noustessa prosentilla tuotteen hinta nousee viidellä prosentilla. Toisaalta osakkeen hinnan pudotessa prosentilla tuote kokee viiden prosentin tappion. Tuotteen riskipuskuri, eli etäisyys knock-out-tasoon, on tällä hetkellä 19,66 prosenttia.

Osakkeen laskevaan hintaan tuoton tekemisen mahdollistaa Vontobelin liikkeellelaskema TSRT PTON V9. Sen tämänhetkinen 3,3-kertainen vipu tarkoittaa sitä, että tuotteen hinta nousee 3,3 prosentilla kun osakkeen hinta laskee prosentilla. Päinvastoin tuote tekee 3,3 prosentin tappion osakkeen noustessa prosentilla. Tuotteen riskipuskuri on kirjoitushetkellä 29,70 prosenttia.

Tärkeä tiedote

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot tässä mainituista kaupankäyntituotteista (arvopapereista), erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Liikkeeseenlaskuesite ja lopulliset ehdot muodostavat arvopapereiden sitovat myyntiasiakirjat, ja ne ovat saatavilla tuotelinkkien alla. Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Voima - kultapohjainen pankkipalvelu
Liity Sijoitustiedon jäseneksi