Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

Twitter ja Square mukautuvat Dorseyn johdolla muuttuvaan maailmaan

Mainos | Vontobel

Twitterillä ja Squarella on yksi merkittävä yhteinen tekijä; molempien yhtiöiden toimitusjohtajana toimii Jack Dorsey. Dorsey oli myös mukana perustamassa molempia firmoja. Nyt niiden yhteenlaskettu markkina-arvo on noin 150 miljardia dollaria. Square on markkina-arvoltaan lähes kolminkertainen Twitteriin verrattuna.

Dorsey poikkeaa näkemyksillään perinteisestä Nasdaq-yhtiön toimitusjohtajasta. Hän on tunnettu bitcoineri, joiden yleisenä näkemyksenä on keskuspankkien rahan printtaamisen johtavat lopulta hyperinflaatioon. Dorsey varoittikin Twitter-tilillään tulevasta hyperinflaatiosta:

Hyperinflaation mahdollisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta molempien miehen johtamien yhtiöiden strategiat heijastavat toimitusjohtajan bitcoin-ideologiaa. Bitcoinerit näkevät bitcoinin parhaana mahdollisena suojana inflaatiota, tai fiat-valuuttojen arvonalentumista, vastaan.

Dorsey on aiemmin sanonut, ettei hänelle ole mitään tärkeämpää kuin työskennellä bitcoinin parissa ja sen edistämiseksi.

Twitter

Facebookin kanssa tukkanuottasilla oleva Twitter raportoi mukavasta parannuksesta kolmannen neljänneksen tuloksessaan.

Se ei kuitenkaan ole auttanut osaketta uusiin huippuihin monien muiden osakkeiden tapaan.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Twitterin kolmannen kvartaalin tulokseen merkattiin kirjaus 766 miljoonan dollarin tappioista liittyen oikeudenkäyntiin, jossa yhtiötä syytettiin sijoittajien harhaan johtamisesta liikevaihdon ja käyttäjien kasvuodotusten suhteen.

Tästä johtuen yhtiön nettotulos oli 537 miljoonaa dollaria tappiolla. Viime vuoden vertailujaksolla Twitter teki 29 miljoonaa taalaa voittoa.

Yhtiön liikevaihto Q3:lla oli noin 1,3 miljardia dollaria, kasvua viimevuotiseen tuli 37 prosenttia. Twitterin mukaan Applen yksityisyyssuojamuutokset vaikuttivat tulokseen odotettua vähemmän ja mieto vaikutus jatkuu vuoden viimeiselle neljännekselle. Snap ja Facebook ilmoittivat Applen iOS 14-yksityisyyssuojamuutosten olleen pääasiallinen syy bisneksen disruptiolle menneellä kvartaalilla.

Twitterin EPS oli 0,18 dollaria osakkeelta, mikä ylitti kirkkaasti Wall Streetin ennusteen 0,15 dollaria osakkeelta.

mDAU (Monetizable daily active users) oli 211 miljoonaa päivittäistä “rahastettavaa” käyttäjää, mikä vastasi analyytikkojen odotuksia. Kasvuksi viime vuodesta muodostui viisi prosenttia.

Twitterin mainostuotot kasvoivat 41 prosentilla 1,14 miljardiin dollariin. Toisin kuin Snap ja Facebook, Twitter kertoi ettei sen mainoksiin ole vaikuttanut globaalin toimitusketjun häiriöt.

Twitterin rahoitusjohtajan Ned Segalin mukaan yhtiö on välttynyt ongelmilta, koska yli puolet yhtiön mainoksista liittyy palveluihin ja digituotteisiin.

Syyskuussa Twitter aloitti yhteistyön bitcoin-yhtiö Striken kanssa. Yhteistyö mahdollistaa tippien antamisen bitcoineina Twitterin käyttäjille. Aiemmin tippaaminen onnistui perinteisten maksupalvelujen kuten Squaren Cash Appin tai PayPalin Venmon avulla.

Twitter integroi Striken Lightning-lompakon, jotta twiittaajat voivat ansaita tippinsä bitcoineina. Kaikki yli 18-vuotiaat Twitterin käyttäjät voivat rekisteröidä bitcoin-osoitteensa Twitter-profiilissaan. Yhtiö kertoi, ettei se aio ottaa minkäänlaista välityspalkkiota maksuista. Striken palkkio siirroista on noin 0,3 prosenttia.

Osakkeen arvo lähti uutisesta syyskuussa kolmen prosentin nousuun.

Yhteistyön merkitys globaaleille maksujärjestelmille on Striken perustajan Jack Mallersin mukaan perusteellinen: “kun yhdistetään Lightning-verkon avulla tehtävät nopeat, kustannuksiltaan halvat maailmanlaajuiset bitcoin-siirrot Twitterin sosiaaliseen verkkoon, on sen muodostama pitkään odotettu rahansiirtodisruptio merkittävä”.

Palvelun ansiosta rahan siirtäminen mihin tahansa maailman kolkkaan on nyt yhtä helppoa kuin twiittaaminen. Tippaamissovellus on Twitterin viimeisin tapa auttaa käyttäjiään muuttamaan tuotoksensa rahaksi.

Twitter ilmoitti myös testaavansa mahdollisuutta käyttäjille todistaa oikeaksi ja esitellä NFT-kokoelmiansa. Yhtiö on kuitenkin ollut asiasta sen koommin vaitonainen.

“Luovien persoonien joukossa on kasvavaa kysyntää lohkoketjuissa toimiville sovelluksille. Haluamme auttaa heitä osallistumaan luvattuun hajautettuun internetiin suoraan Twitterissä,” Twitterin tuotejohtaja Esther Crawford kommentoi.

Vontobelin tarjoamalla BULL TWTR X3 V2-sertifikaatilla voi osallistua Twitterin osakkeen potentiaaliseen nousuun. Jos osakkeen hinta nousee päivänsisäisesti yhdellä prosentilla, sertifikaatin arvo nousee kolmella prosentilla. Kolminkertainen vipu toimii myös osakkeen hinnan laskiessa prosentilla. Silloin tappioksi sertifikaattipositiossa muodostuu kolme prosenttia.

BEAR TWTR X3 V4-sertifikaatti tuottaa Twitterin osakkeen hinnan laskiessa. Prosentin laskun tuo sertifikaattiin sijoittaneelle kolmen prosentin tuoton. Osakkeen prosentin hinnannousu puolestaan muodostaa sertifikaattipositioon kolmen prosentin tappion päivänsisäisessä kaupankäynnissä.

Twitter on Jack Dorseyn vaikutuksella siirtymässä kryptojen aikakauteen, eikä miehen toinen yhtiö Square tee asiaan poikkeusta.

Square

Square on finanssipalveluyhtiö, joka auttaa kaikenkokoisia firmoja luottokorttiprosessoinnista myyntipisteratkaisuihin.

Yhtiöllä on kaksi raportoivaa segmenttiä: Seller ja Cash app. Seller-segmenttiin sisältyy maksupalveluja, sovellusratkaisuja ja muita erilaisia myyjille tarkoitettuja palveluita. Cash App puolestaan panostaa vertaisverkkoon, jossa henkilöt voivat vaivatta lähettää rahaa toisilleen. Sen kautta voi myös sijoittaa osakkeisiin tai Bitcoiniin.

Square raportoi Q3-tuloksestaan viime viikolla. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vertailujaksosta 27 prosentilla 3,84 miljardiin dollariin. Samalla kokonaistuotto nousi 60 prosentilla.

Tuloksen ajurina oli voimakas kasvu Cash Appin Bitcoin-transaktioissa, jotka toivat Squarelle 1,81 miljardin liikevaihdon. Square kertoi raportissaan Bitcoin-liikevaihdon ja -kokonaistuoton laskeneen edellisestä kvartaalista. Yhtiön mukaan syynä tähän oli kryptomarkkinoiden suhteellinen stabiliteetti vuoden kolmannella neljänneksellä.

Yhtiön EPS oli 0,37 dollaria osakkeelta alittaen analyytikkojen odotukset niukasti.

Cash Appin kokonaissiirtovolyymi nousi 27 prosentilla 3,7 miljardiin dollariin.

Square on hyötynyt vahvasti pandemian aiheuttamasta noususta online-kaupankäynnissä.

Squaren 29 miljardilla dollarilla ostama “osta nyt, maksa myöhemmin”-firma Afterpay Ltd raportoi 1,13 miljardin taalan kokonaistuotosta kolmannella kvartaalilla.

Osakkeen hinta ei ole kaukana huippulukemistaan, vaikka lähtikin osarista noin kolmen prosentin laskuun.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Square tutkii mahdollisuutta alkaa Bitcoinin louhijaksi. Dorseyn tavoitteena olisi tehdä Bitcoinin louhinnasta kaikille helppopääsyisempää, samaan tapaan kuin Squaren visiona on helpottaa pienten yritysten ja yksityisyrittäjien kykyä vastaanottaa luottokorttimaksuja. Dorseyn mukaan Bitcoinin louhinnan tulisi olla yhtä helppoa kuin elektronisen laitteen yhdistäminen virtalähteeseen. Tällä hetkellä louhintaa dominoivat suuret pelurit, joilla on mahdollisuus ostaa louhintaan tarvittavaa erikoiskalustoa laajalla skaalalla.

Bitcoinin louhinta on jo valmiiksi erittäin kilpailtu ala, mutta se ei lannista toimitusjohtajaa: “Louhinnan tulee olla hajautetumpaa. Mitä hajautetumpaa se on, sitä sitkeämmäksi se tekee bitcoin-verkoston. Tällä hetkellä louhinta ei ole kaikkien saatavilla. Yksilöillä ei ole tarpeeksi kannusteita louhinnan monimutkaisuuden ylitsepääsemiseksi”.

Yhtiön aikomuksena on integroida bitcoin-louhinta osaksi Squaren laitteistotiimiä, alkaen arkkitehtuurista, designista ja luomalla prototyyppi tehokkaammasta laitteistosta, hash-algoritmeista ja energia-arkkitehtuurista. Tiimiä vetävän Jesse Doroguskerin mukaan vahvan laitteistoperustan luominen on vain alkusoittoa: “Tavoittelemamme arvon luomiseksi meidän tulee toimittaa koko paketti - laitteisto, ohjelmisto, tuotanto ja innovatiivinen jakelu, joiden avulla voimme tukea koko maailman louhijoita”.

Dorsey on myös tietoinen louhinnan ympäristöystävällisyyden tarpeesta. “Puhtaan ja tehokkaan energian käyttäminen louhinnassa on eduksi bitcoinin ekonomialle, vaikutukselle ja kyvylle skaalautua. Energia on systeemitasoinen ongelma, jotka ratkaiseminen vaatii parannuksia laitteistossa, ohjelmistossa ja integraatiossa. Mitkä ovat tilanteen suurimmat mahdollisuudet?”, utelee Dorsey twiitissään.

Mötley Fool-sivusto uskoo, että Squaren osake voi nousta yhdeksi suurimmista yhtiöistä vuonna 2035. Artikkelin mukaan Squarella on mahdollisuus mullistamaa pankkisektoria. Yhtiön etuna on sen saama data laajasta yritysverkostosta, sillä se voi kerätä tietoa asiakkaidensa myyntiluvuista. Täten yhtiö voi helposti luoda asiakkaalle luottoprofiilin mahdollisen lainan myöntämiseksi. Tämä etu verrattuna tavanomaisiin pankkeihin voi tehdä siitä nopean ja tarkan toimijan.

Vontobelin Turbojen avulla viputuotteiden riskit hyväksyvä sijoittaja voi tavoitella tuottoja sekä Squaren osakkeen nousevilla että laskevilla markkinoilla 

TLNG SQ V6-turbo tarjoaa kirjoitushetkellä osakkeeseen 5,2-kertaisen vivun. Jos osakkeen hinta nousee prosentilla, turbon arvo nousee 5,2 prosentilla. Vastaavasti osakkeen hinnan laskiessa prosentilla turbo tuottaa 5,2 prosentin tappion.

TSRT SQ V19-turbolla voi ansaita tuottoa Squaren osakkeen hinnan laskiessa. Kirjoitushetken 3,07-kertaisen vivun ansiosta turbon arvo nousee 2,8 prosentilla kun osakkeen hinta laskee prosentilla. Tappioksi puolestaan muodostuu 2,8 prosenttia osakkeen hinnan noustessa prosentilla.

Myös Bitcoinin treidaaminen onnistuu Vontobelin mini-futuureilla. Nimestään huolimatta mini-futuurit eivät ole futuureita, vaan pörssissä noteerattavia arvopapereita. Näiden arvopaperien kohde-etuutena on CME:ssa (Chicago Mercantile Exchange) Yhdysvaltain dollareissa noteerattu Bitcoin-futuuri.

MFL BTC1 V80-mini tarjoaa vipua bitcoin-futuuriin 2,8-kertaisella vivulla artikkelia kirjoitettaessa. Futuurin hinnan noustessa prosentilla minin arvo nousee 2,8 prosentilla. Futuurin hinnan pudotessa prosentilla, minin arvo laskee 2,8 prosentilla.

MFS BTC1 V34-mini tuottaa futuurin laskevilla markkinoilla kirjoitushetkellä 4,1-kertaisesti . Jos futuurin hinta laskee prosentilla, minin arvo nousee 4,1 prosenttia. Jos futuurin hinta nousee vastoin treidaajan odotuksia prosentilla, mini tuottaa tappiota 4,1 prosenttia.

Bitcoinin hinta (BTC/USD) on lähellä kaikkien aikojen huippujaan 67 000 dollarissa. Kuten allaolevasta kuvaajasta huomataan, bitcoinin hinta jatkaa erittäin volatiilina.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Potentiaalisen sijoittajan tulee muistaa, että artikkelissa mainittujen tuotteiden kohde-etuuksien, ja erityisesti kryptovaluuttojen kuten bticoin, odotetaan jatkavan erittäin volatiileina. Täten tappioiden riski on erittäin suuri erityisesti vipuvaikutusta sisältävien tuotteiden, kuten Bull- ja Bear-sertifikaattien, Turbojen ja Mini-futuurien, treidaamises.

Keskustele osakkeista Sijoitustiedon foorumilla.

Tärkeä tiedote

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot tässä mainituista kaupankäyntituotteista (arvopapereista), erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Liikkeeseenlaskuesite ja lopulliset ehdot muodostavat arvopapereiden sitovat myyntiasiakirjat, ja ne ovat saatavilla tuotelinkkien alla. Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Liity postituslistalle ja kuulet kohteista jotka eivät tule julkisille markkinoille
Liity Sijoitustiedon jäseneksi