Olet täällä

Artikkelit

Teknisen analyysin kuukausikatsaus: S&P500, OMXH, Nordea

Investtech ja Sijoitustieto julkaisevat suomeksi kuukausittaisen teknisen analyysin katsauksen Investtechin tuottamana. Katsaus sisältää Investtechin teknisen katsauksen S&P 500 indeksiin, OMX Helsinkiin ja kuukauden osakkeeseen Helsingin pörssistä.

S&P 500 Indeksi liikkui lähes horisontaalisesti tiistaina ja päätyi 2279 pisteeseen (-0.09%). Tammikuun aikana indeksi kohosi 1.8%. Indeksi on ollut laskussa nyt neljä päivää putkeen.

S&P 500 Indeksi on nousutrendissä, mutta testaa nyt trendikanavan kattoa. Tämä voi antaa reaktion alaspäin, kun taas pidemmällä aikavälillä tekniset signaalit indikoivat edelleen tapahtuvaa nousua trendikanavalla. Indeksi on noussut läpi suorakulmiokuvion vastustason 2095 pisteessä. Tason läpäisy antaa ostosignaalin ja tämä indikoi nousun jatkuvan aina 2409 pisteeseen tai pidemmälle. Indeksi testaa tuen ylhäältä päin noin 2270 pisten kohdalla, mikä saattaa käynnistää reaktion ylöspäin. Indeksi nähdään kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

OMX Helsinki kehittyi negatiivisesti tiistaina, ja laski 1.33% 8755 pisteen loppunoteeraukseen. Tammikuun aikana indeksin arvo putosi 1.6%. Tämä oli 4. päivä peräkkäin kun indeksi laski. 

Indeksin kurssikehitys on vahvaa nousutrendin sisällä. Tämä indikoi positiivisen kehityksen jatkuvan ja tukea saadaan trendikanavan tukilinjan kohdalla. Indeksi on rikkonut tukitason lyhyellä aikavälillä, mikä antaa myyntisignaalin lyhyen ajan kaupankäyntivälille. Indeksi lähestyy uutta tukea n. 8670 pisten kohdalla, mikä saattaa käynnistää reaktion ylöspäin. Indeksiä pidetään kokonaisuutena teknisesti neutraalina keskipitkällä aikavälillä.

Nordea AB

Osakkeen kurssi on nousutrendissä ja tämän kehityksen voidaan odottaa jatkuvan. Mikäli korjausliikkeitä tapahtuu, kurssi saa tukea trendikanavan tukilinjan kohdalla. Osakkeella on tuki n. 9.80 euron kohdalla. Volyymibalanssi on positiivinen, mikä vahvistaa osaketta lyhyellä aikavälillä. Osaketta pidetään kokonaisuutena teknisesti positiivisena keskipitkällä aikavälillä.

Katso Sijoitustiedon tarjous Investtechin teknisen analyysin paketteihin täältä.

Mikko Mäkinen: Lyhyeksimyynti — osakemarkkinoiden pimeä puoli (12/20)
Liity Sijoitustiedon jäseneksi