Olet täällä

Artikkelit

Somepoiminnat: #Nordea #Sijoittaminen #Nousukausi #FIRE

Nordea jälleen rahanpesusyytösten kohteena. Nordean kurssi laski maanantaina rajusti ennen MOT –ohjelman esitystä, jonka anti ei lopulta vastannut pahimpia pelkoja/toiveita. Kohu Nordean ympärillä on saanut hieman outojakin piirteitä perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

_________

Osakemarkkinoiden nousukausi täyttää vielä yskiessäänkin uusia merkkipaaluja, sillä pohjat nähtiin Yhdysvalloissa 10 vuotta sitten. Perjantaina nousukauden jatkumista jarrutteli Kiinan markkinoilta kantautuneet heikot vientiluvut sekä viranomaisten masinoimiksi epäillyt myy –suositukset osakkeille.

-

-

-

_________

Naiset ovat löytämässä sijoittamisen, Nordnet ilmoittaa naisasiakkaiden osuuden kasvaneen muutamassa vuodessa 26 prosentista 31 prosenttiin. Nordnetin Suvi Tuppuraisen mukaan naissijoittajat takovat myös pörssissä reipasta ylituottoa: ”Miehet käyvät kauppaa kaksi kertaa enemmän kuin naiset, mutta naiset saavat silti miehiä parempaa tuottoa. Vuonna 2018 naiset päihittivät sekä miessijoittajat että Helsingin pörssin yleiskehityksen (OMXH25).”

-

-

_________

Nordean kysely paljasti, että yli puolet nuorista sijoittajista tavoittelee toiminnallaan taloudellisesta riippumattomuutta. Myös rahasta puhumisen tabu on häivenemässä. #Fire

-

-

_________

Uutiskeskustelua täällä: Päivän lööppi

Mikko Mäkinen: Ensimmäisen neljänneksen jälkiviisastelut 4/2021
Liity Sijoitustiedon jäseneksi