Olet täällä

Artikkelit

Sijoitusidea SSAB

Jaa Twiittaa

SSAB on johtava ruotsalainen teräsyhtiö, joka on perustettu vuonna 1978 ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. SSAB kehittää kestäviä sekä erikoisominaisuuksilla varustettuja teräsmateriaaleja. Yhtiö on listattuna Nasdaq OMX Stockholm –listalla ja se työllistää huhtikuun 2016 lopulla noin 17.000 työntekijää. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia Suomessa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa, yhteensä tuotantokapasiteettia on 8.8 miljoonan terästonnin verran vuosittain. Lisäksi SSAB:lla on edellytykset prosessoida terästä Kiinassa, Brasiliassa ja muissa maissa.

SSAB:n EBITDA putosi Q1 2016 744 miljoonaan Ruotsin kruunuun (79.8 m€), vertailuajankohtana vuosi sitten Q1 2015 vastaava luku oli 1501 miljoonaa Ruotsin kruunua (161 m€). Yhtiön mukaan alhaiset keskihinnat terästuotteille vaikuttivat tulokseen negatiivisesti. Kuitenkin hinnat lähtivät nousuun vuoden 2016 ensimmäisellä kvartaalilla. SSAB odottaa kysynnän säilyvän vakaana Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, jotka ovat SSAB:n päämarkkina-alueet. Lisäksi yhtiö leikkasi rakenteellisesti kulujaan 2.8 miljardilla eurolla vähentäen yhtiön toimintoja ja madaltaen erikoisterästen kustannusasemaa. SSAB:n kulujenleikkausohjelma saattaa tukea osakkeen hintaa, mutta tämä selviää vasta tulevaisuudessa.

Bloombergin konsensus asettaa 12 kuukauden tavoitehinnan 21.71 Ruotsin kruunuun. 6.6.2016 osakkeen hinta oli 20.44 Ruotsin kruunua. Tällä hetkellä 3 analyytikkoa asettaa SSAB:lle ostosuosituksen, 7 suosittelee pitämään osaketta ja 12 analyytikkoa on asettanut yhtiölle myyntisuosituksen.

Oletko kiinnostunut SSAB-viputuotteista? Lue lisää tuotteista täältä: Vontobel.com

24th June 2016, 12 a.m.

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH, 
Bockenheimer Landstrasse 24, 
60323 Frankfurt am Main, 
Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

 

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi