Olet täällä

Artikkelit

Sijoitusidea: Novo Nordisk - jatkuuko käänne?

Kaupallinen yhteistyö

Jaa Twiittaa

Tanskalainen lääkevalmistaja Novo Nordisk on noussut vuoden 2017 alusta alkaen, mutta osakkeella käydään yhä kauppaa vielä edellisten, vuoden 2016 huippujen alapuolella. Nyt ruotsalainen Handelsbanken antaa Novo Nordiskille Osta -suosituksen. Jatkuuko osakkeen nousu?

Novo Nordisk on markkinajohtaja diabeteksen hoidossa. Handelsbanken ennustaa kasvua yhtiön osakekohtaiselle tulokselle sekä markkinaosuudelle. Äskettäin julkaistut tai myöhäisen kehitysvaiheen tuotteet voivat vahvistaa Novo Nordiskin asemaa.

Novo Nordiskilla on viisi tuotealuetta, jotka jaetaan diabeteksen hoitoon, liikalihavuuteen ja painonhallintaan, verenvuototautiin, kasvuhormonihoitoon ja hormonikorvaushoitoon.

Semaglutide -lääkkeen hyväksyminen saattaa vahvistaa yhtiön myyntiä merkittävästi

Lokakuun puolivälissä Yhdysvaltojen lääkehallinto FDA äänesti äänin 16:0 Semaglutide -lääkkeen hyväksymisen puolesta. Handelsbanken arvioi hyväksymisen todennäköisyydeksi 95 prosenttia. Analyytikkoarvioiden mukaan Semaglutide -lääke voisi kerryttää 375 miljoonaa euroa liikevaihtoa vuonna 2018, ja yltää jopa miljardin euron myyntiin vuonna 2019. Vuonna 2020 Semaglutide -lääkkeen myyntiarviot nousevat 1,79 miljardiin. Tulevaisuuden kehitys jää kuitenkin nähtäväksi.

Tanskalainen lääkevalmistaja Novo Nordisk toimii lähellä Kööpenhaminaa, ja sillä on noin 41.000 työntekijää 75 eri maassa. Yhtiön tuotteita myydään 180 maassa. Novo Nordisk tekee noin 35 prosenttia liikevaihdostaan Pohjois-Amerikassa, 30 prosenttia Länsi-Euroopassa ja noin 24 prosenttia Aasian ja Tyynenmeren alueella. Ainoastaan 4 prosenttia liikevaihdosta syntyy Pohjoismaissa.

Novo Nordiskin korkea kannattavuus

Novo Nordiskin liikevaihto oli kolmannella kvartaalilla 3,577 miljoonaa euroa. EBITDA 47,9% marginaalilla oli 1,714 miljoonaa euroa. Nettotulos oli 1,313 miljoonaa euroa, jossa marginaaliksi muodostui 36,7 prosenttia. Osakekohtainen tulos kasvoi 2,3 prosenttia vuodentakaiseen, ja oli 0,53 euroa. Saammekin nähdä pystyykö yhtiö hyvään kehitykseen myös tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä Novo Nordiskin osake hinnoitellaan 43,05 euroon (08.11.2017). Osake saavutti sen vuosihuippunsa 43,80 eurossa (19.10.2017) ja pohjat 30,35 eurossa (02.02.2017). Bloombergin analyytikot ennustavat PE -luvuksi 20,61 ja osinkotuotoksi 1,89 prosenttia. 15 analyytikkoa antavat osakkeelle Osta -suosituksen, 15 Pidä -suosituksen ja 7 kehottavat myymään osakkeen. Novo Nordiskin nykyinen markkinarvo on 106,75 miljardia euroa.

Osakkeen tuleva kehitys riippuu useista yhtiöön, toimialaan ja talouteen liittyvistä seikoista. Sijoittajien tulee ottaa huomioon riskit sijoituspäätöksissään. On mahdollista, että kehitys ei vastaa sijoittajien odotuksia, ja tämä saattaa johtaa tappioihin.

Oletko kiinnostunut viputuotteista Novo Nordisk -yhtiöön liittyen? Lue lisää vontobel.com.
 

 

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH, 
Bockenheimer Landstrasse 24, 
60323 Frankfurt am Main, 
Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi