Olet täällä

Artikkelit

Sijoitusidea: Genmab

Jaa Twiittaa

Genmabin edellinen tulos osoitti positiivista kehitystä, mutta osake silti sukelsi.

Genmab julkaisi kolmannen kvartaalin tuloksensa marraskuun 8. päivänä. Tanskalaisen bioteknologiayhtiön liikevaihto nousi edellisvuoteen nähden 52% 1.348 miljoonaan Tanskan kruunuun (181,14 M€). Tämä nousu saavutettiin erityisesti Darzalexin myynneistä ja tästä saaduista rojaltimaksuista. Darzalexin myynti oli 871 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria, josta saatiin rojaltituottoja DKK 707 miljoonaa (95,01 M€).

Genmabin operatiiviset kulut ensimmäiseltä yhdeksältä kuukaudelta nousivat vuositasolla 30% DKK 707 miljoonaan (95 M€). Tämä johtui lisäinvestoinneista uusien tuotteiden kehittämiseen. Operatiiviset tuotot puolestaan nousivat vuositasolla 86% DKK 641 miljoonaan (86 M€). Joulukuun 31.päivä 2016 lähtien Genmabin kassavirta on noussut DKK 3.922 miljoonasta (527,04 M€) DKK 5.184 miljoonaan (696,63 M€), erityisesti etappimaksujen vuoksi.

Hieman tulosjulkaisun jälkeen selvisi, että Amerikkalainen varainhoitaja BlackRock oli hankkinut 5,03% epäsuoran omistuksen Genmabiin. Muita yhtiön omistajia ovat mm. Vanguard, Fidelity ja Comgest. Aiemmin tänä vuonna Comgest lisäsi omistustaan Genmabissa, ja tämä tapahtui sen jälkeen kun Darzalexin myyntimahdollisuudet Amerikan markkinoilla tuotiin julki. Varainhoitaja myös toteaa, että Genmab erottuu muista bioteknologiayhtiöistä vahvalla taseella, kannattavuudella ja positiivisella kassavirralla.

Tämän vuoden syyskuussa Darzalex hyväksyttiin myös Japanissa, ja tähän mennessä ensimmäinen kaupallinen myynti on nähnyt päivänvalon. Tämän johdosta Genmab odottaa 25 M$ etappimaksua Janssen Biotechilta. Genmabin mukaan etappimaksut Darzalexiin osalta nousevat DKK 930-1.000 miljoonaan (125-148 M€) vuonna 2017. Osittain viimeaikaisen etappimaksun vuoksi Genmab nosti ohjeistustaan vuoden 2017 liikevaihtoa DKK 160 miljoonalla (21,5 M€) päätyen DKK 2.110-2.310 miljoonaan (282-310 M€). Genmab myös nosti operatiivisten tuottojen ohjeistusta DKK 900-1.100 miljoonasta (121-148 M€) DKK 1.060 -1.260 miljoonaan (142-169 M€).

Äskettäin Genmab liikkeellelaski 22,532 uutta osaketta työntekijäwarranttien implementoinnin vuoksi. Bioteknologiayhtiö keräsi noin DKK 6,68 miljoonaa (0,9 M€) ja liikkeellelasku vastasi noin 0.04% osakepääomasta. Genmab odottaa kassavirtansa olevan DKK 4.900 miljoonaa (658 M€) vuoden loppuun mennessä.

Spekuloijat saattavat pohtia, että Genmab voitaisiin ostaa pitkällä aikavälillä. Bioteknologiayhtiö on yhteistyössä Janssen Biotechin kanssa, joka on osa Johnson & Johnsonia. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole tiedossa, että yhtiöt keskustelisivat mahdollisista yrityskaupoista, mutta tulevaisuus jää nähtäväksi.

Osake on sukeltanut viime kuukausina vuoden matalimmalle tasolleen ja on nyt 13% alempana kuin vuoden alussa. Osakkeella käydään kauppaa 58,1 P/E –tasolla.

Jää nähtäväksi pystyykö Genmab palauttamaan sijoittajien luottamuksen lähitulevaisuudessa ja millaiset tutkimustulokset kehitteillä olevien lääkkeiden osalta saadaan. Näillä voi olla voimakas vaikutus osakkeen hintaan.

Vontobelin Genmab –tuotteilla voit käydä kauppaa DEGIROssa LYNXillä ja Interactive Brokersilla.

Vontobelin tuotevalikoimaan voit tutustua täällä.

  • Kaupallinen yhteistyö

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH, 
Bockenheimer Landstrasse 24, 
60323 Frankfurt am Main, 
Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

 

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.
Liity Sijoitustiedon jäseneksi