Olet täällä

Artikkelit

Sijoitusidea: Deutsche Bank

Jaa Twiittaa

Deutsche Bank oli huomion keskipisteenä marraskuun 8. päivä, kun Wall Street Journal julkaisi uutisen, että Securities and Exchange Commission pyysi pankkia tapaamiseen.

Syyskuussa uutisoitiin, että Yhdysvaltojen oikeusviranomaiset vaativat pankilta 14 miljardin dollarin sakkorangaistusta finanssikriisiä ennen toteutetuista asuntolaina-arvopaperikaupoista. Vaikka neuvottelut ovat yhä käynnissä, näyttää todennäköiseltä että sakon loppusumma tulee ylittämään 5.9 miljardia euroa.

Wall Street Journalin mukaan Deutsche Bankia, samoin kuin JP Morgania, New York Mellonia sekä Citigroupia, syytetään ADR markkinan sääntöjen rikkomisesta jotka koskevat talletuskuitteja. Nämä väärinkäytökset mahdollistivat pankeille verojen kierron sekä sisäpiiritiedon hyödyntämisen.

Yllättäen sijoittajat eivät kuitenkaan olleet kovin vaikuttuneita uutisista. Saksan pörssissä Deutsche Bankin osake avasi marraskuun 8. päivänä 12.45 euroon, josta se toipui 12.90 euroon. Päivävaihtoa kertyi vain 8.40 miljoonaa euroa verrattuna normaaliin 14.5 miljoonan euron vaihtoon.

Siitä eteenpäin osake on ollut nousutrendissä ja hinta on tällä hetkellä 15.26 euron tuntumassa (18.11.2016), markkina-arvoltaan 19.37 miljardia euroa. Bloombergin mukaan 3 analyytikkoa antaa Deutcshe Bankille ostosuosituksen, 18 suosittelee pitämään ja 15 antaa myyntisuosituksen.

Osakkeen tuleva kehitys on riippuvainen useista tekijöistä, kuten ryhmän sisäisistä toiminnoista, toimialan kehityksestä sekä taloustilanteen kehityksestä, jotka sijoittajien tulee huomioida päätöksentekoprosessissaan.

Oletko kiinnostunut Deutsche Bankin viputuotteista? Lue lisää Vontobellin sivuilta.

--- 

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH, 
Bockenheimer Landstrasse 24, 
60323 Frankfurt am Main, Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Katso uusimmat #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube-kanava
Liity Sijoitustiedon jäseneksi