Olet täällä

Artikkelit

Saxo Bank Outrageous Predictions 2017 julkaistu! Italian pankit raketoivat ensi vuonna?!

Saxo Bank julkaisi jälleen ”Outrageous Predictions” –nimellä kulkevat hurjat ennustuksensa tulevalle vuodelle. Saxo Bankin pääekonomisti Steen Jakobsen toteaa, että suurena haasteena tämän vuoden ennusteille on luoda jatkoa jo tapahtuneille suurille yllätyksille, kuten Brexitille ja Trumpin vaalivoitolle. Hän myös toteaa, että joskus todellisuus näyttää ylittävän hurjimmatkin ennusteet.

Tässä ovat Saxo Bankin tämän vuotiset "hurjat ennusteet":

Kiinan bruttokansantuote kasvaa 8% vuonna 2017 – Shanghai Composite saavuttaa 5000 pistettä.

Kiina on kulkenut teollisuuden ja infrastruktuurin kasvuvaiheen loppuun ja on tullut aika luottaa yksityisen sektorin ajamaan kasvuun. Massiivinen elvytys ja pääomamarkkinoiden avaaminen ohjaavat kohti kulutusvetoista kasvua ja Kiina ylittää ennusteet saavuttaen 8 prosentin BKT:n kasvun vuonna 2017.

Epätoivoinen FED seuraa Japanin keskuspankin esimerkkiä ja säätää 10-vuotiset korot 1,5 prosenttiin.

Dollari ja US korot nousevat hallitsemattomasti seuraten Trumpin veroleikkauksia ja elvytystä. Käy yhä selvemmäksi, että suurin osa omaisuusluokista ovat täysin riippuvaisia keskuspankkielvytyksestä ja tuhon partaalla FED kopioi Japanin keskuspankin korkokäyräkontrolloinnin (vaikkakin eri kulmasta) säätäen 10-vuotisen koron 1,5 prosenttiin.

High-Yield velkakirjojen maksuhäiriöt ylittävät 25 prosenttia.

Pitkäaikaset maksuhäiriökeskiarvot ovat korkeakorkoisille velkakirjoille 3,77 prosentissa. Pääajuri korkemmalle oletusprosentille on keskuspankkien loputtoman nollakoron politiikan aiheuttama aikapommi. Vaikeuksiin eivät joudu ainoastaan huonoimman maksuluokan velkakirjojen liikkeellelaskijat vaan suuri ongelma tulee kun sijoittajat päättävät paeta laajemmin velkakirjamarkkinoilta. Toisaalta tämä siivoaa halvan rahan tuomat epätehokkaat yrittäjät markkinoilta pois.

Brexit ei tapahdu.

Globaalin populismin kukoistus pakottaa EU-johdon yhteistyöhakuisemmalle linjalle. EU ymmärtää, että se on vahvempi brittien kanssa ja se tekee myönnytyksiä maahanmuuttoasioissa sekä brittien finanssipalveluja koskien. Ennen kuin Artikla 50 etenee parlamentin äänestykseen, se kumotaan uuden sopimuksen tieltä.

Tohtori kupari saa flunssan.

Kupari oli yksi selkeimpiä raaka-ainevoittajia Trumpin tullessa valituksi. Vuonna 2017 markkinoilla ymmärretään, että uusi presidentti ei kykene täyttämään lupauksiaan ja kuparin kysynnän nousu tyrehtyy. Kuparin hinta laskee aina vuoden 2009 tasolle eli 1,25$/pauna.

Bitcoin nousee vahvasti kryptovaluuttojen mukana.

Trump kasvattaa USA:n kulutusta lisäten velkaantumista ja triplaten budjettialijäämän. Tämä aiheuttaa inflaation raketoinnin ja pakottaa FEDin koronnostoihin nostaen dollarin hinnan kuuhun. Tästä seuraa Kiinan ja kehittyvien talouksien tahto etsiä vaihtoehtoista valuuttaa ja maksujärjestelmää, joka ei ole sidottu keskuspankkeihin. Kryptovaluutat ovat täällä jäädäkseen vanhan fiat-rahan ongelmien takia. Mikäli Venäjä ja Kiina hyväksyvät Bitcoinin osittaiseksi vaihtoehdoksi, näemme Bitcoinin hinnan nousevan 700 dollarista 2100 dollariin.

USA:n terveydenhuoltoalan uudistukset aiheuttavat paniikin sektorilla.

Trumpin jälkeinen terveydenhuoltosektorin osakeralli hiipuu vuonna 2017. Sijoittajat hahmottavat, että Trumpin hallinto ei päästä sektoria helpolla ja käynnistää puhdistavia uudistuksia kalliiseen USA:n terveydenhuoltojärjestelmään. Terveydenhuoltosektorin SPDR Fund ETF –rahasto sukeltaa 50% aina 35 dollariin.

Meksikon peso vahvistuu etenkin Kanadan dollaria vastaan, Trumpista huolimatta.

Markkinat ovat yliarvioineet Trumpin todelliset aikeet ja jopa mahdollisuudet katkaista siteet Meksikon kanssa. Meksiko hyötyy USA:n elvytyksestä sen ollessa vahvasti riippuvainen Yhdysvaltojen kysynnästä. CADMXN korjaa jopa 30% vuoden 2016 huipuista.

Italian pankkien osakkeet menestyvät parhaiten.

EU ohjeistaa Euroopan keskuspankkia takaamaan too-big-to-fail pankit. Uusi Euroopan roskapankki perustetaan ja tämä mahdollistaa EU-pankkien taseiden siivoamisen ja saa luotonannon toimimaan jälleen. Italian pankit nousevat yli 100%.

EU elvyttää yhteisten Eurobondien kautta.

Tyytymättömyys kasvaa ja populistiliikkeiden kannatus kasvaa. Euroopan tavanomaiset puolueet kääntyvät uskomaan etteivät he ole tehneet tarpeeksi tukeakseen talouskasvua. EU-johtajat julkistavat valtavan (yhden triljoonan euron) yhteisen velkakirjan liikkeellelaskun, joka on suunnattu infrastruktuuriprojekteihin. jotka vahvistavat EU:n taloudellista integraatiota.

Lue koko Outrageous Predictions –julkaisu Saxo Bankin TradingFloor –sivustolta.

Ensi vuoden ennusteista voi keskustella täällä.
 

LUE LISÄÄ TARJOUKSESTA JA AVAA TILI SAXO BANKILLE TÄÄLTÄ!

 

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi