Olet täällä

Kaupallinen yhteistyö

Lainojen kilpailutus tuo talouteen joustoa

Digitalisaation ja tietoyhteiskunnan kehityksen johdosta myös lainamarkkinat ovat kokeneet suuria mullistuksia ja siirtyneet verkkoon. Perinteisten pankkien rinnalle on syntynyt markkinaehdoin toimivia rahoituslaitoksia, jotka tarjoavat kuluttajille erityyppisiä lainoja eri tilanteisiin.

Kuluttajan näkökulmasta apua ovat tuoneet erityisesti lainojen kilpailutus- ja vertailupalvelut. Esimerkiksi Matchbanker lainat -vertailusivusto tarjoaa mahdollisuuden hakea yhdellä hakemuksella lainatarjouksia lukuisilta pankeilta. Hakemusten tekeminen ja lainojen vertailu on ilmaista eikä velvoita yhdenkään pankin tai rahoituslaitoksen asiakkaaksi. Suurin osa palvelun vertailemista lainoista on vakuudettomia lainoja, sillä vakuudellisten lainojen vertailuun vaaditaan yhä henkilökohtaista kanssakäymistä pankkien kanssa.

Asuntosijoittajan kannattaa kilpailuttaa remonttilainat

Pakollisten putki- ja julkisivuremonttien lisäksi menestyksekkääseen asuntosijoittamiseen kuuluu monia muita remontteja. Ajan kuluessa sisustustrendit muuttuvat. Seinät halutaan eri värisinä sekä keittiön ihanteellinen koko vaihtelee.

Halutuimmat vuokra-asunnot, joista vuokralaiset ovat valmiita maksamaan kovimpia hintoja ovat muiden ominaisuuksiensa lisäksi myös ajankohtaisten sisustustrendien mukaisia. Onnistunut pintaremontti tai huonejärjestyksen uusiminen voi olla yllättävän helppo projekti, joka kasvattaa asunnon arvoa niin pitkällä kuin lyhyelläkin aikajaksolla.

Koska mahdollisuus tai tarve sijoitusasunnon remontoimiseen voi tulla hyvinkin yllättäen, siihen voi olla vaikea varautua. Pienen pääoman säännöllinen säästäminen palkasta riittää tiettyyn pisteeseen asti, mutta erityisesti kalliimpien remonttien tullessa vastaan remonttilaina voi olla järkevin tapa rahoituksen järjestämiseen. Remonttilaina, kuten kaikki muutkin lainat, on mahdollista kilpailuttaa helposti ja maksutta verkossa. Yleensä edullisin remonttilaina on kuitenkin omaan asuntolainaan sidottu vakuudellinen laina.

Yhdistelylaina auttaa lainakuluissa

Viime vuosina suosituiksi tulleet yhdistelylainat on suunnattu pääasiassa ihmisille, joilla on useita kulutusluottoja, osamaksuja tai luottokorttilaskuja. Tällaisessa tilanteessa lainojen yhdistäminen tuo säästöjä, sillä joka lainasta menee erikseen eri kuluja. Lisäksi yhdistelylainan korko on yleensä matalampi kuin pienten erillisten lainojen korot.

Yhdistelylaina sopii siis erityisesti vakuudettomien kulutusluottojen yhdistämiseen. Esimerkiksi opintolaina ja asuntolaina ovat jo valmiiksi niin matalakorkoiset ja matalakuluiset, että yhdistäminen ei usein muuta tilannetta.

Yhdistelylainaa harkitessa kannattaa myös huomioida, että lainojen ennenaikaisesta poismaksusta saa lain mukaan periä kuluja.

Yhdistelylainan tavoitteena voi olla myös laina-ajan muutos. Useimmiten laina-aikaa halutaan pidentää, jolloin kuukausierät laskevat. Tämä voikin olla hyvä ratkaisu tilanteissa, joissa lainan korko on matala. Tällöin ylijääneet rahat voi esimerkiksi sijoittaa paremmalla tuotolla.

Korkeakorkoisten lainojen kohdalla pitkä laina-aika harvoin hyödyttää, sillä harva kokenutkaan sijoittaja voi olla varma suuresta vuosituotosta. Kalliit lainat kannattaa aina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti ja yhdistelylainaa voi käyttää myös lainan maksuajan lyhentämiseen. Maksuajan lyhentäminen onnistuu siten, että yhdistämisestä koituneita säästöjä ei sisällytetä kuukausieriin, vaan kuukausierät pidetään samana. Tällöin laina-aika lyheenee ja lainan kokonaishinta laskee.

Myös yhdistelylainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä niissä voi olla lainasummista riippuen tuhansien eurojen eroja. Eri lainapalveluiden ja pankkien laskureilla on mahdollista laskea, millaisilla ehdoilla lainojen yhdistely voi onnistua. Tähän vaikuttavat paitsi yhdistettävien lainojen ehdot, myös hakijan muu taloudellinen tilanne ja varallisuus.

Avaa ilmainen tili ja myy ja osta kryptovaluuttoja alhaisilla välityspalkkioilla.
Liity Sijoitustiedon jäseneksi