Olet täällä

Artikkelit

Kaupankäynti-idea: Bayer AG

Jaa Twiittaa

Bayer AG, saksalainen lääke- ja viljelykemikaaliyhtiö päätti ostaa Monsanto Co. neljännellä tarjouksella, joka oli arvoltaan 66 miljardia Yhdysvaltojen dollaria. Tämä oli suurin ulkomaalainen yritysosto saksalaiselta yhtiöltä.

Kaupan valmistuminen päätti neljän kuukauden neuvottelut. Bayer aloitti toukokuussa ensimmäisellä tarjouksella, joka oli 122$ per osake, yrityksenään hyötyä Monsanton osakkeen hinnanlaskusta. Seuraava tarjous heinäkuussa nousi 125$ osakkeelta. Viime viikolla kolmas tarjous oli 127.50$ osakkeelta, mikä johti uusiin neuvotteluihin ja lopulta hyväksymiseen.

Bayer maksaa 128$ osakkeelta, mikä on 21% yli Monsanton viime tiistain päätöshinnan New Yorkin pörssissä. Kauppa rahoitetaan velalla ja osakkeilla; osakeosuuden arvo on noin 19 miljardia dollaria. Kaupan purkumaksu on 2 miljardia dollaria, mikäli se torjutaan kartellin vastaisella lailla.

Viime vuosina viljely- ja siementeollisuus on muuttunut rajusti. Bayerin Monsanto-valtaus tekee yhtiöstä johtavan toimijan alalla yhteensä 26 miljardin dollarin liikevaihdolla maataloudesta. Kauppa vähentää sektorin toimijat neljään. Bayer ja Monsanto olisivat yhdistyessään maailman suurin siementen ja tuholaismyrkkyjen toimittaja.

Bayerin mukaan kauppa kasvattaa tulosta osaketta kohti ensimmäisenä kokonaisena vuotena kaupan päättämisen jälkeen. Monsanton osto antaa yhtiölle yli 2000 lajiketta viljelyskasvien siemeniä. Tämä auttaa saksalaista yhtiötä vastaamaan kasvavaan kysyntään  kun viljelijät pyrkivät tuottavuudeen nostoon. Tuottavuuden nosto on tarpeen sillä viljelijöiden on ruokittava noin 10 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti vuoteen 2050 saavuttaessa.

Bloombergin konsensus antaa 12 kuukauden tavoitehinnaksi 106.44$. Uutisen jälkeen osakkeen hinta nousi melkein 3% ja se pyöri 95.82$ ympärillä. Tällä hetkellä 13 analyytikkoa asettaa Bayer AG:lle ostosuosituksen, 14 pidä- ja yksi myyntisuosituksen.

Oletko kiinnostunut viputuotteista yhtiötä Bayer AG koskien. Lue lisää Vontobel.com

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH, 
Bockenheimer Landstrasse 24, 
60323 Frankfurt am Main, 
Saksa.

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

 

Uusin osavuosikatsauskalenteri
Liity Sijoitustiedon jäseneksi