Haastattelut
Kaupallinen yhteistyö

Haastattelussa Youri Sleutel: LYNX:in suunnitelmat Suomessa ja osakemarkkinoiden tila nyt

Jaa Twiittaa

LYNX:in Youri Sleutel antoi Sijoitustiedolle haastattelun sijoitusratkaisuja tarjoavan hollantilaisen LYNX:in toiminnasta ja suunnitelmista Suomessa sekä tämän hetkisestä tilanteesta osakemarkkinoilla.

LYNX:in toiminta Suomessa? Miksi valita LYNX?

Lynx aloitti Suomen markkinoilla noin vuosi sitten. Ensimmäisenä vuotena loimme tunnettuutta ja luottamusta suomalaisiin sijoittajiin. Emme markkinoineet itseämme kovin voimakkaasti, mutta onnistuimme saamaan osuutta markkinoista, opimme myös paljon suomalaisilta sijoittajilta ja monet heistä suosittelivat LYNX:iä ystävilleen.

Nyt kun LYNX on tutumpi Suomessa tahdomme vakuuttaa suomalaiset sijoittajat eduistamme. Tarjoamme tällä hetkellä Ipad Mini 4:ää uusille asiakkaillemme. Se ei kuitenkaan ole tärkein myyntivalttimme uusille sijoittajille. Kaupankäyntihinnat ovat noin 80% (US-market) edullisemmat kuin pääkilpailijallamme Nordnetilla. Alla olevasta taulukosta saatte paremman kuvan hinnoittelustamme:
 

 

LYNX

Nordnet

Apple (10.000 €)

5,00 $

30,00 €

BMW (4.000 €)

5,80 €

15,00 €

SPY ETF (100.000 €)

5,62 $

300,00 €

 

Emme keskity myöskään pelkkiin hintoihin, treidausalustamme  on kehittynein ja luotettavin markkinoilla ja antaa pääsyn yli sadalle markkinalle.

LYNX tarjoaa siis win-win-mahdollisuuden suurimmalle osalle sijoittajista. Matalemmat kulut, laajemmat mahdollisuudet kuin esim Nordnetillä. Erityisesti aktiivisille treidereille tarjolla on useita työkaluja joita voit käyttää sijoitusstrategiasi optimointiin.

LYNX:in tulevaisuuden suunnitelmat?

Meidän kaupankäyntiohjelmistomme on laajempi softapaketti ja se tarjoaa paljon toimintoja eri tyyppisille treidereille. Tarjoamme myös mobiiliaplikaatiota ja WebTraderia asiakkaillemme. Vuonna 2016 julkaisemme uuden WebTraderin joka on entistä käyttäjäystävällisempi sekä sisältää monia uusia toimintoja. Tämä alusta tulee tarjolle myös Suomeksi. Tämän lisäksi tuomme uusia palveluja suomalaiselle yleisölle. Tähän asti saksaksi ja hollanniksi tarjolla ollut viikottainen sijoitusidea-katsaus nimeltään ’Breakout Trader’ tulee tarjolle myös Suomeen.

Mitä suomalaiset asiakkaat treidaavat?

Suosituimpia ovat jenkkiosakkeet ja ETF:t. Yhdysvaltojen markkinat tarjoavat laajan kirjon mahdollisuuksia houkutteleville sijoituksille. Euroopassa suomalaiset suosivat Large Cap –sijoituksia Eurostoxx:ista. Kiina/Hongkong on myös suosittu asiakkaidemme keskuudessa. Neuvoisin  kuitenkin asiakkaitamme varovaisuuteen Kiinan markkinalla, sillä se ei ole yhtä läpinäkyvä kuin länsimarkkinat.

Suomalaisasikkaista olemme huomioineet sen että optiot eivät ole kovin tuttuja heille. Optioita voi käyttää vähentämään riskiä positioissa ja tuottamaan extraa jo olemassaoleviin ETF/osakepositioihin. Tahdommekin tuoda lisää sisältöä Suomessa tiedottamaan optioiden mahdollisuuksista.

Osakemarkkinat tällä hetkellä?

Viime vuodet ovat olleet sijoittajille loistavia lähes kuuden vuoden kestoisella härkämarkkinalla. Elokuussa nousu katkesi kun sijoittajat säikähtivät Kiinan talouden tilaa. Tämän romahduksen jälkeen nähtiin voimakas nousu ja S&P 500 on lähestymässä kriittistä 200 päivän liukuvaa keskiarvoa.

 

Trendi saattaa murtua mikäli osavuositulokset pettävät. Toistaiseksi suurin osa yhtiöistä on pystynyt vastaamaan odotuksiin joskin vasta pieni osa on julkaissut tuloksensa. Itse uskon että Kiina ja Brasilia tuovat jatkossakin suurta riskiä maailman taloudelle, tästä syystä uskon tavallisten raaka-aineiden alisuorittavan tulevina kuukausina.

Toinen riski osakemarkkinoille on FED. Markkina on jauhanut koronnostosta kuukausia ja jokaisen makrotaloudellisen muutoksen jälkeen näemme sijoittajien spekuloivan sen vaikutuksista koronnostoon. Itse uskon että FED ei nosta korkoa tänä vuonna, mutta ajattelen että koron pitäminen näin matalana on riskialtista. Mikäli olosuhteet nyt heikkenevät, keskuspankeilla on hyvin rajatut mahdollisuudet piristää markkinoita.

Matalat korot mahdollistavat M&A-markkinan (mergers and acquisitions) kukoistavan. Tämä vuosi saattaa ylittää vuoden 2007 ennätyksen yrityskaupoissa ja fuusioissa. Sijoittajien tulisi etsiä yhdistyviä sektoreita, sieltä on löydettävissä tuottavia mahdollisuuksia.

Luettu 6 kertaa
Oletko aktiivinen treidaaja? Johannes Ankelo kirjoittaa Mandatum Traderin mahdollisuuksista
Karkkihylly
Artikkelit
Synsam ja Cloetta: Tulokset ylös mutta kurssit alas
Artikkelit
Japanissa muhii luottokriisi
Kolumnit
Korot sanoo koo koo koo