Olet täällä

Fellow Finance - Mitäpä jos ryhtyisit pankkiiriksi vuonna 2018?

Jaa Twiittaa

Markkinapaikallamme kuka tahansa säästäjä tai sijoittaja pääsee yksityishenkilöiden vertaislainojen ja yritysten joukkorahoituslainojen sijoittamisella kiinni sijoitusmuotoon, joka on aiemmin ollut pankkien yksinoikeus. Liiketoimintamallimme perustuu samaan ajatukseen kuin taksi- ja hotellialaa jo muokanneet Uber ja Airbnb: verkkopalvelu, jossa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen keskenään sopimiensa ehtojen mukaisesti.

Itse asiassa tiesitkö, että olet jo tällä hetkellä sijoittajana lainoissa, jos sinulla on pankkitili? Pankkitalletuksen tekijä mahdollistaa pankin liiketoiminnan, koska pankki lainaa sinulta lainaamansa rahat eteenpäin antaen sinulle vain pienen osuuden rahasi tuotosta, ts. saamasi talletuskoron ollessa pienempi kuin pankin saama antolainauskorko. Pankkitilillä paljon rahaa lepuuttava on käytännössä ulkoistanut pankille tehtäväksi miettiä, miten ja kenelle rahaa kannattaa lainata sekä millä hinnalla.

Miksi lainata rahaa enää nollakorolla pankille, kun voit tehdä sen nyt itse suoraan korkeammalla korolla ilmaiseksi ja rajatulla riskillä? Palvelussamme pankki tippuu säästäjän ja lainanhakijan välistä pois, jolloin säästäjä voi valita itse, kenelle ja millä korolla haluaa rahojaan lainata. Samaan tapaan kuin pankki, suosittelemme hajauttamaan laajasti vähintään 100 eri lainaan luottoriskin minimoimiseksi. Eli sijoita enintään 1% sijoitussummastasi yhdelle lainanhakijalle.

Miksi kokeilisin palvelua?

  • Korkeaa korkotuottoa
  • Lainasalkun hajautusmahdollisuus
  • Rajattu riski
  • Edullista sijoittamista
  • Jälkimarkkinalla likviditeettiä
  • Uusi hajautusmuoto

Sijoittajamme ovat saaneet keskimäärin 10% vuotuista tuottoa. Fellow Finance on Euroopan ainoa joukkorahoituspalvelu, jonka kautta voit sijoittaa vertais- ja yrityslainoihin samalla tutulla verkkoalustalla. Palvelussamme voit sijoittaa suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin sekä suomalaisiin yrityslainoihin ja lyhytaikaisiin, 14-90 päivän, myyntisaataviin laskurahoituksen muodossa. Tarjoamme sijoittajille ainutlaatuisen mahdollisuuden lainasalkun hajautukseen, myös maantieteellisesti, verrattuna muihin suomalaisiin joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluihin.

Suomalaisissa ja puolalaisissa vertaislainoissa sijoittajan luottotappioriski on rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille. Tällä hetkellä suomalaiset vertaislainat myydään 70% hinnalla jäljellä olevasta lainan pääomasta ja vastaavasti puolalaiset vertaislainat myydään 30% hinnalla. Tarjoamme suomalaisille kuluttajille myös lainaturvavakuutuksen yhteistyössä maailman johtavan vakuutusyhtiön AXA:n kanssa. Yrityslainat taas sisältävät vähintään yrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen.

Palvelumme on kuluton markkinapaikka lainahakemuksiin sijoittavalle - ei avaus-, kuukausi- tai merkintämaksuja. Vain jälkimarkkinapaikalla, jossa sijoittaja voi halutessaan myydä osan tai koko lainasalkkunsa kesken lainojen laina-ajan, palkkio on 1% myydyn lainan pääomasta. Mikä tärkeintä: lainojen tuotto ei korreloi merkittävästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten palvelumme on oiva lisä omien varojen hoitoon sekä hajauttamiseen.

Miten kokeilen palvelua?

1. Rekisteröidyt palveluumme ilmaiseksi ja valitset kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Tämän helpottamiseksi olemme luottoluokitelleet lainanhakijat 5 eri luottoluokkaan. Mitä enemmän tähtiä, sitä parempi luottoluokitus. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata allokaattorin, joka hakee automaattisesti sinulle sijoituskriteereihisi sopivia lainoja sijoituskohteiksi.

2. Lainasopimus syntyy sijoittajan ja lainanhakijan välille, kun lainanhakija hyväksyy sijoittajien lainatarjouksen nostamalla tarjotun lainan. Fellow Finance hoitaa kaikki lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä.

3. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle ilmiöstä.

4. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi. Voit myydä myös joko osan tai koko lainasalkkusi edistyksellisellä jälkimarkkinallamme. Palvelustamme näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

AVAA ILMAINEN SIJOITUSTILI

Palvelun avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sinulla on pääsy verkkopalvelumme markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin tarjolla olevia lainahakemuksia.

Mikäli sinulla on vielä kysymyksiä mielessäsi, vastaamme kysymyksiisi mielellämme sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@fellowfinance.fi ja puhelinnumerossa 0203 80101 arkisin kello 9.00 - 17.00. Olet myös aina tervetullut käymään toimistollamme keskustelemaan kanssamme palvelustamme.

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta yli 210 milj. eurolla yli 280 000 lainanhakijalle yli 6 500 sijoittajan toimesta 43 eri maasta. Fellow Finance on ainoa suomalainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolle on myönnetty maksulaitoksen lupa Finanssivalvonnalta. Yhtiö on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalon Taaleri Oyj:n omistama yhtiö.

  • Kaupallinen yhteistyö

Samanlaista sisältöä

Kumppaniblogit

Häntä heiluttaa koiraa

JOM Rahastoyhtiö | Kaupallinen yhteistyö - 9.5.2019
Kumppaniblogit

”Näin ennustin joulukuun pohjan” – uusi videosarja starttasi

Nordnet - 18.4.2019
Kumppaniblogit

Pohdintaa Indonesian syklistä, small-cappien tuotoista ja riskeistä

Kaupallinen yhteistyö | JOM Rahastoyhtiö - 11.2.2019

Sisältöä muualta

Artikkelit & kolumnit

Kolumnit

Enkelisijoittamisen taivas ja helvetti

Mikko Mäkinen - 20.6.2019
#IR-kanava

Palveluliiketoiminnan rooli ja kilpailuedun luominen konepajayhtiöissä – Case Cargotec

Jarkko Aho - Random Walker - 18.6.2019
#IR-kanava

Zijoittaja paikalla Cramon ylimääräisessä yhtiökokouksessa 17.6.2019. #CramoEGM

Zijoittaja - 17.6.2019
Artikkelit

Mandatum Trader –treidaamista ympäri maailman

Kaupallinen Yhteistyö | Mandatum Life - 17.6.2019
Kolumnit

Osakesäästötili ansaitsee sissimarkkinointia

Aki Pyysing - 16.6.2019
Artikkelit

Somepoiminnat: #NokianRenkaat #Ramirent #Outotec #NextGames

Sijoitustieto - 14.6.2019
Artikkelit

Viikon kuumat linkit (vko 24)

Ville Hemminki - 14.6.2019
#IR-kanava

Cargotec Service Day 11.6.2019 - Zijoittaja raportoi

Zijoittaja - 11.6.2019

Aktiivinen keskustelu

Uusin viesti: alosuutos, 20.06. 23:31
Uusin viesti: alosuutos, 20.06. 22:56
Uusin viesti: Lyyrikko, 20.06. 22:32
Uusin viesti: Lyyrikko, 20.06. 22:24
Uusin viesti: jpkl, 20.06. 20:38
Uusin viesti: jpkl, 20.06. 20:10
Uusin viesti: jippej, 20.06. 12:28
Uusin viesti: Abel Body, 20.06. 11:39
Uusin viesti: Aki Pyysing, 19.06. 17:49
Uusin viesti: Juha, 19.06. 11:32

Seuraa Sijoitustietoa