Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, tammikuu 2021

Jaa Twiittaa

Joulukuu oli jälleen DAXille erittäin vahva, +5.5% eli reilusti yli keskimääräisen historiallisen kuukausiperformanssin (n +3%). Sanoimme viime kuussa, että joulukuusta on syytä odottaa positiiivista ja DAXin performanssi ylitti odotuksemme. Kuukausi tarjosi myös merkittävää volatiliteettia - ensin testattiin taso 13500 kuukauden kahtena ensimmäisenä viikkona, joka on ollut merkittävä vastus kuten viime kuussa totesimme, ja siitä irtosi hyviä shorttipaikkoja aktiivisille treidaajille. Viikkokartan EMA12 linja toimi jälleen kerran tukena ja viikolla 3 mentiinkin 13500 selkeästi läpi. Viikkotasolla DAX testasi edellisen ATH:n n 13735 pistettä mutta tämän pidettyä käytiin viimeisellä viikolla alhaalla jopa lähes 13000 pisteessä josta reboundattiin voimakkaasti. Kokonaisuudessaan kuukausikynttilästä tuli odotetun bullish mutta hermostuneisuuden taso yllätti.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Pitkä trendi on selkeästi ylös, mutta myös positiivinen delta EMA6 ja EMA12 keskiarvoihin alkaa olla merkittävä - aletaan olemaan jälleen tasoilla joista DAX on usein käynyt hakemassa EMA12 linjan (n 13090). Tammikuu on historiallisesti DAXille hyvin neutraali eli tilanteessa vaaditaan valmiutta myös DAXin merkittävään laskuun nykytasosta (5.1. tätä kirjoitettaessa 13710) ja vähintään EMA12 tason testaamista - ei ole mitenkään selkeää, että kuukaudesta tulisi kokonaisuudessaan erityisen bullish.

Kuukausikartan pitkän aikavälin tukitasot: 12000, 12700, 13090

Kuukausikartan pitkän aikavälin vastustasot: 13800, 14070, 14430

Alla viikkokartta jossa näkyy myös kuukauden pivot -tasot. Tällä hetkellä ollaan vastustason 13500 yläpuolella ja merkittävät resistanssitasot ovat psykologinen 14000 ja kuukauden pivot R1 14070. Kuten mainittu, positiivinen delta keskiarvoihin on tasossa missä DAX on tyypillisesti käynyt testaamassa vähintään EMA12 linjan. Trendi on ylös mutta todennäköisyys isommalle pullbackille on korkeahko eli myös tässä kuussa voidaan nähdä merkittävää volatiliteettia.

Keskipitkän ajan vastustasot: 13800, 14000

Keskipitkän ajan tukitasot: 13520, 13200

Mielestämme markkinatilanne antaa hyviä mahdollisuuksia sekä long että short näkemyksille. Long positioihin odottaisimme DAXin pullbackkiä ym tasoihin, knock-out taso kannattaa pitää vähintään tasossa 13000 tai sen alapuolella, esim TLNG DAX V877.

Short-näkemykselle on todennäköisimmin hyvä olettaa että 13800 taso testataan ja siitä nähdään liikkeitä alaspäin.Shorttiin esim T SRT DAX V397 on harkinnan arvoinen.

Yllä: Sijoittajien sentimentti USAssa on yhä enemmän bullish, ero on jo niin merkittävä, että riski pullbackeille on kasvanut (kontra-indikaattori)

Yllä: Historiallisesti tammikuu on ollut DAXille nollakuukausi.

Yllä: McClellan oskillaattori kävi korkealla ja lähti jälleen laskuun - myös tällä indikaatiolla pullbackin riski on kasvanut.

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista on enimmäkseen vahva osta tilassa.

Maailman merkittävimmät futuurit: myös täällä ovat indikaattorit vahva osta -tilassa.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä
 

  • Kaupallinen yhteistyö

Tärkeä tiedote

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot tässä mainituista kaupankäyntituotteista (arvopapereista), erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Liikkeeseenlaskuesite ja lopulliset ehdot muodostavat arvopapereiden sitovat myyntiasiakirjat, ja ne ovat saatavilla tuotelinkkien alla. Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Sijoita kryptovaluuttoihin turvallisesti ja luotettavasti
Liity Sijoitustiedon jäseneksi