Olet täällä

Artikkelit

DAX Markkina-analyysi, marraskuu 2021

Jaa Twiittaa

DAX testasi lokakuussa vihdoinkin kuukausikartan EMA6 tasoa, ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 2020 ja reboundasi takaisin ylös, jääden kuitenkin syyskuun huipun alapuolelle. Kuukausikarttaan lokakuusta muodostui kuitenkin vihreä kynttilä ja nousua syntyi reilu +3%. Eli kokonaisuudessaan lokakuun lopussa DAX näytti teknisesti olevan nousuputken sisällä sideways/epäselvässä tilassa. USAsa “volatiliteetti pelkoindeksi” VIX laski lokakuussa selkeästi minkä pitäisi olla bullish indikaatio. Lisäksi vuoden viimeinen neljännes on historiallisesti vahvaa aikaa eli on hyvinkin mahdollista että näemme uusia all time high lukemia DAXille loppuvuoden aikana.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

DAXille EMA6 ja EMA12 toimivat selkeinä tukitasoina - vastustasoja yläpuolella on lähes mahdoton määritellä kun mennään ATH lukemiin ilman teknisesti selkeää nousukanavaa ja ollaan vuoden R1 pivotin yläpuolella eli voi hyvinkin olla parasta hakea vain lyhyen aikavälin treidejä dipeistä ja pitää mielessä että pitkän aikavälin suunta pitäisi olla selkeästi ylös.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Pitkän aikavälin tukitasot: 15560, 15000

Pitkän aikavälin vastustasot: -

Alla viikkokartta, lokakuun pohjat ja EMA6 -testi nähtiin heti kuukauden ensimmäisellä viikolla ja reboundista muodostui lopulta bullish viikkokynttilä - ja lokakuun seuraavat viikot mentiinkin sitten ylöspäin, kuukauden EMA6 ja EMA12 linjoja seuraten.Kuukauden R1 (16032) ja R2 pivotit (16385) ovat mielenkiintoisia mahdollisia kuukauden resistanssitasoja short positioille.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Keskipitkän ajan tukitasot: 15600, 15080, 14480

Keskipitkän ajan vastustasot: 16030, 16380

Long -swing tradeen viikkokartan EMA12 linja on potentiaalinen entryalue (tällä hetkellä 15680) mutta selkeän take profit tason määrittely on hankalaa koska DAX liikkuu all time high tasoilla. Esim. TLNG DAX V1203 on potentiaalinen vaihtoehto.

Short-näkemykselle mahdollisia entryjä on edellä mainitsemamme kuukauden R1 (16032) ja R2 pivotit (16385) - muita teknisesti selkeitä tasoja on hankala löytää pidempiin swing -treideihin. Shorttauksessa kannattaa olla varovainen myos historiallisesti erittäin vahvan neljännen vuosineljänneksen takia. Esim. TSRT DAX V972 voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Yllä DAXin keskimääräinen kuukausiliike - historiallisesti loppuvuosi on ollut vahva

Yllä: McClellan oskillaattori on bullish puolella mutta lukema on aika korkealla joka on usein tarkoittanut sitä, että isoin nousuliike on takana ja edessä range treidausta.

Yllä DAX-indeksin osakkeiden jakauma prosentuaalisesti osakkeen 20 päivän liukuvan keskiarvon (DMA20)  ylä ja alapuolella oleviin. Indikaattori on bullish puolella. Lukema on tällä hetkellä korkea mutta ei ole tarkoittanut että pullback olisi heti tulossa.

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista. Sen verran bullish on kyseinen indikaattoritiivistelmä, että voisi jopa käyttää tätä kontraindikaationa.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset. Historiallisesti katsottuna suunta pitäisi olla ylöspäin.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä

  • Kaupallinen yhteistyö | Vontobel

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi.

Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

 

Sijoita kryptovaluuttoihin turvallisesti ja luotettavasti
Liity Sijoitustiedon jäseneksi