Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, maaliskuu 2021

Jaa Twiittaa

Helmikuussa DAX palasi nousutrendiin ja kuukauden tulos oli lähes +3%. Kuitenkin koko kuukauden nousu tapahtui ensimmäisellä viikolla ja sen jälkeiset helmikuun viikon olivatkin teknisesti reboundia alaspäin. Viime kuussa mainitut mahdolliset triplahuiput 13500-13700 tasossa murrettiin, 14100 tasosta on muodostunut resistanssi joka on toistaiseksi pitänyt (ja missä on myös kuukauden R1 pivot, tämä näkyy hyvin viikkokartassa)

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Vuosikartassa (alla) DAX jatkaa nousutrendissä, viimeiset 3kk ovat olleet pitkälti konsolidaatiota eli indeksi voi yhtä hyvin jatkaa tästä ylöspäin tai lähteä alas hakemaan pidemmän aikavälin keskiarvoja, tosin trendin suuntaan todennäköisempi suunta on ylös.

Vuosikartan pitkän aikavälin tukitasot: 12000, 13000

Kuukausikartan pitkän aikavälin vastustasot:  14100, 15000

Alla edellämainittu viikkokartta jossa näkyy myös kuukauden pivot -tasot. Kuukausittaisen R1 pivotin testauksen jälkeen DAX lähti alas ja testasi kuukauden EMA12 linjan kahdesti minkä jälkeen tultiin läpi ja testattiin EMA6 taso joka piti - toistamme jo vanhaa levyä tässä; EMA6 ja EMA12 tasot kannattaa pitää muistissa kun haette entry ja exit tasoja. Teknisesti DAXin liikkumatila R1 pivotin ja EMA12/6 tasojen välissä on kapeahko - ylhäällä R1 pivot muodostaa vaakasuoran rajan ja alhaalta EMA käyrät nousevan rajan - muodostuu klassinen ‘wedge’ kuvio josta on breakout odotettavissa ylös tai alaspäin. Todennäköisyydet ovat yleensä trendin puolella, eli breakout ylöspäin.

 

Keskipitkän ajan vastustasot: 14100, 14460

Keskipitkän ajan tukitasot: 13760, 13920

Long -näkemykselle kuukauden EMA6 tukitason pitäminen on tärkeää (tällä hetkellä 13763) ja myös EMA12 linja (13920) saattaa toimia hyvänä entrynä, esim TLNG DAX V959

Short-näkemykselle 14100 taso on merkittävä - jos DAX ylittää tämän niin todennäköisempi suunta on lisää ylös, ja vastaavasti ko taso on mahdollisesti hyvä paikka shortille hyvällä risk-reward suhteella. Erittäin tiukkaan stoppiin soveltuu esim TSRT DAX V926:

Sijoittajien sentimentti USAssa on tällä hetkellä bullish. S&P500 indeksin volatiliteetti on laskussa sekä ei ole ollut näin matala puoleen vuoteen..

Historiallisesti maaliskuu on lievästi positiivinen DAXille.

Yllä: McClellan oskillaattori sahaa nollaviivan molemmilla puolilla, markkinat hakevat suuntaa tällä hetkellä.

Yllä DAX-indeksin osakkeiden jakauma prosentuaalisesti osakkeen 20 päivän liukuvan keskiarvon (DMA20)  ylä ja alapuolella oleviin. Nykyinen tilanne on lievästi positiivinen

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista. Pitempi trendi on edelleen vahva osta kun keskipitkä trendi on sekavassa tilassa ja lyhyt trendi on vahva myy -tilassa.

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset.

Maailman merkittävimmät futuurit: pitkä trendi on myös täällä vahva osta kun lyhyt trendi on vahva myy.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä
 

  • Kaupallinen yhteistyö | Vontobel

 

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi.

Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi