Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, lokakuu 2021

Jaa Twiittaa

DAX laski syyskuun aikana noin -4,5% ja heilunta oli välillä isoakin. Lyhyempi trendi on kääntynyt alaspäin, ensimmäistä kertaa sitten syyskuun 2020 eli nyt vihdoinkin nähtiin sitä odottamaamme korjausta. Viime vuoden syyskuussa lyhyemmän aikaikkunan trendi alaspäin ei kestänyt kauan ja jääkin nyt nähtäväksi onko tällä kertaa tilanne samanlainen:  nopea lasku mistä lähdetään uudestaan nousemaan. Loppuvuosi on historiallisesti vahva mutta aina kannattaa olla varovainen kun DAX on kääntynyt laskuun viikkokartalla (EMA12 alle EMA6) ja “pelkokerroin” VIX -indeksi on tasossa 20 tai enemmän. Kannattaa muistaa että isoimmat laskut tulee yleensä silloin kun DAX on alle 20 päivän liukuvan keskiarvon päiväkartassa.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Tason 15000 pitäisi antaa hieman tukea, se ei ole vain psykologisesti merkittävä pyöreä tasaluku vaan läheltä löytyy myös 200 päivän liukuva keskiarvo (DMA 200). Lähellä on myös kuukauden S1 -pivot point (14872). Kuukausikuvaajassa EMA12 tasoa ei ole testattu pitkään aikaa joten nyt olisi oiva tilaisuus testata myös sitä (14700).

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Pitkän aikavälin tukitasot: 15000, 14800, 14400

Pitkän aikavälin vastustasot:  15500, 16400

Alla viikkokartta, jossa myös on selkeä varoitus mahdollisesta jatkuvasta laskusta. Iso punainen viikkokynttilä ja myös EMA6 on leikannut EMA12 linjan alaspäin. Vastaavassa tilantessa viime vuoden syyskuussa lähdettiin nopeasti korjauksen ja kohti uusia huippuja - lokakuun kaksi ensimmäistä viikkoa kertonee aika paljon, mitä seuraavat 4-6 viikkoa tuo tullessaan.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Keskipitkän ajan tukitasot: 14800, 14400

Keskipitkän ajan vastustasot: 15400, 15550

Long -näkemykselle 14800-15000 on selkein entryalue, myös viikon close EMA12 tason yläpuolelle on potentiaalinen long mahdollisuus. Eli yksiselitteisen selkeää instrumenttiehdotusta on hankala antaa, mutta mikäli tuo 14800-15000 testataan niin esim TLNG DAX V1002 on potentiaalinen vaihtoehto:

Short-näkemykselle mahdollisia entryjä voisi olla 15400-15500 taso missä sekä EMA12 että kuukauden pivot taso - DAX voi hyvinkin testata nämä ja kääntyä laskuun - instrumenttina esim TSRT DAX V963:

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Yllä DAXin keskimääräinen kuukausiliike - historiallisesti loppuvuosi on ollut vahva

Yllä: McClellan oskillaattori korjasi merkittävästi ylöspäin mutta on taas nollan alapuolella joka on hieman bearish

Yllä DAX-indeksin osakkeiden jakauma prosentuaalisesti osakkeen 20 päivän liukuvan keskiarvon (DMA20)  ylä ja alapuolella oleviin. Tämäkin indikaattori on nostanut punaisen lipun jo aikoja sitten.

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista. Tilanne ei näytä kovin hyvältä eli varovaisuutta.

Huomaa: Historiallinen tuotto ei ole luotettava indikaattori tulevasta tuotosta.

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset. Historiallisesti katsottuna suunta olisi ylöspäin.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä

  • Kaupallinen yhteistyö | Vontobel

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi.

Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi