Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, kesäkuu 2021

Jaa Twiittaa

Toukokuukin oli DAXille positiivinen, kuukauden nousu n +1.8% ja edellisen kuukauden myyntipainetta indikoiva kuukausikynttilä ei saanut validointia. DAX lähti tippumaan useana viikkona mutta kuukauden EMA12 taso piti ja dropit ostettiin - spekulaatiot inflaation ja korkojen noususta ajoi markkinaa alas mutta kuitenkin karhut hävisivät, ja kuukausikynttilään tulikin vaihteeksi ostopainetta indikoiva häntä alle.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Kuukausikuvaajassa trendi jatkuu tasaisen tylsänä ylöspäin. DAX on kuitenkin edelleen aika kaukana EMA6 keskiarvosta joten on edelleen varsin mahdollista että EMA6 testi on edessä lähimpien kuukausien aikana - kesällä tyypillisesti kurssikehitys on maltillista ja vuoden nousu on ollut erittäin voimakasta.

Pitkän aikavälin tukitasot: 14800, 14000

Pitkän aikavälin vastustasot:  15600, 16000

Alla viikkokartassa näkyy kuinka DAX lähes joka viikko teki merkittävän liikkeen alas, testaten EMA6 linjaa, ja joka kerta se ostettiin ja taso piti. Viikkokartan EMA6 on ollut hämmästyttävän hyvä tukitaso ja entrypiste jos useita kuukausia. Keskipitkä trendi on myös edelleen selkesti ylöspäin, kuukauden R1 pivot (15720) on tärkeä taso mikäli DAX jatkaa ylöspäin kesäkuussa. Alaspäin uusi EMA6 testi ja sen alapuolellekin on varsin mahdollista koska nousulegi on erittäin pitkä.

Keskipitkän ajan vastustasot: 15720, 16000

Keskipitkän ajan tukitasot: 15000, 15160

Long -näkemykselle pidempään swing tradeen on mahdollisesti hyvä entry sama kuin viime kuussa eli viikkokartan EMA6 taso (tällä hetkellä tasossa 15162). Tähän treidiin löytyy useita vaihtoehtoja riippuen halutusta riskitasosta knock-outin suhteen. Yksi vaihtoehto olisi esim TLNG DAX V1069.

Short-näkemykselle hyvä entry on mahdollisesti kuukauden R1 pivot 15720 ja tason 16000 täytyy pitää.Esim TSRT DAX V954 olisi mahdollinen tuote:

Marraskuun 2020 jälkeen ensimmäistä kertaa on USAn sijoittajien sentimentti taas bear-puolella, samoiten volatiliteetti on selkeästi noussut. 

Historiallisesti kesäkuu on hieman negatiivinen DAXille.

Yllä: McClellan oskillaattori myös siirtyi enemmän bullish -moodiin

Yllä DAX-indeksin osakkeiden jakauma prosentuaalisesti osakkeen 20 päivän liukuvan keskiarvon (DMA20)  ylä ja alapuolella oleviin. Täällä noustiin taas nollaviivan positiiviselle puolelle, eli suunta enemmänkin ylös.

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista. Ollaan jälleen osta -moodissa

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset.

Maailman merkittävimmät futuurit: myös täällä ollaan vahvasti osta -tilassa taas uudelleen

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä
 

  • Kaupallinen yhteistyö | Vontobel

 

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi.

Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Katso uusimmat #Teerenpelit -jaksot ja tilaa Sijoitustiedon YouTube-kanava
Liity Sijoitustiedon jäseneksi