Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, joulukuu 2020

Jaa Twiittaa

Marraskuussa DAX nousi peräti 14% ja koko lokakuun lasku korjattiin kuukauden aikana. Ollaan taas lähellä 13500 lukemia joka on ollut jo pitkään merkittävä vastustaso DAX:lle. Marraskuussa useat uutiset olivat positiivisia markkinalla: USAn vaalit todennäköisesti ratkesivat ilman pitkää kamppailua oikeussaleissa ja uudet uutiset COVID-19 rokotteiden tehokkuudesta ja aikataulusta olivat parempia kuin monet olivat odottaneet. Positiiviset uutiset lienee jo ainakin osittain diskontattu kursseihin, aika näyttää onko vielä nousuvaraa ja kuinka paljon vai jatketaanko treidaamista isommassa rangessa.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Pitkä trendi on ylöspäin mitattuna liukuvilla keskiarvoilla EMA 6 ja EMA12, missä DAXn kurssi on yli molempien keskiarvojen ja myös molemmat EMAt suunnistaa pohjoiseen. Sen lisäksi on marraskuun kynttilä todella vahva ja joulukuu on muutenkin ollut bullish kuukausi historiallisesti eli on tilastollisesti useita syitä odottaa positiivisen kehityksen jatkuvan.

Kuukausikartan pitkän aikavälin tukitasot: 11500, 12350

Kuukausikartan pitkän aikavälin vastustasot:  13500, 13800, 14000

Alla viikkokartta jossa näkyy myös kuukauden pivot -tasot. Viimeisen 3 viikon volatiliteetti/heilunta on ollut huomattavasti pienempää kuin sitä edeltävät 3 viikkoa. Merkittävän nousun jälkeen DAX voi hyvinkin konsolidoida ja kerätä voimia ennen kuin seuraava isompi hintaliike muodostuu.  Niin kauan kun ollaan yli kuukauden pivot -taso (12760), on todennäköisempää että seuraava liike olisi myös ylöspäin kohti 14000 tasoa. Mikäli joulukuussa ei enää tule uusia painavia uutisia niin ehkä todennäköisin skenaario on se että loppuvuosi mennään pienessä rangessa ja volatiliteetti pysyy kohtuu pienenä.

Keskipitkän ajan vastustasot: 13380, 13900

Keskipitkän ajan tukitasot: 12480, 12780

Long -näkemykselle tilanne on haastava - todennäköisyydet kannattaa sitä että joulukuu on DAXille positiivinen, mutta voimakkaan nousun jälkeen konsolidointi ja mahd isommat pullbackit on mahdollisia eli knock-outin riski on keskimääräistä korkeampi vaikka näkemys olisikin oikea. Taso 13000 on merkittävä ja tarjosi tukea marraskuussa, samoiten päiväkartan MA50 tasossa 12820 eli on syytä varautua että jompikumpi käydään testaamassa. Tähän näkemykseen mahdollinen tuote olisi esim TLNG DAX V875

Short-näkemykselle on todennäköisimmin hyvä olettaa että 13500 taso testataan kuten aiemminkin ja siitä nähdään liikkeitä alaspäin.Shorttiin esim T SHRT DAX V122 olisi mahdollinen:

Sijoittajien sentimentti USAssa on edelleen bullish, jopa siinä määrin että tästä on usein tullut myös kontraindikaattori markkinan pullbackille, tosin nyt joulukuussa sen todennäköisyys ei ole kovin korkea.

Historiallisesti on joulukuu ollut vahva DAXille

Yllä: McClellan oskillaattori on lähellä market neutral -tilaa ja suunta on etelään. Tämä on varoituksen merkki siitä, että nousutrendi ei ole voimakas.

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista on enimmäkseen vahva osta tilassa.

 

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset.

Maailman merkittävimmät futuurit: myös täällä ovat indikaattorit vahva osta -tilassa.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä
 

  • Kaupallinen yhteistyö

Tärkeä tiedote

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot tässä mainituista kaupankäyntituotteista (arvopapereista), erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Liikkeeseenlaskuesite ja lopulliset ehdot muodostavat arvopapereiden sitovat myyntiasiakirjat, ja ne ovat saatavilla tuotelinkkien alla. Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Sijoita kryptovaluuttoihin turvallisesti ja luotettavasti
Liity Sijoitustiedon jäseneksi