Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, huhtikuu 2021

Jaa Twiittaa

Maaliskuu oli DAXille hurjaa menoa - nousua kertyi n 9% ja indeksi läpäisi kuukauden aikana sekä 14000 pistettä että 15000 pistettä! Tämän seurauksena kuukausikartassa ero EMA12 keskiarvoon on jo noin +12.5% mikä alkaa olemaan maksimilukemia DAXille historiallisesti. Alkuvuodesta 2015 indeksi oli jopa +14% yli EMA12 tason ja sen jälkeen näin korkeata deviaatiota ei ole ollut. Eli riski myös korjausliikkeelle vaikuttaa merkittävältä. Se ei välttämättä tapahdu seuraavien viikkojen aikana, mutta historiallisesti se on varsin mahdollinen seuraavan 2-3 kuukauden aikana.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Huhtikuu on historiallisesti vuoden vahvin kuukausi DAXille eli on hyvin mahdollista että indeksi hakee vuoden R1 pivot -tason 15622 - siitä eteenpäin teknisesti on hankalaa määritellä selkeitä resistanssipisteitä - psykologinen 16000 on merkittävin. Mutta kuten mainittu, ero pitkän ajan keskiarvoihin alkaa olla varsin merkittävä eli vaikka huhtikuu todennäköisyyksien perusteella onkin positiivinen, erityinen varovaisuus on paikallaan kun puhutaan lähikuukausista.

Vuosikartan pitkän aikavälin tukitasot: 13450, 14100

Kuukausikartan pitkän aikavälin vastustasot:  15000, 15600

Alla viikkokartta jossa näkyy myös kuukauden pivot -tasot. Maaliskuussa jokainen viikko oli positiivinen eli markkina oli erittäin vahva. Kartassa näkyvät EMA6 ja EMA12 linjat ovat toimineet varsin systemaattisesti tukitasoina eli niitä kannattaa seurata tarkkaan - EMA6 on tällä hetkellä 14580 ja EMA12 14250.

Kuten mainittu, huhtikuu on historiallisesti erittäin vahva DAXille eli kuukauden R1 pivot tasossa 15410 on hyvin mahdollinen - mutta samaan aikaan paineet lähteä alaspäin hakemaan keskiarvoja myöskin kasvavat.

Keskipitkän ajan vastustasot: 15410, 15800

Keskipitkän ajan tukitasot: 14250, 14600

Long -näkemykselle on haastavaa löytää riskienhallinnan kannalta hyvä entry. Viikkokartan EMA6 ja EMA12 tasot ovat yksi parhaimmista pidempiin swing entryihin, esim. TLNG DAX V1000. Toinen vaihtoehto on hakea päiväkartan sisältä pullback -entryjä.

Short-näkemykselle tilanne on haastava vahvan nousutrendin ja historiallisesti vahvan huhtikuun takia. Kuukauden R1 pivot 15410 olisi yksi selkeimmistä, tällä skenaariolle mahdollinen tuote voisi olla esimerkiksi TSRT DAX V938.

Sijoittajien sentimentti USAssa on jatkanut vahvistumista, volatiliteetti on myös jatkanut alaspäin mikä tukee näkemystä.

Historiallisesti huhtikuu on erittäin vahva.

Yllä: McClellan oskillaattori indikoi nyt selkeästi bullish suuntaa ja tilaa nousta vielä on.

Yllä DAX-indeksin osakkeiden jakauma prosentuaalisesti osakkeen 20 päivän liukuvan keskiarvon (DMA20)  ylä ja alapuolella oleviin. Myös tässä kuva on bullish.

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista. Viesti on selvä - kaikki aikavälit on vahva osta. Näin vahvasta indikaatiosta usein muodostuu kontraindikaattori eli pullbackkien todennäköisyys nousee.

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset.

Maailman merkittävimmät futuurit: myös täällä ollaan vahvasti osta -tilassa.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä
 

  • Kaupallinen yhteistyö | Vontobel

 

Tärkeä huomautus

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot arvopapereista, erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi.

Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää. Aiemman tuotto- tai arvonkehityksen perusteella ei voida muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Uusin osavuosikatsauskalenteri
Liity Sijoitustiedon jäseneksi