Olet täällä

Artikkelit
Kaupallinen yhteistyö

DAX Markkina-analyysi, helmikuu 2021

Jaa Twiittaa

Tammikuussa DAX kävi testaamassa kuukauden R1 pivot tason (14069) ja käytännössä myös psykologisen resistanssitason 14000 ja R1:n pitäessä lähdettiin jo monen odottamaan korjaukseen alaspäin. Kuten kuukausikartasta hyvin näkee, DAX tippui ensin kuukauden EMA6 linjaan joka kesti, mutta sen jälkeen tultiin läpi ja testattiin EMA12 taso joka puolestaan piti. Käytämme paljon EMA6 ja EMA12 keskiarvoja ja tässä jälleen hyvä esimerkki siitä miksi ne kannattaa pitää mielessä.

Tilaa Vontobelin uutiskirje

Vuosikartassa (alla) DAX jatkaa nousutrendissä mutta 13500-13700 tasolle alkaa muodostua mahdollisesti triplahuiput josta voisi seurata merkittävämpi korjaus ainakin vuoden EMA6/12 linjoile tasoissa 12700-13000.

Vuosikartan pitkän aikavälin tukitasot: 12000, 12650

Kuukausikartan pitkän aikavälin vastustasot:  13750, 14000

Alla edellämainittu viikkokartta jossa näkyy myös kuukauden pivot -tasot. EMA12 taso (n 13500) on nyt merkittävin seurattava, DAX voi hyvinkin  tulla testaamaan linjan uudestaan ja mikäli se pettää niin voidaan hyvin nähdä merkittävämpi korjausliike alaspäin. Helmikuu on historiallisesti lievästi negatiivinen kuukausi DAXille eli senkin puolesta todennäköisyys liikkeelle alaspäin on olemassa. Tammikuussa Reddit yhteisön kautta syntyneet, koordinoidut osakeostot yksittäisiin osakkeisiin (GameStop ja Nokia) synnyttivät hyvin poikkeuksellista kurssiliiketta mikä omalta osaltaan lisäsi yleistä hermostuneisuutta markkinalla.

Keskipitkän ajan vastustasot: 14000

Keskipitkän ajan tukitasot: 13500, 13700

Long -näkemykselle kuukauden EMA12 linjan 13500 pitäminen on tärkeää, jos tiputaan selkeästi sen alle niin todennäköisempi suunta on lisää alas. Tähän näkemykseen mahdollinen tuote olisi esim TLNG DAX V955

Short-näkemykselle löytyy mahdollisia entry pointteja enemmänkin - pidempään swingiin alaspäin tason 14000 tason pitäminen yläpuolella on tärkeää. Hyvä vaihtoehto on esim TSRT DAX V878

Sijoittajien sentimentti USAssa on täläl hetkellä neutraali, bearish näkemys on noussut merkittävästi tammikuussa, Redditin WallStreetBets ryhmän synnyttämät yksittäisten osakkeiden isot kurssiliikkeet todennäköisesti vahvistivat tätä.

Historiallisesti helmikuu on lievästi negatiivinen DAXille.

Yllä: McClellan oskillaattori suuntaa selkeästi alaspäin - markkina on heikentynyt merkittävästi

Yllä: Teknisten indikaattoreiden tiivistelmä DAX-indeksi osakkeista on vahvasti jakautunut ‘vahva osta’ ja ‘vahva myy’ välille - indikaattorit ovat siirtyneet vahvasti bullish moodista teknisesti sekavaan tilaan.

Yllä: DAX-indeksin historialliset keskimääräiset viikko- ja päivämuutokset.

Maailman merkittävimmät futuurit: myös täällä ovat indikaattorit ovat sekavassa tilassa.

Vontobelin sivuilta löydät blogin ja lisää kirjoituksia

Vontobelin tuotteista löydät tietoa täältä
 

  • Kaupallinen yhteistyö

Tärkeä tiedote

Tämä tiedote ei ole sijoitusneuvontaa eikä sijoitus- tai sijoitusstrategiasuositus vaan mainos. Täydelliset tiedot tässä mainituista kaupankäyntituotteista (arvopapereista), erityisesti sijoituksen rakenteesta ja siihen liittyvistä riskeistä, on kuvattu ohjelmaesitteessä ja sen mahdollisissa liitteissä sekä lopullisissa ehdoissa.

Liikkeeseenlaskuesite ja lopulliset ehdot muodostavat arvopapereiden sitovat myyntiasiakirjat, ja ne ovat saatavilla tuotelinkkien alla. Mahdollisten sijoittajien tulisi lukea nämä asiakirjat ennen sijoituspäätöksen tekemistä. Kyseiset asiakirjat ja avaintietoasiakirja on julkaistu liikkeeseenlaskijan (Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Saksa) verkkosivuilla osoitteessa prospectus.vontobel.com ja ne ovat saatavilla maksutta liikkeeseenlaskijalta. Esitteen hyväksymistä ei pidä ymmärtää arvopapereiden hyväksymiseksi. Arvopaperit ovat tuotteita, jotka eivät ole yksinkertaisia ja joita saattaa olla vaikea ymmärtää.

Näitä tietoja saa levittää tai julkaista vain maissa, joissa niiden levittäminen tai julkaiseminen on sallittua sovellettavan lain mukaan. Kuten asiaa koskevassa ohjelmaesitteessä todetaan, näissä tiedoissa mainittujen arvopapereiden jakeluun sovelletaan rajoituksia tietyillä oikeudenkäyttöalueilla.

Keskustele sijoittamisesta tai avaa oma sijoitusaiheinen blogi. Tervetuloa foorumille!
Liity Sijoitustiedon jäseneksi