Olet täällä

Xman

Xman

  • Liittynyt 21.12.2018
  • 5 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 29.3.2019 11.45

Kurssi tällä hetkellä n 6.83...hmm. Ihmiset pohtivat, että pitäisikö ostaa jo tuohon hintaan.

Mutta edelleen jos katse pidetään tulevaisuudessa, niin mikä puoltaisi ostamista tässä vaiheessa?  Jos katsotaan ylesideksejä sekä Suomessa, että jenkeissä, niin siellähän nähdään perusteeton alkuvuodesta turvonnut kupla..Nasdaq +15%   Suomi +8%..Suomessa korjausliike on jo alkanutkin ja vuoden lopulla ollaan taas 0 tasolla..  Eli kesän jälkeen ennustan yleistä kurssilaskua vuoden loppuun ympäri maailman.. Nordea tuppaa seuraamaan virran mukana hyvin pitkälti kun tuo finassialakin on hyvin riippuvainen yleisestä talouden kehityksestä, eikä sekään ole menossa positiiviseen suuntaan. Lisäks Nordealta on tulossa jälleen heikko kvartaali lähitulevaisuudessa.

Näillä perusteilla  itse en maksaisi Nordeasta 6e enempää tämän vuoden osalta...Vuosi 2020 on arvioitava sitten taas erikseen myöhemmässä vaiheessa. On hyvin todennäköistä, että se tulee olemaan vieläkin heikompi näkymiltään, joten oikeastaan mikään ei puolla ostoja tässä vaiheessa. Pieniä pika voittoja voi tehä treidaamaalla siellä täällä, mutta holdaaminen näissä markkinoissa on oikeastaan typerintä  mitä voit tehdä.  

 

 

 

Nordea - 15.3.2019 20.54

rockafella kirjoitti:

 

Piensijoittajathan ovat Nordeaa tankanneet, mutta itse mietin onko  "alhaisen" arvostuksen taustalla jotain muuta. Onko arvostus oikeasti alhainen, ja tietävätkö isot sijoittajat jotain mitä minä en? 

 

 

Eiköhän useimmat sijoittajat tiedä, että finanssialalla on huonot näkymät sekä tämän, että ensi vuoden osalta...Nordean tuloshan on painunut alespäin jo nyt hyvinäkin aikoina, joten miten sitten kun talous alkaa tässä oikeasti nykimään ja eikähän nämä rahanpesu "mainoksetkaan" kauheasti sada Nordean laariin... Mainonnallakin kun on kuitenkin se oma vaikutuksensa tulokseen ja asiakaskuntaan sekä hyvässä että pahassa..  Uskon, että monet laittaa myyntiin jo ennen osingon irtoamista. Itse odotan kunnon liukumäkeä osingon jälkeen. 

Toinen asia kysymys mikä oli tuossa aiemmin, että miksi sitten johto tankkasi lisää osakkeitaan ennen motin juttua, niin oma näkemykseni on, että sillä pyrittiin loiventamaan kohun tuomaa kurssilaskua...  Ihmiset ovat typeriä ja pohtivat, että jos kerran johto ostaa miksemme mekin...Mä näin ton selkeenä osakkeen omistajien harhaan johtamisena...Eiköhän yritysjohto ole hyvin tietoinen mihinkä suuntaan kurssi tulee kehittymään tämän vuoden aikana. Meneekö se ysiin..Meneeko se kymppiin.. Ei todellakaan mene. Johonku sinne kutosen hujakoille ollaan matkalla..

Nordea - 5.3.2019 15.30

Diletantti kirjoitti:

DI: Gardell haluaa Finanssivalvonnan tutkivan Nordean osakkeiden kauppoja

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/di-gardell-haluaa-finanssivalvonnan-t...

 

Tuota kutsutaan huomion viemiseksi toisaalle kun on kaverilla oma lehmä ojassa..

Täysin älytöntä kun Nordean johto sanoi eilen, että he olivat kovin naiiveja vielä muutama vuosi taakseppäin:D

Tässä mennään 2000-lukua jo aika pitkällä ja sitten pankin johto kuittaa tehdyt rahanpesurikokset ihan vaan toteamalla, et on oltu naiiveja..:D

Fakta on, että johto on ollut tasan tarkkaan tietoinen mikä on homman nimi...He ottavat kyllä selvää asiakkaistaan ja tuollaiset pöytälaatikko firmat eivät voi jäädä huomaamatta kun sen verrran suuret rahat liikkuneet..    Mikäli tästä ei ala poliisi tutkinta, niin sitten voidaan todeta Suomen poliisi korruptoituneeksi..  Rahanpesua on selkeästi tapahtunut, siitä on aloitettava tutkinta ja siitä on saatava tuomio ja pankin johto tiilenpäitä lukemaan kuten kaikki muutkin talousrikolliset.   Tukeeko Suomen pankit rikollisjärjestöjä pesemällä heille rahaa?  Tukeeko Suomen rikosyksikön tutkinta rikollisjärjestöjä katsomalla näitä tapauksia läpi sormien?..Voimmeko me hyväksyä, että näin on tapahtunut?      Sorry, mut vielä on  tuomiot jakamatta.   Ei tää ihan näin voi mennä, et käveri vaan toteaa, et on oltu naiiveja....Sehän on sama jos teet murhan ja kiinni jäädessä toteat, et olit naiivi tuolloin, mutta siitä on jo kolme vuotta aikaa.  Nykyään otat asiat vakavissaan.

Nordea - 9.1.2019 18.47

Mikähän sitä taloutta tässä äkisti piristäisi... Suunta on pelkästään alaspäin nousukauden huipulta. Viime vuonna kurssit taisivat päätyä amerikassakin -10% laskuun koko vuoden osalta..Siellä on edelleen 25% kupla, joka tulee alas seuraavien kahden vuoden aikana. Ihan turha repiä riemua Nordean hetkellisestä piristymisestä kun alamäkeen tässä ollaan menossa pidemmässä juoksussa. Tämä vuosi on alkanu plussalla joo, mutta vuoden lopulla ollaan taas yleisindeksissä vähintään -10% laskussa..  Nordea korjaa alespäin kunhan päästään osavuosikatsaukseen saakka...Mä oon nähny pelkkää alamäkeä Nordean tuloksessa, eikä se tottavie ole sieltä ainakaan ylöspäin tulossa tänä, eikä ensivuonnakaan.

Nordea - 21.12.2018 15.48

Acumen kirjoitti:

Kulurakennetta haluaa selvästi alemmaksi:

"”Emme sijoita yhtiöihin, ellemme näe merkittävää nousuvaraa, ja silloin emme puhu kymmenestä tai kahdestakymmenestä prosentista”, Gardell sanoo.

Hänen mukaansa ”ei ole mitään perusteltuja syitä” Nordean verrokkeja heikommalle kannattavuustasolle.

”Nordean pitää tehdä lujasti työtä parantaakseen tehokkuuttaan ja leikatakseen kustannuksiaan.”

Gardell myös määrittelee tarkemmin, mikä Nordean kustannustason pitäisi jatkossa olla. Hänen mielestään pankin kustannusten pitäisi pudota 4,4 miljardiin euroon vuonna 2021 ja sen jälkeen lähemmäs neljää miljardia vuosina 2022-2023."

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/gardell-nordea-on-30-prosentin-alennu...

No eikö ne juuri ole palkkaamassa lisää väkeä, joten kulut lähinnä nousevat lähi tulevaisuudessa.. En usko, että kurssipohjia ollaan vielä nähty. Tulosvaroitusta odotellessa ja heikkoa tulosta viimeiseltä neljännekseltä. Myöskin yleiset näkymät osakemarkkinoilla menossa alamäkeen. Eletään nousukauden loppua ja ollaan menossa alas.  En mä nää, että yksi Gardell tätä kehitystä lähiaikoina yhtään mihinkään kykenee muuttamaan. Mikäli ei näiden faktojen pohjalta nähdä alle seiskan lukemia alkuvuodesta niin ihmeenä pidän. Jengi meuhaa osingosta, mutta mitäpä iloa siitä 10% osingosta on siinä vaiheessa jos oot hävinny osakkeen arvossa ennen sitä 15% ostamalla ylihintaan.   Mä nään, et osakkeet sukeltaa kautta linjan ensi vuoden aikana.