Olet täällä

Xman

Xman

  • Liittynyt 21.12.2018
  • 11 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 25.6.2019 18.48

Joonas85 kirjoitti:

Nordea jatkaa laskuaan ja uudet pohjat taitaa olla taas saavutettu. Osake näyttää seuravailen STOXX Europe 600 Banks indeksiä melko hyvin. Periaatteessahan tämän pitäisi olla hyvä tankkauksen paikka. Toisaalta korot ei suurella todennäköisyydellä viisaampien mielestä ole nousemassa vuosikausiin, joten ei taida tuotto-odotuksetkaan olla kummosia. Millaiset uutiset voisivat olla sellaisia, jotka saavat Euroopan pankkisektorin osakkeet nousuun? 

Millaiset uutiset?

-Sellaiset uutiset, että talous ei taantuisikaan, vaan lähtisi uuteen nousuun ja sitten näkisimme Nordean tuloksessa positiivista kehitystä.

Valitettavasti todellisuus on kuitenkin sitä, että talous on hiipumassa ja sitten kääntymässä laskuun..  Tosiasia on se, että finanssikriisi ei ole vielä alkanutkaan..Se on vasta tulossa ja sitten mennään.  Alaa seuraavat Professorit ennustavat vuosien painanajaista finanssialalle. 

2020 oli vasta einekset kriisille, mutta sehän voi tulla vasta vuosi pari myöhässäkin.. Katsotaan.  Mä en näe tässä tankkauksen paikkaa.  Näen tankkauksen paikan sitten kun näen talouden piristyvän, sekä Nordean tekevän hyvää tulosta. Kyllä tätä ehtii ostaa nousevaankin kurssiin mikäli näemme positiivisen osavuosikatsauksen jossain vaiheessa tulevaisuudessa...Kyse lienee vnuosista...Ei niinkään vkoista, ei  kuukausista kun käänne nähdään.  Toisaalta mitä olen ihmisten kommentteja lukenut, niin Nordealla olisi kovaste petrattavaa palveluissaan..Kun asiakas ei ole tyytyväinen se vaihtaa pankkia. Kyllä ne korjaavat toimet pitäisi laittaa tapahtumaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, mikäli meinaa liikevaihtoaan kasvattaa asiakkaiden kautta...

ps.  Mitä tuumaa Gardell tänä päivänä.....Sijoituksensa ajoitus ei osunut ihan nappiin.

 

 

Nordea - 31.5.2019 23.01

Xman kirjoitti:
Marraskuu kirjoitti:

Ei käy kiistäminen laskelmaa. Ongelma on vain se, että kurssilaskua ei voi varmasti tietää ennen kuin se on tapahtunut. Toki jossakin tapauksissa se on täysin selvää, että näin ennenpitkää tapahtuu, mutta silloinkaan ei ajankohtaa voi varmasti sanoa (esim Lehto)

Jos luet mun posteja taakseppäin niin kylläpähän tuon olen tiennyt.. Viime vuonna sanoin kaikille tutuille, että myykää kaikki pois 2019 keväällä...

Suosittelen seuraamaan aikaansa...Talouden kehittymistä...Ensin se hyytyy...Sitten työttömyys kääntyy kasvuun etc. Yleensä kurrsit lähtee hyvissä ajoin laskulle... Kannattaa myöskin ottaa professorien ennustukset vakavissaan sekä alan ihmisten arvioiden kuunteleminen.  Sama professori joka ennusti edellisen finassikriisin sanoi vuonna 2017, että 2020 tulee seuraava...Sitä odotellessa.

 

 

Jatkoa:

Synkistä talousennusteistaan ja erityisesti finanssikriisin ennustamisesta tunnettu sekä niiden vuoksi ”Tohtori Tuhoksi” kutsuttu New Yorkin yliopiston taloustieteen professori Nouriel Roubini ja hänen yhtiökumppaninsa, italialainen ekonomisti ja London School of Economicsin tutkija Brunello Rosa ennustavat seuraavan suuren taantuman alkavan 2020. 

Roubinin ja Rosan mukaan siitä on lisäksi tulossa paljon vuoden 2008 finanssikriisiä vakavampi.

”Vuonna 2020 olosuhteet ovat valmiit uudelle finanssikriisille, jota seuraa globaali taantuma. Toisin kuin vuonna 2008, hallituksilla ei tällä kertaa ole poliittisia työkaluja kriisin hoitamiseksi”, he toteavat yhteisessä katsauksessaan Project Syndicate –sivustolla.

 

Roubini ja Rosa korostavat, että rahapolitiikasta ei löydy apua uuteen taantumaan, sillä koronlaskuille ei ennätysmatalien korkojen aikaan ole tilaa. 

”Toisin kuin vuonna 2008, poliittiset päättäjät joutuvat kohtaamaan seuraavan laskukauden kädet sidottuina, koska velkatasot ovat nyt korkeammat kuin edellisin kriisin aikana. Seuraava kriisi voi olla paljon vakavampi ja pitkäaikaisempi kuin edellinen.”

Roubini ja Rosa listaavat useita syitä uudelle finanssikriisille. Näitä ovat muun muassa keskuspankkien evlytyspolitiikan päättyminen ja inflaation kiihtyminen etenkin Yhdysvalloissa.

Erityisesti he nostavat kuitenkin esiin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kauppapolitiikan ja Euroopan poliittisen tilanteen.

”Trumpin hallinnon erimielisyydet Kiinan, Euroopan, Meksikon, Kanadan ja muiden kanssa tulevat lähes varmasti lisääntymään ja johtavat kasvun hidastumiseen ja korkeampaan inflaatioon”, Roubini ja Rosa sanovat.

He ennakoivat, että Yhdysvaltain protektionistinen politiikka hidastaa talouskasvua myös globaalisti.

”Uusi taantuma saattaa työntää Italiaa ja muita maita eroamaan eurosta”

Euroopassa ongelma on Roubinin ja Rosan mukaan lisäksi poliittinen.

”Populistiset maat, kuten Italia, saattavat aiheuttaa kestämättömän velkatilanteen euroalueella. Ongelmia pahentaa se, että pankit omistavat paljon valtioiden velkapapereita. Näissä oloissa uusi taantuma saattaa työntää Italiaa ja muita maita eroamaan eurosta yhdessä.”

Poliittinen riski liittyy kirjoittajien mukaan myös Yhdysvaltain seuraaviin presidentinvaaleihin, jotka pidetään juuri vuonna 2020.

”Trump on jo painostanut (Yhdysvaltain keskuspankkia) Fediä, kun talouskasvu oli neljässä prosentissa. Miettikää, miten hän käyttäytyy vaalivuonna, jolloin kasvu on todennäköisesti alle prosentissa ja työttömyys kasvaa.”

Roubini ja Rosa varoittavat myös Yhdysvaltain Iran-politiikasta ja vertaavat tilannetta vuosiin 1973, 1979 ja 1990 piikkeihin raakaöljyn hinnassa.

”Sotilaallisen yhteenoton provosoiminen Iranin kanssa johtaisi geopoliittiseen shokkiin. On tarpeetonta sanoa, että se vain pahentaisi tulevaa taantumaa.”

Brunello Rosa varoittaa vielä erikseen Euroopan tilanteesta ja viittaa velkakriisiin.

”Eurooppalaiset instituutiot ovat olleet kriittisessä roolissa velkakriisin hoitamisessa ja juuri siksi niiden heikkous tarkoittaa suurempaa haavoittuvuutta koko euroalueelle, kun seuraava kriisi alkaa. Italian ja Saksan korkoeron viimeaikainen repeäminen osoittaa, että poliittisen kehityksen aiheuttama heilunta markkinoilla voi johtaa epävarmuuteen ja taloudelliseen alisuoriutumiseen maissa, joihin se eniten vaikuttaa”, hän kirjoittaa erillisessä Eurooppaa koskevassa katsauksessaan.

Suomessa finanssikriisiä edeltänyt suhdannehuippu ohitettu vasta nyt

Amerikkalaisen investointipankki Lehman Brothersin kaatumisesta ja globaalin finanssikriisin alkamisesta tuli tänä viikonloppuna kuluneeksi kymmenen vuotta. Nouriel Roubini tuli tunnetuksi juuri tuolloin, sillä, hän ennusti Yhdysvaltain asuntomarkkinoiden romahduksen ja talouskriisin vuonna 2008.

Ekonomistien mukaan finanssikriisiä edeltänyt aikaisempi suhdannehuippu on Suomessa ohitettu vasta nyt. Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä bruttokansantuote ylitti ensimmäisen kerran vuoden 2007 lopun tason.

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto on varoittanut jo aikaisemmin, että Suomen seuraavan hallituksen nelivuotiskaudelle ajoittuu seuraava kansainvälisen talouden notkahdus.

Nordea - 31.5.2019 18.59

Marraskuu kirjoitti:

Ei käy kiistäminen laskelmaa. Ongelma on vain se, että kurssilaskua ei voi varmasti tietää ennen kuin se on tapahtunut. Toki jossakin tapauksissa se on täysin selvää, että näin ennenpitkää tapahtuu, mutta silloinkaan ei ajankohtaa voi varmasti sanoa (esim Lehto)

Jos luet mun posteja taakseppäin niin kylläpähän tuon olen tiennyt.. Viime vuonna sanoin kaikille tutuille, että myykää kaikki pois 2019 keväällä...

Suosittelen seuraamaan aikaansa...Talouden kehittymistä...Ensin se hyytyy...Sitten työttömyys kääntyy kasvuun etc. Yleensä kurrsit lähtee hyvissä ajoin laskulle... Kannattaa myöskin ottaa professorien ennustukset vakavissaan sekä alan ihmisten arvioiden kuunteleminen.  Sama professori joka ennusti edellisen finassikriisin sanoi vuonna 2017, että 2020 tulee seuraava...Sitä odotellessa.

 

Nordea - 31.5.2019 17.15

Marraskuu kirjoitti:

Kysymys on hyvä, mutta vertailu melko ontuva sanoisin. Mikäli olet ostanut Nordeaa vaikkapa tuolla kymmenellä eurolla laskien sen olevan kannattava sijoitus tulevien tuottojen perusteella, niin miksi sitten päätyisit sen myymään kahdeksalla eurolla pelkästään arvon laskemisen tähden? Mikäli sen tuottoennuste olisi laskenut 15% aiempaan ennusteeseen nähden, niin miksi myisit vieläkään? Toki, jos samalla on ilmaantunut paremmin tuottava kohde, niin silloin toki.

Nordeassa monia kiihottaa osingon määrä ja se on kannatellut osakkeen arvoa tuloksen heikentymisestä huolimatta. Tässä on pieni salakavala ansa, joka voi erehdyttää uskottelemaan itselle korkeamman arvonmäärityksen kuin tuloksentekokyvyn perusteella soisi. 

Vastaukseni oli muugille ja hänen vastauksestaan sain sen käsityksen, että on hautonut niitä osakkeita jo vuosia ja nyt sitten käytännössä odottelee sitä hetkeä kun voi todeta olevansa tappiolla kurssilaskun myötä.

Otetaampa esimerkki:  Olet ostanut 10eurolla/osake  1000 osaketta = 10 000e Ajat muuttuvat ja ymmärrät, että edessä on pidempi lasku.--> Myyt tappiolla 9e/osake = Saat rahaa 9000e .....Kurssilasku jatkuu...Odottelet......Nyt osaketta saa hintaan 6e/osake...Ostat sillä 9000e = 1500osaketta !!!

-Eli mitä tästä opimme ?  Jos kaveri ei olisi myynyt hänellä olisi edelleen 1000 osaketta kun nyt myymällä hänellä onkin 1500 osaketta samalla rahalla.

= Pidemmissä kurssilaskuissa ei ole järkeä omistaa osakkeita ja realisoida se tappio itselleen.

Nordea - 31.5.2019 15.21

-Nordean kurssi on ollut kyllä pahaa katsottavaa. Suurin syy miksen ole myynyt Nordeoita on ehdottomasti se että taustajoukoista löytyy Sampo, -

   -Tota..Eiks toi ole vähän tyhmää logiikkaa?   Kun olisit myynyt silloin 10eurolla, niin olisit välttänyt kurssilaskun ja tehnyt siinä ns. "hyvät kurat".. Olisi kannattanut myydä velä kasillakin....

Voit kysyä itseltäsi, että kuinka hyvin osakemarkkinoilla toimii avioliiton opit:.. -Niin myötä kuin vastamäessä?

  -Mielestäni aika kehnosti!   Fiksumpaa on ostaa halvalla ja myydä kalliimmalla.   Kaikkein typerintä mitä sijoittaja voi tehdä on hautoa osakettaan ja realisoida koko helvetin pitkä kurssilasku itselleen ajatuksella, että  josko se tämä tästä vielä jonain päivänä nousisi.(äärimmäisen huono tapa yrittää tehdä massia)   On kyettävä luopumaan vaikka sitten pienellä tappiollakin mikäli näkymät ovat heikot.....

Kaikkein surkeinta mitä osakemarkkinoilla voi tapahtua on rakastua osakkeeseen...Tällöin ihminen on täysin sokea ympäristölleen. Rakkaus on tehnyt ihmisestä sokean.. Toisaalta peliriippuvuus on kamala heikkous  sekin.  Peliriippuvaisella on valtava tarve ostaa vaikka järki sanoisi, että aika on huono...

 

 

Nordea - 22.5.2019 19.06

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie otin ihan vähän lisää Nordeaa @6,62, vaikka Björn Wahlroosin uskontunnustaminen vähän ahdisti. 

Jälkikäteen tarkastellen olisi pitänyt myydä enemmän @7,50, niin nyt voisi ottaa enemmän takaisin. Seuraavaksi otan @6,50, jos sinne mennään, eikä maailmassa tapahdu mitään ihmeitä.

 

Mihinkä sinä perustat uskosi  Nordeassa tällä hetkellä?

Näetkö tulevaisuudeessa jotain sellaista mitä minä en näe....Maaliskuussa ennustin, että päästään 6e pintaan tänä vuonna ja näinhän tuo näyttää, että eipä ole tarpeen korjata ennustettaan.. Epsejä kun katsellaan niin näkymissä on osingon leikkaaminen ensivuonna..Tähän vielä pari heikkoa kvartaalia, sekä loppuvuoden veromyynnit...Lisäks nyt on nähtävillä, että uskollisimmatkin Nordea rakastuneet alkavat menettää uskoaan yhtiöön. Selkeää laskupainetta tässä on vielä tälle vuodelle. Minä laitan ostolaitaan sitten kun näen jotain positiivista tulevaisuudessa. Tällä hetkellä nukun yöni paremmin oppositiossa..

Nordea - 29.3.2019 11.45

Kurssi tällä hetkellä n 6.83...hmm. Ihmiset pohtivat, että pitäisikö ostaa jo tuohon hintaan.

Mutta edelleen jos katse pidetään tulevaisuudessa, niin mikä puoltaisi ostamista tässä vaiheessa?  Jos katsotaan ylesideksejä sekä Suomessa, että jenkeissä, niin siellähän nähdään perusteeton alkuvuodesta turvonnut kupla..Nasdaq +15%   Suomi +8%..Suomessa korjausliike on jo alkanutkin ja vuoden lopulla ollaan taas 0 tasolla..  Eli kesän jälkeen ennustan yleistä kurssilaskua vuoden loppuun ympäri maailman.. Nordea tuppaa seuraamaan virran mukana hyvin pitkälti kun tuo finassialakin on hyvin riippuvainen yleisestä talouden kehityksestä, eikä sekään ole menossa positiiviseen suuntaan. Lisäks Nordealta on tulossa jälleen heikko kvartaali lähitulevaisuudessa.

Näillä perusteilla  itse en maksaisi Nordeasta 6e enempää tämän vuoden osalta...Vuosi 2020 on arvioitava sitten taas erikseen myöhemmässä vaiheessa. On hyvin todennäköistä, että se tulee olemaan vieläkin heikompi näkymiltään, joten oikeastaan mikään ei puolla ostoja tässä vaiheessa. Pieniä pika voittoja voi tehä treidaamaalla siellä täällä, mutta holdaaminen näissä markkinoissa on oikeastaan typerintä  mitä voit tehdä.  

 

 

 

Nordea - 15.3.2019 20.54

rockafella kirjoitti:

 

Piensijoittajathan ovat Nordeaa tankanneet, mutta itse mietin onko  "alhaisen" arvostuksen taustalla jotain muuta. Onko arvostus oikeasti alhainen, ja tietävätkö isot sijoittajat jotain mitä minä en? 

 

 

Eiköhän useimmat sijoittajat tiedä, että finanssialalla on huonot näkymät sekä tämän, että ensi vuoden osalta...Nordean tuloshan on painunut alespäin jo nyt hyvinäkin aikoina, joten miten sitten kun talous alkaa tässä oikeasti nykimään ja eikähän nämä rahanpesu "mainoksetkaan" kauheasti sada Nordean laariin... Mainonnallakin kun on kuitenkin se oma vaikutuksensa tulokseen ja asiakaskuntaan sekä hyvässä että pahassa..  Uskon, että monet laittaa myyntiin jo ennen osingon irtoamista. Itse odotan kunnon liukumäkeä osingon jälkeen. 

Toinen asia kysymys mikä oli tuossa aiemmin, että miksi sitten johto tankkasi lisää osakkeitaan ennen motin juttua, niin oma näkemykseni on, että sillä pyrittiin loiventamaan kohun tuomaa kurssilaskua...  Ihmiset ovat typeriä ja pohtivat, että jos kerran johto ostaa miksemme mekin...Mä näin ton selkeenä osakkeen omistajien harhaan johtamisena...Eiköhän yritysjohto ole hyvin tietoinen mihinkä suuntaan kurssi tulee kehittymään tämän vuoden aikana. Meneekö se ysiin..Meneeko se kymppiin.. Ei todellakaan mene. Johonku sinne kutosen hujakoille ollaan matkalla..

Nordea - 5.3.2019 15.30

Diletantti kirjoitti:

DI: Gardell haluaa Finanssivalvonnan tutkivan Nordean osakkeiden kauppoja

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/di-gardell-haluaa-finanssivalvonnan-t...

 

Tuota kutsutaan huomion viemiseksi toisaalle kun on kaverilla oma lehmä ojassa..

Täysin älytöntä kun Nordean johto sanoi eilen, että he olivat kovin naiiveja vielä muutama vuosi taakseppäin:D

Tässä mennään 2000-lukua jo aika pitkällä ja sitten pankin johto kuittaa tehdyt rahanpesurikokset ihan vaan toteamalla, et on oltu naiiveja..:D

Fakta on, että johto on ollut tasan tarkkaan tietoinen mikä on homman nimi...He ottavat kyllä selvää asiakkaistaan ja tuollaiset pöytälaatikko firmat eivät voi jäädä huomaamatta kun sen verrran suuret rahat liikkuneet..    Mikäli tästä ei ala poliisi tutkinta, niin sitten voidaan todeta Suomen poliisi korruptoituneeksi..  Rahanpesua on selkeästi tapahtunut, siitä on aloitettava tutkinta ja siitä on saatava tuomio ja pankin johto tiilenpäitä lukemaan kuten kaikki muutkin talousrikolliset.   Tukeeko Suomen pankit rikollisjärjestöjä pesemällä heille rahaa?  Tukeeko Suomen rikosyksikön tutkinta rikollisjärjestöjä katsomalla näitä tapauksia läpi sormien?..Voimmeko me hyväksyä, että näin on tapahtunut?      Sorry, mut vielä on  tuomiot jakamatta.   Ei tää ihan näin voi mennä, et käveri vaan toteaa, et on oltu naiiveja....Sehän on sama jos teet murhan ja kiinni jäädessä toteat, et olit naiivi tuolloin, mutta siitä on jo kolme vuotta aikaa.  Nykyään otat asiat vakavissaan.

Nordea - 9.1.2019 18.47

Mikähän sitä taloutta tässä äkisti piristäisi... Suunta on pelkästään alaspäin nousukauden huipulta. Viime vuonna kurssit taisivat päätyä amerikassakin -10% laskuun koko vuoden osalta..Siellä on edelleen 25% kupla, joka tulee alas seuraavien kahden vuoden aikana. Ihan turha repiä riemua Nordean hetkellisestä piristymisestä kun alamäkeen tässä ollaan menossa pidemmässä juoksussa. Tämä vuosi on alkanu plussalla joo, mutta vuoden lopulla ollaan taas yleisindeksissä vähintään -10% laskussa..  Nordea korjaa alespäin kunhan päästään osavuosikatsaukseen saakka...Mä oon nähny pelkkää alamäkeä Nordean tuloksessa, eikä se tottavie ole sieltä ainakaan ylöspäin tulossa tänä, eikä ensivuonnakaan.