Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 27.10.2021 05.22

Rokotuskattavuuden nostaminen on kansakunnan etu. Se on myös rokotekriittisten etu. Hallitus aivan oikein etenee kohti tätä tavoitetta. Se tekee sen mahdollisimman pehmein toimin, jotta ääriainekset eivät kiipeilisi seinille, mutta tekee sen kuitenkin. Hienoa! 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.10.2021 09.30

Jaaha, taas uusia hutaistuja ja perättömiä väitteitä. Minäpä vastaan vuorostani:

Meuro kirjoitti:

Saako myös oireeton tämän immuniteetin? Jos saa, niin Suomessa voi vaikka 2 miljoonalla olla immuniteetti. 

Nopealla googletuksella löysin tiedotteen Mehiläisen kesällä tekemästä vasta-ainetutkimuksesta. Taudin sairastaneita oli tutkimuksen mukaan 1,17 prosenttia väestöstä. Aika kaukana kahdesta miljoonasta, eikö?

Meuro kirjoitti:

"Vaikka ylivoimaisesti suurin osa lapsista selviää taudista ongelmitta, esimerkiksi Yhdysvalloissa covid-kuolemia on todettu 686, kymmeniä tuhansia lapsia on joutunut sairaalahoitoon ja noin 5217:lla on todettu harvinainen tulehdussairaus."

Miten moni näistä on mahtanut olla perusterveitä amerikkalaislapsia.

Kuule, en minä tiedä. Järkevän keskustelun pitäisi kulkea niin, että jos sinulla on joku väite, niin esität ihan itse sille perustelut, etkä vain loputtomasti oksenna heikkotasoisia viestejäsi foorumille muitten korjailtaviksi.

PS: Virossa ei maanantaista alkaen pääse ilman korona­passia juuri mihinkään heart

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.10.2021 08.09

Sanovat, että itseään tyhmempien kanssa ei kannata antautua väittelyihin eikä itseään rumempien kanssa tappeluihin. Jokaisen itsensä mietittäväksi jää, päteeko sanonta tähän ketjuun, Akin ja Nuuskan raskas/höyhensarja -haasteotteluun, vai molempiin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.10.2021 07.02

AnonymousBettor kirjoitti:

Jälleen rokotteen osittainen keskeyttäminen Pohjoismaassa:

Norja ei anna toistaiseksi toista koronarokoteannosta 12-15-vuotiaille – pelkona harvinainen sydäntulehdus

Norja ei anna 12-15-vuotiaille nuorille toista koronarokoteannosta, ennen kuin asiasta on kerätty lisää tutkimusdataa. Syynä on rokotteeseen liitetty harvinainen sydäntulehdus, terveysviranomaiset sanoivat perjantaina.

Lisää aiheesta: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/norja-ei-anna-toistaiseksi-toista-ko...

Yksinkertainen kysymys:

Jos sydänlihastulehdus olisi riittävän harvinainen, ei rokotteen antamista keskeytettäisi. Joko sydänlihastulehdusta esiintyy rokotetuilla lapsilla liian usein, tai riskejä ei tunneta vielä tarpeeksi hyvin.

> Kummassakin tapauksessa: miksi aloitettiin satojen tuhansien lasten rokottaminen, ennen kaikkea kun taudin riskit lapsilla ovat varsin pienet?

Luulisi, että tietäisit näin yksinkertaiseen kysymykseen vastauksen, kun olet selvästi ainakin yrittänyt perehtyä asiaan. Ehkä käyttämäsi lähteet eivät ole parhaita mahdollisia?

Yksinkertainen vastaus: Lapsia rokotetaan lasten suojaamiseksi ja rokotekattavuuden nostamiseksi. Rokotekattavuudella suojataan niitä, jotka ovat olemassaolevasta rokotteesta huolimatta haavoittuvia taudille. Lasten rokottamisen haitat on arvioitu (niukemmin kuin aikuisilla, mutta silti) pienemmiksi kuin hyödyt. Nyt on tullut uutta tietoa lasten haitoista, ja asiaa aivan asianmukaisesti tutkitaan.

Siinä se nyt tuli miljoonannen kerran sanottua. Happy?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.10.2021 08.53

Nyt kun lisävalistusta tarvitseva kohderyhmä on vihdoin  nimetty, voidaan kaikki iltauutisissa ja A-studiossa tapahtunut tiedonjakaminen lopettaa. Se on tehnyt tehtävänsä. Tarvitaan kohdennettua mainontaa. Näkisin, että lyhyillä, napakoilla lauseilla toteutettu mainoskampanja tupakkiaskien kansissa ja Aku Ankassa toimisi tehokkaimmin. Mainosten kuvituksena luotettaviksi ja sympaattisiksi koettujen Matti Nykäsen ja Irwinin hymyilevät kasvot.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.10.2021 06.33

Aftonbladetin pääkirjoituksessa kerrottiin, että ihmiset, joilla on matalampi koulutus, suhtautuvat epäilevämmin rokotteen ottamiseen. Suomessa hallitus on systemaattisesti vaiennut asiasta. Käsitykseni mukaan tämä johtuu siitä, että pelkän kansakoulun käyneet eläkeläiset ovat SDP:lle niin tärkeä kannattajaryhmä. Toki myös "elämänkoululaisiksi" kutsutun, nuoremman sosiaaliryhmän äänet kiinnostavat demareita.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2021 09.25

Mistä olet saanut päähäsi, että korona ei olisi vaarallinen "todella hyväkuntoisille"? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2021 07.32

Pienelle vähemmistölle suomalaisista(kin) maailma on monimutkaisuutensa vuoksi nykyään vastenmielinen paikka. He ovat protestina heittäneet täysin lekkeriksi. Uskovat mielellään ketä tahansa öyhöttäjää, kunhan tämä on jämäkästi vallitsevaa konsensusta vastaan. Tätä vähemmistöä ei faktoilla vakuuteta, koska ovat eri mieltä ihan vain vittuillakseen ja kiukutellakseen. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 21.10.2021 12.47

maajussi kirjoitti:

Haiskahtaa aivan kommunismilta.

Minusta tämä haiskahtaa aivan työvoima- ja sosiaalipolitiikalta, niitä luojan kiitos harrastetaan myös kapitalistisissa maissa. Se on sitten debatoitavissa, mikä on järkevin tapa näitä asioita edistää.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.10.2021 01.28

maajussi kirjoitti:

Huoh, koska ihmiset oppivat ettei ole kenenkään oma asia ottaako rokotteen..

Kolme pistettä on välimerkki, joka osoittaa, että lause jää kesken tai että ilmauksesta muuten puuttuu jotain. Tällöin se antaa viestin vastaanottajalle helposti sellaisen kuvan, että lähettäjä ei todellisuudessa tarkoita sanomaansa. Kolmen pisteen käyttäminen on erityisesti keski-ikäisten suosiossa. Nuoriso sen sijaan pitää pistettä tylynä välimerkkinä, ja mielellään päättää lauseensa ilman yhtään pistettä.

Kahden pisteen käyttäjä on ehkä sitten myöhäisteini tai varhaisessa keski-iässä.

Näytä koko viesti