Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 21.10.2020 12.45

Eikös pörssi mene ihan just niinkuin keskuspankki päättää? Miksi keskuspankki päättäisi laskea kursseja, kun sen suosikki päätyy valtaan luomaan suunnitelmataloutta?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.10.2020 06.22

Tinggeli kirjoitti:
Onko Hunter siis nykyisin ehdolla USA:n presidentiksi Joen sijaan? Vai mitä oikein koitat selittää että isän pitäisi erota huumeita käyttävän hulttiopojan tekosten takia (oli ne mitä tahansa)? 

Sehän on ollut jo pitkään tiedossa että Hunter on huumeita käyttävä "hulttio". Tiedetty jo Joen varapresidenttikaudella.

 

Kysymys on kertooko Joen vuorovaikutuksissa oleminen Hunterin kanssa jotain hänestä. Presidenttinä oleminenhan on luottamustoimi. Niin sen pitää ollakin. Kaikki koko elämänhistorian ajan on siihen tehtävään hakiessa erityisesti USA:ssa avoimen tarkastelun alla. Ja niin ehdottomasti pitää olla. Yli kolmensadan miljoonan ihmiselle johtajalla ei pitäisi olla järjetöntä määrää luurankoja kaapissa. Jollekin tavan jantterille vielä kelpaa selitykseksi, että en minä ole lähisukuni tai kaverini. Jokainen sana on samalla teko ja jokainen teko kertoo tetkijästään. Tämän perusteella lopuksi ihmiset tekevät valintojaan äänestykopissa minne ääni menee.

 

Facebookin sensuuri asiassa kertoo yrityksestä. Suckerberg jo perustaessaan yritystä nauroi tyhmille, jotka uskoivat hänen vastuulleen yksityisiä asioitaan. Sellainen yritys millainen on johtajakin. Sijoitusvinkki: Big tech on tulevan presidenttikauden riippumatta kuka valitaan suuri shortti. He ovat keränneet nyt niin paljon vihaa itseensä. He kannattavat demokraatteja, mutta se ei tarkoita, että väistämättä demokraatit kannattaisivat heitä. Hekin näkevät perimmältään big techin suurena uhkana itselleen. Parasta mitä big tech voi toivoa, on että yritykset pilkotaan, joka on demokraattien perinteinen kanta asiaan. 

 

Hyvin tyypillistä poliittiselle- ja yritysjohdolle on luistella omista tekemisistään selittelyillä ulos. Anteeksihan pitäisi antaa sille rivitason tekijälle joka mokaa. Anteeksi voi antaa johtajallekin, mutta ei hänen enää mokansa jälkeen kuuluisi tehtävässään jatkaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.10.2020 05.57

Mietiskelin yön aikana työskennellessäni mikä tuo Biden on miehiään.

 

Trump, Obama ja useimmat aiemmat jenkkien presidentit ovat olleet idealisteja. Biden on ihan sama mies, kunhan toki hieman pääsee itse kostuttamaan nokkaa, ja pidetään huoli, että omat vaalirahoittajat saa rahoilleen vastinetta. Mies lukee sitten keulakuvana sen, mitä puheenkirjoittajat laittaa virkamiesten johdolla teleprompteriin.

 

Eli Bidenin johdolla jenkit lähtee ajelehtimaan. Suurin osa Bidenin kannattajista vain vastustaa Trumpia, eikä kannata Bideniä.

 

Hyvä kehitys Euroopalle, koska kun USA tippuu medialle mielenkiintoisten maiden listalta pois alkaa huomio keskittyå EU:n. Lonkeroita täynnä olevaan epädemokraattiseen ja läpinäkymättömään hirviöön.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.10.2020 01.26

segesege kirjoitti:

Tällaistakin ajatusta pyörittelen, että nyt kun Trumpin tappio, jopa selvä sellainen, alkaa näyttää todennäköiseltä ja kaikki tietävät sen, niin mitä jos kaikki draamaa ja jännittäviä käänteitä rakastavat trolliäänestäjät, jotka aiemmin olisivat aina äänestäneet Trumpia, vaihtavatkin Bideniin ihan vain siksi että näkisivät Trumpin nöyryytystä seuraavan totaali hermoromahduksen ja mahdollisimman pidättelemättömän Twitter-raivon? Ja vaalien jälkeisen huono häviäjä -puheen, tai puhumasta kieltäytymisen, tai ylipäätään sen, että mitähän sitten tapahtuu? Ehkä "läpällä äänestäjien" suosikkiehdokas ei nykytilanteessa enää olekaan Trump vaan nimenomaan Weekend at Bernies -hengessä teleprompterin eteen raahattu papparainen, joka silti antaa tälle elämänsä nöyryytyksen?

 

 

Näin itsekin ajattelen käyvän. Ainoa mikä ei sovi narratiiviin on, että Biden on niin seniili ja heikko, ettei hänestä ole antikristukseksi kenenkään mielessä. Ehkä USA jää sivuun ruikuttamaan ja paholainen nousee EU:n liittovaltion diktaattorista.

 

Täydellinen antikliimaksi, kun Bidenin presidentiyttä ei pidetäkkään yleisesti jenkeissä antikristuksen tulemisena.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 16.10.2020 09.10

Bidenin poika näytti mallia, miten sitä markkinataloutta tehdään.

 

Isä varapresidentti, joten sillä kiristelemällä itselle suuret omaisuudet. Kone täynnä lapsipornoa, päivät kovien huumeiden parissa, ja omaisuus riistosta maasta joka on heikossa asemassa jo muutoinkin.

 

Eivät kestä päivänvaloa. Aiemmin meillä oli yksityisyyden suojaakin. Sitten Suckerberg ja Googlen kaverit huomasivat, ettei heille kilahda voittoa yhtä paljon, jos niiden lainsäädäntöjen yli ei kävellä.

 

Isot rahat tehdään lähes poikkeuksetta suurilla rikoksilla. Nyt ja aina ennenkin. Kaikki samassa veneessä heiluttamassa, ääririkkaat, ääripoliitikot ja ääriviranomaiset.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 05.05

Tinggeli kirjoitti:
Sinullapa on melkoisen outo käsitys kanssaihmisistä. Suorastaan pelottava. Olen täysin eri mieltä. Suurimmalla osalla ihmisistä on tarve olla ihan muita kuin riistäjiä. Laajassa kaveripiirissäni ei ole yhtään riistäjää, koska sellainen ällöttäisi liikaa. 

 

Joo muutoin vaan tilanne on se, että keskuspankki painaa rahaa kuin viimeistä päivää. Maassa on ollut vuosikymmeniä puoli miljoonaa työtöntä. Perusterveydenhuoltoon saa ajan julkiselta reilusti puolen vuoden päähän. Mukaanlukien kasvainten poistot. jne.

 

Ihmiset esittävät olevansa hyviä, ja sitten oikeasti ovat ihan jotain muuta. Katos kun esimerkiksi yrityksessä se vaatisi sitä oikeaa duunia se, jos hommat tehtäisiin kunnolla. Paljon paljon helpompi huutaa samanmielisten seurassa turvasanaa ja hymistellä kuinka hyviä me ollaan.

 

Eikä siinä mitään. Itselläni ainakin on yhtä vähän odotuksia sijoittajien suhteen, kuin poliitikkojenkin. Kyllä ne rahat unohtuu veroparatiisiin hyvin helposti, jos siitä on itselle hyötyä. Ranta-ahon Nikokin on vaan liikemies, jonka portfoliossa on kovat huumeet. Se on markkinataloutta se.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 04.16

Harri Holderi kirjoitti:

 

TulevaisuusMustana kirjoitti:

Eipä näytä maksavan veroja sen enempää kuin kutakuinkin kuka vaan korkeakoulun käynyt rivimies.

 

Osassa korkeakouluja opetetaan ottamaan huomioon myös Akin sijoitusyrityksen maksamat verot.

 

Löytyykös ne määrät jostain. Itse olen ajatellut, että pääosa sijoituksista nykyään laitetaan kuoreen, ja sitten niihin ei kosketa juuri ollenkaan ettei tarvitse maksaa veroja.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 04.11

Artsipappa kirjoitti:
  Kyllä sieltä veroäyrejä myös tulee iso kasa Akilta ja kumppaneilta 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006296023.html

"Vuoden 2018 sijoittaja ja pokeriammattilainen Aki Pyysing kääri tänä vuonna 40 504 euron pääomatulot. Ansiotuloja Pyysing sai 30 525 euroa ja jäännösveroa jäi maksettavaksi 2 100 euroa."

 

Eipä näytä maksavan veroja sen enempää kuin kutakuinkin kuka vaan korkeakoulun käynyt rivimies.

 

Tinggeli kirjoitti:
Käsittäksnei sijoittajien (tai yritysten) ei lähtökohtaisesti tarvitse olla toisten hyvätahtoisia auttajia siinä missä ei yksittäisen kansalaisenkaan tarvitse olla. Ei edes moraalisesti. Riittää, että maksavat Valtiolle valtiolle kuuluvan osuuden eli mm. verot.

 

Niin. Koko tuo keskustelu lähti liikkeelle siitä, kun sijoittajien väitettiin olevan jotain messiaita ja valon tuojia. Ei ole. Suurin osa ihmisistä haluaa riistää muita sen minkä vaan pystyy esittäen itselleen ja muille jotain ihmeen hyväntekijää. Eikä siinä mitään siitä vaan.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 01.16

Tinggeli kirjoitti:
Mukava tästä politiikkojen aiheuttamasta tilanteesta on syyttää niitä sijoittaja-keinottelijoita. Paljon mukavampaa kuin todeta, että politiikot ovat täysin mokanneet kun ovat jakaneet kansalle leipää ja sirkushuveja (siis kaikkea kivaa kansalaisille) viimeiset 20 vuotta.

 

Ihan yhtälailla ovat jakaneet yrityksille. Ei poliitikkojen tai virkamieseliitin enemmistö miellä taviksia kavereikseen. Yritysjohtajat ovat heidän tasoistaan seuraa. Siellä sitten yhdessä sumplitaan miten saadaan kuppailtua menemään.

Tinggeli kirjoitti:
Mutta joo, syy on sijoittajien. 

 

Ei ole syy, mutta eivät sijoittajat myöskään mitään hyväntahtoisia toisten auttajia ole.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 13.10.2020 01.10

Tinggeli kirjoitti:
Mihin se pankeille kaadettava raha menee? Voitko antaa esimerkkejä. Jos katsoo pankkien taseita ja niiden maksamia osinkoja, niin niistä se ei löydy. Eikä palkkamenoista. Mihin pankit piilottavat nämä sadat miljardit?

Ja siis onko mielesätsi niin, että keskupankin printtaama raha menee mystisesti pankeille? Kuka sitten ostaa valiolainojen (sekä yrityslainojen) paperit eli bondit?

 

Se raha tällä hetkellä menee valtioiden ja korporaatioiden velkakirjojen ostamiseen. Painaen korkotasot alas. Tällä saadaan aikaan, että raha joutuu etsimään saman tuottovaatimuksen täyttääkseen suurempiriskisiä tuotteita. Vetäen pörssin ylös suhteessa siihen, ettei velkakirjoja osteltaisi.

 

Korporaatioiden bondien ostoilla estetään suuryritysten ongelmat, eli estetään taloudessa se, että toimimattomat yritykset häipyisivät markkinoilta.

 

Jokaisessa välissä tietenkin on välistävetäjänsä. Yksi merkittävä tekijä on hyvin klassinen ja vanha sisäpiiri-informaatio. Eli pankeilla on keskuspankeissa töissä henkilöitä, jotka kertovat mitä tehdään ja milloin, johon on hyvä iskeä väliin.

Näytä koko viesti