Olet täällä

Kolumni: Kiinteistösijoitusyhtiöillä keinottelu - 8.10.2019 09.11
Aki Pyysing kirjoitti:

Kuusi suosituskohdetta käytiin läpi: Balder,  Fabege, Hufvudstaden, Stendörren, Klövern ja Platzer.

Meinasin ihan ostaakin. Balderia nyt ainakin ja miksei muitakin. Sitten tuli esteeltä kieltäytyminen, kun kaikki laput olivat tyyliin ytd +20% ja all time highssa. Joku muukin on laittanut rahaa ruotsalaisiin kiinteistösijoitusyhtiöihin. Mie olen kuullut useammankin kokeneen pörssisijoittajan selittävän, miten sijoitusyhtiöiden on pakko ikuisesti treidata NAV:n alle. Hyvä vaan, että markkinoilla liikkuu väkeä, joka perustaa käsityksensä historiaan ja vielä väärään sellaiseen. Ruotsissa siis NAV:n yli treidaaminen on ihan tavanomainen asia varsinkin viime alkuvuoden kurssinousun jälkeen. Näistä kuudesta ei kyllä tainnut yksikään, mutta monet muut kyllä.

Klöverniä oli joskus ja turhaan tuli hätäiltyä myynnin kanssa. Hufvudstadenia tuli alkukesästä otettua yks erä sisään 160,5 ja myynti 170,5. Vajaa kuukausi sitten ostin takasin kurssiin 166 kun tuli kesän huipuista reilusta 180 alas. Mulla oli NAVin suhteen joku 176 SEK muistikuva mutta voin toki olla väärässä, ei olis ensimmäinen kerta. 

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 4.10.2019 10.49
von Fyrckendahl kirjoitti:

Mikä laskee FF:n lainavolyymeja? Onko se sijoittajien huonot tuotot, jolloin rahaa tulee tarjolle entistä vähemmän?

 

Vahva mutu mutta sijoittajien paskat tuotot syynä. Useampi tuttu jo alkukeväästä asti vetänyt rahaa pois FF ja sijoittaa muualle, koska FF tuotot tippuneet huomattavasti. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 27.9.2019 10.40

Mikko ois kyllä hienoa saada Teerenpeleihin, ja samoin Ville Hemminki! 

Näytä koko viesti
Kamux - 10.9.2019 12.06

Pitkällisen noin minuutin harkinnan perusteella piti ostaa pikkuerä salkkuun. Kattellaan lähteekö liikkeelle ja päästäänkö 6. vaihteelle asti. 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 8.8.2019 08.21

Arvostettu laadukas brändi ja ZYN  myös ihan asiallinen tuote. Ostin huonoon aikaan lisää SWMA mutta pysyy holdissa ja tankkaan lisää jos tulee paikkoja.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 24.5.2019 12.00

Lähetettyjä liitteitä ei näy Nordnetissä sisäänkirjautuneena "lähetetyissä viesteissä", eli eivät jää asiakkaalle talteen viesteihin. Mobiilissa ei onnistu jäävuori, siellä kun menee muokkaamaan odaa niin näkyy "näytettävä määrä" toimeksiannon tiedoissa mutta sitä ei pääse muokkaamaan. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.5.2019 04.59
Mikko Mäkinen kirjoitti:

Tavallaan onni onnettomuudessa, että olin myymässä parhaasen ostotasoon, en alemmalla hinnalla esimerkiksi. Käytännössä selvisin päivän ilman tappioita, kun muuten meni ihan ok. Tyytyväisenä viikonlopun viettoon! Nordnet voisi lähettää jonkun kesälahjan tuosta hyvästä, sen verta tuli taas volyymiä.

 

No ehdottomasti! Laitetaan heti rantakassi sulle postiin täältä. 

Terveiset Nordnetin asiakaspalvelusta wink

Näytä koko viesti
Aallon Group - 23.3.2019 02.05

Hyvältä vaikuttaa, mutta täytyy tutustua tarkemmin vielä. Nopeahkon tutkimisen perusteella kyllä osallistumassa antiin.

Näytä koko viesti
Admicom - 23.3.2019 02.02
Accounting 101 kirjoitti:

 

https://www.youtube.com/watch?v=RMhtMhvUgx8&t=0s

Hyvää pohdintaa, miksi tässä kannattaa olla vielä mukana

Hyvä pohdintaa videolla. Itse myin puolet pois mutta mukana edelleen pienemmällä positiolla. Ja annista asti oltu mukana siis. 

Näytä koko viesti
Tulosvaroitus / Osavuosikatsaus ajankohta - 25.10.2018 10.41
TEP1S kirjoitti:

 

Finanssivalvonnalla on kohtuullisen tiukka tulkinta tiedottamisajakohdista. Periaatteessa kaikki normaalit osavuosikatsauksetkin, jotka julkaistaan aamulla, esim. klo 08.00-09.00, ovat todennäköisesti väärin, jos hallituksen kokousta ei tosiasiallisesti ole pidetty aikaisin samana aamuna. Osarit ja muut tiedotteet on julkaistava ilman aiheetonta viivytystä. Tämä koskee tietysti erityisesti tulosvaroituksia.

 

Ehkä vähän aiheen ohi, mutta tuohon liittyen Sijoittajasuhteet johdon vastuuna- kirja kertoo seuraavaa: "Yhtiöt pohtivat usein, voidaanko tiedottaminen siirtää esim. aamuun ennen kaupankäynnin alkua, jos hallitus on pitänyt kokouksen illalla. Osarien osalta siirto on mahdollinen, jos julkistamispäiväksi on tapahtumakalenterissa ilmoitettu kokousta seuraava päivä. Jos kokous on aamulla ei ole perusteltua siirtää edes osarin julkistamista seuraavaan päivään. " Tulosvarotukset asia erikseen toki.  

Aihe sinäänsä ei ole omaa osaamisaluetta, kirjan satuin lainaamaan kun pohdin tekeväni opparin sijoittajaviestintään liittyen. 

 

Näytä koko viesti