Olet täällä

Fellow Finance - 4.9.2020 02.32

Juha kirjoitti:

Tuli kanssa seurattua tuota eilen, ja vähän sotkeuduttuakin ikävä kyllä. 

Eivät suostu näemmä päivittämään omistajalistaakaan. Tämä lisättynä first northin liputussäännötömyyteen + siihen että ex toimari ei ole enää sisäpiiriä niin hyvin sai lapattua lappua laitaan...

Samaan soppaan sotkeuduttu täälläkin. 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.8.2020 08.31

Hurricane kirjoitti:

Aspiren kovasta painosta johtuen NN superluotossa ei ole tällä hetkellä lähelläkään päästä edes Hopealle. Voinko luoda toisen salkun johon siirtää "ylimääräiset" Aspiret ja näin parantaa luottoluokitustani? (vakuudet toki tippuvat) Jos kyllä, niin pitääkö minun myydä+ostaa takaisin osakkeet?

 

Voit avata uuden salkun ja siirtää osan Aspiresta sinne. Siirto salkkujen välillä 30 EUR/osakelaji ja siirtopyynnön voit laittaa viestitse aspaan. 

Lisäsalkun avaaminen yksityishenkilönä onnistuu kun yleisnäkymästä klikkaa "avaa uusi tili". 

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 31.7.2020 08.27

Aki Pyysing kirjoitti:

 

buttis kirjoitti:

Olen ensimmäistä kertaa lähdössä tekemään ostoksia myös velkavivulla. Nordnet salkussa nyt siis luottolimiitti (superluotto) ja intraday limit aktivoitu.

Kysymys: kun ostan osakkeita enemmän kun tilillä saldoa niin meneekö tämä vivutettu ostos normaaliluotosta vai intraday-limiitistä?

Miten näitä käytännössä käytetään ristiin vai ymmärtääkö softa automaattisesti että esim. päiväkauppa menee intradaystä?

 

Käytännössä ei tarvitse murehtia. Korkoa menee vain yliyön olleista luotoista. Eli softa ymmärtää automaattisesti.

Ja yön yli jos on limiittiä auki niin kunhan lainoitusarvo kattaa negatiivisen saldon on homma ok. Päivänsisäsesti jos on enemmän piuhaa auki kuin lainoitusarvoa (eli intra käytössä) niin sen verran sulkee positioita että lainoitusarvo kattaa auki olevan piuhan. 

Näytä koko viesti
Johdannaisten stoploss toimeksiannot - 18.6.2020 08.24

madgecko kirjoitti:

Nordnet sanoi ettei heillä ole tarjolla stoploss toimeksiantoja unlimited turboille. Esim. vaikka tuotteelle T LONG DAX NORDNET F314

Ei ole stoppareita vaikka olisi Infront webtrader käytössä. Onkohan tosiaan näin?

Tai jos on niin mikä välittäjä tarjoaa stoppareita?

P.S. Nordnet tarjoaa stopparit kyllä osakkeille, mutta kysyn nyt unlimited turbojen, minifutuurien ja muiden stoppareista.

Näin on. Stop lossin triggeri on viimeisin kauppa, ja moni viputuote on sen verran vähävaihtoinen, että edelliset kaupat voi olla vaikka viikon vanhoja. 

Tällöin stop loss ei aktivoidu jos tuotteen hinta putoaa mutta kauppaa ei käydä, eli se on käyttökelvoton. Sama homma vaikka tekisi kauppaa Infrontin kautta. 

 

 

Näytä koko viesti
Admicom - 26.5.2020 09.45

Aki Pyysing kirjoitti:

Admicomiin olisi aikoinaan kannattanut perehtyä, eikä ottaa vain pikiksiä😥. Ipo-hinnasta tullut vaatimattomat yhdeksänkertaiset.

Näitä on kyllä pirun hankala ostaa ja samoin kyydissä pysyminen on ainakin itselle mahdotonta. IPOsta tullut minierä pysyi sentään mukana vajaa 40e hintoihin.

Osakesäästötilillä oli vähän ostettuna 53 ja myin 68 paikkeilla. Nyt kun taas katsoo kurssia ei suoranaisesti tule taputeltua itseään selkään. Ja joo, ei ole tullut businekseen pahemmin perehdyttyä kuten tapana ollut... 

Näytä koko viesti
Citycon - 18.5.2020 11.36

Kalastaja2 kirjoitti:

Kauppakeskuksien tilannetta on kyllä tullut paljon mietittyä ja pohdiskeltua. Vaikka yritttää katsoa kuinka negatiivisesti, lopputulema on aina positiivinen. En saa verkkokaupan kasvustakaan kauppakeskusten(hyvällä sijainnilla olevien) kaatajaa.

Sama näkemys, tosin samaa mieltä olin ennen Citycon-position tuplaamista ja tuotoilla ei kyllä kelpaa kehuskella. Toivottavasti edes äitini pitää minua keskivertoa fiksumpana. 

En näe millään että kauppakeskuksien suosio lamaantuisi täysin. Toki oma citykani-kokemus rajoittuu vain Myyrmanniin cool.

Näytä koko viesti
Investors House - 18.5.2020 01.09

https://www.inderes.fi/fi/videot/investors-house-q120-kasvua-ja-kannatta...

Videon katsominen ja Q1-tulos yhdessä aiheuttaa kyllä lievää pään pyörittelyä ja myyntinapin alustavaa hipelöintiä. 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 11.5.2020 09.04

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Pakastimessa on kuitenkin vielä 42 purkkia tuotteitaan, joten olen kuitenkin tukenut yhtiötä tavalla, jolla on oikeaa merkitystä.

Kateellinen pakastimesta. SWMAn tuotteita ei ole pariin kuukauteen saanut ainakaan omalta markkinapaikalta, onneksi osakkeita taas on saanut. 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 24.4.2020 09.14

Delårsrapport för perioden januari-mars 2020

"Ålandsbanken inleder året med höga intäkter. Räntenettot på 14,5 miljoner euro är 10 procent bättre och provisionsnettot på 16,9 miljoner euro är 20 procent bättre än motsvarande period föregående år. Ålandsbankens resultat på 10,7 miljoner euro före nedskrivningar är 72 procent bättre än föregående år.

Alla vet att Corona-pandemin medför en omfattande konjunkturnedgång. Ingen vet dock hur lång och djup den kommer att bli. Ålandsbanken förbereder sig inför konjunkturnedgången genom att öka sina modelldrivna nedskrivningsreserver betydligt och tar sammanlagt nedskrivningar på 3,8 miljoner euro (0,4 miljoner euro Q1 2019).

Rörelseresultatet för bankens första kvartal stiger med 19 procent till 6,9 miljoner euro, vilket är tillfredsställande under rådande omständigheter."

Peter Wiklöf, Vd och koncernchef

Januari-mars 2020 jämfört med januari-mars 2019

Rörelseresultatet ökade med 19 procent till 6,9 miljoner euro (5,8).

Periodens resultat hänförligt till aktieägarna ökade med 19 procent till 5,4 miljoner euro (4,6).

Räntenettot ökade med 10 procent till 14,5 miljoner euro (13,2).

Provisionsnettot ökade med 20 procent till 16,9 miljoner euro (14,1).

Kostnaderna ökade med 4 procent till 27,2 miljoner euro (26,0).

Nedskrivningar av finansiella tillgångar (netto inklusive återvinningar) uppgick till 3,8 miljoner euro (0,4) motsvarande en kreditförlustnivå på 0,37 procent (0,05).

Avkastningen på eget kapital efter skatt (ROE) ökade till 8,4 procent (7,6).

Resultatet per aktie ökade med 18 procent till 0,35 euro (0,30).

Kärnprimärkapitalrelationen ökade till 14,4 procent (13,4).

Reviderade framtidsutsikter: På grund av den låga visibiliteten och höga volatiliteten på marknaden har Ålandsbanken beslutat att tills vidare avhålla sig från att ge utsikter för 2020.

Näytä koko viesti
Investors House - 20.4.2020 08.32

Investors House                                                                                

Pörssitiedote 20.4.2020 klo 8.30

INVESTORS HOUSE: NETTOVARALLISUUSLASKENTA (EPRA) MUUTTUU – PALVELUT-SEGMENTILLE MARKKINA-ARVO Q1 2020

Listattujen kiinteistösijoitusyhtiöiden nettovarallisuuden kuvaamiseen käytetty EPRA NAV -tunnusluku on ns. vaihtoehtoinen tunnusluku, jota toimialalla pidetään merkityksellisenä. Kiinteistöyhtiöiden liiketoimintojen monipuolistuminen on aiheuttanut tarpeen nettovarallisuuslaskennan päivittämiselle.

Eurooppalaisten listattujen kiinteistöyhtiöiden järjestö EPRA on päättänyt korvata nettovarallisuutta kuvaavat tunnusluvut kolmella eri vaihtoehtoisella tunnusluvulla: EPRA NRV (Net Reinstatement Value), EPRA NTA (Net Tangible Assets) ja EPRA NDV (Net Disposal Value).

Investors House ottaa EPRAn ohjeistuksen mukaisesti uudistetut tunnusluvut käyttöön 1.1.2020 alkaneella tilikaudella. Ensimmäinen uuden laskennan mukainen raportti on Q1/2020 osavuosikatsaus, joka julkaistaan 18.5.2020.

Investors House siirtyy EPRAn ohjeen mukaisesti käyttämään nettovarallisuuden laskennassa EPRA NRV -tunnuslukua minkä lisäksi se raportoi myös kaksi muuta mainittua EPRA-tunnuslukua. EPRA NRV:n on tarkoitus määrittää kustannus, jolla yhtiön nettovarat tai liiketoiminnot voitaisiin hankkia raportointipäivänä. Investors Housen käsityksen mukaan EPRA NRV soveltuu EPRAn vaihtoehtoisista tunnusluvuista parhaiten arvioimaan yhtiön kahden segmentin – Kiinteistöt ja Palvelut - liiketoimintaa. Sellaisena se antaa sijoittajille parhaan informaation yhtiön koko liiketoiminnan nettovarallisuudesta. Tunnusluku edellyttää jo aikaisemmin tehdyn kiinteistöjen käyvän arvon määrittämisen lisäksi Palvelut-   liiketoimintojen ja muiden aineettomien omaisuuserien arvostamista käypään arvoon. Arviot tekee yhtiöstä riippumaton, ulkopuolinen taho.

Kiinteistöliiketoiminnan koko arvoketjussa toimivan Investors Housen Palvelut-segmentin osuus liikevaihdosta vuoden 2019 tilinpäätöksessä oli 25 % kun sen osuus kaikista sijoituksista oli kaksi prosenttia. Tähän osaltaan vaikuttaa se, että samalla kun kiinteistöt on arvostettu IFRS-standardin mukaisesti käypiin arvoihin, on palveluliiketoiminta toistaiseksi tullut arvostaa hankinta-arvoperusteisesti. Vuoden 2019 tilinpäätöksessä Investors Housen nopeasti kasvaneen Palvelut -segmentin liiketulos oli noin 1,0 M€ ja tasearvo 2,9 M€. Palvelut -segmentin liikevaihto muodostuu pääasiassa jatkuvista rahastojen ja kiinteistöjen hallinnointipalkkioista sekä toimitilapalveluista.

Toimitusjohtaja Petri Roininen:
’’Palveluliiketoimintamme tulee uudistuksen myötä kaikille sijoittajille entistä paremmin läpivalaistuksi jokaisen kvartaalin yhteydessä. Pidänkin sijoittajainformaation kannalta merkittävänä kehitysaskeleena, että Kiinteistöjen lisäksi myös Palvelut -segmentille määritellään Q1 2020 alkaen markkina-arvo. On erinomaista, että EPRA seuraa aikaansa ja huomioi kiinteistöyhtiöiden monipuolistuneet ansaintamallit.’’

Helsinki 20.4.2020                                                                                   

Investors House Oyj

Näytä koko viesti