Olet täällä

teakerbl

teakerbl

  • Liittynyt 30.8.2015
  • 10 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Aallon Group - 23.3.2019 14.05

Hyvältä vaikuttaa, mutta täytyy tutustua tarkemmin vielä. Nopeahkon tutkimisen perusteella kyllä osallistumassa antiin.

Admicom - 23.3.2019 14.02

Accounting 101 kirjoitti:

 

https://www.youtube.com/watch?v=RMhtMhvUgx8&t=0s

Hyvää pohdintaa, miksi tässä kannattaa olla vielä mukana

Hyvä pohdintaa videolla. Itse myin puolet pois mutta mukana edelleen pienemmällä positiolla. Ja annista asti oltu mukana siis. 

Tulosvaroitus / Osavuosikatsaus ajankohta - 25.10.2018 22.41

TEP1S kirjoitti:

 

Finanssivalvonnalla on kohtuullisen tiukka tulkinta tiedottamisajakohdista. Periaatteessa kaikki normaalit osavuosikatsauksetkin, jotka julkaistaan aamulla, esim. klo 08.00-09.00, ovat todennäköisesti väärin, jos hallituksen kokousta ei tosiasiallisesti ole pidetty aikaisin samana aamuna. Osarit ja muut tiedotteet on julkaistava ilman aiheetonta viivytystä. Tämä koskee tietysti erityisesti tulosvaroituksia.

 

Ehkä vähän aiheen ohi, mutta tuohon liittyen Sijoittajasuhteet johdon vastuuna- kirja kertoo seuraavaa: "Yhtiöt pohtivat usein, voidaanko tiedottaminen siirtää esim. aamuun ennen kaupankäynnin alkua, jos hallitus on pitänyt kokouksen illalla. Osarien osalta siirto on mahdollinen, jos julkistamispäiväksi on tapahtumakalenterissa ilmoitettu kokousta seuraava päivä. Jos kokous on aamulla ei ole perusteltua siirtää edes osarin julkistamista seuraavaan päivään. " Tulosvarotukset asia erikseen toki.  

Aihe sinäänsä ei ole omaa osaamisaluetta, kirjan satuin lainaamaan kun pohdin tekeväni opparin sijoittajaviestintään liittyen. 

 

Lehto Group - 19.10.2018 22.08

rockafella kirjoitti:

Jotain tästäkin pitäisi oppia, eli yritetään:

  • Positio on vituttanut koko vuoden, mutta en raaskinut realisoida tappioita. Threshold of misery ylittyi ja järki sumentui. Olisi pitänyt myydä heti kun vitutus alkoi ja lopettaa piina.
  • Seurasin johdon ohjeistusta ja muiden hypetystä. Oma analyysi aika lähellä nollaa. 
  • Trendit taisteli tätä vastaan, rakentaminen dippaamassa jne. Mutta kun "halvalla sai" ja jotain piti ostaa, niin tätä sitten. Halvalla ostaminen strategiana ei ole toiminut sitten ollenkaan viime vuosina. Muilla on parempi näkemys ja käry mihin ollaan menossa. Kaikki on ollut niin tappiin hinnoiteltua että alennuksia ei saa ilman oikeaa syytä. 
  • Tappiot, koko salkkuun nähden pienetkin, vituttaa. Tarkemmin, huonot osakepoiminnat harmittaa. Parempi ostaa indeksiä kuin yksittäisiä osakkeita, jos ei ole kunnon perusteluita keissille. 

 

 

Oma toiminta Lehdon kanssa täyttää edelliset tunnusmerkit, paitsi että otin suhteellisen isot kurat salkkuun nähden. Noh, tulipa ensimmäiset oppirahat maksettua. 

Technopolis - 29.8.2018 15.36

Kiitokset täältäkin suunnalta Akille ja Petterille! Technopoliksen kyydissä marraskuusta 2015 (pari lisäystä tämän jälkeen) ja oli pari vuotta salkun isoin omistus. Ja alunperin Sijoitustiedon kautta tutustunut osakkeeseen tottakai. 

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 2.8.2017 22.14

Näin vastaavan kuvion vähän aikaa sitten, harmi vaan en muista minkä firman sivuilla, että osakerahaston vertailuindeksinä oli 3kk euribori. Saa korjata jos oon väärässä mutta markkinoinnissahan vastaavanlainen väärän vertailuindeksin käyttö on ymmärtääkseni lain vastaista "harhaanjohtavan esitystavan" tms takia mutta ilmeisesti sitten nettisivuilla saa touhuta mitä haluaa... Sitä en muista oliko tässä tapauksessa vertailuindeksin ylittävästä tuotosta ylimääräinen palkkio mutta kuitenkin.

Ostin/Myin tänään - 2.5.2017 8.54

sijoituskilpikonna kirjoitti:

 

teakerbl wrote:

 

 

sijoituskilpikonna wrote:

 

Swedish matchia tuli otettua spekulatiivinen positio.

 

 

 

Osaketta löytyy ja tuotteet maistuu, vähän heräs kiinnostus että millaisia spekulaatioita mielessä jos sopii kysyä :) ?

 

 

En sano että mielipiteeni on oikea, tai sitä kannattaisi seurata. Osake on myös aika kallis, tosin maksavat ihan ok osinkoa tällä hetkellä kun rahaa on jäänyt kirstuun.

Itse lähinnä näkisin, että joku isompi savukeyhtiö tuon saattaisi napata jossain vaiheessa. Saattaa olla täysin paska betsi.

Tosin alkuvuodesta oli tuo BAT:n Reynoldsin valtaus. Ja nuuskapuljuja on hieman myyty, en tosin keksinyt nimiä joten saatan muistaa väärinkin.

Jos muita tupakkayhtiöitä katsoo niin ei tämä nyt niin erikoisen kallis enää siinä joukossa ole.

 

Kiitti vastauksesta, tollasia ei ole tullu itellä edes mieleen. Pysyn siis strong holdissa. Osinkojahan on tullut kivasti, pari lisäosinkoa siitä jonkun tupakkayhtiön poismyymisestä jääneestä fyrkasta on tullu. Lähinnä huolestuttanu itseä että jos Trump säätää jotkut kivat tullisysteemit ja keksii että ruotsalaisia tupakkatuotteita ei Jenkeissä myydä niin iso osa bisneksestä oli sitten aikalailla siinä.

Ostin/Myin tänään - 30.4.2017 23.56

sijoituskilpikonna kirjoitti:

Swedish matchia tuli otettua spekulatiivinen positio.

 

Osaketta löytyy ja tuotteet maistuu, vähän heräs kiinnostus että millaisia spekulaatioita mielessä jos sopii kysyä :) ?

Kokemuksia sijoituspalvelututkinnoista (APV) - 16.4.2017 11.58

APV:t on nimenomaan alalla työskenteleville suunnattuja. Netistähän löytyy matskua vaikka kuinka, esim Yalen proffan Shillerin vuoden 2011 luennot löytyy Youtubesta. Asiaa siis yleisesti rahoitusmarkkinoista ja sit luentoja koskien osakkeita,optioita, futuureita jne.

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8FB14A2200B87185

MIT:llä on samantyylistä matskua myös.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUl4u3cNGP63B2lDhyKOsImI7FjCf6eDW

edit: Ja siis noi Yalen luentojen kokeet vastauksineen löytyy täältä     http://oyc.yale.edu/economics/econ-252-11#sessions