Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 10.07

Coron nääs kirjoitti:

Iltaa. Coron nääs pohdiskelee hiljaa mielessään seuraavaa:

Oletetaan, että rokote tulee:

- Länsimaissa tehdyt arviot siitä kuinka moni aikoo rokotteen ottaa (siis vaikka kaikilla olisi mahdollisuus) , arviot huitelevat n. 70 prosentissa keskimäärin.

- Kun rokotteen ottajista kaikki eivät saa uutisten mukaan tehoa rokotteesta (eli rokotteesta huolimatta voi sairastua ainakin lievästi, ja tartuttaa edelleen) , voidaan laskea tuosta luvusta kenties neljännes tai viidennes pois, jottei luoda paniikkia niin lasketaan viidennes. 

Kun 70 pinnasta otetaan 80 pinnaa saadaan rokotteen suojaksi edellämainituilla lukemilla 56 prosenttia, jäljelle jää alttiita 44 prosenttia.

Kun covid-19 tauti on näin levinnyt, sen täydellinen kitkeminen koko maailmasta tuntuu maallikosta mahdottomalta ajatukselta, eiköhän tuo jää kiertämään vuodenajanvaihteluineen loppuiäksemme. Täten mikäli kukaan ei tee muutosta valtiotasolla tautiin suhtautumiseen, olemme loppuikämme syksyisin puikko nenässä pienimmästäkin aivastuksesta, 1,4 miljardin testauskulut tulevat kiinteäksi osaksi valtion budjettia, ja 10 päivän karanteenit arkipäiväistyvät uudeksi normaaliksi altistustilanteessa. Sillä joka vuosi on 44 prosenttia alttiita jakamaan tautia, ja saamaan tautia. Yökerhoissa ja keikoilla kantsii käydä kesällä, ravintola ja hotellialalla, sekä matkailussa on tarjota töitä valtaosalle enää ajalla Huhti-Syyskuu. Talveksi pannaan maa taas säppiin. On suoranainen ihme ettei kukaan ole tätä edes mediassa pohtinut pidemmälle. 

Ja on noi esimerkin luvut sitten vaikkapa 80 ja siitä 90 prosenttia niin silti 5,5 miljoonaisesta kansasta jää talvikaudelle levittävää ja taudin saavaa väkeä joka ikinen vuosi. Hankala tulevaisuus koko maailmalla. 

 

Kuten jo aiemmin sanoin, niin tauti on helppo ajaa Suomessa alas oikeilla toimilla ja sitten kun on rokote, niin riittää kun matkustelijat rokotetaan. He ovat sen taudin tänne tuoneet ja tuovat jatkossakin. Maailmanmatkaajat = Pakko rokotettava. Suomeen  ei myöskään voi päästää rokottamattomia turisteja.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 09.33

WellGo kirjoitti:

 

stone kirjoitti:

Nyt ei kuulosta hyvältä kyllä:

Brasilian terveysviranomaiset kertovat, että Oxfordin yliopiston ja lääkeyhtiö AstraZenecan koronarokotteen kolmannen vaiheen testeihin osallistunut vapaaehtoinen on kuollut. Asiasta kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

 

"Uutistoimisto Bloombergin nimeämättömän lähteen mukaan kuollut ei ollut kuitenkaan saanut testirokotetta."

Veikkaan, et toi nimetön lähde on eräs Donald.

Sorry vaan, mutta jos joku on osallistunut kolmannen vaiheen testeihin, niin kyllä..Hän on saanut rokotteen.

Tuo on vaan kyseiselle rokotteelle niin suuri skandaali, joka vie käytännössä pohjan miljardi markkinalta, että nyt hädissään selitellään ummet ja lammet. Uskoo ken tahtoo.. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 09.05

Nyt ei kuulosta hyvältä kyllä:

Brasilian terveysviranomaiset kertovat, että Oxfordin yliopiston ja lääkeyhtiö AstraZenecan koronarokotteen kolmannen vaiheen testeihin osallistunut vapaaehtoinen on kuollut. Asiasta kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 04.02

Ruotsi siirtymässä koronataistossa ”Suomen linjalle” – alueilla ennätysmäärä tartuntoja

 

Onhan tämä helvetin noloa. Ensin tapattaa kansa ja sitten menee pökäle pöksyyn kun ei tullutkaan laumaimmuniteettia.

 

Suomesa tänään 222 keissiä..4 kalmaa. R.i.p.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 03.08

PikkuPro kirjoitti:

En jaksa lukea koko ketjua joten ei ehkä liity mihinkään ylläolevaan mutta havainto siitä, että omasta mielestä hallituksia alkaa mennä aika epätoivoon turismin suhteen. Uusi tilanne ja etsitään epätoivoisesti ratkaisuja. Hyvä toki että yritetään, mutta omasta mielestä aika epätoivoisia ratkaisuja nyt menee läpi mikä ei nähdäkseni kyllä mitenkään voi elvyttää turismia jossa tarkoitus olla alle 2kk maassa:

"Thaimaa aloitti turismin uuden aikakauden: Ensimmäiselle ryhmälle kaksi testiä, suojapuvut ja karanteeni

Thaimaahan on saapunut ensimmäinen turistiryhmä sitten maaliskuun. 39 matkailijaa saapui tiistaina tilauslennolla Shanghaista, ja heidän lomansa aloittaa eräänlaisen turismin uuden aikakauden. Ryhmän loma alkoi koko lailla eri tavalla kuin Thaimaan-lomilla on totuttu.

Joukko toimii koepallona sille, miten Thaimaa voisi elvyttää polvilleen kyykähtäneen matkailuelinkeinonsa, kertoo uutistoimisto AFP.

 

Kiinasta saapunut turisti puki ylleen suojapuvun Suvarnabhumin lentokentällä Thaimaassa tiistaina. (KUVA: RUNGROJ YONGRIT / EPA / AOP)

Heti alkajaisiksi turistit vietiin terveystarkastukseen. Heidän matkatavaransa desinfioitiin ja heille annettiin suojapuvut. 

Ennen lopulliseen lomakohteeseen siirtymistä matkailijat viettävät vielä kaksi viikkoa karanteenissa Bangkokissa. Lisäksi heidän on annettava kaksi negatiivista koronavirusnäytettä ja asennettava puhelimiinsa seurantasovellus.

Joukko saapui Suvarnabhumin lentokentälle tiistaina, ja heidän viisuminsa mahdollistaa 30 vuorokauden oleskelun Thaimaassa, kertoo Bangkok Post.

"Neuvoin viranomaisia pitämään heistä hyvää juolta, sillä jos he ovat turvassa, turvassa olemme mys me thait", sanoi terveysministeri Anutin Charnvirakullausunnossaan.

Matkailun viriäminen on Thaimaalle elintärkeä, sillä matkailun loppumisen arvioidaan vievän työt vuoden loppuun mennessä noin 8 miljoonalta thaimaalaiselta, AFP kirjoittaa.

Thaimaan turismiviraston johtaja Yuthasak Supasorn kertoo Bangkok Postissa, että seuraavaa kiinalaisryhmää odotetaan Thaimaahan maanantaina. Sen jälkeen on tulossa lisää turisteja sekä Kiinasta että joistakin Euroopan maista." (HS).

Eli siis: max kuukauden reissu viisumin mukaan josta 2 viikkoa ilmeisesti oikeasti valvotussa karanteenissa hotellihuoneessa Bangkokissa. Maahan tullessa äärihiostavat muovikääryleet päälle, pari testitikkua nokkaan ja "seurantasovellus" kännyyn. Hmm, ihan superisti ei innosta lähteminen. Tollasia kokeiluryhmiä toki saa aina liikkeelle ja veikkaankin, että rahalla tota kokeillaan eli (puoli)ilmaisia reissuja.

Siis ihan ymmärrettävää, jos menee sutta läpi, uusi tilanne eikä kaikkialla terävimmät kynät funtsimassa. On se vaihe suunnitteluissa menossa, että virusinsinööreillään ratkaisuja mutta unohdetaan kysyä kohtuu oleellinen kysymys: voiko näillä ehdoilla olettaa, että turisteja oikeasti alkaa liikkumaan? Samahan oli Lapin matkailun suhteen: eka versiossa minimissään kolmen päivän karanteeni kun keskimääräiset reissut neljä päivää...

Busineksessa kuumista hottia on "Design management" joka tarkoittaa käyttäjäkokemuksan painottamista. Eli esim. ei lykätä kaukosäätimeen 200 nappia ja 150 sivun ohjekirjaa vaan pitäisi olla intuitiivista (Think Ipod ja Apple yleensäkin). Tässä turismin elvytys-yrityksissä ollaan vielä aikas phase 1 eli virusinsinöörit määrää mutta toki hommat pikkuhiljaa järkevöityy yritys-erehdys logiikalla.

-----------

Ykkösenä tästä tulee itselle se mieleen, että eipä ne markkinat tule täydellistymään. Aina tulee uusia juttuja ja ihmiset eivät vaan ole kovin fiksuja uusien kompleksisten kokonaisuuksien hahmottamisessa. Kyllä tota Thaikkujen malliakin on varmaan aika monta asiantuntijatuntia pähkäilty. 

(heitän nopsan idean, saa Thaikut käyttää: mitä jos 2 viikon hotellihuonekuoleman sijaan turistit lennätettäs johonkin tyhjään ****-***** tähden rantakompleksiin jonka muurien sisällä saisivat puuhastella vapaasti, olla biitsillä/poolilla jne. Kaikilta vaadittaisiin maahan tullessa tuore testi ja sit toinen testi vaikka day 10 ja jos fine niin saa liikuskella ulkopuolella...details nyt saavat asiantuntijat säätää mutta siis miksi helvetissä turistien karanteenimesta ei ole tyhjä luksusrantalomamesta vaan ankea kaupunkihotlahuone...).

No Thaikut nyt vaan tekee sen siten kuin se pitää tehdä, jos haluat pitää maasi coronan kurissa..  Voit katso kuinka kävi ympäri eurooppaa sen jälkeen kun turismi avattiin näennäisin omaehtoisin karanteenein. Pelkkä poliittinen teatteri kun ei estä coronaa leviämästä.  

-Sanon sen mitä olen sanonut alusta sakka.. Matkailun ja turismin voi unohtaa kunnes pandemia on hoidettu.   Pandemiaa ei olisi pitänyt missään vaiheessa ajattaa Suomeen. Pandemiaa voi hoitaa oikeasti vain yhdellä tapaa. -->>Rajat ylittävä henkilöliikenne seis.  Poikkeuksena pakolliset työasioihin liittyvä matkailu erittäin tarkoin varotoimin. Testit ja valvotut karanteenit. Period.    Pandemiaa ei voi hallita kepuli konstein.  Se on tehtävä samalla tavalla kuin tehdään laboratorioissa suojapuvuissaan.  Ja siitä huolimatta viruksien tiedetään karanneen laboratorioista.  Ei nää virukset ja pandemiat ole mikää vitsi, vaikka se siltä on vahvasti näyttänyt kun on seurannut Suomenkin toimia..  Luojan kiitos ollaan harvaan asuttu pienen pieni maa, missä on tilaa väistellä ihmisiä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 11.53

"Lievästi" sairastunut, joka ei päätynyt kuolintilastoihin, mutta menetti kuitenkin terveytensä/ aistejaan.

Sairaanhoitajaksi opiskeleva Alexander työskenteli koronapotilaiden kanssa. Hän oli itsekin saanut tartunnan. Hän on yksi niistä COVID-19-taudin saaneista, joiden sairaus on lievä muuten, mutta se vie haju- ja makuaistin.

Seitsemän kuukauden kuluttua tartunnan saamisesta nuoren naisen haju- ja makuaisti on edelleen poissa. Erikoislääkärin hänelle antama arvio on, että näiden aistien palaaminen ennalleen on nyt varsin epävarmaa.

Voi olla, ettei Alexanderin haju- ja makuaisti ei palaa enää koskaan entiselleen.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 10.41

Suomessa ihmetellään nyt asiaa, minkä toiset tiesivät jo vuoden vaihteessa. Suomi on perässä taapertavien valtio. Täällä ei ole asiantuntemusta, osaamista, eikä nerokkuutta. Vaikkapa Thl: n otteet  läpi kriisin ovat alleviivanneet Suomen tasoa lääketieteessä ja tutkimuksessa. Ongelma on läpi alojen itseasiassa. Katsokaa vaikka Suomen elokuva tuotantoa. Täällä eletään edelleen jotain -70lukua. Pelkkää pieru kikkeli läppää.Pelkkää "putous" hahmoa ja kuraa. Verratkaa Suomen elokuvia vs Usa. Kyse ei ole vain rahasta. 

 

Helsingin yliopiston virustutkija Giuseppe Balistreri kertoo Helsingin Sanomille, että tutkijat olivat ihmetelleet, miksi virus tarttuu niin ärhäkästi. Tutkijat huomasivat, että viruksella on perimässään ylimääräinen osa.

– Kun huomasimme, mikä se oli, olimme järkyttyneitä. Se oli sama osa, joka on kaikista vaarallisimmissa ihmisen viruksissa: ebolassa, HIV:ssä, lintuinfluenssan patogeenisissa linjoissa ja verenvuotokuumetta aiheuttavissa viruksissa, Balistreri sanoo lehdelle

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.10.2020 07.58

Wow.. Kovalla prosentilla näyttää tämä covid vievän edelleen seniorit kun mahdollisuus annetaan. Kuolleisuus prosentti vaatimaton 60% vain 20vrk:ssa.  Onko loputkaan vielä kuivilla vesillä.

Helsingissä sijaitsevassa Esperi Caren hoivapalvelukeskus Tilkassa on todettu koronatartuntoja, kertoo Yle saamiensa tietojen perusteella.

Tartuntoja on Ylen mukaan todettu yhteensä viidellä asukkaalla, joista kolme on kuollut. Ensimmäinen varmistettu koronatartunta asukkaalla havaittiin 1. lokakuuta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.10.2020 07.32

Jos katsoo pörssikursseja, niin hiukan outoa, jos markkina uskoisi teidän tavoin  Bidenin voittoon..Donald on elänyt pelkästään pörssille presidenttikaudellaan. Biden tuskin olisi yhtä intohimoinen manipulaattori.

Aki Pyysing...  -Paljonko uskot pörssin pudottavan, mikäli Biden voittaa vaalit? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.10.2020 06.03

Uutisia:

Irlanti on ensimmäinen Euroopan unionin jäsenmaa, joka on päättänyt palauttaa yhteiskunnan tiukat sulkutoimet.

Pääministeri Micheál Martin ilmoitti maanantaina maanlaajuisesta rajoituksista, joiden mukaan kaikki ei-välttämättömät kaupat suljetaan ja ravintoloiden on sallittua tarjota vain noutoruokaa.

 

Näytä koko viesti