Olet täällä

Fortum - 7.1.2021 10.03

Rumbe kirjoitti:

Nii kyllähän nuo lumettomat talvet ovat tulevaisuutta.. 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006632907.html

Mutta ehkei tänä talvena..

962 mbar.. hmm.. mielenkiintoista.. mitäs tämä on Saffir-Simpsonin skaalalla? Anybody? 

Ei ne mitään tulevaisuutta ole.. Minusta on naurettavaa ku muutaman kymmenen vuoden perusteella lähdetään julistamaan ilmastonmuutosta. Ymmärrättekö te ihmiset ollenkaan kuinka pitkään maapallolla on ollut elämää ja ilmastoa.. Miljoonia vuosia ja ilmasto on muuttunut kaiken aikaa normaaleissa sykleissä...Nyt sitten jengi kuvittelee, et muutamassa hassussa vuosikymmenessä olis tapahtunu jotain ihmeellistä. Its a joke.

Ilmasto on tosiasiassa menossa jo jääkautta kohden...Koska käänne tapahtuu, niin se riippuu mm. mannerlaattojen liikkeistä..Se, että poltetaanko Suomessa kotimaista turvetta vaiko ulkomailta ajettua haketta on merkityksetöntä ilmaston kannalta. Ohisalolle ja muille tytöille terveisiä..

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 29.12.2020 08.16

Tässä ketjussa kiteytyy hyvin se ongelma mikä ihmisillä on. Ei niillä ole elämässä mitään muuta ku se työ..työ ja työ. Teillä on joillakin miljoonia ja silti notkutaan edelleen työpaikallaan.. Jossain on menny pieleen. Kasvatte horsmaa ennen ku on kolmanneskaan siitä omaisuudesta kulutettu..Ifsetunto perustuu tyhmään työuraansa...Kuvitellaan olevansa merkityksellisiä maailmalle...-Waste of human life.

Itse en montaa vuotta enää elämästäni työlle uhraa, vaikken ole vanha mies.  Eikä tule olemaan todellakaa vapaa- ajan ongelmia. Ne asiat mitä haluan elämässä tehdä eivät löydy työpaikalta. Lisäksi haluan ehtiä  maksattaa valtiolla korkojen kera sen, että tuhosivat elämästäni tämän vuoden ja ensi vuodenkin ajattamalla pandemia Suomeen.

 

Näytä koko viesti
Brexit - 24.12.2020 07.17

Eu ja Britannia löysivät kauppasovun -Johnson hehkuttaa "Kanadan mallia"

"Olen erittäin iloinen, että voin tänään kertoa teille, että olemme saavuttaneet ”Kanadan mallin” kauppasovussa EU:n kanssa, Johnson sanoi tiedotustilaisuudessa torstaina alkuillasta.

–Olemme ottaneet kontrollin takaisin.

Hän pitää sopimusta hyvänä koko Euroopalle. Hän sanoo sopimuksen tuovan työpaikkoja britannialaisille sekä tuovan vakautta koko maahan.

Johnson sanoo, että Britannia pysyy kiinnittyneenä Eurooppaan.

–Olemme teidän ystävänne ja liittolaisenne sekä tärkeä markkina-alueenne."

  

Näin Boris Johnson kommentoi kauppasopua: Britannia ottaa kohtalonsa takaisin hallintaan – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1973

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi tiedotustilaisuudessa, että kauppasopu EU:n kanssa turvaa työpaikkoja ja mahdollistaa sen, että brittiyritykset voivat tehdä vielä nykyistä enemmän kauppaa Euroopan kanssa.

Hän lisää, että sopu lisäksi mahdollistaa britannialaisten kauppatavaroiden myynnin ilman tullimaksuja."

-------------------------------

-Kuten nähtiin, niin ei käynyt mitenkään...Neuvottelu kysymys. Suomen tulee seurata Brittien vanavedessä.

-->Onnea Boris!  Sinä teit sen. Olet mahtava mies...Todellinen yhden miehen sota, jonka hän mahtavalla päättäväisyydellään vei kansalleen.  Suomalaiset poliitikot sitävastoin ovat nysväkkeitä, eivätkä saa mitään aikaan.

Näytä koko viesti
Brexit - 23.12.2020 05.06

Tinggeli kirjoitti:

 

tomjar kirjoitti:

Tinggeli poimii äskeisessä viestissä tahattomasti  tai tarkoituksella rusinat pullasta.

Pikainen komenntti oikeastaan vain tähän shoppailuun. Ei, näin ei tapahtunut. Korko. Valtion korko oli tasaissti yli 10 % 1960-1980 välisenä aikana. Ks 2. edellinen postaus. Kuvassa korko tippuu alle 10% noin 1993 ja siitä lähtien laskee kohti nollaa. Siis EU:ssa olon aikana. Ennen sitä se oli yli 10%. Inflaatio oli toki vielä 70-luvun alussa korkea, mutta 80-luvulla se oli jo saatu kuriin esim. vahvan markan politiikalla eli kyllä reaalikorkokin oli korkea.

https://www.sijoitustieto.fi/comment/62285#comment-62285

Ja tässä kuva uudestaan.

 

 

tomjar kirjoitti:

Voitte katsoa Youtubesta Lipposen ja Ahon sanailua eduskunnassa, jossa Aho varoittaa rahapoliittisten keinojen katoamisesta euroon liityttäessä ja Lipponen vastaa, että Suomen täytyy tehdä kilpailukykyä parantavia toimia. Kun Suomen korkotaso ja rahan arvo siis määritellään muualla, niin Suomella ei ole muita kilpailukykyyn vaikuttavia temppuja, kuin tuottavuuskehitys, rakenteelliset muutokset ja palkkojen alentamiset, kaikki me tiedämme paljonko nämä ovat edistyneet vuoden -95 jälkeen. Ennen rahaliittoon kuulumista Suomi siis teki samaa mitä Ruotsi tekee nyt eli hoitaa hintakilpailukykyään mm. valuuttakurssia muokkaamalla. Täällä meillä nostetaan palkkoja vaikka tuottavuus laahaa ja siinä menee se kilpailukyky. Naapurimaassa kansantuote on kasvanut 20% ja Suomi pyristelee v. 2008 tasossa.

 

Tästä olemme täysin samaa mieltä. Eikä minun tarvitse youtubesta katsoa. Kyllä hyvin muistan mitä 30-45 vuotta sitten tapahtui. Siksi en kaipaa sen aikaista itsenäistä rahapolitiikkaa (korkea korkotaso ja devalvaatiot).

Koska Suomi ei voi devalvoida, niin Suomen pitäisi tehdä sisäinen devalvaatio. Tähän emme ole pystyneet, koska meillä mm. ammattiliitto haraa vastaan. Niinpä kilpailukykymme on rapistunut ja olemme jääneet jälkeen mm. Ruotsista. Kuten itsekin tunnustat, ei syynä tähän ole EU tai rahaliitto, vaan meidän oma kykenemmättömyys tehdä rakenteellisia uudistuksia. Tämä oli se Stonen väite mihin vastasin

Erikoista muuten on, että AY väelle devalvaatio kävi, mutta ei palkkojen hillintä. Käytännössä näillä on sama efekti. Ostovoima heikkenee. eikä AY väki mieti lainkaan oman alansa työttömiä. Ei se heitä kiinnosta, koska se on valtion tehtävä.

Ja mikähän estäisi Suomea pitämästä markalla samaa suhteellista arvoa kuin eurolla on? -Ei mikään. EI tuo devalvoiminen ole mikään itsestäänselvyys, vaan oma valinta. Vaikka olisi itsenäisyys ja oma valuutta, niin voisimme jatkaa euron arvon seuraamista, mutta sillä erolla, että meidän ei tarvitsisi syytää rahaa etelä-eurooppaan pölvästien pyynnöstä.  Sekin ´toisi  jo  miljardien voittoa vuosittain... Kuten sanoin tuo kaikki mitä puhut on pelkkää propagandaa.  Suomella olisi mahdollisuus devalvoida HIEMAN ja parantaa kilpailukykyään, MUTTA se ei ole mikään PAKKO näin tehdä. Voi aivan hyvin jatkaa yhtä surkeana kuin tähänkin asti myös omalla valuutalla.  Se miksi aikoinaan devalvoitiin voimakkaasti johtui silloisesta pitkäkestoisesta LAMASTA.   Tässä on ollut viimeiset vuosikymmenet kuitenkin hiukan toisenlaiset ajat maailmalla.  Oma valuuttakin olisi näissä oloissa loistanut mahtavana.

Matala korkotaso taasen on luonut vain velkaantumisen ja velaksi elämisen  kierteen ja edistänyt zombi-taloutta. Mitä ihminen ajattelee kun lainalla ei ole korkoa?- Ajattelee miksi maksaa lainaa pois koskaan, koska siitä ei tule mitään kuluja. Se on ohjannut ihmisiä vääränlaiseen ajatteluun ja elämäntapaan.! Talouskasvut onkin enimmäkseen velkavetoista ollut. On povattu, että sitten kun korttitalo kaatuu, niin tuho on vaan kahta kauheampi. Tässähän on vain lykätty ongelmien kohtaamista tuota tuonnemmaksi....

Katsotaan e-euroopan kriisivaltioita, niin mitä siellä tapahtuu?  Se mitä heidän pitäisi siellä tehdä, niin erota eurosta tai pakottaa heidät eroamaan, jotta he voisivat devalvoida oman valuuttansa ja näin parantaa kilpailukykyään Saksan tasolle.. Miten asiaa nyt hoidetaan?  No perkele me ja monet muut maat täällä pohjoisessa maksetaan tätä tätä HEIDÄN SURKEAA KILPAILUKYKYÄÄN, koska he eivät pääse devalvoimaan omaa valuuttaansa sellaiseksi  kuten pitäisi!!!   Ettekö ymmärrä, että tämä Euro on lähtöjäänkin Saksan ja Ranskan  salajuoni kusettaa eurooppaa.  Tyhmiin päihin tämä heidän luoma fantasia upposi aikoinaan kuin kuse lumeen.

 

Näytä koko viesti
Brexit - 22.12.2020 06.29

tonza kirjoitti:

Brexit on kyllä loistava esimerkki siitä, mihin pölhöpopulismilla päästään. Sen lisäksi, että suuret lupaukset säästöistä kosahtavat totaalisesti, lasku on massiivinen. 

Tuo on tyypillistä propagandaa mitä mediakin levittelee..

On selvää, että ero Eu:sta ottaa aikaa ja maksaa alkuun rahaa, mutta kyllä se on sen arvoista kun he saavat itsenäisyytensä takaisin. Kun paketti on kasassa, niin kukaan siellä ei kaipaa takaisin tähän pölhölä kolhoosiin toisen pompoteltaviksi.

-Ja mikä on ollut Eu/ euro soppareiden hinta Suomelle?  Kai tiedät, että Suomi on ollut nettomaksaja siellä muutamaa ensimmäistä vuotta lukuunottamatta jatkuvalla syötöllä..Montako miljardia tämä pölhölä kolhoosi on maksanut Suomelle pelkästään tänä vuonna? Entäs jatkossa?  Entäs kaikkiaan?   Suomi olisi velaton maa ilman näitä soppareita.  Mene kysymään Paavolta, jos et minua usko. Kokonaan toinen luku on sitten tämä ilman jarrua none-stoppina kulkeva pakolaisvaunu Lähi-idästä Suomeen. Onko Suomi enää turvallinen maa asua? Onko meillä pakolais ongelma? ..Miten on käynyt rikollisuus/ raiskaustilastoille? Miten Ruotsille on käynyt pakolaisrallin myötä?  

-Suomessa pitäisi alkaa herätä monin tavoin ja monella sektorilla.  Alkaa käpy palaa tätä katsellessa.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.12.2020 12.31

NYG kirjoitti:

BREAKING NEWS! Isobritannian uusi virus mutaatio tarttuu 70 % helpommin kuin muut. Johtanut +80 % tartuntamäärän viikossa kasvuun siellä missä esiintyy.

Kestää muutaman viikon nähdä eroaako kuolleisuus.

Uusi mutaatio on keskittynyt satamakaupunkeihin mikä viittaa siihen että se on tullut laivalla Isobritanniaan. 

Menee kohta ku tuhkarokko kansaan. Näkyy herkistyvän kaikenaikaa tarttumaan.  Toivotaan ettei tuolla vielä ole vaikutusta näihin rokotteiden toimivuuteen, koska se tietäisi turbulenssia osakemarkkinoille..Tosin minun salkku on tyhjä tällä hetkellä, et se ja sama. Itse odottelen jo sitä uutta kunnon pommia eläinmaailmasta. Vaikka kyllähän meillä jo leviää maailmalla se minkki versio, johon on jo todettu, et rokotteet ei pure siihen. 

- Tää britti mutaatiokin olis fiksua pitää Suomen rajojen ulkopuolella, mutta ei tuu onnistuun, koska nää hessut.........

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.12.2020 10.56

Ruotsissa raportoitiin perjantaina 9 654 koronatartuntaa, joka on jälleen uusi ikävä ennätys. Koronaan liittyviä kuolemia raportoitiin 100.

-Ruotsissa herättiin nyt lopulta rajoituksien kiristämiseen.. Täysin käsittämätöntä nämä heidän pvä kohtaiset lukemansa. Voiko ymmärtää mikä ääliö on antanut tuon jatkua kaikki nämä kuukaudet...Väkeä ei ole vaihdettu sielläkään. Ei edes "juoppoa kapteenia" ole saatu sivuun.  Kuka näitä ihmisiä suojelee ja mitkä ovat motiivit siihen. 

Moskovan klinikoilla keskimäärin vain 14 potilasta päivässä suostuu rokotettavaksi – koronarokotteita voinut päätyä jopa roskiin

Venäjällä maan omaan koronarokotteeseen suhtaudutaan epäilevästi.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.12.2020 08.37

Sniper9449 kirjoitti:

Noi yllämainitut oireet sopii millon mihinkin viruksen / taudin kuvaan. Itse tunnen muutamia Koronan sairastaneita  ilman minkäänlaisia jälkioireita ja en aio ottaa rokotetta tämän hetkisten tietojen perusteella. Se on eriasia jos tulvii lisätietoa rokotteen hyödyllisyydestä. En asu pk- seudulla , enkä myöskään joudu käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Kaupassa käydessä käytän maskia ja huolehdin käsihygieniasta ja turvaväleistä ,  jos se ei riitä niin olkoon. Tämän lisäksi olen " oireiden "  vuoksi käynyt testeissä 2 kertaa ( tulos molemmilla kerroilla negatiivinen) . Ihmisistä tulee helposti luulosairaita. Lisäksi kuulun riskiryhmään diabeteksen vuoksi. 

Ei mihinkään toiseen virukseen sovi. Covid on uniikki monielin sairaus, mutta mitä tulee taasen rokotteeseen, niin sitä en tule ottamaan. Meneillään massiivinen ihmiskoe uusilla rokotteilla. Mitä vain saattaa näistä rokotteista ilmaantua aikaa myöden, eikä niistä ole pitkäaikaista suojaa kun teho hiipuu ja kuten olen sanonut, niin uskon myös  uusiin mutaatioihin ensi vuoden aikana= Et voi luottaa rokotteen tuomaan suojaan näitäkään  vastaan. Rokotetta rokotteen perään. Mieluummin otan etäisyyttä kanssaihmisiin... -Hyvästi normaali elämä. Post apocalyptia - Uusi normaali.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.12.2020 08.08

Ohhoh. Tomppa pahana. Fiksuna miehenä hän ymmärtää. yes  That's it.

https://m.youtube.com/watch?v=d2zJJdRELgc

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.12.2020 04.47

Sairaalahoidossa olleilla koronapotilailla eri elinjärjestelmien oireet ovat yleisiä

Hengitystieoireet 39 % (kontrollit 6 %)

* Rasituksen jälkeen hengenahdistus 21 % (kontrollit 5 %)

* Lepohengenahdistus 5 % (kontrollit 0 %)

* Rintakipu 12 % (kontrollit 0 %)

* Yskä 7 % (kontrollit 0,5 %)

* Yskökset 3 % (kontrollit 0,5 %)

* Kurkkukipu 3 % (kontrollit 0 %)

Sydän- ja verisuonioireet 13 % (kontrollit 0,5 %)

* Kohonnut leposyke 11 % (kontrollit 0 %)

* Punastuminen 5 % (kontrollit 0,5 %)

* Uusi verenpainetauti 1,3 % (kontrollit 0 %)

Psykososiaaliset oireet 23 % (kontrollit 8 %)

* Uneliaisuus 18 % (kontrollit 5 %)

* Masennus 4 % (kontrollit 1 %)

* Ahdistuneisuus 7 % (kontrollit 1,6 %)

* Alemmuuden tunne 0,6 % (0 %)

Karvojen lähtö 29 % (kontrollit 0 %)

Sairaalahoidossa olleilla koronaviruspotilailla oireilu jatkuu pitkittyneesti

Yleisoireet 50 % (kontrollit 12 %)

* Väsyneisyys 28 % (kontrollit 9 %)

* Hikoilu 24 % (kontrollit 1,6 %)

* Lihaskipu 5 % (kontrollit 0 %)

* Nivelkipu 8 % (kontrollit 0 %)

* Vilunväristykset 5 % (kontrollit 0 %)

* Raajaturvotus 3 % (kontrollit 0 %)

* Huimaus 2,6 % (kontrollit 1,6 %)

Lähde: Xiong Q, Clin Microbiol Infect Dis 2020 in press

- Siinä listaa oireenkuvasta edelleen 3kk sairastamisen "jälkeen" sairaalahoitoa vaatineissa tapauksissa. Erektiohäiriöt näkyi puuttuvan listalta, vaikka on myöskin kuvatyu toisaalla oireen kuvaan sairauden jälkeen.. Iso osa noista oireista selittynee romahtaneilla testosteronitasoilla miehillä. Mies kokee äkilliset "vaihdevuodet".. Näitä  oireita ei edelleenkään ymmärretä yhdistää testosteroniin, koska harvalla potilaalla on labrattu näitä arvoja ennen sairautta.  -Kuten olen sanonut, niin korona iskee miesten kasseille ace2 reseptoreiden kautta..Sars 1 teki samoin. 

"Järvinen kertoi, että lieväoireisen taudin sairastaneiden keskuudessa yleisimpiä oireita ovat olleet haju/makuhäiriöt, keskittymisvaikeudet ja muistiongelmat, päänsärky sekä sydämentykytys ja rintakipu."

"LIEVÄOIREISEN taudin sairastaneista 43 prosentilla oli 30 päivän jälkeen edelleen oireita. 24 prosentilla oireet jatkuivat vielä 90 päivää sairauden."

-Korona jättää jälkeensä kuolleiden lisäksi valtavat ihmismassat puolikuntoisia ja työkyvyttömiä ihmisraunioita.

Näytä koko viesti