Olet täällä

starsailor

starsailor

  • Liittynyt 26.5.2017
  • 28 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.5.2019 16.56

Jotain ajatuksia: Tesla ei sen perusteella mitä olen lukenut ole yhtä laadukas auto kuin vastaavan hintaluokan fossiilisia käyttävä, ei lähellekään. Teslalla on kuitenkin hyvä maine ja se on kulkenut tämän vihertävän boomin kärjessä, eli brändi on kunnossa. Nyt muut autovalmistajat pyrkivät seuraamaa kovaa vauhtia, mutta Tesla on selvästi omalla tasollaan, eikö niin? Mitä jos Tesla nyt menisi konkurssiin, niin se olisi aika kova kolaus myös muille valmistajille, eli kaikille, jotka ovat lähteneet sähköautobisnekseen. Todennäköisempi scenario on se, että joku valmistaja ostaa Teslan ja vähän leikkaa kuluja, mutta brändi pidetään kuitenkin elossa. Olisi vaikea selittää kuluttajalle, että miksi heidän kannattaa kuitenkin ostaa tulevaisuudessa sähköauto, jos Teslan toiminta ajettaisiin alas.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.4.2019 12.30

Anssi A kirjoitti:

Yhden Razer Bladen omistaneena en voi mitenkään suositella. Itse juuri uutta läppäriä hankkiessa mietin pitkään tota Dell XPS:ää, koska siinä oli oikeastaan kaikki ominaisuudet mitä halusin, mutta lopulta hinnan takia päädyin vähän huonompaan, mutta puolet halvempaan vaihtoehtoon.

Mikä on vähän huonompi, mutta puolet halvempi?

Eduskuntavaalit 2019 - 16.4.2019 20.55

Kaikki vaihtoehdot joissa Keskusta mukana hallituksessa ovat minusta lähellä 0% tämän päiväisen Sipilän ilmoituksen johdosta. Puolue, joka on vaihtamassa muutaman kuukauden päästä johtoa ja sai rökäletappion vaaleissa EI LÄHDE hallitukseen ja hyvin ymmärrettävistä syistä. SDP+KOK pohjalle tehty hallitus on minusta 90% ja SDP+PS+KOK 10%. Mitkään muut vaihtoehtot eivät ole enää elossa. Suurempi epävarmuus on se, että saadaanko hallitusta ylipäätänsä kasaan, mutta Ruotsin esimerkistä voi nähdä, että tarvittaessa sitä hiotaan useita kuukausia. Silloin joltain pettää aina pokka ja tulee vastaan niissä kysymyksissä joissa ei voi tulla vastaan. Erittäin pieni mahdollisuus olisi hallitukselle, jolla ei ole enemmistöä, mutta joka sopii yhteistyöstä oppositiopuolueiden kanssa jossain kysymyksissä, mutta senkin todennäköisyys on Suomen poliittisessa kentässä lähellä nollaa.

PS hallituksessa todennäköisesti vaatisi ettei Halla-aho ole ministeri, mutta äänisaalis ja käytännössä pelkkiä nuivia täynnä oleva puolue ei mahdollista sitä, eikä olisi edes taktisesti järkevä vaihtoehto. Islamia herjannut ministeri herättäisi suurta närää rauhan uskovaisissa joiden tyynyttely on EU prioriteetti listalla korkealla ja taitaa olla myös Suomen teollisuuspamppujen, jotka saavat suuria tilauksia öljymaista. Pitää vain suvaita ja täyttää Eurooppa profeetan seuraajilla.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.4.2019 17.20

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.2.2019 22.51

Asumistukien poistosta:

Olen miettinyt sitä vuosia, että miten se pitäisi toteuttaa, mutta uskon sen tuovan suuren hyödyn yhteiskunnalle pienen notkahduksen jälkeen, koska yhteiskunnan kulut vähentyvät ja taas talous saa boostia kun työvoimalla jää enemmän rahaa käytettäväksi vuokratason laskiessa, sekä kun työn vastaanottominen tulee kannattavammaksi kuin tukien varassa eläminen myös kasvukeskuksissa. Siis tämä olettamus lähtee siitä, että vuokriin ja asuntojen hintoihin on leivottu sisälle asuntotukien tuomaa nostetta jonkun verran.

Ongelma on siinä, että monen sijoitus- ja omistusasunnon hinta on määräytynyt myös tämän tuen kautta. Silloin jos asuntotuet poistettaisiin, niin asuntojen hinnat periaatteessa vähän laskisivat. Silloin pankit voisivat vaatia lisätakuita, kun asunnon myyntiarvo ei kaikilla enää kattaisi velkamäärää. Todennäköisesti asuntomarkkinoiden suursijoittavat ottavaisivat kunnolla takkiinsa, jos asumistuet poistettaisiin kerralla. Siltii, edelleen tietylle joukolle pitäisi olla asumistukea mutta sitä pitäisi rajoittaa huomattavasti nykyisestä. Tarvittaisiin lainsääntöä, jolla suurta joukkoa ihmisiä ei päästettäisi kodittomaksi kun asumistuet poistuisivat. Tulisi jonkunlainen vuokrapakko vuokramaksimilla osaan asuntoja. Koko poisto pitäisi etukäteen byrokratian keinoin saattaa voimaan, jossa kaikki vapailla markkinoilla olevat vuokra-asunnot joutuisivat vuokrasääntelyn pariin, joka olisi määräaikainen esim. vuoden tai kaksi. Samalla asuntoihin sidotut lainat saisivat erityiskohtelun, jossa omistajille ei koituisi arvonalennuksista yletöntä vahinkoa.

Lopputuloksena olisi huomasti vähemmän asumistukia ja terveempi asuntomarkkinat, jotka näkyisivät vuokratason laskemisena keskivertokohteissa.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.2.2019 12.59

Tytöillä/naisilla alhainen kalorimäärä viivästyttää kuukautisten alkamista tai lopettaa ne kokonaan. Aikaisempi kuukautisten alkaminen on taas yhteydessä lyhyempään elämään ja vaikka tämä yhteys ei ole ihan 1:1 miehillä, niin alhaiset kalorimäärät selvästi viivästyttävät kehon vanhenemismekanismeja ja tästä on eläimillä vankkaa todistusaineistoa: https://en.wikipedia.org/wiki/Calorie_restriction Tässä on vähän se muna-kana ongelma, että vetääkö täysillä lyhemmän elämän vai säätöliekillä pidemmän? Jos haluaa maksimoida esim. sen ajan, kun on vielä nuori, keski-ikäinen niin kannattaa varmasti kuntoilla ja syödä reilusti, mutta terveellisesti, jotta saa hyvän lihasmassan, mutta tästä voi olla haittapuolena sitten ettei saavuta biologista maksimia vanhana. Tai sitten olla miljonääri ja päästä käsiksi ensimmäisenä ikääntymistä hidastuttavien lääkkeiden pariin. Ikääntymisessäkin on varmasti useampi näkökulma: ulkonäkö, kognetiivinen kyvykkyys ja sisäelimet. Jokaiselle näistä on vähän erilaiset ja usein ristiriitaiset asiat hyödyllisiä esim. ulkoilu ja auringon valo on yleisesti terveydelle hyväksi, mutta voi rapistuttaa ihoa nopeammin kuin lymyily varjossa. Henkisen maksimikykyn ylläpitäminen voi vaatia esim. ruokavaliota, jolla vältetään sydän- ja verisuonitautien aivoihin vaikuttava negatiivinen haitta, mutta sitten voi olla ettei pystytä toimimaan täysin maksimissa juuri kalorirajoituksen kautta ja sama vaikuttaa myös lihaskuntoon, jonka ylläpito voi vaatia kovaa harjoitteua ja ravintoa, mutta taas kerran suuret määrät lihaksille hyvää ravintoa voi olla sisäelimille rasite jne.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.2.2019 22.17

Tälläkin hetkellä on käsittääkseni käynnissä pitkä ihmiskokeilu kalorirajoituksesta ja sitä pidetään "pitkän iän salaisuutena", mutta en tiedä tarkemmin mitä väliaikatuloksia on saatu. Siinä olevia ihmisiä oli joskus jossain ohjelmassa ja näyttivät selvästi ikäistään nuoremmilta, mutta kaikki olivat hoikkia, jopa laihoja. En usko, että pitkä elinikä ja lihakset/kova treenaus on yhteen sovitettavissa, koska jälkimmäinen rasittaa esim. sydäntä, jolla on biologisessa mielessä tietty lyöntimäärä ennen vioittumista. Treenaamalla sitä käyttää enemmän ja voimistuttaa, mutta hyöty voi olla plusmiinus nolla. Lisäksi jos hakee massaa ja voimaa, niin joutuu vetämään paljon ravintoa, joka taas rasittaa eritavoin kehon sisäelimiä. Sitten taas esim. syöviltä voi olla mahdotonta välttyä millään toimin, koska niihin vaikuttaa perimä ja sattuma hyvin paljon. Saat syövän keski-iässä: -xx vuosia elämästä automaattisesti (keskimäärin). Omassa talossa asuu 100-vuotias mummo, joka liikkuu vielä itsenäisesti, joskin vähän huonosti, mutta vielä 5-vuotta sitten olisi mennyt 75-vuotiaasta. Hoikka ruumiinrakenne.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.1.2019 13.51

Selittäkään nyt sitten vielä miksi Venezuelan tai muun inflaation kurjimuksessa olevan maan kannattaisi siirtyä BTC:n käyttöön tai oman BTC:n? Kuka sijoittaisi rahaansa Venezuelan Bitcoiniin, en minä ainakaan. Tavallinen kansa voi haaveilla valuutusta joka ei laskisi nopeasti, mutta miksi Venezuelan johdon kannattaisi sijoittaa öljyrahat siihen, koska he voivat sijoittaa ne rahat johonkin jo olemassa olevaan ja vakaaseen valuuttaan? Kehitysmaiden tyylisessä sekasorrossa ei minun käsittääkseni ole merkitystä onko valuutta seteli vai bittiraha.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.1.2019 22.39

Lisäksi yli 30v vanha arvo on nykymittapuulla todennäköisesti alempi, koska älykkyysosamäärät kasvoivat aina 2000-luvun alkuun asti. Sen jälkeen ainakaan Yhdysvalloissa ei ole mitattu keskimääräistä nousua.Odotettu tulos Jensiltä!

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.1.2019 20.34

Olen ymmärtänyt, että BC ei sisällä mahdollisuutta kontrolloida sen arvoa esim. keskuspankin kautta, vaan se on riippumaton mistään tahosta? Jos näin on, niin se ei tule koskaan soveltumaan rahoitusvälineeksi mihinkään merkittävään yhteiskunnan toimintaan. Valuutan vakaus on nykyrahan yksi tärkeimpiä ominaisuuksia ja jota tunnetusti erilaisin keinoin pidetään yllä. Vakaus tuo luottoa siihen, että kun teet sopimuksen x summasta ja saat maksun 6kk päästä, niin voit oletetaa saavasi sopimuksen mukaisen summan käypää valuuttaa. Inflaatiossa tämä sama haittavaikutus on näkyvissä, joka lamauttaa yhteiskunnan. Pelkästään rahan arvon voimakas inflaatio saa epäluottamuksen ilmapiirin, joka lamauttaa teollisuuden monet alat. Miten tätä puolta BC:ssä kontrolloidaan jos siitä tulisi merkittävä tekijä rahoitusmarkkinoilla?