Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 14.7.2020 03.14

Veikkaan (kopioin jonkun toisen ajatuksen), että Biden saa Koronan syksyllä ja ei pysty siksi osallistumaan keskusteluun, tai se perutaan koronan vuoksi. Useampi ihminen on sanonut, että Biden puhuu kuin heidän alzheimer lääkityksessä oleva pappansa, joka on juuri ottanut lääkkeen. Pälpättää kaikkea mitä synapsit vielä löytävät aivoista, mutta asiayhteydet eivät ole täysin kunnossa.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 10.7.2020 05.06

Teslan menetyskulkua mielestäni rajoittaa se, että keskiluokalla ei ole varaa Teslan tuotteisiin kuin käytettynä ja käyttöiän loppuvaiheessa. Teslan pitäisi tehdä se kansanauto sähköisenä, jotta arvostukselle olisi pohjaa, mutta miten temppu tehdään, kun laatu ei ole parasta edes nykyisissä autoissa? Pystytäänkö tuontantoa laajentamalla tekemään Tesla niin halvalla, että se massan saatavilla?

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 3.7.2020 03.26

Matkustin aika säännöllisesti Tampereelta itäsuomeen ja tuli pysähdyttyä siinä Jyväskylän jälkeen olevalla huoltoasemalla tai sitten seuraavalla. Joskus matkailijoita ja autoja on satoja. Jos näistä olisi kolmasosa sähköautoja, joiden lataus kestäää 15-30min, niin tarvitsisi olla kymmeniä, useita kymmeniä latauspisteitä tulevaisuudessa. Ehkä niitä on, ehkä ei, mutta auton tankkaa muutamassa minuutissa täyteen ja sillä ajaa sen 700-1000km maatiellä.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.7.2020 06.49

Saisko noissa asuinnoissa puolipäivää esim. 12h miettimisajan jos lyö seteleitä kouraan näytön jälkeen? Voisi olla kannattavaa, jos missaa hyvän asunnon vs. saa kymmenien tuhansien potentiaalisen voiton.

Näytä koko viesti
Vanha sijoitustekniikka herännyt taas vahvana eloon - satojen prosenttien tuotot parissa päivässä - 12.6.2020 09.02

Onko kurssia laillista pumpata esim. seuraavasti? Kutsutaan isoja potentiaalisia liikekumppaneita neuvottelemaan ja annetaan siitä tiedote samana päivänä, vaikka tiedetään, ettei neuvottelut johda bisneksen kasvuun. Neuvottelu on tapahtunut, mutta se ei johda mihinkään. Odotetaan viikko, kun markkinat odottavat tulevia ilmoituksia ja kurssi nousee, jonka jälkeen ilmoitetaan ettei johtanut mihinkään.

Mielestäni tätä tehdään jatkuvasti siten, että kerrotaan tietyille tahoille, että neuvottelut on käynnissä ja nämä tahot levittävät sitä eteenpäin päätyen lopulta sijoittajille Varmana tietona. Tässä vain tehtäisiin se avoimesti. Esim. Ison yhtiön johtohahmot nähdään marssimassa hotellin neukkariin toisen yhtiön johtohahmojen kanssa. Sattumalta baarissa ollut talousihminen näki tapahtuman. Iso yhtiö olisi voinut neuvotella vähemmän näkyvässä paikassa ja vain sattumalta valitsi paikan, jossa tuli sattumalta nähdyksi ja talousihminen oli sattumalta juuri samassa paikassa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.6.2020 12.56

Voihan noita kannatusgallupeja huumorin vuoksi seurata, mutta todellisuutta ne eivät ennusta kovin tarkasti mikä nähtiin viime vaaleissa hyvin.

Yhdysvaltojen mediakenttä on hyvin Trump vastainen joka näkyy vääristävänä tekijänä miten tuloksista kerrotaan ja mitä kysytään. Mellakat ovat pelanneet Trumpin pussiin, koska ihmiset haluavat voimakkaan presidentin tai sellaisen, joka esittää sitä. Bidenin on pakko väitellä Trumpia vastaan ainakin muutaman kerran ja ne tulevat olemaan hänen kannalta huono juttu. Yhdysvaltojen vaalit ratkaistaan muutamassa osavaltiossa, jossa kannatus on ollut tasaista ja ihmiset liikkuneet puolelta toiselle. Äänestyskäytös voi perustua todella moniin asioihin, jotka eivät suoraan liity presidentin tekemiseen tai tekemättä jättämiseen.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.5.2020 04.52

Marraskuu kirjoitti:

Rasisimi on ihmisissä sisässä osin jo geneettisten ominaisuuksiemme tähden, joten siitä ei päästä koskaan eroon. Voisi sanoa, että lähes kaikki syyllistyvät joissain tilanteissa rasismiin vaikka suurin osa ei pidä itseään rasistina.

Jenkeissä osassa osavaltioita poliisit eivät edes ymmärrä kuinka rasistiselta heidän teot näyttävät. Tuossakin tapauksessa näyttivät tilannetta kuvaaville enemmänkin siltä kuin pitäisivät itseään sankareina.

Jokainen viimeaikojen mustaihoinen uhri on ollut joko juuri tekemässä jotain rikosta ja/tai ex-rikollinen pitkän rikosrekisterin omaava. Kun hänestä kyseellään tuttavilta ja sukulaisilta, niin jokainen kertoo miten hyvä poika hän oli. Poliiseilta tehdyssä laajassa kyselyssä käy ilmi, että huomattavasti suurempi osa mustia pidätettäviä aukoo päätänsä kuin valkoisista. Sama suu käy -ilmiö on niin yleinen, että poliisin on vaikea välillä tietää, että koska pidätettävä on oikeasti hädässä ja koska ei. Merkittävä osuus poliiseista, jotka syyllistyvät väkivaltaan mustia kohtaan on itsekin mustia. Kyse ei siis ole mistään valkoisten rasistipoliisien salaliitosta. Sellainen oli ehkä vielä 1960-luvulle asti suuressa osassa maata, mutta nykyisin poliisin on lähes mahdotonta päästä ilman tutkintaa näistä tapauksista.

Tunnefaktat vs. faktat on mielestäni koko ilmiön ydin ja Media on lähtenyt tunnefaktojen tielle, joka johtaa kaikkien kannalta huonoon lopputulokseen. Alkavatko poliisit nyt vähentää rikoksesta epäilyiden pidättämistä, jottei mustia pidätetä liian paljon? Vai mitä tehdään, jos pidätettävä vastustelee, kutsutaan yhteisön vanhin ja imaami sovittelemaan ja sitten ollaan puolipäivää kadun kulmassa väärennetyn setelin johdosta.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.5.2020 12.49

Artsipappa kirjoitti:

Jeps, sama homma, kerran nähty ja pisti kyllä vihaksi että jotenkin poliisi onnistui vapautumaan kaikista syytteistä. Onhan se poliisin suojeleminen aika systemaattista. Nyt Geroge Floydille tehty ruumiinavaus ja tämä oli kyllä jännä:

Jännä, koska se ei todistanut mustan miehen kuolemaa poliisin toiminnan johdosta? Ihmetten erittäin paljon suurta joukkoa älykkäitä valkoisia liberaaleja, joilta puuttuu kyky tai tahto pyrkiä tarkastelemaan tapahtumia faktojen kautta. Tämänkin tapaus piti heti lyödä rasismiksi, vaikka puolet poliiseista ei ole ns. valkoisia, eikä mitään todisteita ole siitä, että a) kyseessä oli rasismi ja b) poliisi on ylipäätänsä syyllinen kuolemaan. Ainut lehdistön ja liberaalien näkemä "fakta" on, että poliisi on miehen päällä ja hän ei saa henkeä. Jos olisi käyttänyt 10 min elämästään, niin olisi varmasti nähnyt asian myös hieman toisin:

Pidätettävä Floyd siirretään käsiraudoissa poliisiauton viereen jalkakäytävälle, jossa hän saa jonkinlaisen kohtauksen ja kaatuu maahan tai laittaa hanttiin autoon menemistä. Hän on siis edelleen jalkakäytävällä poliisiauton vieressä. Tässä vaiheessa poliisi soittaa ensiavun paikalle. Sitten häntä yritetään laittaa autoon, mutta se ei onnistu ja hän päätyy poliisiauton viereen kadulle mahalleen. Poliiseja on kolme. Yksi jalkojen, yksi selän ja yksi pitää polvea niskan päällä. Tämän jälkimmäisen toinen jalka on maassa, joten paino ei ole kokoaan niskan päällä. Floyd videossa liikuttaa hartioitaan ja nostaa päätänsä, joka olisi vaikeaa mikäli koko paino olisi päällä. Floyd on tietojen mukaan lähes 2m pitkä ja lihaksikas, joten alhaalla pito todenäköisesti liittyi tähän ja hänen sekavuuteen. Jos makaat lattialla ja joku painaa sinua selästä polvella, niin keuhot eivät liiku entiseen malliin ja tunne tukehtumisesta on normaali, mutta näihin toimiin ei ihminen kuole, mistä alustava kuolinsyyraportti jo antoi todistuksen. Jos näiden faktojen kautta vielä tekee päätelmän, että kyseessä oli rasistinen murha, niin huh huh.

Yhdysvaltojen poliisin aseiden käyttö on liioiteltua ja vuosittain useampi kymmenen aseeton kuolee turhaan, kun poliisi luulee taskuun menevän käden ottavan asetta tai tekee pimeässä väärän arvion henkilön vaarallisuudesta ja/tai henkilön henkinen tila saa hänet käyttäytymään tavalla, joka uhkaa heitä. Suhteessa väestömääriin mustia kuolee enemmän, mutta suhteessa vaarallisiin tilanteisiin ei kuole. Mustat siis aiheuttavat itse toiminnallaan vaarallisia tilanteita. Suurin tekijä on silti aseiden suuri määrä ja se, että poliisit lähtökohtaisesti olettavat aina pidätettävän olevan aseistettu. Tähän heillä on hyvä perusteet ja oikeus, koska poliiseja kuolee huomattava määrä joka vuosi.

Mitä on se poliisien jatkuva rasistisuus, josta kaikkialla huudetaan? Se on "rakenteellista rasismia". Rakenteellinen rasismi on sitä, että epätasa-arvo jossain kohdistuu vähemmistöön ja tässä yleisesti mustaan väestöön. Kun he ovat sairaampia esim. lihavampia kuin muu väestö, niin se rakenteellista rasismia. Tämän luokan ajattelu johtaa järjettömiin väitteisiin ja lopputuloksiin, jotka eivät hyödytä ketään, mutta niillä on kyllä pienelle porukalle poliittiset intressit. Eilen Ylen päälähetyksessä esitetttiin rakenteellisen rasismin kautta useampi valheellinen väite toimittelijan suulla, jotka ovat jo tulleet valtavirraksi kuten koulutuslaitoksen rakenteellinen rasismi.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 23.5.2020 02.53

Useampi AirBnb ja niihin asumaan naisia kaukoidästä, sekä itäblokin maista, niin voit saada aikamoista vuokratuottoa. Riski tietenkin laitetaan välittäjän kautta, joka toimii välivuokraajana ja antaa osan lisävuokrasta sinulle käteisenä. Sinä vuokraat asunnon 1500 euroa kuussa. Välivuokraaja ottaa tytöiltä 100 euroa päivältä. 80% käyttöaste = 500 euroa käteisenä.

Näytä koko viesti
kaunis menestystarina - 23.5.2020 02.46

Trump on hyvä veto. Bideniä vastaan sanoisin 90% voittomahdollisuus. Jos vastassa olisi New Yorkin kuvernööri Cuomo, niin Trump voisi jopa hävitä. Istuva presidentti lähtee aina selvästi etumatkasta. Uskon, että monet ihmiset haluavat nähdä Trumpin puheita ja twiittejä, kun saa avautua reilummin toisella kaudella (ei mitään hävittävää). Jo sillä on tietty viihdearvo, vaikka ei arvostaisi hänen toimia.

Näytä koko viesti