Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 11.40

Vain maskilla julkisiin kulkuvälineisiin. Ei yleisötapahtumia ja rajoitukset henkilömäärästä tiloihin esim. lounasravintoloihin vain ulosmyynti. Työpaikoilla pitää olla itsekontrolli sairastuneista ja raportoida niistä viranomaisille sakkojen uhalla, jotta pystytään eristämään ketjut, jos niitä syntyy. Näillä toimin taloutta voisi minusta palauttaa hiljalleen. Suurin kysymys on koulut ja lapset, koska niiden on mahdotonta noudattaa hygienia ja välimatkaohjeita pidemmän päälle, eteenkin alakoululaisten ja jos vanhemmat on töissä, niin lapsille pitää löytää joku ratkaisu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 01.34

Ja vielä yhtenä merkittävänä erona on matkustusnopeus. 1918 Atlannin ylitys 2 viikkoa, nyt vuorokausi. Kiina - Eurooppa kuukausi vs. vuorokausi jne.

Näytä koko viesti
Eläkerahastot lihoiksi ja maksamaan koronan tappiot? - 4.4.2020 04.30

Marraskuu kirjoitti:
starsailor kirjoitti:

Sanotaan, että sulla on miljoonilla yrityksen osakkeita ja olet vuosien varrella jo tienannut sijoituksen takaisin ja vielä vähän päälle. Miksi julkisella rahalla pitäisi nyt tukea sinun sijoituksia? Sinulla on varaa menettää sijoitus, mutta isolla osalla eläkkeen saajilla ei ole muuta tulonlähdettä kuin eläke.

Oliko tämä kommentti minulle? Mitä mahdat tarkoittaa "Miksi julkisella rahalla pitäisi nyt tukea sinun sijoituksia?"?

Tarkoitin kommentin alkup. postauksen ideaan laittaa eläkevarat lihoiksi ja tukea yksityisiä yrityksiä niillä. Eläkerahastot ovat sijoittajia siinä missä muutkin ja nekin menettävät arvoaan, jos markkinat romahtavat. Jos ne pitäisi laittaa lihoiksi sen lisäksi, niin silloinhan ei olisi mistä maksaa eläkkeitä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.4.2020 04.04

Vuorikiipeilijöillä happisaturaatio tippuu usein alle 70%, joten asia ei ole ihan yksiselitteinen. Kyllä sen huomaa olosta, jos happisaturaatio on heikentynyt. Jos saat keuhkokuumeen, niin tajuat myös, että jotain on vialla ja hankkiudut hoitoon. Siinä vaiheessa, kun wc:ssä käynti on raskasta, niin kannattaa soittaa lanssi hakemaan.

Näytä koko viesti
Eläkerahastot lihoiksi ja maksamaan koronan tappiot? - 4.4.2020 03.59

Sanotaan, että sulla on miljoonilla yrityksen osakkeita ja olet vuosien varrella jo tienannut sijoituksen takaisin ja vielä vähän päälle. Miksi julkisella rahalla pitäisi nyt tukea sinun sijoituksia? Sinulla on varaa menettää sijoitus, mutta isolla osalla eläkkeen saajilla ei ole muuta tulonlähdettä kuin eläke.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.4.2020 11.35

Epäilen, että Yhdysvaltojen pörssi tulee syöksymään seuraavien päivien aika kunnolla alas. Siellä aletaan nyt tajuamaan, että homma ei lopu ihan hetkessä. Kuuntelin New Yorkin pormestarin tiedotustilaisuuden ja sanoi aika kovalla varmuudella, että pahin on edessä vasta Heinäkuun puolivälissä ja homma ohi elokuussa. Se tarkoittaa, että koko maa menee kiinni viiveellä.

Näytä koko viesti
Vieroitushoitoa - 1.4.2020 12.27

Testotasojen tippuminen on minusta hyvä asia. Ainakin itselläni elämänlaatu on parantunut, kun ei joudu viettinsä perässä juoksemaan. Sitä on alkanut näkemään, että elämässä on muitakin asioita kuin pillu ja pullo. Jälkimmäisen ylikäyttö johtui lähinnä ensimmäisestä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.3.2020 06.12

Kun katsoo sitä tartunta-graafia Suomesta, niin 1.5 viikkoa sitten käyrä näytti taivasta kohden ja sitten lähtenyt loivasti koiliseen. Tuossa taisi tapahtua se "emme testaa enää kaikkia" juttu, joka selittää muutoksen. Suomessa on pakko olla valtava määrä sairaita esim. Espanjasta on tullut kymmeniä tuhansia ihmisiä, joissa on oltava lukuisia tartunnan saaneita. Seuraavien kahden viikon aikana totuus paljastuu asiasta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.3.2020 03.31

Tuo väittely kasvosuojan käytöstä ja tarpeellisuudesta on vähän korni. Tilanne A: Sinulla on kasvosuoja ja virukset laskeutuvat siihen. Nyt poistaessa voit koskea siihen ja siirtää viruksia kasvoille. B. Sinulla ei kasvosuojaa, missä ne virukset nyt ovat, jotka muuten laskeutuisivat sinun kasvosuojalle?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 31.3.2020 12.33

Diamond Princess luvut ovat muille kuin vanhuksille aika lohdullisia ja antaisivat olettaa, että hössötys on ollut ylimitoitettua, mutta mielestäni tämä ei vielä ole täysin varmaa. Jollain osalla nuorempia ja keski-ikäisiä voi olla riski saada taudista pahempi versio ja tämä ei välttämättä liity perussairauksiin, vaan johonkin muuhun, mutta mihin? DP:llä muistaakseni tehtiin myös erinäköisiä toimia, jolloin siellä matkustaneet pääsivät alunperin jo tehohoitoon pienistäkin oireista. Valtaväestö joutuu nyt olemaan kotona ja toivomaan, että tauti ei vakavoidu ja sittten menee huonokuntoisena hoitoon hakemaan sairaalasta bakteeritartunnan keuhkoihin.

Näytä koko viesti