Olet täällä

Koronavirus 2019-nCoV - 22.1.2020 01.44

Mutatioiden synty länsimaissa ei nykyisissä olosuhteissa ole kovin todennäköistä, mutta Afrikka ja kaukoitä mahdollistavat vielä ympäristöjä, joissa on paljon ihmisiä tekemisissä keskenään, jolloin virus liikkuu nopeassa tahdissa kehosta toiseen. Tästä syystä ns. Espanjan tauti aikoinaan muuttui vaarallisesta hyvin tappavaksi taudin mutatoitua juoksuhaudoissa ja sotilassairaaloissa ympäri Eurooppaa. HIV-virus ei alunperin ollut tappava tauti sen siirryttyä apinoista niitä syöviin Afrikkalaisiin, mutta sen ajan Afrikkalaiset kaupungit olivat täydellisiä ympäristöjä virukselle: Holtiton seksuaalinen käytös aiheutti tunnetun mutaation, jota ei olisi voinu tapahtua missään muualla.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.1.2020 02.22

Itseohjautuvuuden yksi tuleva ongelmakysymys on onnettomuudet, joita taatusti tulee paljon, koska kun riittävä määrä autoja on tiellä, niin onnettomuuksia tulee väkisinkin. Ajajan syyksi tai tekniseksi viaksi on helpompi laittaa, kun siellä on se kuski ratissa. Kun sitä ei ole ja tulee kuolonkolari, niin ensimmäisenä herää kysymykset puutteista toiminnassa. Jossain kohtaa tämä voi lamauttaa koko järjestelmän, jos onnettomuuksia tulee lyhyen ajan sisällä paljon. En tästä syystä laittaisi sen toiminnalle ennen pidempää koeajoa oikeassa liikenteessä sadoilla tuhansilla autoilla, kovin suurta arvoa. Tai kun se tulee julkiseen käyttöön, niin sitten shorttaamaan ja odottamaan niitä kohuotsioita, joissa "Itseohjautuva auto tappoi taas!".

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 14.12.2019 10.06

24% laina oli siltarahoitus, jonka piti kantaa pahimman yli, mutta sitä parempaa lainaa ei ilmeisesti milloinkaan saatu. Eli, olisi pitänyt jo siinä vaiheessa tehdä johtopäätöksiä, mutta haluttiin yrittää loppuun asti.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 19.10.2019 12.22

Jos rotu-yliopisto aihepiiri kiinnostaa, niin suosittelen Heather Mac Donaldin The Diversicty Delusion -kirjaa, jonka voi kuunnella äänikirjana esim. täältä: https://www.youtube.com/watch?v=NqEHYh6Mfvo

Kirjaa antaa faktapohjaiset selostukset miten yliopistoissa järjen on korvannut sosiaalinen oikeudenmukaisuus, tai miksi sitä mielipuolista tasa-arvoistamista halutaan kutsua, mutta miten se johtaa vain huonoihin lopputuloksiin. Juuri vähän aikaa sitten tulleen haasteen tietojen mukaan, jonka oli muistaakseni Yhdysvalloissa asuvat aasialaistaustaiset tehneet, koska heitä sorretaan yliopistojen pääsyvaatimuksissa, kerrotaan Harwardiin otettavan sisään 16% mustaihoisia, joita ilman rodullisia lisäpisteistä olisi vain 1% opiskelijoista. Siis 15/16 mustaihoisesta Harwardissa on sisällä rodu, ei osaamisen, kautta.

En tiedä onko tuolla samalla Lontoon kampuksella myös niitä pahamaineisia älykkyystutkijoita, jotka ovat joutuneet aikamoiseen paitsioon viimevuosina. Heillä on jotain tietoa minkä esittäminen julkisesti ei enää soveliasta. Ainakin monena vuotena on järjestetty "London Conference on Intelligence", joka vuosi vuodelta kerännyt enemmän vastustusta ja vihaa: https://en.wikipedia.org/wiki/London_Conference_on_Intelligence

Itse uskon, että preppauskursseista voi olla suurta hyötyä, jos ei tiedä mitä pitäisi opiskella tai mistä lähteä liikkeelle, kun hakee ensimmäistä kertaa sisään jonnekin paikkaan. Samalla voi tehdä ylimääräistä, jolloin uskoo olevansa selvästi keskivertotason yläpuolella tieto/osaamismäärän suhteen.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.8.2019 03.22

Yksi millä voi kiinteistöbisneksessä tienata paljon ja mikä tapahtui tutulle on se, että tarkastelee onko vanhemmalla taloyhtiöllä oikeus rakentaa lisää samalle tontille tai niin, että haetaan sitä lupaa, joka usein irtoaa jos puhutaan kasvukeskuksista. Vielä niin, että ei kannata välittää vaikka tontilla olisi jo rakennuksia, koska kannattaa purkaa ja rakentaa max. korkea kerrostalo. Tutulle kävi niin, että taloyhtiön osakkeen hinta liki tuplaantui tällaisen operaation jälkeen. Tuosta kun olisi päässyt jyvälle etukäteen ja kiertänyt ovelta ovelle kysymässä myytkö, niin olisi varmasti tienannut useamman miljoonan.

Näytä koko viesti
Trolli vai ei? - te päätätte. - 24.7.2019 11.25

Jep, kirjoitin tai olen väärässä. Oletan, että top1000 listalla suhdeluvut ovat kuitenkin muuttuneet viimeisin 30-vuoden aikana siihen, että entiset rikkaat, joiden tausta on lähes pelkästään raaka-aine tuotannossa ja yrityksissä, ovat korvaantuneet sijoittajilla, joilla tietenkin isolla osalla on taustalla yritystoiminta, josta rahaa on alkunperin saatu, mutta valtaosan omaisuudesta on sitten tehty sijoittamalla osakkeisiin ym.

Näytä koko viesti
Trolli vai ei? - te päätätte. - 24.7.2019 10.10

Lähes kaikki maailman nykyisistä rikkaimmista ihmisistä ovat raha ja osakekeinottelun ansiosta saaneet rikkautensa eikä perinteisesti luoneet tuottavaa teollisuutta. Epäsuhta on vääristynyt huomattavasti siitä mitä se oli aikaisemmin, joka käy ilmi tuosta tuosta The Big Shortin elokuvastakin. Sillä, että luo jotain ei ole enää niin suuri merkitys kuin kuin spekulatiivisella tuotto-odotuksilla ja niillä keinottelulla. Kaikki pohjautuu tähän rahan painamiseen ja lopulta siihen ettei pankkeja saada tuomiolle tai niiden johtajia rikoksista. Luototuslaitokset ovat korruptoituneita, sääntöjä ei noudata, kaikki on politiikkaa, vaikka rahatalouden pitäisi palvella yhteiskunnan toimintaa, siitä on tullut rasite, jota pitää tukea tukea. Ihme ettei inflaatio ole suurempi ja siinäkin on taatusti epäsuhta, jos miettii millaisia määriä rahaa on oikeasti olemassa. Pohjalla on vielä se fakta, että maailmantalous pyörii fossiilisen öljyn tuottamisen kautta, joka on se energia, jonka kautta kaikki muu on mahdollista. Vieläkään, kymmenien vuosien miettimisen jälkeen, ei ole mitään korvaavaa energian lähdettä, jonka kautta voisi edes teoreettisesti korvata riippuvuuden öljystä. Teknisesti muiden energioiden tuottaminen ja varastointi ei ole riittävän tehokasta.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.5.2019 04.56

Jotain ajatuksia: Tesla ei sen perusteella mitä olen lukenut ole yhtä laadukas auto kuin vastaavan hintaluokan fossiilisia käyttävä, ei lähellekään. Teslalla on kuitenkin hyvä maine ja se on kulkenut tämän vihertävän boomin kärjessä, eli brändi on kunnossa. Nyt muut autovalmistajat pyrkivät seuraamaa kovaa vauhtia, mutta Tesla on selvästi omalla tasollaan, eikö niin? Mitä jos Tesla nyt menisi konkurssiin, niin se olisi aika kova kolaus myös muille valmistajille, eli kaikille, jotka ovat lähteneet sähköautobisnekseen. Todennäköisempi scenario on se, että joku valmistaja ostaa Teslan ja vähän leikkaa kuluja, mutta brändi pidetään kuitenkin elossa. Olisi vaikea selittää kuluttajalle, että miksi heidän kannattaa kuitenkin ostaa tulevaisuudessa sähköauto, jos Teslan toiminta ajettaisiin alas.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.4.2019 12.30
Anssi A kirjoitti:

Yhden Razer Bladen omistaneena en voi mitenkään suositella. Itse juuri uutta läppäriä hankkiessa mietin pitkään tota Dell XPS:ää, koska siinä oli oikeastaan kaikki ominaisuudet mitä halusin, mutta lopulta hinnan takia päädyin vähän huonompaan, mutta puolet halvempaan vaihtoehtoon.

Mikä on vähän huonompi, mutta puolet halvempi?

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 16.4.2019 08.55

Kaikki vaihtoehdot joissa Keskusta mukana hallituksessa ovat minusta lähellä 0% tämän päiväisen Sipilän ilmoituksen johdosta. Puolue, joka on vaihtamassa muutaman kuukauden päästä johtoa ja sai rökäletappion vaaleissa EI LÄHDE hallitukseen ja hyvin ymmärrettävistä syistä. SDP+KOK pohjalle tehty hallitus on minusta 90% ja SDP+PS+KOK 10%. Mitkään muut vaihtoehtot eivät ole enää elossa. Suurempi epävarmuus on se, että saadaanko hallitusta ylipäätänsä kasaan, mutta Ruotsin esimerkistä voi nähdä, että tarvittaessa sitä hiotaan useita kuukausia. Silloin joltain pettää aina pokka ja tulee vastaan niissä kysymyksissä joissa ei voi tulla vastaan. Erittäin pieni mahdollisuus olisi hallitukselle, jolla ei ole enemmistöä, mutta joka sopii yhteistyöstä oppositiopuolueiden kanssa jossain kysymyksissä, mutta senkin todennäköisyys on Suomen poliittisessa kentässä lähellä nollaa.

PS hallituksessa todennäköisesti vaatisi ettei Halla-aho ole ministeri, mutta äänisaalis ja käytännössä pelkkiä nuivia täynnä oleva puolue ei mahdollista sitä, eikä olisi edes taktisesti järkevä vaihtoehto. Islamia herjannut ministeri herättäisi suurta närää rauhan uskovaisissa joiden tyynyttely on EU prioriteetti listalla korkealla ja taitaa olla myös Suomen teollisuuspamppujen, jotka saavat suuria tilauksia öljymaista. Pitää vain suvaita ja täyttää Eurooppa profeetan seuraajilla.

Näytä koko viesti