Olet täällä

Iltalehteen Raha-osio - 13.8.2019 03.11

Olisivat palkanneet Dharman. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.8.2019 11.03

Korkopaperit on aika lavea käsite ja voisit tarkentaa hieman mitä korkoja kulloinkin tarkoitat. Ei ole yhdentekevää sijoittaako Ranskan vai Yhdysvaltojen korkoihin. 

Nykyään etsitään tuottoja suurella massalla joka paikasta ja myös surkeammat vaihtoehtoiset sijoitusmuodot ovat kysyttyjä. En saa ihan kiinni miksei vaikkapa US 5-vuotinen voisi painua aina sinne 1.3-1.35 % hujakoille asti, missä se on käynyt aikaisemminkin. Nähdäkseni ostajia löytyy helposti.

Kannattaa ottaa tähän kohtaan pitkä loma. Sellainen 8 kuukautta ulkomailla. Aivosi rentoutuvat ja loman jälkeen voit saada idean, jota et muutoin olisi voinut mitenkään saada. Näyttää siltä, että olet imenyt netistä kaiken tiedon jo moneen kertaan ja et ole enää 'hot' ja kiinnostunut asioista. Joskus täytyy levätä jotta pääsee taas kehityksessä eteenpäin. Myös ylipitkät (2h+) kävelylenkit luonnossa  auttavat ensihätään.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 12.8.2019 01.44

"Mulla on ihan selkeä skenaario mielessä, miten homma purkautuisi, mutta kukaan ei tunnu näkevän tätä riskiä velkakirjoja tankatessaan."

No kakista ulos?

Bushilta kysyttiin että onko presidentillä vapaa-aikaa ollenkaan. Jos tekee mieli katsoa jalkapalloa koirien kanssa niin hän myöskin katsoo jalkapalloa koirien kanssa, kuului vastaus. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 7.8.2019 09.56

Mietin että ei saatana mikä on kun huomenna jo puolivuotiskatsaus. 

Mutta tulihan se sieltä. 

Näytä koko viesti
Poliittisten riskien pohdinnoissa kannattaa kurkata kertoimet - 4.8.2019 10.59

UK to leave EU (sopparilla tai ilman) vuoden loppuun mennessa onkin sitten jo 1,95 eli 51%... 

aika kolikonheittoa alkaa olla. Uskon kertoimien olevan suuruusluokkaa tuota. UK:lla on isosti rahaa jo kiinni erovalmisteluissa.

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 26.7.2019 01.10

Tervetuloa takaisin.

Mikas siina Akin kortinpeluussa? Sina ja mina, molemmat pelaisimme luultavasti myos livea jos vaan olisimme riittavan etevia, muun urheilun ja nautiskelun ohessa.

Pelit on reguloitu kuoliaaksi ja siirtyneet koteihin. Tama on nostanut kynnyksen ulottumattomiin mukavaan kortinpeluuseen.

Allekirjoitan ajankuvauksesi taysin, mutta unohdat tai sivuutat silti sen seikan etta tuskin haluaisit etta olisit syntynyt 100 tai 200 vuotta sitten.

Asiat on sinulla paremmin ja elama mukavempaa kuin isovanhemmillasi. Ja tulevilla sukupolvilla luultavasti menee viela paremmin kuin meilla.

 

Materiaalisesti Suomessa otetaan takkiin tai pysytaan nollissa, mutta immateriaalisella puolella meneillaan oleva teknologinen loikka saa kylla ihmeita aikaan. Olen myos muuttanut aikaa sitten ulkomaille ja ajatellut omaa blogia, mutta ehka joskus hamassa tulevaisuudessa sitten.

 

Kannattaa matkustaa ja hypata vaikkapa moottoripyoran selkaan. Menna paikkoihin joihin turistit tai tripadvisor eivat ole loytaneet.Sielta loytyy ihmisia joihin samastua taysin.. mutta taytyy olla avoin ja seikkailuhenkinen.

 

 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 29.3.2019 11.15

Kysymys verotukseen liittyen. 

Verottaja olettaa osakkeiden ostohinnaksi myyntihinnan josta on vähennetty 20%.

Miten voin muuttaa osakkeiden ostohintojen tilalle todelliset ostohinnat? 

Näytä koko viesti
Kolumni: Sixten Korkmanin limuviinat - 4.7.2017 01.37

Ei Suomi tässä asiassa mitään liberalisoikaan. Vaan Suomea liberalisoidaan. Minusta tuntuu selvästi että uskot hännän heiluttavan koiraa.

Muistutan että kuten sinullakin, ihmisillä yleensäkin alkoholilla on elämän kannalta merkitystä. Osa liittyi Facebookiin omasta tahdosta, loput yhteisön paineesta. Facebookissa tieto leviää, samoin asia tai kaksi saattaa tarttua Berliinissä vietetyssä viikonlopussa. Nykyään voi alkoholia tilata edullisesti kotiovelle ja se tulee romuttamaan Alkon ja muutenkin tämän naurettavuuden. 

Cheers!

Näytä koko viesti
Kolumni: Sixten Korkmanin limuviinat - 4.7.2017 01.07
Dharma kirjoitti:

Olisi mielenkiintoista nähdä jotain evidenssiä väitteestäsi, että Vartia on 1) markkinaliberaali tai edes 2) vihreiden eduskuntaryhmän markkinaliberaalein. Ei niin, että sillä olisi mitään väliä, koska vihreät ovat totalitaristisen, keskusjohtoisen säätely- ja verotustalouden ehdoton kannattaja. Suomessa tätäkään ei olla tajuttu: vihreät ovat fasistinen puolue, sillä he haluavat rajoittaa enemmistön elämäntapaa ideologisista syistä vastoin enemmistön tahtoa. Demokratiassa tämä toki vaatii liittoutumista ja sitä juuri Touko Aalto hokee koko ajan. Nyt on hyvät liittolaiset tarjolla, kun SDP:n ja Vasemmistoliiton johdossa on yhtä aikaa kiihkososialisti.

Kannattaa osoittaa Vartialle kunnioitusta. Minä ainakin osoitan.

Vartia on näet tämän kyseisen tarkkiksen (Vihreät) ehdoton priimus. Ja tällä tarkkiksella on painoarvoa koska se saa mm. tuutata Hesariin mielipiteensä sellaisenaan. On ihan hyödyllistä uhrata yksi kyvykäs kaveri hämmentämään soppaa tällaiseen ryhmään, koska hän saa ääntä kuuluviin ja asioita aikaiseksi. Kuten nyt painetta monopolien purkuun. Jostakin se on aloitettava ja alkoholisysteemi ei kestä näin avointa yhteiskuntaa maailman tappiin ja kyllä purkautuu omalla painollaan.

Vartia on lähtökohtaisesti markkinaliberaali yrittäjä twistillä. Jos olet moniongelmaisesti kusessa, niin harvoin sinulla riittää resursseja lähteä ratkomaan jokaista ongelmaasi alusta alkaen yhtäaikaa.

Näytä koko viesti
Nokialta ostotarjous Comptelin osakkeista - 4.7.2017 12.45

Onko kukaan jolla vielä näitä Compuroita on, saanut mitään infoa lunastusmenettelystä?

Kiinnostaisi tietää:

a) Olenko mokannut kun olen jäänyt ilman näin oleellista tietoa vai onko yritys mokannut

b) Mitkä on uskotun miehen yhteystiedot

c) Millä aikataululla noista saa omansa pois

d) Mikä on maksettavan koron suuruus

 

Seuraavan kerran lupaan tehdä Akit ja paiskata kaikki miettimättä laitaan kun ostotarjous tulee ja saa hinnan. Nyt tämä ostokuvio oksetti niin paljon, että halusin elää toiveessa kilpailevasta tarjouksesta. Ja ilman lappuja olisin nähnyt todella punaista sen kakkostarjouksen ilmaantuessa, joten oli tyydyttävä roikkumaan näissä. Olisi kiva keskustella Hintikan kassa onko hän täysin sinut kaupan kanssa.

Näytä koko viesti