Olet täällä

Hemingwayz - 25.1.2020 09.35

Siinä vaiheessa kun ostat sen sun viidennen tai kuudennen osakkeesi niin sun henk. koht salkku edustaa tieteellisesti auttamatta kelvotonta samplea (size, ajanjakson pituus). Sitä ei sen takia voida oikein suoraan liittää noihin jakaumiin. Nuo jakaumat voi käsittää apuvälineenä, kehikkona, ajattelulle ja ovat siinä asiassa hyödyllisiä. 

Näytä koko viesti
Musti ja Mirri - 21.1.2020 10.05
Erik kirjoitti:
Slice kirjoitti:

Eihän tässä tiedetä edes valuaatiota ja kaverit jää lehtereille.

Show me one case of EQT selling equity at a cheap price. 

Pidän EQT:tä yhtenä Pohjoismaiden parhaista noissa hommissa mitä tekevät. Ei Mustissa minusta mitään vikaa ole ja saatan hyvinkin ottaa jos hinta on sopiva. EQT olisi hyvinkin voinut siirtää tämän lyhyestä pudempään rahastoon jos olisivat nähneet isompaa potentiaalia pidemmälle aikavälille. Eläinkaupan pyöritys ei oo ihan kauheeta rakettitiedettä ja IPOssa tuota saattaa olla haastavaa hinnoitella kauheen korkealle. Samaa mieltä toki siinä että voi jo nyt sanoa että hinnoitellaan kalliiksi.

Näytä koko viesti
Musti ja Mirri - 20.1.2020 10.00

Eihän tässä tiedetä edes valuaatiota ja kaverit jää lehtereille.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 16.1.2020 08.18

Joko pitkällä tähtäimellä sijoittamisesta selvittiin?

Kalle Palander paljastaa tv:ssä, että välit esikoistyttäreen katkesivat kokonaan.

Että mitä?

Näytä koko viesti
Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 14.1.2020 07.27

Kiitoksia, olipahan setti! Noista kouluajoista osui hämmentävän hyvin lähes yks yhteen kaikki rehtorin kansliasta pottereihin ja pidemmällekin. Tällaisia muiden vastaavia kokemuksia kun olisi lukenut aiemmin, niin ehkä sitä olisi ollut itselleen armollisempi. Kiitti myös lukuvinkeistä, sai taas lisää materiaalia luettavaksi. Meinasinkin suositella emotional intelligence-aiheen kirjoituksia enemmänkin mutta huomaan että olet niitä lueskellutkin jo. https://www.cnbc.com/2020/01/09/billionaire-warren-buffett-shares-indisp...

Näytä koko viesti
Oranssia auringonpaistetta etsimässä - 8.1.2020 10.10

Teslasta

Onko ihan vastaavia selkeän tuntuisia yliampuvia arvostuksia ollut aiemmin? Mielenkiinnolla katson tämän (short case) sivusta arvostuksen, tuloksen, kassavirran ja rahoituksen osalta jos jotain uutta tietämystä vaikka tarttuisikin. Tesla kasvaa kannattamattomasti kopioimalleen uudelle alueelle aina mahdollisimman nopeasti, ja kun kasvun tie alkaa nousta pystyyn niin pyritään kasvamaan uuteen suuntaan. Osittainen päätyminen nimenomaan Kiinaan ei voi olla täysin sattumaa, vaan sinne se sopii kuin nyrkki silmään. Myös Kiina tarvitsee kaiken mahdollisen pöhinän jotta paperitiikeri pysyy pystyssä. Vastaavia yliarvostuksia on WeWork ja mahdollisesti Netflix.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 3.1.2020 10.34

Aavikolla keskellä ei mitään bunkkerissa pikkusen pölähti. Lähtenyt on ottanut tuhansia kavereita pois vastapuolelta kymmeniä vuosia ja olisi jatkanut toimissaan. Ikävää jos tästä syystä bulleroilla ja Mikolla lässähti tammirallit.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.1.2020 02.28

Kauas kurssit karkaavat..

Puhelin värisi ja katsoin jo innokkaana että mitä haavista vihdoin löytyy. Olin syöttänyt orderin väärin joten tuli pain onneton sintti! Saatan jäädä käteiseen isompaan kytikseen.

Onko kukaan muu sitä mieltä että näiden hintojen kanssa alkaa jo ns. riittämään?

Näytä koko viesti
Jokainen ennaltaehkäisty taloudellinen katastrofi lasketaan - 30.12.2019 09.34

Kirjoitukseni oli tarkoitettu kevyenä heittona ja en tosiaan hetkeäkään ajatellut että Aki kirjoittaisi VAR-järjestelmän turhuudesta. Farseer, olen kanssasi samaa mieltä oikeastaan kaikesta.

Farseer kirjoitti:

Uskon että sijoitusfoorumilla on hyvä puhua enimmäkseen rahasta, yhteiskunnasta ja edistää järkevää rahankäyttöä elämässä. Keskittyen toki merkittävästi sijoittamiseen.

Naulan kantaan. Sivuston nimikin jo velvoittaa, ja sijoitustiedon tai tietämyksen lisääntymisen oheisvaikutuksena kyllä ei-niin-perusteltavissa-olevat rahareiät alkavat haihtua.

Näytä koko viesti
Jokainen ennaltaehkäisty taloudellinen katastrofi lasketaan - 30.12.2019 02.20

Numpilla ja Veikkauksella ei ole minun elämääni mitään merkitystä, siksi en ymmärrä kohkaamistanne. Antakaa ihmisten pelata mitä huvittaa rahoillaan. Sen sijaan on eräs toinen asia mille emme voi mitään ja joka lisää mielipahaa ja suorastaan ärtymystä - VAR. En voi välttyä VARilta vaikka kuinka haluaisin ja VAR on tehnyt Valioliigan seuraamisesta mahdotonta. Ehdotan siksi, että seuraava sunnuntaikolumni käsittelisi VARria Veikkauksen sijaan.

Näytä koko viesti