Olet täällä

Viimeisimmät viestit - rockafella

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 23.5.2019 23.11

Nokia - 15.5.2019 17.06

Mitäs tarttis tehdä, ristiriitaisia viestejä? Salkussa ei Nokiaa.Ehkä odottelen vielä käännettä, kun kovin pitkiä punaisia kynttilöitä viime aikoina. Haetaanko pohjia 4-4,50 USD tasoilta, kun kokonaismarkkina voi sakata reilusti kesällä/kesään mennessä.

Miten ois Johannes Ankelon artikkelin hengessä long Nokia + short Ericsson?

Omassa salkussa on kaks pesällistä Nokiaa. Short ericsson sinänsä sopis kylkeen hyvin. 

 

Sijoittajan verotus - 15.5.2019 13.19

 

Olin joskus luulossa, että osakeyhtiöitteni voitot voisi jakaa verovapaasti pikkuhiljaa. Nyt tiedän olevani Antti Rinteen panttivankina.

Itse olen aina nähnyt asian niin, että niin kauan kun rahat ovat yhtiössä, tullaan ne vielä kertaalleen verottamaan. Ja se verotus tuskin tulee keventymään. Kepun kynnyskysymyksenä ennen hallitusneuvotteluja oli että yrittäjien verotus ei nouse... nyt sit jännitetään mitä kepu tekee.

Erikoiseksi on Suomen meno mennyt: Hallituksen vero-ohjelman tekee SAK, suurimman puolueen "veroasiantuntija" on Timo Harakka, ja kepu on yrittäjien toivo. 

 

 

 

PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 14.5.2019 15.05

No ei se hyvää tarkoita. Kiina on Vietnamin suurin vientimaa, joten Kiinan yskähtäessä kärsii Vietnaminkin. Jo viime vuonna CNBC:llä ym oli puhetta, että Kiina kiertää tariffeja shippaamalla tavaroita Vietnamin kautta. Tämä on tietenkin riski - jos toiminta on laajamittaista, tarttunee jenkit siihenkin. 

Uskon, että pitkällä aikavälillä Vietnam jatkaa hyvää kehitystään. Ilmakuoppia matkalla tietenkin tulee. Itse kevensin positiota sen verran, että voin murehtimatta istua sen päällä seuraavat 5 vuotta kursseja tuijottamatta. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2019 17.51

Hyvää pohdintaa!

Toinen näkökulma Trumpin toimintaan: maaliskuun talousluvut olivat hyvät ja Trump uskaltaa painaa kaasua. Trump on aiemminkin laittanut hässäkän päälle, kun tilanne kotimaan politiikassa on käynyt tukalaksi. Nyt siellä riidellään Muellerin raportin julkaisemisesta.

Tesla shorttisi on toiminut hienosti, congrats. Itse en uskaltanut. 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2019 17.51

Ja jos foliohattuosastolle mennään, Trump on aiemminkin heilutellut kursseja ja rahastanut samalla: 

As losses from his core enterprises mounted, Mr. Trump took on a new public role, trading on his business-titan brand to present himself as a corporate raider. He would acquire shares in a company with borrowed money, suggest publicly that he was contemplating buying enough to become a majority owner, then quietly sell on the resulting rise in the stock price.

The tactic worked for a brief period — earning Mr. Trump millions of dollars in gains — until investors realized that he would not follow through.

https://www.nytimes.com/interactive/2019/05/07/us/politics/donald-trump-taxes.html

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.5.2019 16.48

Mikko Mäkinen kirjoitti:

Markkinat käyttäytyvät erikoisesti. Tulee tunne, että jokin ei vaan täsmää. Sitä on vaikea kuvailla. Ehkä koitan joskus myöhemmin kirjoittaa auki, mitkä asiat tuntuvat olevan pielessä.

Tästä olisi mielenkiintoista kuulla lisää. Itsekin turistina ihmettelen.

Euroopassa sykliset on hinnoiteltu jo melkein taantumahintoihin. Esimerkiksi vaikka suomalaiset metsäyhtiöt. Eihän se nyt varmaa ole että taantuma tulee. Hidastuminen kyllä. Yhdysvalloissa meno on taas on viime viikkoihin asti ollut suoraa nousua. Nyt kun jenkkien markkina näyttää rakoilevan, jo valmiiksi edulliset eurooppalaiset kyykkäävät lisää. 

Ostosormea kutittaa vietävästi, mutta ahneus pitää vielä sormet taskussa - kun ehkä kohta saa vielä halvemmalla. 

Lehto Group - 11.5.2019 2.13

Hyviä pointteja!

En luule tuntevani Lehdon keissejä tai suomen asuntomarkkinaa, mutta ainakin pk-seudulla on rakennettu viime vuodet ihan hulluna. Kävin seinäjoella viime kesänä ja sielläkin rakennettiin ihan hulluna. Mutta ei tarvitse mennä kuin 5-6 vuotta taaksepäin niin rakentamisessa oli lamatunnelmat. Kyllä noista nousuista krapula syntyy. 

https://www.rakennusteollisuus.fi/globalassets/suhdanteet-ja-tilastot/suhdannekatsaukset/2013/rakentamisen-suhdanteet-lokakuu-2013-katsaus.pdf

Lehdolla on aineksia vielä paljon pahempaankin. Laatuongelmista ja korjausrakentamisesta tulee pitkäkestoisia tappiopesiä, muualle kuin ratikkakaupunkiin rakennetut kerrostalot jää käsiin, huonon kysynnän takia on myyty entistä huonommilla ehdoilla, joka taas johtaa kierteen pahenemiseen entisestään. Näin surkea tiedottaminen antaa myös syyn epäillä, onko johdolla tilanne hallinnassa. 

Toisaalta, juuri nyt tuntuu että verta on kadulla ja sijoittajien sentimentti surkea. Siksi ostosormea syyhyttää. Oma näkemykseni kuitenkin muuttui tällä viikolla. Näyttäisi että taseen siivoamisessa ja tilauskirjan paranemisessa kestää. Ja saattaa olla, että tässä keississä on jatkossa tarjolla vain samaa paskaa entistä halvemmalla. 

Lehto Group - 9.5.2019 23.36

NEANDERTHAL kirjoitti:

https://lehto.fi/cision/lehto-group-oyj-lehto-myy-542-asunnon-asuntoportfolion/

Lehdolta tiedotetta.

Hmm. Hintoja tietämättä kauppa vaikuttaa pommilta, kaikki riski on Lehdon sylissä. Tasetta taidetaan siivota oikein tosissaan.

 

 

Outokumpu - 9.5.2019 23.21

Jahas, sell in may and go away vaihtui puukkoihin tarttumiseen. Veri virtasi lattialle, kaduilla ei ole vielä näkynyt.

Puoli pesällistä tarttui 2,82e. Siitäkin mentiin alas vielä reippaasti. Tässä hommassa pitäisi osata jotain teknisen analyysin alkeita, että osaisi poimia pohjat paremmin. Nordnetin videot saa homman näyttämään helpolta..?

Mahdolliset lisäpuolikkaat <2,4  ja <2. Sit on tankki täynnä ja odotellaan.