Olet täällä

Prinssi

Prinssi

  • Liittynyt 5.4.2018
  • 16 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Citycon - 20.3.2019 12.00

Tässä oli reverse share split 18.3. eli tuo varmaan on vaikuttanut päivämääriin, että osakkeiden määrä saadaan uuteen kuosiin ennen irtoamista. uon tapahtuman läpivienti ei ole ilmaista tai tapahdu hetkessä. Käytännön tasolla operaatioita tarvitaan myös esim. säilytystililläni on uusi hinta, mutta vanha osakemäärä, mutta pahoin pelkään että tämä ei ole ikuista :)

Nordea - 4.3.2019 17.29

Pahoin pelkään, että YLE:n toimittajat (tai toimittajat yleensä) eivät ymmärrä vastuutaan esimerkiksi pörssivaikutuksen osalta. 

Nordea - 6.2.2019 15.38

delete

Nordea - 6.2.2019 15.38

Sellainen ajatus tuli vielä että riippuu keneltä kysyy esim aamulla kilpailijoiden kirjoissa ennen avausta tulos oli yli heidän odotusten. Markkinaliikkeet ovat kuitenkin vaikeasti ennakoitavissa ja odottelin siitä huolimatta laskupäivää sekä sellaista tulosta, että ei jää epäselväksi että laskee. Uskottavaa ainakin minulle täällä esitetyt osinkokiima ja se että aika paljon on jo Nordeaa hakattu tukee kurssia.

aikamoista toisaalta esim. myös Orionin meno päivän sisällä tänään... 

muokkaus: pahoittelut tupla kun möhlin jotain 

Nordea - 6.2.2019 12.41

Avasi 7.90 aika mieto läpsäisy poskelle toistaiseksi, jos esim tuohon kurssiin päättää. Aika nopeasti nousi -0.5. Saatan myydä jotain ja vaihtaa Nordeaan. Uutta rahaa olin varautunut laittamaan vasta 7.5 tasolta ja siksi lisäys on jäänyt.

Inderes sanoi kommentissaan, että osingot nosto vain centillä kertoo epävarmuudesta. Epävarma on varmaa, mutta muut pankit ovat myös pitäneet tasetta vahvana, jos lainaus ja investoinnit lähtevät paremmin liikkeelle. Jos viestintää olen oikein ymmärtänyt, tähän varaudutaan pitää tosin lukea tulos kunnolla :). Kyllä ”jakovaraa” löytyy sitten ensi vuonna osv, ja Nordea on minun mielestäni nimenomaan 2020+ tähtäimellä. Nyt kun tulos ja osinko hipovat toisiaan, kurssi edullinen (p/b on joko alle tai lähellä 1.00), osinkotuotto hyvä, tulos heikko.

SHB tulos julki myös tänään ja -3% ja pitää osingon viime vuoden tasolla. En ole aikeissa sijoittaa SHB olen siitä pysynyt aina erossa, mutta tänään Bouvin korosti myös ettei tuo vahva kapitalisoituminen häviä mihinkään, kuten ei Nordeallakaan. Varautumista on heikompiin aikoihin (ja ehkä myös hyviin kuten Nordea?) ja tästä syystä pidetään fyrkkaa valmiudessa. Jokseenkin kaikki swe pankit ovat toistaneet tätä samaa korjatkaa jos muistan väärin.

Telia - 4.2.2019 20.06

Lisäsin oliko nyt viime perjantai @3.79 eli eiköhän pysyttele näissä tai vielä laske :). Tuo oli salkun kh. ja vaikka teliamainen paluu 4.2->3.8 aina kirvelee, mutta kun en myymässä ole, niin ostopaikka pitää vaan nähdä hyvänä :). Dennelind ja CFO ovat käsittääkseni ihan omilla kruunuillaan ostaneet osaketta taas tuloksen jälkeen. 3% omia osakkeita on jo ostettu takaisin ja tuo ohjelma jatkuu aina 8-10%. Olin viime vuonna aika ihmeissäni kun tämä ohjelma aloitettiin. Toivottavasti sen on joku meikäläistä fiksumpi kokenut järkeväksi ja näkee kurssin olevan sopivalla tasolla. 6% osinkotuotto ja 2-3% buy-backs, joten ihan hyvillä mielin parkkaan tähän toistaiseksi, sillä on tässä pitkästä aikaa jotain positiivista ilmassa.

Inderesiä jonkun verran seuraan ja tällä kertaa olen hyvin paljon samaa mieltä siinä, että Teliassa on myös parannettavaa (eli potentiaalia , muokkaus vs parempi yhtiö Elisa). Toivottavasti se sieltä raavitaan myös esiin.

Nordea - 30.1.2019 18.41

SEBn tulos tänään oli vahvempi kuin analyytikot olivat odottaneet ja mm. palkkiotuotot, trading olivat ylös vrt q42017. Viime vuoden Saksan kertaluontoiset pois jättäen ja muutenkin erittäin hyvä ja näkyy kurssissa , alla Q2-Q3 olivat jo kovia. Lisäosinko tulee kertaluontoisesti tänä vuonna, johtuen luultavasti vahvasta taseesta. Nordea voisi tehdä saman säilyttäen perusosingon tason sillä puskuria löytyy tai sitten nostavat osinkoa ilman lisiä ja kun kulut alkavat laskea niin nousevalle osinkokäyrälle on mahdollisuudet lähivuosille. Swedbank tulos 2018 on jo saatu ja se taisi olla lievähkö pettymys, en siihen ole perehtynyt. Riksbanken nostaa ohjauskorkoa tänä vuonna ehkä kerran lokakuussa ja tammikuu on ollut toistaiseksi pankeille luultavasti aika hyvä :). Näillä ajatuksilla pankeissa mukana tänä vuonna ihan luottavaisena ja pitkällä horisontilla. Nordea on kiinnostanut juuri arvostuksen vuoksi ainakin minua. Nordea ei ole enää alle 1.0 p/b. Cevian tuli 76kruunulla eli 7.4x eurolla per osake mukaan.

Nordea - 28.1.2019 17.52

Mitään en ole myynyt, mutta Nordeaa on jäänyt lisäämättä, sillä näillä tasoilla on jo lisätty ihan hyvin. Tosin seuraan ja ostan tarvittaessa lisää.

Kiitos Jeans tuo linkki meni lukulistalle, kunhan vaan ehtii perehtyä paremmin. Näitä pankkien omia julkaisuja kannattaa lukea, sillä ne ovat mielestäni pääosin aika rehellistä puhetta. Pohjoismaisilla pankeilla IT investoinnit taitavat ovat lähivuosina 50 % luokkaa kaikista investoinneista ja useita pankkeja erottuu siinä, että ovat useassa fintechissä itse mukana.

Ensi viikolla Nordea. En itse pysty treidaamaan enkä varmaan osaisikaan, mutta veikkaisin Q4 on palkkiotuott alle ja korkotuottoa vähän lisää, mutta paha sanoa tuleeko yllätyksiä ja mihin suuntaan. Jos olisi pakko sanoa, niin hieman karvas maku jää jälleen, mutta jos laskee ostan jos nousee niin otan sen. Jos sitä kerrankin olisi tyytyväinen vs se että pettyy nousi tai laski :)

Nordea - 9.1.2019 17.52

Omat 5cnt, mutta mielestäni Nordea on vrt muut pankit ollut tänä vuonna pirteämpi. Tästä sen hopeareunuksen voisi yrittää löytää ja että alkuvuonna a) Nordea on sentään noussut  -> tämänkin voi kääntää pettymykseksi, sillä tarkoitukseni oli ostaa lisää ja ostankin mutta kalliimmalla! b) Nordea ja Swedbank on vrt SHB ja SEB pärjännyt viime päivinä (7.1. jälkimmäisin laski -2.4x% ja Nordea jotain-1.0x%, syy oli joku SEB analyytikkolounas jossa ehkä ounasteltiin pankin pehmeämpää q4 tulosta tai jotain tai sitten ei). 

Vaihto on aika pientä edelleen. Nordeaa olen omistanut ensimmäisen erän 2015 alkaen, en odota suuria vielä Q4, mutta olen kyydissä pidemmällä tähtäimellä. 

Nordea - 4.1.2019 13.12

Aki tarkoittaa tämän vuoden eli vuoden välein. Luin tämän eilen ja lainaan suoraan Arvopaperista 3.1.2019: "Nordea olisi noussut indeksiin, jos se olisi muuttanut Suomeen vain yhtä päivää aikaisemmin. Deutsche Börsen ylläpitämän indeksin yritykset valitaan vuodeksi kerrallaan syyskuun lopun markkina-arvojen perusteella. Nordea aloitti uudelleen suomalaisena yhtiönä lokakuun ensimmäinen päivä."

Olin myös itse kuvitellut Nordean jo indeksiin nousseen ja olin myös lehtijuttujen varassa. Ensimmäisen kerran ihmettelin asiaa kun (en valitettavasti muista lähdettä, ehkä jokin Nordean oma markkinakatsaus tms) luin joulukuussa, että Nordea tulee EuroStoxx 50 indeksiin ensi vuonna (eli nyt 2019). Mietin, että eikös se jo sinne vilahtanut ja jäi tämänkin jälkeen tarkistamatta, kunnes eilen tuli tuo uutinen.

Omistan Nordeaa, mutta silti juttu onnistui jopa hymyilyttämään. Kuten Aki sanoi jos on jo indeksissä sinne ei voi enää mennä. Uusi vuosi ja matoa koukkuun sitten syksyllä!

edit: lähde saattoi olla podcast Heikkilä&Vilén 21.12. onko Nordea hyvä sijoitus... en kuunnellut uusiksi