Olet täällä

Prinssi

Prinssi

  • Liittynyt 5.4.2018
  • 19 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 28.3.2019 17.14

Viisas raha varmasti ostaa Nordeaa... siksi en itse ole vielä ostanut lisää ennen osinkoa ;) ei vaan lähinnä odotin jos Swedbankia lyödään vielä kovempaa. Selkeästi luotan enemmän Nordeaan pankkina, mutta kunnon panikoinnin vuoksi täytyy pitää pieni puskuri. Ehkä tuosta osinkodipistä oli se sitten kuinka syvä tahansa voisi ottaa kyytiin...

Ruotsin isot pankit lykkäävät osingot pihalle tällä viikolla kaikki. En muista tarkkaan maksupäiviä, mutta näillä kursseilla mistään tietämättä luulisi ison osan palaavan uusina osakkeina. 

Nordea - 28.3.2019 16.42

Swedbankin toimari sai lähteä ja aamun ensimmäisen tunnin jälkeen kauppaa ei ole enää käyty. Muut pankit pl ehkä Hanska (irtoamispvä tänään) ottaneet myös osansa. Sweda irtoaa huomenna 14 kruunua (n.10% kurssista). Ja DI tietää kertoa: Swedbanks handelsstopp lyfts 15:50. .. kohta nähdään miten alas menee tänään. 

Taisi olla sama analyytikko, joka kertoi, että Nokia ei maksaisi osinkoa vuodelta 2018. Kolme erää osuu tälle vuodelle, joten toivotaan, että verottaja on samaa mieltä että kyseessä on osinko, jota ei ole. Olen Akin kanssa vahvalla ehkällä samaa mieltä, että Nordea tippuu osingon verran tai enemmän tai vähemmän. 

Nordea - 21.3.2019 15.27

Ihan hyvä kysymys. Nordealle vakavaraisuusvaatimus% , jossa lasketaan pääomien suhdetta riskisiin pääomiin, on Euroalueella on matalampi kuin Ruotsissa (jossa kiristivät vaatimuksia). Tämä oli yksi peruste myös pääkonttorin muutolle. En muista enää miten paljon eroa alueiden välillä nyt on, mutta pääomia Pohjoismaisilla swe-fin-pankeilla on reippaasti yli vaatimusten. EU-alueella vakavaraisuus lasketaan eri tavalla esim. Q4 katsauksessa s.7 "Nordea's CET1 ratio streghtened year after year..."  siinä on pudotus 20.3 -> 15.5 johtuen muutosta eli näitä on vaikea vertailla näin Baselia taitamattomana. Minulla ei ole tietoa muista muutoksista ehkä jotenkin tämä muutto siis vaikuttaa Sampoon. Pitänee tutkia tätä ihan mielenkiinnosta, on sen verran mielenkiintoinen veivaus. 

Citycon - 20.3.2019 12.00

Tässä oli reverse share split 18.3. eli tuo varmaan on vaikuttanut päivämääriin, että osakkeiden määrä saadaan uuteen kuosiin ennen irtoamista. uon tapahtuman läpivienti ei ole ilmaista tai tapahdu hetkessä. Käytännön tasolla operaatioita tarvitaan myös esim. säilytystililläni on uusi hinta, mutta vanha osakemäärä, mutta pahoin pelkään että tämä ei ole ikuista :)

Nordea - 4.3.2019 17.29

Pahoin pelkään, että YLE:n toimittajat (tai toimittajat yleensä) eivät ymmärrä vastuutaan esimerkiksi pörssivaikutuksen osalta. 

Nordea - 6.2.2019 15.38

delete

Nordea - 6.2.2019 15.38

Sellainen ajatus tuli vielä että riippuu keneltä kysyy esim aamulla kilpailijoiden kirjoissa ennen avausta tulos oli yli heidän odotusten. Markkinaliikkeet ovat kuitenkin vaikeasti ennakoitavissa ja odottelin siitä huolimatta laskupäivää sekä sellaista tulosta, että ei jää epäselväksi että laskee. Uskottavaa ainakin minulle täällä esitetyt osinkokiima ja se että aika paljon on jo Nordeaa hakattu tukee kurssia.

aikamoista toisaalta esim. myös Orionin meno päivän sisällä tänään... 

muokkaus: pahoittelut tupla kun möhlin jotain 

Nordea - 6.2.2019 12.41

Avasi 7.90 aika mieto läpsäisy poskelle toistaiseksi, jos esim tuohon kurssiin päättää. Aika nopeasti nousi -0.5. Saatan myydä jotain ja vaihtaa Nordeaan. Uutta rahaa olin varautunut laittamaan vasta 7.5 tasolta ja siksi lisäys on jäänyt.

Inderes sanoi kommentissaan, että osingot nosto vain centillä kertoo epävarmuudesta. Epävarma on varmaa, mutta muut pankit ovat myös pitäneet tasetta vahvana, jos lainaus ja investoinnit lähtevät paremmin liikkeelle. Jos viestintää olen oikein ymmärtänyt, tähän varaudutaan pitää tosin lukea tulos kunnolla :). Kyllä ”jakovaraa” löytyy sitten ensi vuonna osv, ja Nordea on minun mielestäni nimenomaan 2020+ tähtäimellä. Nyt kun tulos ja osinko hipovat toisiaan, kurssi edullinen (p/b on joko alle tai lähellä 1.00), osinkotuotto hyvä, tulos heikko.

SHB tulos julki myös tänään ja -3% ja pitää osingon viime vuoden tasolla. En ole aikeissa sijoittaa SHB olen siitä pysynyt aina erossa, mutta tänään Bouvin korosti myös ettei tuo vahva kapitalisoituminen häviä mihinkään, kuten ei Nordeallakaan. Varautumista on heikompiin aikoihin (ja ehkä myös hyviin kuten Nordea?) ja tästä syystä pidetään fyrkkaa valmiudessa. Jokseenkin kaikki swe pankit ovat toistaneet tätä samaa korjatkaa jos muistan väärin.

Telia - 4.2.2019 20.06

Lisäsin oliko nyt viime perjantai @3.79 eli eiköhän pysyttele näissä tai vielä laske :). Tuo oli salkun kh. ja vaikka teliamainen paluu 4.2->3.8 aina kirvelee, mutta kun en myymässä ole, niin ostopaikka pitää vaan nähdä hyvänä :). Dennelind ja CFO ovat käsittääkseni ihan omilla kruunuillaan ostaneet osaketta taas tuloksen jälkeen. 3% omia osakkeita on jo ostettu takaisin ja tuo ohjelma jatkuu aina 8-10%. Olin viime vuonna aika ihmeissäni kun tämä ohjelma aloitettiin. Toivottavasti sen on joku meikäläistä fiksumpi kokenut järkeväksi ja näkee kurssin olevan sopivalla tasolla. 6% osinkotuotto ja 2-3% buy-backs, joten ihan hyvillä mielin parkkaan tähän toistaiseksi, sillä on tässä pitkästä aikaa jotain positiivista ilmassa.

Inderesiä jonkun verran seuraan ja tällä kertaa olen hyvin paljon samaa mieltä siinä, että Teliassa on myös parannettavaa (eli potentiaalia , muokkaus vs parempi yhtiö Elisa). Toivottavasti se sieltä raavitaan myös esiin.

Nordea - 30.1.2019 18.41

SEBn tulos tänään oli vahvempi kuin analyytikot olivat odottaneet ja mm. palkkiotuotot, trading olivat ylös vrt q42017. Viime vuoden Saksan kertaluontoiset pois jättäen ja muutenkin erittäin hyvä ja näkyy kurssissa , alla Q2-Q3 olivat jo kovia. Lisäosinko tulee kertaluontoisesti tänä vuonna, johtuen luultavasti vahvasta taseesta. Nordea voisi tehdä saman säilyttäen perusosingon tason sillä puskuria löytyy tai sitten nostavat osinkoa ilman lisiä ja kun kulut alkavat laskea niin nousevalle osinkokäyrälle on mahdollisuudet lähivuosille. Swedbank tulos 2018 on jo saatu ja se taisi olla lievähkö pettymys, en siihen ole perehtynyt. Riksbanken nostaa ohjauskorkoa tänä vuonna ehkä kerran lokakuussa ja tammikuu on ollut toistaiseksi pankeille luultavasti aika hyvä :). Näillä ajatuksilla pankeissa mukana tänä vuonna ihan luottavaisena ja pitkällä horisontilla. Nordea on kiinnostanut juuri arvostuksen vuoksi ainakin minua. Nordea ei ole enää alle 1.0 p/b. Cevian tuli 76kruunulla eli 7.4x eurolla per osake mukaan.