Olet täällä

Prinssi

Prinssi

  • Liittynyt 5.4.2018
  • 8 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 9.1.2019 17.52

Omat 5cnt, mutta mielestäni Nordea on vrt muut pankit ollut tänä vuonna pirteämpi. Tästä sen hopeareunuksen voisi yrittää löytää ja että alkuvuonna a) Nordea on sentään noussut  -> tämänkin voi kääntää pettymykseksi, sillä tarkoitukseni oli ostaa lisää ja ostankin mutta kalliimmalla! b) Nordea ja Swedbank on vrt SHB ja SEB pärjännyt viime päivinä (7.1. jälkimmäisin laski -2.4x% ja Nordea jotain-1.0x%, syy oli joku SEB analyytikkolounas jossa ehkä ounasteltiin pankin pehmeämpää q4 tulosta tai jotain tai sitten ei). 

Vaihto on aika pientä edelleen. Nordeaa olen omistanut ensimmäisen erän 2015 alkaen, en odota suuria vielä Q4, mutta olen kyydissä pidemmällä tähtäimellä. 

Nordea - 4.1.2019 13.12

Aki tarkoittaa tämän vuoden eli vuoden välein. Luin tämän eilen ja lainaan suoraan Arvopaperista 3.1.2019: "Nordea olisi noussut indeksiin, jos se olisi muuttanut Suomeen vain yhtä päivää aikaisemmin. Deutsche Börsen ylläpitämän indeksin yritykset valitaan vuodeksi kerrallaan syyskuun lopun markkina-arvojen perusteella. Nordea aloitti uudelleen suomalaisena yhtiönä lokakuun ensimmäinen päivä."

Olin myös itse kuvitellut Nordean jo indeksiin nousseen ja olin myös lehtijuttujen varassa. Ensimmäisen kerran ihmettelin asiaa kun (en valitettavasti muista lähdettä, ehkä jokin Nordean oma markkinakatsaus tms) luin joulukuussa, että Nordea tulee EuroStoxx 50 indeksiin ensi vuonna (eli nyt 2019). Mietin, että eikös se jo sinne vilahtanut ja jäi tämänkin jälkeen tarkistamatta, kunnes eilen tuli tuo uutinen.

Omistan Nordeaa, mutta silti juttu onnistui jopa hymyilyttämään. Kuten Aki sanoi jos on jo indeksissä sinne ei voi enää mennä. Uusi vuosi ja matoa koukkuun sitten syksyllä!

edit: lähde saattoi olla podcast Heikkilä&Vilén 21.12. onko Nordea hyvä sijoitus... en kuunnellut uusiksi

Nordea - 3.1.2019 21.52

Ylimääräinen "vaan"-sana, pahoittelut. Vaikka Q2 ja Q3 olivat pettymyksiä kyllä siellä sentään muutakin positiivista oli kun erittäin hyvä regulaattorin vaatimusten noudattaminen :). Pakka on ollut kasassa 2017. OP oli jäljessä jo startissa, eikä tulostakaan tainnut syntyä - jos olisi pörssissä joku osa himmeliä niin olisin myynyt. Q4 on mielenkiintoinen mm. miten pääomia ohjataan ECBn kevyempien pilarien vuoksi (tämähän oli yksi syy), en tiedä yhtään mitä tekevät tai ovatko viestineet tästä kovinkaan selvästi, mutta taitaa olla kotimaisiin verrokkeihin tukevat pilarit pl. ehkä juuri OP.

Tänään oli KL:ssä juttu euroindeksiin lisäämisestä syksyllä, en tiedä nostaako se kurssia varmaan joku viisaampi osaa sanoa, mutta jos nostaisi / olisi jo nostanut niin on tainnut olla aika kiire muuton kanssa.

Nordea - 3.1.2019 20.16

Ostin välipäivinä lisää @7.45 ja ostan mahdollisesti lisää tässä kuussa.

Nyt kun ensimmäinen Mifid2-vuosi on paketoitu sanoisin Nordean pärjänneen hyvin vaan teknisen toteutuksen ja käyttöönoton osalta. 2017 panoksia lyötiin toimiluvan ja tuloksen säilyttämiseen. Omat sijoitukset ovat SEB ja Nordea, joita molempia olen lisännyt vanhojen päälle 2018, toisessa olen plussalla ja toisessa en sinnepäinkään. 

Citycon - 2.1.2019 17.22

Ostin osakkeet takaisin 28.12. hinta 1.61 ja jotain, ei tosin iso rivi salkussa 3.50%. Komppaan Farseer sama havainto välipäivien ajalta mm. Arabia (tosin Redi tainnut imeä hieman palveluita, mutta vuokralaista on löytynyt ja parkkipaikan käänteinen split jotta LIDL on saatu vuokralle on varmasti hyvä) ja Iso Omena oli hyvin täynnä. Alemyynnit ovat tainneet vetää väkeä, sillä mielestäni porukkaa on ollut mutuna jopa normaalia enemmän.

Nordea - 27.12.2018 19.21

Hyvä ja flashbackejä herättävä kuva osinkohistoriasta Acumenilta. Lisään tähän pienen tarinan taustalta mahdollisine muistivirheineen, vaikka kaikki tietävät että tuon leikkauksen aiheutti finanssikriisin kiemurat. Tulos nimittäin pysyi Pohjoismaisilla pankeilla hyvänä koko kriisin ajan ihme kyllä. Olin itse 2006-2013 pankkisektorilla yhdenjaksoisesti ja siinäkin pörssiyhtiössä leikattiin osinkoa samoihin aikoihin. Kurssi eli muutamana kalenterivuotena kovin, vastaavasti jos Nordean kurssi liikkuisi ensi vuonna 4-12 euron väliä. Pankki teki historiansa top 1-3 tuloksia muistaakseni joka vuosi. Samoin kuin Nordeassa jaettiin tuloksesta osinkona ulos ehkä 40-50%cutin jälkeen, kun nyt noin 90%. Olin tuolloin pankkiosakkeista vapaa pl. bonuksena saadut joiden tuotto oli hyvä, eikä rohkeutta kaltaisellani silloin velkaisena, kriisin keskellä, yt-kimaraa pelkäävänä tuulipukuna löytynyt ikävä kyllä ostaa. 

Vakavaraisuus% vaatimuksia tiukennettiin tuolloin ja vakavaraisuudesta tuli "kilpailutekijä" pankkien kesken kriisissä. Tuo vakavaraisuus katettiin osakeannein + osingon leikkaamisella, mutta kuten todettua tulos pysyi about samana tai parani. Pankeilla on takana kova ja aito stressitesti, tämän luen eduksi kuten myös tuloskunnon aikana jolloin korkotuotto on poissa, osin negatiivinen (Riksbanken nosti viime viikolla ohjauskorkoa) ja markkinoilla on pelkkää punaista. Kasvaako pääomavaade uudessa baselissa ja miten se lasketaan, ei tietoa, mutta pääomia löytyy reilusti yli vaatimusten ja myös yli osakekurssin, ja tämän lisäksi on muutettu EU-alueelle kireämmästä Ruotsista. Tästä kaikesta ajattelen, ja jotta on jotain näkemystä on että osinko nousee (tuossa kuvassakin näkyy Nordean "nostimme osinkoa" uutisointi 2017, joten eiköhän nyt ainakin Cevian vaadi 0,69 :) eli Nordea on jo näyttänyt että bubkamainen 1cnt korotus on työkalupakissa, mikä on hyvä). IT-uudistus venyy siinä olen negatiivinen, ja epävarmuuksia ja riskejä on toki kuten kaikki lööppejä lukeneet tietävät. Osingon nousuvaraa ei per tänään kyllä paljon ole nykyisellä tuloksella.

Citycon - 25.12.2018 22.27

Lukemisen arvoinen on muuten tuo Arvopaperin kansikuvajuttu. Olen Lynchmäistä jalkatyötä tehnyt Ruotsiin kohdistuvilla työmatkoilla meidän pk-seudun lisäksi ja esim. Kistan ostari on erittäin eloisa. Ei yhtä näyttävä kuin Solnan Pohjoismaiden suurin ja kaunein, mutta apteekit, parturit, ruokakaupat, Food Court ovat täynnä asiakkaita ruokatuntien aikaan kuin töiden jälkeen (löytyy metro ja junakin on lähellä). Toisaalta asiat voivat muuttua nopeastikin, mutta olen Cityconin suhteen varovaisen optimistinen.

Myin Citycon koko position Q3 osariin @1.704 pääosin veromyyntinä. Tavoitteena on liittyä jälleen omistajiin... 

 

Näkikö joku hintaindeksistä talvipäivänseisauksen pakkaset? - 25.12.2018 21.55

Hyvä kirjoitus jälleen! Olen pysytellyt lukijana, mutta ehkä tästä lähtee myös proosallinen puoli esiin. Yleisesti tämä on kiva foorumi ja ajatuksia herättäviä kirjoittajia on useita. Daytraderin seuraamat firmat ovat minulle paremmin tuttuja, vaikka en treidaa (1kk kaupankäyntisääntö ja osaamattomuus estävät, mutta seuraan uutisia paljon ja isommat firmat ovat tutumpia). Kun taas Aki sinun kirjoituksesi sisältävät välillä pieniä yrityksiä joita en tunne (Ovaro) tai edes uskalla harkita (Ovaro) :), mutta ovat minulle "sijoittajana" antaneet hyvää pohdittavaa. Esim "Osta ja unohda - laiskan sijoittajan strategia" tarjosi ajateltavaa, sillä perusasioita kylmähermoisuutta, milloin myydä jne on syytä välillä miettiä eli tunsin ns. pistoa omalla kohdallani. Seuraan paljon, mutta myyn vähän. 

Olen sellainen oraakkeli, että ennustin tämän karhun jo 2015 jolloin siirryin pääosin defensiivisiin ja 30 % käteiseen (tämä voisi kelvata osaltani sijoitusmokat ketjuun, vaikka rahan vapauttamiseen oli silloin onneksi muitakin syitä). Salkun tuotto minulla on ollut aika tarkalleen osinkotuotto 2015 lähtien. Siirryin joulukuussa ostolaidalle omistamissani yhtiöissä ja olen lisännyt myös yhtiöiden määrää salkussa ja tarkoitus on lisätä edelleen.