Olet täällä

Wärtsilä - 22.11.2019 05.10

Varmaan joo tai joku sijoitustiedosta aloittelemassa ostoja +4% ;)  

Näytä koko viesti
SEB - 22.11.2019 11.58

Kiitti Juha tuosta kuvasta... aika uskomatonta, ehkä jopa MOT casea ihmeellisempi. Olen viettänyt paljon aikaa lentokoneissa nyt muutaman päivän sisään enkä seuraa paljoa twitteriä. Nyt kun pääsen nettiin huomaan että ohjelma ei ole edes maininnut SEB, vika on siis Swedbankin ja SEBin omassa tiedottamisessa (muokkaus: siis ohjelman mukaan). Aika arvokkaita tiedotteita ja asettaa pörssiyhtiöt hankalaan saumaan, mitä tehdä kun tv seuraavan kerran kasaa ohjelmaa? Mun mielestä pakko tiedottaa...

Näytä koko viesti
SEB - 20.11.2019 01.35

Aamulla Nordea laskenut suosituksia SHB (kurssi nyt -2), SEB(-0.5) ja Swedbank. Varoittelevat ilmeisesri Swedasta arvoansana ( -4%). DIssä ÅAB aktiechieffi ihmettelee tätä viimeisintä kohua että eikö täss kohussa enempää ollut? Ja hän taas näkee tilaisuuden Swedassa. Minulla ei ole tunnuksia niin otsikkotasolla mennään. Olen itse enemmän ÅAB kanssa samoilla ajatuksilla, mutta olen pitänyt nykyiset pettymykset enkä lisännyt niitä :)

Näytä koko viesti
SEB - 19.11.2019 03.15

Vähän kauppaa käyvänä holdaan kh. näillä tasoilla, voitot lähti perjantaina. Osake ei ollut halpa, ehkä siksi iso reaktio minimaaliseen tietoon.

Tänään DIssä luettavissa pankin uusin tiedote "SEB: Comments regarding material from Sveriges Television". Kaikki saadut 194 asiakasta on mukana pankin omassa selvityksessä. 95% asiakkuuksista suljettu, ilmeisesti pääosin historiallisia tapauksia pre-2008 jonka jälkeen rahanpesun estämiseksi on tullut paljon niin regulaatio- , toimintatapa - kuin järjestelmäuudistuksia. Ei siis ainakaan vielä pahimmat skenaariot ole käyneet toteen, ehkä ohjelma koskee enemmän Swedbankia koska tj ollut haastateltavana.

swedbankin osalta tutkinta on seuraavalla tasolla (=mahdolliset sanktiot) ja tapaukset tuoreempia. Pahin skenaario olisi että jotain uutta tai tuoreempaa paljastuisi joka laukaisisi vastaavan sebn osalta. Ihan viimeisimmän tiedon valossa näyttää ylilyönniltä.

Näytä koko viesti
Nordea - 17.11.2019 01.45

jippej samaa mieltä, yhtiö tiedottaa ovat saaneet kysymyksiä tv-ohjelmalta kurssi pahimmillaan -15%. On aika säikky markkina. Selvitykset viranomais on päällä, olleet koko vuoden, joten nyt toimittajalla pitäisi olla jotain uutta, aika näyttää. 

Swedan tiedotteessa non-residenttien tulosvaikutus on ollut 1%, mutta markkina-arvosta on lähtenyt kolmasosa. On tuossa ylireagoinnin mahdollisuus.

Näytä koko viesti
Nordea - 15.11.2019 04.38

Kyllä esim MOT ja Nordea case oli ajattelematon, että vielä nykyään pörssiyhtiöiden kohdalla toimitaan näin. Koen niin että skuupin teossa tieto on jo julkista, vaikka ei vielä julkaistu. Joku tuosta voi hyötyä.. pörssiyhtiö esim tänään joutui julkaisemaan tiedon koska epäilee sen vaikuttavan kurssiin, ja koska toimittaja ei sitä ole tehnyt?!

ja jos pohjoismaiset pankit vetäytyisivät Baltiasta, pelikenttä avautuu muualta tuleville pankeille , vois ajatella ettei FI etc valvojat myöskään ole lööppien perään vaan parantamassa yhteistyössä pankkien kanssa seurantaa, valvontaa, estämässä rahanpesua. Virheet pitää fixata, ja laiminlyönneistä sakkoa, yhtään sakkoa ei ole vielä varmistettu.

Baltia on ihan hyvä markkina, SHB oli siellä pieni tekijä ja ajoi/ajaa pari konttoriaan alas kannattamattomina. Muilla presenssi on iso, pitää ihmetellä tuo uusin kohu alta ja ehkä katsoa taas kurssien matalalentoa muutama kk :)

Näytä koko viesti
Nordea - 15.11.2019 01.38

Pankin tiedote ei kerro että heillä olisi mitään tietoa ohjelman sisällöstä ja tiedottivat asiasta läpinäkyvyyden vuoksi saatuaan kysymyksiä SVTltä. Dagens Industri toteaa että lyhyellä tähtäimellä kurssin määrittää SVT. Hieman ikävä suunta, joka tuskin kääntyy ennen kuin avoinna olevat selvitykset saavat päätöksen valvojan suunnasta.

Ensi viikolla ohjelma tulee ulos. Swedbank tiedotti tänään myös että heidän CEO on ohjelmassa haastateltavana. 

Näytä koko viesti
Nordea - 9.11.2019 11.53

Omien ostoja pankit ovat tehneet palkitsemisjärjestelmiinsä aina ja en ainakaan tiedä miksi EKP kokisi osakkeiden mitätöinnin ongelmana (olettaen että ohjelmassa vakavaraisuus pysyy regulaation vaatimassa). En ole nähnyt Inderesin videota, vaikea sanoa mitä tarkoittavat.

Nordean kurssista ajatus: tavallaan ei ole noussut (heilunut kyllä kuten joka vuosi) jos katsoo maaliskuussa juuri ennen osinkoa 7.6 ja nyt 6.8 + 0.69. Osinko huomioiden aika omillaan ja jos holdaillut vuoden alusta vähän tuottoa. jos osti tai lisäsi alle kuudessa on eri juttu.

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 25.10.2019 06.25

Helsinki ja tulokset. Kaikki Tukholman (ja myös pari Brexit) sijoitukset ovat mukavasti plussalla, Q3 tulokset erinomaisia. AstraZenecat myin kun kurssi oli kaksinkertaistunut, Tukholmassa ainoa virhe on menetetty tuotto. Wärtsilää ei suojaa edes sinikeltainen iso omistus :).

Olen Wärtsilän kanssa liian aikaisessa. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että olisi pitänyt odottaa, mutta tilauskirja antaa näkyvyyttä ja aiempi ajatukseni oli että jos näin käy kuten nyt näyttää, niin siitä tulee vähän tukea plus palvelut ovat pysyneet stabiilina. Ei tämä heti parane, Q4 tehdään kova kvartaali, mutta se on jo tiedossa. Aki on ollut selvästi pessimistisempi kauppasodan suhteen ja ikävä kyllä oikeassa.

Näytä koko viesti
Nordea - 24.10.2019 02.41

Nordealla huomenna CMD, sitäkin odotellessa...

Eilen tuli pankkeja paljon ja hyviä paikkoja löytyisi :  ÅAB, SEB, Swedbank ja SHB. Tulokset olivat joko erinomaisia pari ensimmäistä, hyviä tai vähintään ok minun mielestäni. Eilen 2-3vko nousu katkesi pl. ÅAB mutta pikkugurujen kurssit voivat liikkua omaan tyyliin ja pankeille vaikea Q3 oli kai heillä paras ikinä. SHB otti eilen selkään, vaikka säästöohjelma saatiin 6% työvoimakuluista target, kun kulupuoleen olisi pitänyt puuttua jo aiemmin. Kuulostaa fiksulta, mutta tänään SHBn kurssissa on tuota vetoa. Harkitsin jopa positiota, mutta en pysty nyt pankkeja lisäämään sillä niitä on 24% painolla + pari viikkoa sitten 2.5% salkusta pieni avaus Intrumiin. 

Vang-Jensen on ryhtynyt hommiin ja saadaan startti uudelle aikakaudelle, helppoa tuo ei ole mutta luottoa mieheen löytyy. Jotkut arvostelivat kun on saanut potkut SHB, mutta nyt SHB tekee sitä mitä Vang-Jensen olisi tehnyt jo aiemmin. Lehdissä ei kerrottu valitsiko SHB sitten paremman jatkajan vai olisiko kannattanut pitää (ei ja joo). Osinko putoaa alemmalle tasolle kuin odotin, mutta tj ottaa omien ostot työkalupakkiin. Jos osinko on esim tuon 60-70% tavoitteen ylälaidassa tai vähän yli niin kuin nyt taitaa käydä, niin jäähän tuossa nykyisellä 60 EPS jotain ylimääräistä, etenkin kun vakavaraisuus on vain kasvussa ja jo entuudestaan hyvällä tasolla. 

Näytä koko viesti