Olet täällä

Telia - 2.1.2020 07.39

Farseerin kanssa sama havainto yhtiöstä. Vuosi sitten Telia näytti salkussa paremmalta kuin nyt suhteessa muihin, mutta yhtään huonommalta idealta se ei tunnu tänään, tuo 4.3 voi hyvinkin mennä rikki. En muista enää yhtään varmasti mutta Telia taisi olla ainoa osake salkussa vuosi sitten joka teki plus-merkkistä joulukuun osalta. Fortum saattoi olla myös - no ainakin muistin mukaan pääasiassa tuli pataan :) ja iskin kaiken käteisen kiinni.

Telia 52vko kurssi on pari % pakkasella, osingot ja omien ostot jos jättää huomioimatta. Puolustuksen kautta tätä olen pitänyt. Omien ostot pysäytetään kolmannelta vuodelta eli nyt keväällä. Bonnier kauppa on mielenkiintoinen, ehkä tuo ei ole vielä näkynyt kurssissa kuin negatiivisesti.

Kahden viimeisen kuukauden aikana olen lisännyt käteistä ja tehnyt vain yhden oston Tele2 joulukuussa, joka on Ruotsin toiseksi suurin teleoperaattori. Tele2 on kalliimman näköinen, mutta kulut laskevat isosti tulevina vuosina eli luotan että säästöt tulee vaikka myöhässä, myös lisäosinko, omien ostot mahdollista. 

Näytä koko viesti
Nordea - 18.12.2019 05.40

Hinta on edelleen kiinnostava mulle, mutta osin verotuksen ja pääosin käteisen määrän kasvattamisen vuoksi myin isointa positiota vajaa viidesosa @7.19. Positio jo plussalla !, mutta First Outilla tästä saa vähän tappioita verovuoteen. Alle 7 en olisi myynyt, yli 7.5 olisin tämän osan keventänyt alkuperäisen ajatuksen mukaan. Tuossa välissä olin epävarma, mutta nostin käteispainoa joka oli vain prosentin luokkaa.

edit: kevensin samalla SEB voitollisia eriä @87.2 tai jotain. Käteistä 10 % 

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 22.11.2019 05.10

Varmaan joo tai joku sijoitustiedosta aloittelemassa ostoja +4% ;)  

Näytä koko viesti
SEB - 22.11.2019 11.58

Kiitti Juha tuosta kuvasta... aika uskomatonta, ehkä jopa MOT casea ihmeellisempi. Olen viettänyt paljon aikaa lentokoneissa nyt muutaman päivän sisään enkä seuraa paljoa twitteriä. Nyt kun pääsen nettiin huomaan että ohjelma ei ole edes maininnut SEB, vika on siis Swedbankin ja SEBin omassa tiedottamisessa (muokkaus: siis ohjelman mukaan). Aika arvokkaita tiedotteita ja asettaa pörssiyhtiöt hankalaan saumaan, mitä tehdä kun tv seuraavan kerran kasaa ohjelmaa? Mun mielestä pakko tiedottaa...

Näytä koko viesti
SEB - 20.11.2019 01.35

Aamulla Nordea laskenut suosituksia SHB (kurssi nyt -2), SEB(-0.5) ja Swedbank. Varoittelevat ilmeisesri Swedasta arvoansana ( -4%). DIssä ÅAB aktiechieffi ihmettelee tätä viimeisintä kohua että eikö täss kohussa enempää ollut? Ja hän taas näkee tilaisuuden Swedassa. Minulla ei ole tunnuksia niin otsikkotasolla mennään. Olen itse enemmän ÅAB kanssa samoilla ajatuksilla, mutta olen pitänyt nykyiset pettymykset enkä lisännyt niitä :)

Näytä koko viesti
SEB - 19.11.2019 03.15

Vähän kauppaa käyvänä holdaan kh. näillä tasoilla, voitot lähti perjantaina. Osake ei ollut halpa, ehkä siksi iso reaktio minimaaliseen tietoon.

Tänään DIssä luettavissa pankin uusin tiedote "SEB: Comments regarding material from Sveriges Television". Kaikki saadut 194 asiakasta on mukana pankin omassa selvityksessä. 95% asiakkuuksista suljettu, ilmeisesti pääosin historiallisia tapauksia pre-2008 jonka jälkeen rahanpesun estämiseksi on tullut paljon niin regulaatio- , toimintatapa - kuin järjestelmäuudistuksia. Ei siis ainakaan vielä pahimmat skenaariot ole käyneet toteen, ehkä ohjelma koskee enemmän Swedbankia koska tj ollut haastateltavana.

swedbankin osalta tutkinta on seuraavalla tasolla (=mahdolliset sanktiot) ja tapaukset tuoreempia. Pahin skenaario olisi että jotain uutta tai tuoreempaa paljastuisi joka laukaisisi vastaavan sebn osalta. Ihan viimeisimmän tiedon valossa näyttää ylilyönniltä.

Näytä koko viesti
Nordea - 17.11.2019 01.45

jippej samaa mieltä, yhtiö tiedottaa ovat saaneet kysymyksiä tv-ohjelmalta kurssi pahimmillaan -15%. On aika säikky markkina. Selvitykset viranomais on päällä, olleet koko vuoden, joten nyt toimittajalla pitäisi olla jotain uutta, aika näyttää. 

Swedan tiedotteessa non-residenttien tulosvaikutus on ollut 1%, mutta markkina-arvosta on lähtenyt kolmasosa. On tuossa ylireagoinnin mahdollisuus.

Näytä koko viesti
Nordea - 15.11.2019 04.38

Kyllä esim MOT ja Nordea case oli ajattelematon, että vielä nykyään pörssiyhtiöiden kohdalla toimitaan näin. Koen niin että skuupin teossa tieto on jo julkista, vaikka ei vielä julkaistu. Joku tuosta voi hyötyä.. pörssiyhtiö esim tänään joutui julkaisemaan tiedon koska epäilee sen vaikuttavan kurssiin, ja koska toimittaja ei sitä ole tehnyt?!

ja jos pohjoismaiset pankit vetäytyisivät Baltiasta, pelikenttä avautuu muualta tuleville pankeille , vois ajatella ettei FI etc valvojat myöskään ole lööppien perään vaan parantamassa yhteistyössä pankkien kanssa seurantaa, valvontaa, estämässä rahanpesua. Virheet pitää fixata, ja laiminlyönneistä sakkoa, yhtään sakkoa ei ole vielä varmistettu.

Baltia on ihan hyvä markkina, SHB oli siellä pieni tekijä ja ajoi/ajaa pari konttoriaan alas kannattamattomina. Muilla presenssi on iso, pitää ihmetellä tuo uusin kohu alta ja ehkä katsoa taas kurssien matalalentoa muutama kk :)

Näytä koko viesti
Nordea - 15.11.2019 01.38

Pankin tiedote ei kerro että heillä olisi mitään tietoa ohjelman sisällöstä ja tiedottivat asiasta läpinäkyvyyden vuoksi saatuaan kysymyksiä SVTltä. Dagens Industri toteaa että lyhyellä tähtäimellä kurssin määrittää SVT. Hieman ikävä suunta, joka tuskin kääntyy ennen kuin avoinna olevat selvitykset saavat päätöksen valvojan suunnasta.

Ensi viikolla ohjelma tulee ulos. Swedbank tiedotti tänään myös että heidän CEO on ohjelmassa haastateltavana. 

Näytä koko viesti
Nordea - 9.11.2019 11.53

Omien ostoja pankit ovat tehneet palkitsemisjärjestelmiinsä aina ja en ainakaan tiedä miksi EKP kokisi osakkeiden mitätöinnin ongelmana (olettaen että ohjelmassa vakavaraisuus pysyy regulaation vaatimassa). En ole nähnyt Inderesin videota, vaikea sanoa mitä tarkoittavat.

Nordean kurssista ajatus: tavallaan ei ole noussut (heilunut kyllä kuten joka vuosi) jos katsoo maaliskuussa juuri ennen osinkoa 7.6 ja nyt 6.8 + 0.69. Osinko huomioiden aika omillaan ja jos holdaillut vuoden alusta vähän tuottoa. jos osti tai lisäsi alle kuudessa on eri juttu.

Näytä koko viesti