Olet täällä

Fondia - 8.5.2020 03.18

Fondia julkaisi 28.4 ensimmäisen Q1 liiketoimintakatsauksensa, mikä on lakimiesslangia sille että julkaistaan muutama positiivinen luku ja piilotetaan kaikki negatiiviset. Liikevaihto kasvoi mukavat 5,7% ja henkilöstömäärä väheni neljällä henkilöllä. Tuloksen ja kannattavuuden pitäisi siis parantua? Ei siltä näytä.

Nyt Inderes julkaisi toimitusjohtajan haastattelun, joka ei juuri lisää luottamusta johtoa kohtaan. Suomi puksuttaa tuttuun tyyliin, Ruotsi ja Baltia eivät pääse edes nollille niin kauan kuin Korona jyllää. H1 -raportista odotan karseaa luettavaa, kun taas kerran ulkomaan seikkailut syövät Suomen yksikön tekemän tuloksen. Vaikka uskon yhtiön pitkän aikavälin potentiaaliin ja oma positio on lievästi voitollinen, niin alkaa huolestuttamaan että tämä johtamisen taso ei ole noussut "puhdistuksista" huolimatta.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 6.5.2020 03.39

Itse gorillasportsista tavaraa tilanneena (ja sinne Googlen kautta päätyneenä) täytyy yhtyä näkemykseesi että kuluttajat näin tosiaankin toimivat. Tällä hetkellä Googlen käyttö on toki pakollista, koska isojen verkkokauppojen valikoima on vielä erittäin suppea. Tämä on hieman turhauttavaakin, kun aina tilatessa uudesta verkkokaupasta pitää miettiä että onko firmaa vielä olemassa 5v sisällä. Joskus tuli tilattua tavaraa Silent Rig -nimisestä suomalaisesta verkkokaupasta ja omista tuotteista meni takuut yms. firman mennessä konkurssiin. Niche-verkkokaupat toimivat varmasti Yhdysvaltain kokoisissa markkinoissa, mutta en ole vielä vakuuttunut että ne olisivat pidemmän päälle Suomessa kannattava malli. Nyt ovat kannattavia, kun kilpailua ei tällä hetkellä kunnolla ole.

Tavaratalojen suurin etu fyysisen hipelöinnin lisäksi on tuo kuvaamasi. Jos vaivautuu ja on mahdollista kulkea paikan päälle ja kuljettaa tavara kotiin, niin sen saa heti mukaan. Jatkuvasti nopeammat toimitusajat syövät pidemmän päälle tätä etua ja saman päivän toimitus riittänee kyllä suurimmalle osalle kuluttajista. Uskon että ihmiset ovat jopa valmiita maksamaan sitä toimitusmaksua ettei tarvitse mennä tunkkaiseen ihmismassaan jonottamaan kassalle sitä tuotetta, mitä kaipaa juuri nyt 😛

EDIT:

Tinggeli kirjoitti:

Kävi tuossa niin, että piti ostaa jääkaappi. Vanha jääkaappi peräkärryyn ja se auton perään kiinni. Sitten ajo kivijalkakauppaan jolla on vielä oma varasto. Vanha jääkaappi myyjälle ja uusi peräkärryyn. Tunnissa oli uusi jääkaappi vanhan tilalla ja vanhakin oli hoidettu pois. Mites olisi mennyt verkkokaupan kautta?

Tämä on hauska esimerkki, koska minulla oli täysin samanlainen tilanne pesukoneen kanssa. Autossa vaan ei ole peräkärrylle mahdollisuutta ja asun kerrostalossa, joten pesukoneen hankkiminen olisi ollut käsittämättömän työlästä. Laitoin tilauksen verkkokauppaan, sovittiin toimitusaika samalle viikolle ja riskit työmiehet toivat uuden pesukoneen, hoitivat asennuksen ja opastuksen käytössä, sekä kantoivat vanhan pois. Omaa aikaa koko prosessiin meni ehkä 30 minuuttia. Kun väki pakkautuu kaupunkeihin, eikä ole tottunut nikkaroimaan ja säätämään, niin koen vahvasti että tämä on se tulevaisuuden tapa toimia. Toimitusajat ja hinnat kun vielä tippuvat, niin kyseessä on kova paketti.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 6.5.2020 02.09

Hei Verkkokauppias,

Mukava nähdä alan ammattilaisia keskustelemassa. Haluaisin positiivisessa hengessä hieman haastaa tuossa ensimmäisessä kirjoituksessasi esitettyjä näkemyksiä.

Oma ymmärrykseni on että verkkokaupassa edelläkävijän etu on kaikki kaikessa, koska ylimääräisissä verkkokauppoissa ei kuluttajan näkökulmasta ole mitään hyötyä. On selvästi helpompaa jos kaikki haluamasi krääsä löytyy yhden osoitteen takaa eikä tarvitse säätää tuotteiden etsimisen, rekisteröitymisen yms. juttujen kanssa jatkuvasti. Pienempien verkkokauppojen hintakilpailu on heikko strategia pidemmän päälle, eikä laajempaan tuotevalikoimaan erikoistuminenkaan näin pienellä markkinalla vaikuta järkevältä. Tämän takia odotan että Suomessa alkaa pitkään kestävä verkkokauppojen pudotuspeli, josta selviytyy lopulta vain Amazon + 1-2 isompaa verkkokauppaa. Verkkokauppa.com on mielestäni parhaassa asemassa olla selviytyjä.

Tästä päästään Tokmanniin, joka on mielestäni nyt Stockmannin tiellä. Tavaratalot ovat niin hölmö konsepti, että en nää sillä juurikaan lisäarvoa. Yrityksen näkökulmasta pääomaa sitoutuu seiniin ja ne tuovat jatkuvasti kiinteitä kuluja. Jos tilanne muuttuu ja pitäisi joustaa niin tavaratalot tehokkaasti estävät ketterät peliliikkeet. Kuluttajan kannalta kyseessä on myös selvästi alempiarvoinen tuote, koska joudut käyttämään huomattavia määriä omaa vapaa-aikaasi, jotta saat sen krääsän tavaratalosta kotiin. Mitä nopeammin ja tehokkaammin verkkokaupat hoitavat tuotteiden toimituksen, sitä vähemmän kenelläkään rationaalisella ihmisellä on syytä ikinä enää astua tavarataloon sisälle. Toki tämä muutos vie huomattavasti pidemmän aikaa (Esim. käteinen ei ole kadonnut päivittäisessä maksamisessa vaikka se onkin täysin turhaa), mutta mielestäni tavarataloilla ei pidemmän päälle ole syytä olla olemassa.

Tämä on toki hieman isomman luokan visiointia oman sijoitushorisonttini ollessa yli 10v, mutta kuulisin mielelläni mielipiteesi asiasta.

En omista Amazonia, verkkokauppa.comia, Tokmannia tai Stockmannia.

 

Näytä koko viesti
Fondia - 29.4.2020 08.17

Fondia säästää sotakassaa yritysostoja varten. Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa ei yritysostoja tulla tekemää, vaan kasvu on puhtaasti orgaanista, joten odotettavissa on laajeneminen uuteen maahan. Ruotsin esimerkki kuitenkin osoittaa että konservatiivisella alalla kasvu on pitkään kallista ja hankalaa, minkä vuoksi pelottaa yrityksen kannattavuuden romahdus yritysoston jälkeen. Mielestäni 8€ ei tarjoa tarpeeksi turvamarginaalia, kun kerran Ruotsin tulosta ei vieläkään ole saatu kuntoon.

Näytä koko viesti
Fondia - 28.4.2020 04.04

Konsernin liiketoiminnan rahavirta saisi tuplaantua viimevuodesta että näillä hinnoilla puhuttaisiin aidosti hyvästä sijoituksesta. H1 tuskin tulee mitään huipputulosta, vaikka liikevaihto onkin nousussa. Kyllä tätä 7€ pintaan ostaa, koska LDaaS on kansainvälisesti uniikki konsepti ja lakifirmoihin harvoin pääsee mukaan, mutta sen enempää ei luottoa löydy ennen kuin johto selvästi osoittaa että vastoinkäymiset ovat takanapäin.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 26.4.2020 06.45

Näin neljän euron hintaan osakkeessa ei kovan markkinakilpailun vuoksi tunnu olevan juurikaan nousuvaraa. Pääkilpailijoiden Gigantin ja Powerin konkurssia ei ole näköpiirissä ja tuo pirun Amazonikin pyrkii tänne yhtiötä kiusaamaan. Olisiko kaikesta tästä huolimatta osake vuoden päästä reilusti kalliimpi?

2020 yhtiö siirtyy päälistalle, jolloin potentiaalisten sijoittajien määrä kasvaa merkittävästi. Erityisesti piensijoittajien luulisi innostuvan tästä lapusta. Onhan kyseessä tuttu, kannattava ja vakavarainen yhtiö joka jakaa hyvää % osinkotuottoa ja vielä neljästi(!) vuodessa. Samaan aikaan muiden lappujen tulokset kärsivät Koronasta, joten suhteellisesti firma näyttää paljon paremmalta kuin mitä aidosti on. Lisäksi bisnes ei ole mitään mystistä teknologiakonsultointia vaan ihan telkkarien myymistä netin välityksellä.

Mielestäni tässä on mahdollisuus metsästää pikavoittoja lyhyen aikavälin yliarvostuksella ja jos olenkin väärässä niin käsiin jää "ihan ok" -osinkolappu.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 21.4.2020 07.54

Aki Pyysing kirjoitti:

Opin uuden asian. Kirjoitan sen ylös, etten unohtaisi. Muistan kyllä kuka voitti miesten kiekonheiton Rooman EM-kisoissa 1974, mutta hiljan opittu jää nykyisin hitaasti kaljun alle. Eli erisuuri kuin voi kirjoittaa =/=.  Jos olen käyttänyt merkkiä, olen copypastennut netistä. Varmaan sen näppikseltäkin saisi jotenkin kaivettua, mutta toistaiseksi ei ole löytynyt. Ymmärtävätköhän suomalaiset yleensä, jonkun ulkkarin twiitistä bongasin? Ehkä muuten ei.

Tuntuu hieman hölmöltä tehdä ensimmäinen forumpostaus atk-neuvoista, mutta menkööt. Hankit Aki Windows 10 koneen ja painat "windows-nappia" sekä tuplapistettä ":" samaan aikaan niin tulee senverta erikoismerkkejä valittavaksi ettei puoliakaan ymmärrä. Esim: ≠≄≢≨≩≸≹

Näytä koko viesti