Olet täällä

Catena Media P.L.C (CTM) - 22.1.2021 10.31

Omaan makuun Catena Media, sekä vastaavanlaiset yritykset ovat liikaa riippuvaisia kolmannen osapuolen toimista (Google). Google kehittää algoritmejään jatkuvasti, ja väistämättä eteen tulee hetki, jolloin isoimmiltakin affeilta voi kadota 50% voitoista yhdessä yössä - ei olisi ensimmäinen kerta kun näin käy.

 

"The recent Google update caused a major upset for many websites globally as we saw the rankings of certain page types to drop. Our experience at Catena Media has been that we had some wins and some loses. The drop in our rankings does not translate directly to loss of revenue in equal proportion, here is why:"

 

Sanokoot yritys mitä tahansa, kymmenien tuhansien keinotekoisesti rakennettujen backlinkkien verkko kun romahtaa, lähtee yrityksen liikevaihdosta merkittävä osa veks. 

 

Ostamalla Catena Mediaa siis lyödään ainoastaan vetoa siitä, että he pysyvät kokoajan askeleen edellä Googlea. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 15.1.2021 10.00

Kannabis on itse tuotteena myös sellainen, joka tulee ympäri maailman kaupallistumaan jossain kohtaa. Laadukkaat kannabiskaupat ja turvallinen ostaminen houkuttaa tulevia sukupolvia. Myös pikkuhiljaa päättävistä elimistä alkaa iän myötä siirtymään ihmisiä pois, joiden tietotaso kannabista kohtaan on vanhanaikainen. Hauska nähdä esim. vertailua Suomen ja USA:n osalta, jossa kahtiajako menee suurinpiirtein tällä tavalla:

 

1. Suomessa vedetään pilveä sen jälkeen kun on ladattu pää täyteen kaljaa ja pyritään pääsemään mahdollisimman sekaviin olotiloihin

2. USA:ssa (ja Kanada) hifistellään indican ja sativan välisiä hybridejä, ja kerrotaan budtenderille, että tänä iltana haluaisin jotain koko kehoa rauhoittavaa lajiketta, ja huomisiin juhliin voisin ottaa gramman tai pari jonkinlaista sativa-lajiketta. 

 

Ääripään esimerkkejä, mutta jännä miten eri tavalla voidaan täysin sama tuote nähdä. 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 14.1.2021 10.39

Terve!

 

Olen aloittelija, ja yritän ymmärtää tässä samalla myös optioiden maailmaa, mutta muutama juttu askarruttaa. (En jostain syystä saa kuvaa suoraan postaukseen, mutta se löytyy linkin takaa). 

 

https://imgur.com/F1ZpoCB

 

Esimerkissä ostaisin siis call optionin jonka underlying kohde-etuus on se, että Kindredin osake on vähintään 60.00SEK päivämäärällä 15.1.2021. Option preemio maksaa n. 47,50SEK, ja tämä ilmeisesti x100, sillä yhden optiosopparin avulla voi hallita väliaikaisesti 100 kappaletta kyseisen kohde-etuuden osaketta. Tässä tapauksessa option harjoittaminen antaisi minulle oikeuden ostaa Kindrediä hintaan 60 SEK per osake. Tähän mennessä ilmeisesti olen vielä kärryillä?

 

1. Kun haluan harjoittaa optioni ja myydä osakkeet heti perään voitolla (oletetaan että oltaisiin nyt tehtyä voittoa ja Kindred olisi vaikka noussut 150SEK päivässä), pitääkö minun ns. manuaalisesti suorittaa ensin ostotoimeksianto option määräämällä hinnalla, jolloin saisin hintaan 6000SEK 100kpl Kindrediä, jonka jälkeen voisin sitten manuaalisesti suorittaa myyntitoimeksiannon sen hetkisellä kurssihinnalla, eli esim. 150SEK x 100kpl?

 

2. Mikäli olen ns. in the money optioni kanssa, voin myös suoraan myydä call optiot pois, lunastamatta kohde-etuutta? Olisiko jollain esimerkkiä siitä milloin tämä on kannattavampaa, kuin option harjoittaminen? Silloin kun omistat esimerkiksi 100x call option sopimusta, eikä ole käteisvaroja optioiden harjoittamiseen?

 

3. Tämä selviää varmaan Degiron omista säännöistä ja ehdoista, mutta voiko option harjoittaa minä tahansa päivänä kun strike price toteutuu, vai vasta silloin kun option deadline menee umpeen? Pitääkö optio lunastaa esim. 24h jälkeen deadlinesta, vai onko pelivaraa?

 

Kiitos jo etukäteen!

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.1.2021 03.05

Käydessäni kauppaa USA osakkeilla, kannattaako minun siis toimia seuraavanlaisesti:

 

1. Talleta rahaa

2. Vaihda valuutta € -> $

3. Suorita toimeksianto

 

?

 

Kiitti!

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 12.1.2021 09.25

Peliyhtiöiden tuloksesta pitää huolen syvälle ihmisten sielunmaisemaan integroitunut pakonomainen tarve jahdata äkkirikastumista. Ihmiset ovat satoja, jopa tuhansia vuosia lyöneet vetoa, tai pelanneet erilaisia pelejä rahasta - tämä tuskin tulee koskaan muuttumaan. Vaikka yleinen konsensus vaikuttaisikin siltä, että tulevaisuuden kuluttaja osaa jo paremmin säästää ja sijoittaa rahansa, peliyhtiöiden taskuun virtaa rahaa sitten kaikkien muiden osalta. 

 

Itse pidän eniten Evolution Gamingin tyyppisistä palveluntarjoajista, jotka eivät ole suoraan riippuvaisia (toki heidän tulevat yritysostonsa monimutkaistavat hieman tilannetta) eri maiden lainsäädännöstä, vaan tarjovat ns. avaimet käteen -periaatteella pelejä / pelihuoneita, joiden maine pelaajien keskuudessa on erittäin hyvä.

 

Itsekin odottelen sitä päivää, että nämä kaikkein laaduikkammat peliyhtiöt (Kindred, Betsson, jne.) tippuisivat hieman, niin pääsisi halvennuksella tankkaamaan. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 11.1.2021 05.44

Tinggeli kirjoitti:

Sijoitustiedon kaupallisen yhteistyökumppanin sisältöä joka vastaa ainakin osaan tiedonjanostasi:

https://www.nordnet.fi/blogi/5-askelta-treidaajaksi/

Tällä voit aloittaa treidaamisen haluamillasi markkinapaikoilla.

https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/active-trader

Sitten on kilpailijan Interactive Brokers.

Työkalut ja online tasot maksavat kyllä. Niistä vaan pitää valita kustannustehokkain.

 

Kiitos. Tuo Active Trader olikin viimeisin joka turhaumisen aiheutti, koska en ymmärtänyt pitääkö minulla jo olla 100 kauppaa kuukauden sisällä Nordnetissä, että olen oikeutettu tuohon ohjelmaan / softaan.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 11.1.2021 05.21

Terve,

Olen sijoitusurani alkutaipaleella ja haluaisin päästä harjoittelemaan (oppirahoja löytyy sen verran että ei tarvitse mitään demo accountteja olla) day / swing treidaamista. 
 

Tässä on vaan kohtalaisen tyhmä olo itsestä, kun ei hanki millään menevän jakeluun, että mistä sitä aloittaisi työkalujen osalta. Toisessa on korkeat kulut, toisella on 100 kauppaa minimi ennen kuin voi edes aloittaa, kolmannella reaaliaikaiset kurssit maksaa ja mitä vielä. Kaiken tämän lisäksi menee kokoajan puurot ja vellit sekaisin sen suhteen, että onko siis broker ja tällainen treidaamiseen suunniteltu, reaaliaikaista dataa näyttävä terminaali kaksi eri asiaa?

Osaan kertoa erilaisista indikaattoreista vaikka mitä nippelitietoa, mutta en keksi missä voi treidaamisen aloittaa... Tullut opeteltua hieman käänteisessä järjestyksessä näköjään asioita.

 

Eli....

 

Mihin luon tilin ja missä voin aloittaa day / swing treidaamisen NYSE / Helsinki / NASDAQ -osakkeilla? 

 
Saa selittää asiat kuten olisin 5 vuotias. Ei se hyvältä tunnu mutta jostain se on aloitettava.

 

Kiitos.

 

Näytä koko viesti