Olet täällä

Ukrainan tilanne - 20.6.2022 11.49

Sellainen armeija, jolla ei huolto toimia ja kärsii kaikesta, ei pysty hyökkäämään, joten PP:n arviot ovat mielestäni täysin pielessä. Jos Venäjän armeija olisi heikko, niin se linnottautuisi nykyisiin asemiin. Mielestäni tässä on edelleen kyse siitä, että Ukraina ei halua riittävin uhrauksin hyökätä ja yrittää näännyttää Venäjää puolustustaistelulla. Venäjällä on niin valtavat resurssit, että se tulee kestämään vuosia. Mielestäni Ukrainan pitäisi hyökätä massiivisesti miljoonilla sotilaillaan ja ottaa kunnon tappiot, mutta tuhota kaikki Venäjän asevoimien keskittymät itä-Ukrainassa. Sekasorto lähtisi nopeasti leviämään, kun häviöt seuraisivat toisiaan ja todennäköisesti sisäpoliittisesti tapahtuisi jotain, joka saisi sodan loppumaan. Nykyisellä taktiikalla sodasta tulee viivytystaistelu, jossa Venäjän vs. lännen resurssit vastakkain.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 10.6.2022 12.30

Varustejunaa ei ajeta kovalla vauhdilla, jos on riski sabotaasille. Veturin edellä ja sitten jotain kevyempiä vaunuja. Tankit ym. tulee perässä, jolloin jos juna suistuu kiskoilta, niin jäävät todennäköisesti pystyyn. Sitten voidaan korjata raiteet ja vain tuoda uusi veturi eteen, niin päästään jatkamaan matkaa. Raiteiden korjaaminen on kohtuullisen yksinkertaista puuhaa. Joskus käytetään miinojen varalta jotain etuvaunua, joka laukaisee pommin ja veturi ei vahingoitu.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 31.5.2022 08.40

JR kirjoitti:

 

KokenutMies kirjoitti:

Itä-Ukraina taitaa olla menettetty lopullisesti. Venäjä jäädyttää tilanteen ja järjestää vaalit ilmoittaen kansan halunneen siirtyä osaksi emomaata. Sitten hyökkäys sinne on sama kuin hyökkäisi nykyisille Venäjän alueille.

 

Tähän liittyy kieltämättä suuria riskejä. Ukraina voisi ajautua sotaan Venäjän kanssa.

Se voisi mahdollistaa taktisen ydinaseen käytön suurta hyökkäysarmeijaa vastaan. Venäjä on ilmoittanut käyttävänsä ydinaseita, jos sen alueellista koskemattomuutta uhataan. Mutta länsi voisi nyt ilmoittaa, että Ukraina on NATOn jäsen ja mikäli sotatoimet jatkuvat, niin NATO ryhtyy sotimaan Ukrainan alueella. Katsotaan sitten mikä on ryssien seuraava liike.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 30.5.2022 04.32

Miten se, että taisteluiden kuvassa ei näy krimin alueella mitään taisteluita, muka kertoisi, että Venäjä on perääntynyt? Venäjän hallitsee valtavia alueita, joilla ei taistella. Venäjän armeija on vahvistanuta asemiaan isossa osaa itä-Ukrainaa, mutta taistelut ovat keskittyneet kuvassa näkyviin kohtiin. Ei Ukraina saa alueitaan takaisin ilman suuria menetyksiä, koska jalkaväki pitää tykeistä ja muista aseista huolimatta saada paikanpäälle hoitamaan valtaaminen. Itä-Ukraina taitaa olla menettetty lopullisesti. Venäjä jäädyttää tilanteen ja järjestää vaalit ilmoittaen kansan halunneen siirtyä osaksi emomaata. Sitten hyökkäys sinne on sama kuin hyökkäisi nykyisille Venäjän alueille.

Näytä koko viesti
Kulutusrakenteen muutos sotkee taloutta - 26.5.2022 10.26

Länsimaissa ei päästetä enää superlamoja syntymään, vaikka niillä olisi taloudelle tervehdyttävä vaikutus. Rahoitusmarkkinoista ja -bisneksestä on tehty lisärahaa painamalla ponzi, johon kaikki onnistutaan piilottamaan. En tiedä mikä on The End Game, mutta Yhdysvallat on käytännössä konkurssissa ja elää vain velkarahalla, mutta sillä on maailman suurin armeija. Sellainen valtio ei voi kaatua vetämättä kaikkia mukanaan, joten sen ei anneta kaatua. Euroopassa tätä hintojen kallistumista tullaan kompensoimaan taas uusilla ja uusilla ohjelmilla, joilla velkarahaa kaadetaan elvytyksenä markkinoille.

Kyllä kaikki taloustietäjät ovat jo pitkään nähneet, että maailmantalous ei ole terve, mutta niitä tervehdyttämiskeinoja ei ole tai niitä ei haluta käyttää. WEF puhuu uudesta aikakaudesta ja yhteiskunnasta, joka tapahtuu ehkä fossiilisen siirtymän jälkeen. The Great Reset voi olla samalla velkojen nollaus, jotta peli voidaan pitää käynnissä. Sanotaan, että lehmä on sinulle velkaa miljoona litraa maitoa. Lehmä ei pysty sitä tuottamaan elinaikanaan, mutta laittamalla lehmä lihoiksi se helpottaa vain pienen hetken. Tästä syystä lainottajillaan ei ole mitään intressejä tappaa lypsylehmää.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 22.5.2022 01.44

JR kirjoitti:

 

KokenutMies kirjoitti:

Tuo, että venäläisten annetaan linnoittautua itä-Ukrainaan ei tee hyökkäämistä helpommaksi. Heidän olisi pitänyt lähteä massiiviseen hyökkäykseen heti, kun venäjä siirsi joukkoja keski-Ukrainasta itään.

 

Muut on tässä perustelleet, että tekee. Mitä jos ottaisit ihan kantaa heidän argumentteihinsa, etkä vaan ilmottais, että näin on?

Jos väittää, että linnoittautuneita vastaan hyökkääminen on helpompaa kuin sellaisia, jotka ovat vasta siirtämässä joukkoja, niin ei tiedä mistä puhuu. Miksi minun pitäisi kumota täysin järjen vastaisia väitteitä? Nyt kun Venäläiset saavat itä-Ukrainassa rauhassa laittaa asemat kuntoon, niin ei heitä sieltä saa pois kuin suurin menetyksin. Olen täysin vakuuttunut nyt nähdyn perusteella, että Ukraina ei ole tähän valmis. He eivät tule hyökkäämään massiivisella miesmäärällä, koska pelkäävät menetyksiä. He uskovat länsiliittouman politiikan tuovan voiton ajan kanssa. Ehkä se on totta, ehkä ei, mutta ei se ainakaan hetkessä tule tapahtumaan. Tässä menee vuosia ja vuosia. Seuraukset ovat Euroopalle ja Suomelle erittäin pahoja taloudellisesti.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 22.5.2022 11.36

Nykypäivän sodassa tankit ovat ilmeisesti pienemmässä roolissa kuin aikaisemmin, jotka olivat jalkaväen hyökkäyksen kulmakiviä. Nykyisin tankit on liian helppo tuhota. Miehistöjen liikkeitä on muutenkin helpompi valvoa ja niistä saa tiedon ilma/satelliittivalvonnalla heti, eikä tarvi uhrata miehiä tiedusteluun. Hyökkääminen on huomattavan vaikeaa ellei sitten vain päätetä puskea jostain läpi hinnalla-millä-hyvänsä.

Tuo, että venäläisten annetaan linnoittautua itä-Ukrainaan ei tee hyökkäämistä helpommaksi. Heidän olisi pitänyt lähteä massiiviseen hyökkäykseen heti, kun venäjä siirsi joukkoja keski-Ukrainasta itään. Toisaalta taustalla pelataan näännytystaistelua, jonka toivotaan tuovan tuloksen vähemmin miestappion ja Venäläisten toivotaan lopettavan sodan. Mutta ei tässä sodassa taida kaupunkien puolustustaisteluiden lisäksi olla tapahtunut yhtään massiviisempaa taistelua, jossa suuret joukot olisivat ottaneet yhteen?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 21.5.2022 10.48

Ottaen huomioon Ukrainen miesmäärän ja aseistuksen minusta heidän kykenemättömyys edetä on huolestuttavaa. Aikaisempi menestys Venäjän hyökkäyksen torjunnassa perustuu lähinnä siihen, että hyökkääjä laittaa itsensä altiiksi ja nykyaseistuksella pystyy tuhoamaan huomattavan helposti kolonnoja ym. hyökkäysrakennelmia ja lentokoneita. Nyt ukrainalaisten pitäisi hyökätä vanhemmissa asemissa olevia kohtaan ja se ei tunnu onnistuvan. He eivät saa työnnettyä Venäläisiä pois itä-Ukrainasta. Päinvastoin Venäjä tuntuu käyvän heidän päälle ja ahdistavan ukranalaisia. Johtuuko tämä siitä ettei haluta uhrata miehiä riittävän rohkealla hyökkäyksellä, joka olisi käytännössä pakko tehdä. Jos armeijassa on todellakin satojen tuhansien miesten armeijakuntia, niin venäläiset pitäisi pystyä saamaan maasta ulos. Jälki olisi molemmilla pahaa, mutta niinhän se tuppaa olemaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2022 07.52

Artsipappa kirjoitti:

BTC:sta ei tule ikinä maksuvälinettä jota käytetään arkipäiväisesti ihan kaikkialla. Transfer per second on se 7. Se riittää pienen kylän tarpeisiin. Lightning versio toki on, mutta se on ulkopuolinen protokolla.

Olisi aika helppo kehittää joku sijais-BC, johon oikeaa BC:tä voi ladata/varata, jota pystyisi käyttäämään pankkikortilla kuten luottoa tai tilisaldoa. Sulla olisi vain taho BC-pankki, joka takaisi tämän sijais-BC olevan oikeaa BC:tä, jolloin niitä oikeita transaktioita ei tarvitsisi tehdä pienkaupassa, jossa summat ovat pieniä. Joku tälläinen systeemi voisi ratkaista ongelman. Pitäisi tehdä vain rohkea ja kokonaisvaltainen siirtymä käyttämään BC:tä entisten valuuttojen sijaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2022 03.44

Mielestäni yksi ristiriita/ongelma kryptovaluutoissa (puhutaan nyt pelkästään BC) on se, että valtaosa käyttäjistä on sitonut sen arvon fiat-valuuttoihin. Jotta kryptoilla olisi tulevaisuus, niin valuutalla pitäisi olla arvo itsessään ja saada eriytettyä perinteisistä, mitä kryptomaanikot ovat alusta alkaen puhumaan. Krypto on lähinnä spekulaatiotyökalu, johon sijoitetaan, jotta voidaan myöhemmin tehdä suuret voitot dollareissa tai euroissa. Bitcoinin arvo pitäisi säilyä itsessään paremmin, niin että sen käyttämisestä tulisi arkipäiväistä ihan kaikkialla. Niin pitkään kuin ei ole, niin sen arvo perustuu oletuksiin ja ne heilahtelevat laidasta laitaan. Olenko väärässä?

Näytä koko viesti