Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 13.1.2022 06.37

The Hunt -elokuva on mielestäni viime vuosien parasta yhteiskuntakritiikkiä, jossa Tarantino-hengessä yhdistetään MAGA vs. liberaalit taistelu, salaliittoteoriat ym. Elokuvassa on selvästi monia scenen hahmoja, jotka avautuvat tietäjille, mutta ei ole merkityksellistä elokuva nautinnon kannalta. En tiedä mistä palvelusta löytyy, mutta ainakin saa ostettua esim. youtubesta.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.12.2021 11.03

Omassa kotikaupungissani Cityconin kiinteistöt ovat kaksi huonointa kauppakeskusta. Molemmat vanhoja ja remontoinnin tarpeessa. Viereen on rakennettu uusia, jotka vetävät liikkeet ja yleisön. Ehkä tämä on vain tässä kaupungissa ja ehkä ovat olleet hyviä (=halpoja) sijoituksia - en tiedä.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 18.11.2021 04.06

Muutamia mietteitä uhkaan ja aseisiin liittyen. Ainut järkevä, joka nykymiljonäärille kannattaisi tehdä, olisi kidnappaus ja kiristys, jossa kaveri kaapataan kadulta ym. paikasta pakuun ja viedään mökkiin, jossa sitten pahoinpidellään tai sillä uhaten vaaditaan omaisuuden siirtoa bittirahaksi, joka sitten piilotetaan erinäisin keinoin nopeasti. Kun rahat on saatu, niin kidnapattu vapautetaan. Töistä palatessa olisi usein juuri tietokone ja puhelin mukana, josta on varmasti pääsy hoitamaan raha-asioita, joten se olisi plussaa. Tällaista uhkaa vastaan voi jossain määrin tehdä ennakkovalmisteluja, mutta itse hetkellä, kun tulisi uhka tuntemattomien päälle käymisestä on vain muutamia sekuntteja aikaa toimia. Lähinnä yrittää juosta pakoon, huutaa ja rimpuilla. Jos tekijät ovat osaavia, niin homma tehtäisiin paikassa, jossa pakenemiselle on huonot mahdollisuudet ja paku saadaan lähelle, jonne kaapattu viedään. Vaikka tällainen uhka kohdistui tunnettuun pankkiirialan pokerin pelaajaan, niin ihan tavalliseen miljonääriin uhka on hyvin, hyvin pieni. Nopeasti bittirahaksi muutettavaa omaisuutta pitäisi olla kymmeniä miljoonia, jotta riski kannattaisi ottaa.

Toinen uhka olisi asuntoon murtautuminen, joka omaisuuden anastus tai samasta syystä, jolloin voisi harkita jonkin puolustusvälineen käyttöä, mutta mitä? Ase pitäisi olla heti saatavilla ja valmius/kyky käyttää sitä. Ei välttämättä onnistu siinä tilanteessa, kun ulko-ovi murretaan tai tiirikoidaan auki. Parempi olisi minusta hälytysjärjestelmä, josta lähtee viesti jonnekin (tai useaa paikkaan) ja kova hälytysääni, jota ei saada hetkessä hiljennettyä. Pieni kaliberinen pistooli olisi kätevä, mutta sen käyttöä pitäisi opetella, jotta sen saa nopeasti toimintavalmiuteen ja pystyy sitä tarvittaessa käyttämään uhkasanojen ja varoituslaukauksien kerä. Jos rosvo/kaappaaja tulee päälle pampun tai kaasusumutteen kanssa, niin ampumisesta saa todennäköisesti tuomion. Pahimmassa tapauksessa lähtee itseltä henki, jos ampuminen epäonnistuu ja ammattirikolliset raivostuvat. Oveen voisi asentaa myös fyysisen avausesteen, jota ei hetkessä ohiteta. Este aina paikoillaan, kun on itse kotona. Siinä jäisi useita minuutteja ottaa ase käteen, ehkä antaa sumutteesta oven rakoon kaasua ja hälyttää viranomaiset apuun. Samalla, jos hälytinlaite huutaisi, niin voisi saada rikolliset perääntymään yrityksistään.

Sumute/kaasu voisi olla hyvä mukana myös kadulla, mutta sen käyttöä pitäisi myös opetella etukäteen.

Näytä koko viesti