Olet täällä

Kulutusrakenteen muutos sotkee taloutta - 26.5.2022 12.39

tonza kirjoitti:

Itse olen miettinyt jo kauan, että jos inflaatio iskee riittävällä painolla kulutusmenoihin, niin milloin olemme tilanteessa, jossa asumiskustannusten suhteettoman suureen osuuteen kulutusmenoista pyritään tekemään jotain. Vai tuleeko sellaista tilannetta koskaan.

Vai onko sille edes tehtävissä mitään, paitsi joillain keinotekoisilla keinoilla, kuten asumistukien nostamisella ja laajentamisella. Joka on aika heikko ratkaisu sekin.

Eiköhän sitä mennä samalla kaavalla kuin 90-luvun lamassa, moni tulee realisoimaan asuntonsa ja jää vielä pankille velkaa.

Näytä koko viesti
Kulutusrakenteen muutos sotkee taloutta - 26.5.2022 11.32

Martin Paasi inflaatiosta: https://youtu.be/SscCIyAG5SE?t=2578

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 16.5.2022 12.12

GHearst kirjoitti:

Kunnioitukseni niitä ihmisiä kohtaan, jotka parhaillaan vaihtavat reservistä siviilipalvelukseen, on vähän helvetin matalalla. 

Saattaa olla ihan järki ratkaisu, eivät joudu vedetyksi nato-sotiin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 15.5.2022 06.33

joeplotter kirjoitti:

 Onneksi me mennään NATOON, ei tuu ryssä rajan yli pitkään, pitkään aikaan. Alkutalven jännittynyt fiilis on muuttunut kevään iloksi, kun r-sanojen armeija ammutaan ja räjäytellään kappaleiksi Ukrainassa ja on osoittautunut koko maailman yhteiseksi naurunaiheeksi.

Jos tilanne kärjistyy riittävän pahaksi, venäjän ei tarvitse ampua kuin puolitusinaa ydinkärkeä eteläsuomen suurimpiin kaupunkeihin ja suomesta ei ole mitään jäljellä. Se on yksi lysti kuulutaanko natoon tai onko meillä miljoonan sotilaan reservi. Toisessa maailmansodassa riitti kaksi ydinpommia Japanin antautumiseen.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 15.5.2022 06.00

JR kirjoitti:

 

KokenutMies kirjoitti:

En puolustele Venäjän toimia mitenkään

 

Miten sujuu noin niinkuin omasta mielestä?

Mutta miksi keskustelu täytyy viedä henkilökohtaiselle tasolle, kun henkilökohtaisesti kukaan meistä ei edes pysty ratkaisemaan asiaa?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 14.5.2022 06.58

Faktat on monesti oksettavia.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 14.5.2022 06.00

Tinggeli kirjoitti:

Miten mielestäsi se on provokaatio, jos itsenäinen valtio haluaa parantaa omaa puolustustaan. Onko sekin provokaatio, kun Suomi ostaa K9 panssarihaupitseja, Leopardeja tai uusia F-35 hävittäjiä?

 

Onvatko mitkään muut valtiot kuin Pohjois-Korea ja Venäjä uhanneet muita valtioita ydinaseilla?

Aivan eri asia, suomella ja venäjällä oli pitkään sopimus, joka myös uusittiin neuvostoliiton hajottua, ettei suomi päästä alueelleen ulkopuolisia sotavoimia eikä liity sotilasliittoihin.

En tiedä onko muita uhkailijoita ollut, mutta sen tiedän että USA on ainoa valtio joka on käyttänyt ydinasetta.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 14.5.2022 12.12

tonza kirjoitti:

 

kgb kirjoitti:

Nato-jäsenyys on kyllä huono rasti jos seuraukset yhtä surkeat kuin eurossa.

Ottamatta nyt tarkemmin kantaa siihen, miten naiivi rinnastus tämä argumenttina on, niin Nato-jäsenyydessä ei oikeastaan ole ollut enää vähään aikaan edes mitään merkittävää keskusteltavaa. Venäjä teki selväksi, että se tekee mitä se haluaa, jonka lisäksi se on vaatinut Suomen ja Ruotsin olevan sen etupiiriä eli käytännössä mitätöinyt Suomen ja Ruotsin itsemääräämisoikeuden, jolloin meille ei jäänyt vaihtoehtoja.

Kuten muuallakin todettua, Putin voi katsella Naton vuoden myyntimiehenä ainoastaan peiliin, jos haluaa tietää syyn, miksi pienemmät naapurimaat ovat päättäneet liittyä Natoon. End of story.

 

Kukaan ei voi tietää tasan tarkkaan mitä suomen natojäsenyydestä seuraa, aivan kuten ei voinut aikanaan tietää miten onneton viritys eurosta tulisi. Suomen jäsenyyden myöstä nato-venäjä maaraja tuplaantuun, eli siinä mielessä melkoinen provokaatio. Mutta ehkä se totuus löytyy the peilistä.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 13.5.2022 02.14

GHearst kirjoitti:

 

kgb kirjoitti:

Ihmetyttää vain miksi natosta ei järjestetty kansanäänestystä?

 

Ja Eurosta. Kysy Väyryseltä, se tietää, ja on halukas myös Suomen neuvostotasavallan presidentiksi.

Nato-jäsenyys on kyllä huono rasti jos seuraukset yhtä surkeat kuin eurossa.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 13.5.2022 01.02

Ihmetyttää vain miksi natosta ei järjestetty kansanäänestystä?

Näytä koko viesti