Olet täällä

Kuka sen asunnon nyt hankkii?! - 2.7.2019 21.23

Karo Verhunen kirjoitti:

 

Eikö tuo veroetuus liittynyt ensiasunnon omistukseen, vai sotkenko nyt ensiasunnon varainsiirtoveron vapauden tähän... Eli jos ostan nyt asunnon 200k ja asun siinä 10v ja myyn sen 300k niin eikö tuosta 100k voitosta mene muka pääomatuloveroa ~30 % ?

 

Ei mene veroa: "Tuloverolain (1535/1992, TVL) 48 §:n 1 momentin 1 kohdan mukaan asunnon luovutuksesta saatu voitto on verovapaata tuloa, jos verovelvollinen luovuttaa vähintään kahden vuoden ajan omistamansa sellaisen huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet tai osuudet tai sellaisen rakennuksen tai sen osan, jota hän on omistusaikanaan yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan ennen luovutusta käyttänyt omana tai perheensä vakituisena asuntona." jne.

Lehto Group - 20.6.2019 20.38

Warren Fyffet kirjoitti:

 

Lehto on kuulemma pörssi rutto, kolera ja syöpä samassa paketissa. 

No onhan se ainakin viestinnän ja tulosennusteiden perusteella just verrattavissa noihin tauteihin jos johonkin tautiin voi verrata. Eihän sitä yksinkertaisesti voi? vetää pörssifirmaa 100me - 1me - 100ke noin vaan vai voiko?

Ovaro (os. Orava) - 20.6.2019 20.31

Kiinteistöpro kirjoitti:

 

Summa summarum:

Ovaro on tämän vuoden tammi-toukokuussa saanut 14,3 miljoonan euron asuntomyynneillä kassaa kasvatettua vain 1,9 M€!

 

Pitänee perehtyä yhtiöön paremmin (nyt vain marginaalisella siivulla mukana) mutta... paljonko kassan olisi pitänyt kasvaa!? Paljonko myytyihin asuntoihin kohdistuneet velat ovat vähentyneet? On kai noilla asunnoilla joku hankintahinta..

Enkelisijoittamisen taivas ja helvetti - 20.6.2019 20.10

"Nykyään myyntihenkiset sähköpostit viskataan roskakoriin nanosekunneissa ja kiireen keskellä tuntemattomia numeroita puhelimessa karsastetaan. Joka kerta puhelinta nostaessa hiipii mieleen torjutuksi tulemisen pelko. Ymmärrän taas vähän paremmin, miksi suomalaisella luonteella myynti on vaikeaa."

 

Voin vahvistaa tämän yrittäjänä. Jostain luotettavasta lähteestä (IL / IS) taisin lukea, että 75% amerikkalaisista ei vastaa enää tuntemattomiin numeroihin. Suomessa mennään samaan, pelkkää paskaa 95% soitoista mitä Fonecta Caller ei tunnista :(.

 

Edit: niin ja tarkoitin siis, että asenne siellä puhelun vastaanottajan / s-postin lukijan puolelta on tämä ainakin itselläni :).

Global Gaming - 15.5.2019 7.05

On kyllä käsittämättömän amatöörimäistä touhua. Tai sitten tuota rahaa on poltettu niin, että joku lähitaho on hyötynyt. Mutta; kyllähän tämä pelikioskiksi alkaa olla sellaisissa hinnoissa (esim. liikevaihtoon verrattuna) että pakko kai se on tankata lisää. Aikamoista kasinotouhua kylläkin myös osakkeenomistus :).

Oma ruotsin kielen taito on sen verran olematon, että pitää tyytyä noihin Akin käännöksiinlaugh. Ei hyvältä kieltämättä kuulosta... No vähän Google-kääntäjää saatoin ottaa mukaan myös. 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.5.2019 9.25

Morjensta Mikko, vieläkö on tullut seurattua Veoneer Inc osaketta?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.4.2019 11.16

Voisi varmaan siirtää Aallon Groupin ketjuun myös. 

Ei minulla mitään tilastoja ole käytettävissä, mutta erittäin vahva perstuntuma kentältä... Vientiveloitukset - nämä ovat juurikin jäänne viime vuosituhannelta. Ei oikein toimi sähköisessä taloushallinnossa, kun järjestelmä tekee suuren osan vienneistä. Tai toki jos joku asiakas haluaa maksaa niin... Ainakin yhdessä Aallon groupin yhtiössä on edelleen voimassa tuo vienti + tunti + atk-kulut + mitä lie hinnoittelu. Eli laskulla on 10 riviä / tuotetta ja kaikki yksittäisenä tarkasteltuna ovat edullisia. Hintojen vertailu toiseen toimistoon on hankalaa.

Ostolaskujen / tositteiden lukumäärä, kyllä. Tätä käytetään myös (Accountor mm.). Niin kuin laitoit, miten on sovittu. Monesti kuitenkin näillä lisätöillä varmistetaan se, ettei ainakaan katteettomaksi työ jää.

Etenkin isommilla asiakkuuksilla on kiinteät sopimushinnat, mutta kyllä näidenkin laskemiseen on käytetty työhön menevää aikaa. Yhdessä vaiheessa Talenom markkinoi agressiivisesti tarjoamalla todella alhaista kk-hintaa, mutta pian asiakas huomasi, että kiinteä hinta oli vain osa laskun kokonais-summasta, moni asia laskutettiin tuntihinnalla ns. lisätyönä. Tilitoimistojen liikevaihtojen suuri massa on kuitenkin yllättävän pienissä yhtiöissä ja näissä ollaan hyvinkin hintatietoisia.

Pointtina minulla oli kuitenkin se, että mikäli robotiikka syrjäyttää kirjanpitäjien työhön käyttämää aikaa, pitää tilitoimistojen välttämättä keksiä muita palveluita myytäväksi. Muuten seurauksena on vääjäämättä liikevaihdon lasku koko alalla. Ja vaikka ala ei kovin pääomavaltainen olekaan, on ne kiinteät kulut tilitoimistoillakin. Aluksi käy ja on käynytkin niin, että tehokkaat toimijat kasvavat ja vanhanaikaiset näivettyvät pois, mutta sitten jos alalla olisi enää tehokkaita toimijoita?

Vähän harhailee ajatus mutta tiivistetysti Aallon Groupista: En näe yhtiöllä mitään kilpailuetua muihin toimijoihin (päin vastoin, tiedän monta ei-pörssilistattua tilitoimistoa, jotka ovat paljon pidemmällä toiminnassaan), mutta kun pörssissä ei vielä muitakaan tilitoimistoja ole, niin helppo sijoituspäätös :). Talenomia en laske, sen arvostus on karannut aivan järjettömäksi imo.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.4.2019 16.40

Accounting 101 kirjoitti:

 

Kirjanpitoa tekevän henkilöstön määrä on pystytty pitkällä aikavälillä laskemaan puoleen, kun hoidettavien yhtiöiden määrä on pysynyt samana. Tilitoimistolle tämä tarkoittaa sitä, että liikevaihtoa per kirjanpitäjä tullaan pystymään nostamaan merkittävästi, jolloin kannattavuus paranee. (Talenomilla ja Aallonilla molemmilla suurin kuluerä on henkilöstökulut).

 

 

Monesta asiasta samaa mieltä, mutta tuo yllämainittu on (tilitoimiston näkökulmasta) vähän monitahoinen asia (saa nähdä onnistuinko lainaamaan oikein...). Iso osa tilitoimistoista hinnoittelee työnsä aikaan perustuen (xx euroa / tunti). Pienenä kysymysmerkkinä on, kuinka käy asiakkaan laskun (ja tilitoimiston liikevaihdon) jos tähän saakka on veloitettu 50h * 60e = 3.000e / kk ja jatkossa työhön menee vain 25h? Jotain pitäisi myydä tilalle. Tuntihintaa ei voi noin vaan nostaa 120 euroon ja moni asiakas kyllä itsekin tajuaa, että aikaa menee vähemmän - laskun tulisi pienentyä. Toki on olemassa kiinteähintaisia sopimuksi ym. mutta ymmärtänet(te) pointin.

Ei voi myöskään ajatella suoraan, että tämä em. kirjanpitäjä tekee tilalle sitten 25h toista asiakasta ja laskutus pysyy samana, koska ei yrityksiä / asiakkaita ole lukematon määrä. Itse näkisin, että ohjelmistojen ja asiantuntijapalveluiden osuus tilitoimistojen liikevaihdosta kasvaa ja valveutuneet asiakkaat keskittyvät tietyille toimijoille. Onko Aallon Group tällainen toimija tulevaisuudessa, en tiedä. Tämänhetkisellä kokoonpanolla mielestäni ei. Ainakin osa Groupin toimistoista edustaa sitä todella vanhanaikaista tilitoimistomaailmaa...käykää vaikka katsomassa erillisyhtiöiden tilinpäätöksiä :-D kas kun ei ole kirjoituskoneella tehtyjä (vai olikohan joku).

Tähän väliin toki hieman perverssiä sanoa, mutta omistan itsekin ko. osaketta. Se ei johdu siitä, että pitäisin yhtiötä hyvänä toimijana alallaan vaan siitä, että ala on todellakin pomminvarma kuten on moneen kertaan todettu. Lisäksi tuo robotiikan ja sähköisen taloushallinnon käyttöönotto on todellisuudessa tapahtunut paljon hitaammin kuin monesti annetaan ymmärtää. Kirjanpitäjille on töitä jatkossakin ja nämä perinteisetkin tilitoimistot tulevat tekemään 10-15% liikevoittoa vielä vuosikausia nykyiselläkin systeemillä. 

Tästä aiheesta voisi jatkaa monen sivullisen verran. Tarkoitus oli kommentoida vain parilla lauseella :(

Sen verran vielä lisään, että monet ajattelevat tällaisen yhteenliittymän tuovan kustannushyötyä hallintoon. Toivottavasti tässä tapauksessa ei käy päinvastoin... = listautuminen + väliportaiden (tuottamattomat) pomot.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.7.2018 12.34

En muistaakseni ole vielä kiittänyt Daytraderia superlaadukkaan sisällön tuottamisesta tänne, joten teen sen nyt. Kiitos!

Tuo aihe ansaitsisi melkein oman ketjunsa tänne muuten niin faktapohjaiseen ja vakavaan maailmaan. Olisi tavallaan vapauttavaa ruoskia itsensä julkisesti vuosien mittaan sattuneista sijoitusmokista laugh.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.3.2018 18.10

Olen asunut monta vuotta yhtäjaksoisesti Fuengirola - Malaga akselilla, tästä tosin on jo aikaa.. mutta silloin ainakin (ja olen 99,9% varma) kiihkein sesonki costa del solilla on ELOkuu.

Muutenkin komppaan noita Jeansin luettelemia ajanjaksoja. heinäkuun puolivälistä lokakuun puoleen väliin porukkaa Costalla ylivoimaisesti eniten, painottuen elokuuhun. Liittyy siihen, että ainakin etelä-europpalaisilla on joku ihmeen keskitetty lomakuukausi ja kaikki italialaiset ja espanjalaiset etc pakkaavat rannikoille (eikä siellä sisämaassa voisi ollakaan, kun on niin kuuma).

Nuo vuokrahinnat tuntuvat perhanan kovilta, mutta A) omista vuokranmaksuista on vuosia aikaa ja B) meillä oli aina pitkäaikainen vuokraus, eli en sitten tiedä ovatko noin kovia yleensä. Tuo alue on kyllä suht tuttu.