Olet täällä

UPM-Kymmene - 23.7.2019 12.43

Kuten varmasti itsekin hyvin tiedät, toimittajan tehtävä on kirjoittaa juttuja, joilla myydään lehtiä. Tässä (naapuri)kateuden luvatussa maassa on vaikea kuvitella massoja enempää kiinnostavaa aihetta kuin se, että herrat tienaavat aivan liikaa. Toimittaja on varmasti omat bonuksensa ansainnut.

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 23.7.2019 9.07

Edelleen toivoisin mahdollisuutta päästä ketjun ensimmäiseen lukemattomaan viestiin. Tämän ei luulisi olevan ylivoimaista, koska ketjussa osataan (aivan oikein) näyttää mitkä viestit ovat uusia (=lukemattomia) ja mitkä eivät. Jostain syystä vain tuo ensimmäiseen lukemattomaan viestiin siirtyminen tuntuu mahdottomalta, koska versiosta toiseen on tarjolla vain ensimmäiseen tai viimeiseen viestiin siirtyminen. Onneksi sentään nyt blogeihinkin saatiin edes tuo viimeiseen viestiin siirtyminen.

Lyhytaikainen sijoitus - 19.7.2019 12.16

tai svea ekonomi

Citycon - 15.7.2019 13.01

LongJohn kirjoitti:

Minun mielestäni sana juutalainen viittaa etniseen ryhmään eikä uskonnolliseen taustaan. 

Määritelmiä on monia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset#Juutalaisen_m%C3%A4%C3%A4ritelm%C3%A4

Olisikin mielenkiintoista nähdä esim. muslimi, jolla on juutalaiset vanhemmat. Noinkohan tuo pitäisi itseään juutalaisena?

Nordea - 26.6.2019 11.35

Lehtopöllö kirjoitti:
Olen aiemminkin ihmetellyt, enkä ole saanut mistään järkevää vastausta; miten voin mobilepaylla ja vastaavilla palveluilla maksaa kaverilla rahaa parin sekunnin viiveellä, mutta jos lähetän kaverille tilisiirron, niin siinä menee pari päivää pankkien välillä?!

Kuten jo kommentoitiinkin, viive on lyhentynyt. Mitään varsinaista teknistä syytä ei ole. Aiemmin, kun rahalle sai vielä korkoakin, pankit ottivat näin päivän parin korottoman lainan asiakkaalta. Lisäksi oli (ja on varmaan edelleenkin) POPS (pankkien välinen online-pikasiirto) -palvelu, josta piti maksaa. Jos perussiirto olisi ollut yhtä nopea, ei kukaan olisi maksanut POPSin käytöstä. Esim. asuntokaupoilla POPSin käyttö oli hyvin yleistä.

Ovaro (os. Orava) - 18.6.2019 20.18

Aki Pyysing kirjoitti:

Pöh, missasin aamupuuron, kun jäin treidailemaan. Kello on nyt jo Vegasissa 8.30 -> Hash House A Go Go:hon on suomalaiselle liian pitkät jonot. Amerikkalaiset sen sijaan ovat kilttejä jonottajia. Pitää hakea WSOP Cafesta reissun viidestoista salaatti.

Onnittelut uudesta lipusta

Ostin/Myin tänään - 12.6.2019 20.11

mattis kirjoitti:

1.2 x Merkintäoikeus (0,21) + merkintähinta (0,89)

K.A. kirjoitti:

Ja se yhden osakkeen hinta merkkareilla menee seuraavasti: ((6x0.21€)+(5x0.89€))/5,

Nämä kaksi ovat täsmälleen sama asia (merkitään merkintäOikeuden hintaa O:lla ja merkintäHintaa H:lla):

1,2O + H = (6O + 5H)/5

-> 

1,2O + H = 6O/5 + 5H/5

->

1,2O + H = (6/5)O + H

->

1,2O + H = 1,2O + H

m.o.t.

Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 6.6.2019 12.06

Aki Pyysing kirjoitti:

Huvituttaa, kun Inderesissä kirjoitetaan aina "kävimme" siellä sun täällä, vaikka matkassa olisi ollut vain yksi jamppa.

Toisaalta jos kävijänä on firma eikä yksityishenkilö (itse ajattelisin että se on Inderes joka näitä kirjoittaa eikä tietty jamppa), niin "kävin", kuulostaisi pöllöltä. Tietysti voisi kirjoittaa "Inderes kävi", mutta siinä on taas vähän ulkopuolisen havainnoijan sävy.

 

Päivän lööppi - 28.5.2019 11.13

Juttelin tässä hiljattain yhden britin kanssa, ja kysyin hänen näkemystään siitä, ymmärsivätkö britit mistä äänestivät kun äänestivät brexitistä. Hänen mielestään suuri(n) osa ymmärsi, vaikka toki läheskään kaikki eivät, ja joihinkin esim. "350 miljoonaa viikossa NHS:lle" -tyyppiset lupaukset menivät täydestä kuin väärä raha. Oli kuitenkin sitä mieltä, että näitä oli loppujen lopuksi aika vähän. (Taustaksi todettakoon, että keskustelukumppanini äänesti brexitin puolesta)

Taloyhtiölaina vs vuokratontti - 17.5.2019 12.35

Iso osa ihmisistä ei osaa (tai välitä) laskea.

Onko tonttiosuuden lunastamisella joku vaikutus kiinteistöveromielessä? Ts. maksaako tonttiosuutensa lunastanut siitä kiinteistöveron itse vs. jos ei ole lunastanut se sisältyy tontinvuokravastikkeeseen? (en ole lainkaan perehtynyt näihin, siksi kysyn).