Olet täällä

Dharma

Dharma

 • Liittynyt 25.6.2014
 • 1104 viestiä
 • 19 aloitettua ketjua
		stdClass Object
(
  [uid] => 82
  [name] => Dharma
  [pass] => $S$Do7uROdNHLzl0LgeegdSbb4CTG6FWK2zTHhxRcGoFhzVnoxTlw8M
  [mail] => heikkihoo@eurakuntakissa.com
  [theme] => 
  [signature] => 
  [signature_format] => filtered_html
  [created] => 1403719143
  [access] => 1495213234
  [login] => 1495213016
  [status] => 1
  [timezone] => Europe/Berlin
  [language] => 
  [picture] => 
  [init] => markus.bunders@saunalahti.fi
  [data] => Array
    (
      [contact] => 0
      [ckeditor_default] => t
      [ckeditor_show_toggle] => t
      [ckeditor_width] => 100%
      [ckeditor_lang] => en
      [ckeditor_auto_lang] => t
    )

  [uuid] => 028a3196-7b25-4dd0-86db-6459f8352442
  [roles] => Array
    (
      [2] => authenticated user
    )

  [field_iso_kuva_kirjoittajat_sivu] => Array
    (
    )

  [field_esittelyteksti_kirjoittaja] => Array
    (
    )

  [field_twitter_tunnus] => Array
    (
    )

  [metatags] => Array
    (
    )

  [rdf_mapping] => Array
    (
      [rdftype] => Array
        (
          [0] => sioc:UserAccount
        )

      [name] => Array
        (
          [predicates] => Array
            (
              [0] => foaf:name
            )

        )

      [homepage] => Array
        (
          [predicates] => Array
            (
              [0] => foaf:page
            )

          [type] => rel
        )

    )

  [entity_view_prepared] => 1
)
	

Viimeisimmät viestit

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2017 19.59

Minua on pikkaisen häirinnyt Sijoitustiedon maksetut jutut, joissa osasta on tullut ikävä maku suuhun. En sano, että niissä on välttämättä mitään väärä, saati sitten laitonta, mutta ovat sellaisen tason juttuja, joihin en halua sekaantua millään tavoin. Tästä syystä en jatka tätä blogia tai muuta kirjoittamista enää täällä. Menestystä jokaiselle sijoituksiin!

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2017 17.48

Osakkeet reboundasi sitten viikon kohusta kivasti ja jäi ostot tekemättä. USD heikkenemisestä tulee vähän tappiota. 

Katselin vähän tilastoja ja asuntoja. Ensinnäkin Finnairin stop-over näyttää odotetusti tuoneen valtaisan kiinalaisjengin Helsinkiin. Vaimolleni  myytiin eioota Stadin hotelleista kesäkuulle ja tänän Statin luvut oli hurjat.

Asunnoissa kauhistelin Sompasaaren 12-kerroksisen tornitalon neliömääriä. Suurin osa pikkuruisia yksiöitä ja pieniä kaksioita. Kyllä on köyhää, kun noista maksetaa sitten jotain aivan tähtitieteellistä. Lontoo ja Manhattan -style, mutta niissä hieman enemmän porukkaa ja hieman vähemmän maata. Täytyy kyllä sanoa, että on tuo hipsterien sukupolvi aivan skitsoa, mutta tietysti se johtuu 2,5 mrd e vuotuisesta asumistuesta, että tällainen tilanne on syntynyt.

Suomen maahanmuutto oli sekin ATH. Se on jännä, miten nämä työvoimapulan huutaja-Vartiaiset ei sano mitään siitä, että Suomesta muuttaa paras osaajajoukko pois. Luulevat, että rikkaista ja ylpeistä arabeista  tulee jotain paskahommien tekijöitä Suomen oloihin. Siinä sitä talousteoreettista osaamista kerrakseen. Jos jotain mahdolliselle työvoimapulalle haluaisi tehdä, niin 1) rakentaa työmieskyliä ulkomaisille rakennusmiehille, 2) pitää kiinni olemassaolevista osaajista ja 3) tehdä jotain isoa massiivisille ja massiivisesti paisuville tulonsiirroille, jotka ylläpitävät puolen työväestöstä työvoiman ulkopuolisuutta. Suomen suurinta hukkaa on elättää tuilla nuorten työkykyisten turhia opintoja, elämäntapailua ja ydinkeskustan asumista. Näihin palaa julkisen sektorin vajeesta noin puolet.

Brexit - 19.5.2017 13.02

Konservatiivit saavat murskavoiton ja laskevat yritysveron 17 -> 15 %. Labour lupaisi nostaa sen 26+ %.  Brexitiin tuskin suuria vaikutuksia vs. nykyinen hallitus.

UK työllisyys, pörssi ja talouskasvu hyviä Brexitin jälkeen. Lontoo kelpaa siis EU:n ulkopuolisenakin sijoittajille. 

Koulutuksen inflaatio on ollut todella kovaa, joten hyvä, jos sinulla on hyvä diili!

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2017 8.42

Sain sitten ruokamyrkytyksen vissiin huvipuiston Kebabista. Sen laatua pohdinkin ääneen, mutta lineni on ollut Euroopassa ja USA:ssa mitä vain, missä vain. Niinpä näitä vatsauteja onkin sitten ollut neljänä Euroopan vuotena nyt selvästi enemmän kuin kahtena Aasian vuotena sitä ennen. 

Hieno peli Suomelta, joskin näin vain osan, kun vaihtelivat Venäjä-matsiin ja tulin himaan vasta puolivälissä. Katsoin Ruotsin pelin ja hyvinhän ne hallitsi koko ajan, mutta aika surkea oli tulos lopulta. No, Suomi voittaa sen ja Venäjän sunnuntaina.

Tänään voisi taas seurailla paria osaketta.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 18.5.2017 21.25

Pitäisi tietysti olla paremmat työtilat yms. Pitkään olen niistä haaveillut. Tänään veimme lapset 100+ vuotiaaseen Wienin huvipuistoon. Sieltä lähtiessämme kuljimme ison autotallin ohitse, jonka etusivu oli auki. Tallissa G-mersu, Bobcat, viitisen isoa kaljatynnyriä yms. Ehdin just sanoa vaimolleni, että tuollaiset tarttisin, kun autotallin ylähirrelle rakennetusta "majasta" vilkuttaa nuoremman tyttöni luokkakaveri ja toki oli isänsä talli. Tai eräs niistä. Mitä opimme tästä? Rahhoo rahhoo. Sitä tarttee.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 18.5.2017 21.13

Avasin 3 ml superliimaputkilon asianmukaisella kannenpuhkaisijalla, mutta se olikin kehittänyt paineen ja sain liimat paljaille jaloilleni. Paljaat, koska +29. Huoh. No onneksi ei naamalleni. Korjasin vanhemman tyttöni melkein uusia kenkiä. Sekunda on ollut päivän sana jo vuosikymmeniä. 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 18.5.2017 15.25

MARIMEKKO OYJ: JOHTOHENKILÖIDEN LIIKETOIMET Marimekko Oyj:n 6.4.2017 pidetty varsinainen yhtiökokous päätti, että hallituksen jäsenten vuosipalkkiosta noin 40 prosenttia maksetaan markkinoilta hankittavina Marimekon osakkeina. Päätöksen nojalla on hankittu osakkeita seuraavasti:

Rolololo. Marimekko on siis itse näillä ostoilla vedättänyt kurssiaan 8 % ovk:n jälkeen. Kas kun en huomannut. Äärimmäisen epälikvidilappu, joten näin käy. Onneksi en ole ostanut (lisää), vaan odottanut. Niin kuin kirjoitin aikaisemmin, niin tässä meni melko epätavallisen isoja eriä laidasta laitaan pari päivää sitten. Odottelen lisää em. tiedotteita.

En ymmärrä, miten näin superepälikvidisissä firmassa tässä olisi mitään järkeä. Syö vähäistäkin likviditeettiä. Sopisivat mieluummin kannustinpalkkiosta, joka maksettaisiin rahana ja joka perustuisi osakekurssiin ja epsiin.

Lisäksi onko palkkion arvo ostohinta vai nykykurssi? Kurssihan laskee heti, kun nämä johdon palkkiot on ostettu. 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 18.5.2017 13.24

7-vuotiaani ja Minna Parikan pupukengat. Tytolla ollut intensiivinen pupukausi jo pari vuotta. Ei toki koske oikeita pupuja, urbaaneja kun ollaan:

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 18.5.2017 12.39

USD vahvistuu nyt mukavasti (oma positioni on long). Europörssit laskee uudestaan, mikä on sekin hyvä, koska olen ostolaidalla. Nokiaa, Cargoteciä ja Marimekkoa, jahka siltä tuntuu.

Stocka tosiaan saa nyt turpaansa, kuten olen odottanut Q1:stä saakka. Painaa varmaan retail-puolen yleisongelmat, mutta aikuisten oikeasti Stockan retail-value alkaa olla muutenkin jo nollassa ja firman value on Lindexissä (joka pitäisi listasta asap) ja kiinteistöissä (jotka pitäisi myydä ennen seuraavaa rahoituskierrosta, jos Lindexistä ei ole sitä ennen saatu vakuukisa/rahaa).

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 18.5.2017 12.24

Virheet ei tajua, että kaikki hälinä on Washington DC:n hinnanmääritysprosessia. Mitään ei voi ottaa kirjaimellisesti ilman tätä kontekstia. Tätä ne ei koskaan tajua. Esim. Trumpin liittovaltiobudjetin luonnos: siitä meni läpi noin neljännes määrällisesti ja monia keskeisiä kohtia Trumpin älämölöstä jätettiin kokonaan väliin (esim. Meksikon muurin LOPPUUNsaattaminen, siitähän on kolmannes valmiina Obaman ajoilta). 

Demokraatit kiristää älämölöllä republikaanienemmistöltä myönnytyksiä. Samoin tekee republikaanien sisäinen oppositio, tai oikeastaan oppositiot, koska t-party ja McCain edustavat erilaisia oppositioita, joille pitää tehdä erilaisia diilejä. 

Iso juttu nyt on tax reform. Siinä on myriadi määrä kiistanalaisia vähennyksiä, joita puolustavat fraktiot. Näistä nyt käydään kauppaa ja se on substanssi. Tämä hölynpöly on jotain ihan muuta.