Olet täällä

Dharma

Dharma

 • Liittynyt 25.6.2014
 • 1275 viestiä
 • 19 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 20.7.2017 13.01

Odottelin aamuseitsemältä Itävallan aikaa Cargotecin tulosta, mutta olivatkin siirtäneet puoleen päivään. No, luin sitten muita tuloksia, Wärtsilää ja Fortumia lähinnä. Kirjoitin wordiin pitkää postia, johon ajattelin liittää Cargotecin tuloskommenttini ja pistää kerralla tähän. Sattumalta yhdessä välilehdessä minulla oli Inderesin aamukatsaus ja Koneen osuus siitä. Pidin sitä jo aamulla lähes hyödyttömänä, mutta nyt vertasin omaa juttuani siihen ja sain lievää tyydytystä. No, päätin syödä vielä lounaan ennen postaamista, koska siten ehtisin lisätä vielä Cargon conference callin asiat. Syödessäni tuli mieleeni: paljonkohan sen Koneesta kirjoittanut "analyytikko" tienaa. 

Showing results for: 
"Erkki Vesola"

Vuosi Nimi,
Asema ja asuin­paikka
Suomalaisen
vuosituloa
Kokonais­tulot
(M €)
Ansiotulot
(M €)
Pääomatulot
(M €)
2012 Vesola Erkki Ilmari (1965) 

Uusimaa

8 × averageperson 0,18 0,17 0,01

-HS-verokone.

MITÄ VITTUA MINÄ KIRJOITAN ILMAISEKSI MITÄÄN, KUN INDERSIN SKEIDALLA TIENAA 180ke/v. Olen ääliö. Hyvästi. 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 20.7.2017 0.13

Lisätään nyt vielä sellainen trivialiteetti, että dataa voidaan tuottaa simulaatiolla rajatta. Oli kyseessä sitten re-entry vehicle discrimination tai ostoskorin kohdehtaminen profiloinnilla. Ja juuri näin realistiset algoritmit toimivat: ne simuloivat suuren määrän todennäköisiä vaihtoehtoja ja vertaavat niitä todelliseen dataan ja erottelevat, eli diskriminoivat, tällä tavoin relevantit.

Kuten kirjoitin aiemmin: ensimmäinen data ohjuksen laukaisusta välitetään algoritmeille, jotka vertaavat parametreja simulointeihin ja rajaavat todennäköisimmät radat jäljelle. Torjuntatoimet keskitetään näille. Ongelma on toisen vaiheen poltto, joka muuttaa radikaalisti rajausta. Kolmivaiheinen polttto on jo simulaatioille tn mahdotonta. Mutta periaate kuitenkin elää. 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 23.52

Jens:

 • Fri 21

  BROOKLYN, NY, UNITED STATES

  BARCLAYS CENTER

  ON SALE

  with Ghost

  MORE »

 • Sat 22

  BROOKLYN, NY, UNITED STATES

  BARCLAYS CENTER

  ON SALE

  with Ghost

http://ironmaiden.com/tours/the-book-of-souls-world-tour-2017-2017

Mene molempiin. Last chance.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 23.49

Ja toki olemme käyneet saman viestinvaihdon läpi aiemminkin, mutta Dharmismi:

Keskustelu, jota ei ole aiemmin käyty, on harvoin läpikäymisen arvoinen.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 23.40

Todettakoon, että tein em. A*-implementaation ollessani sivarissa työministeriössä. Ensimmäisenä kesänä osastolla oli kaksi harjoittelijaa. Kundi Visalla töissä ja tytöllä ihan hervottomat luontaiset ryntäät. Keksin algoritmin viereisten ruutujen diskriminaatioogiikan paskalla/runkulla työministeriön vessan kaakelien topografiasta. Sillä tiellä kun olisin, niin tutkisin tummenpaa topologiaa Dominikaanisen tasavallan rannoilla.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 23.35

Kiitos, keely!

Kuten sanottua, en usko ranch-busineksen vaativan kovin kummoista neroutta, vain sopivaa implementaatiota. Kannattaa huomata, että sensoridataa on maailma väärällään. Datasta ei siis ole pulaa. 

Mutta kuten sanottua, olen just nyt hieman humalassa. Vietin esikoiseni synttäreitä ensimmäistä kertaa kotona seitsemään vuoteen. Kaverit myöskin kotonaan, joten saimme kaksi vierasta, joista toinen käymässä ja lapsensa sisäoppilaitoksessa. Toinen sekin viehättävä tapaus. Syksyllä varsinainen reception, kun kaverit ovat paikalla.

Esikoiseni halusi vielä trampoliiniin, jossa olimme 21.49. Paikkaa pitävät parikymppisten porukka. Polttelevat ja tissuttelevat läpi kesän. Kerrankin myöhään paikalla ja kysyi, miten menee, mihin saksallani selitin, että synttärit ja iso bisse. Sai pomppia ilmaiseksi. Hanoissa ilmoittauduin saksan kursseille Goethete-instituuttiiin, mutta oli täynnä. Saksani on suusta suuhun opittua. mutta ammattimaista. Nirsk;)

Suomalaisen Kaivarin pussikaljistin on vaikea elää etelän kuumia öitä. Tytöillä niukat hameet ja ikuinen kesä(yö). Suomessa tuppasin korkata pussikaljat maaliskuussa, kun maa tuoksui Kumpulan kampuksella. Sitä ennen piti impata tdk-bileiden sisäilmaa talvikausi. Ensi viikolla taas maksakokeisiin, jotta opinnoista saadan jotain konkreettista ulos.

Tässä päivyrissä on aika paljon kovaa kamaa. Mitään siitä en ole itse keksinyt. Mistään en myöskääön luultavasti koskaan tule tienaamaan. Se on hirveän helppo besserwisseröidä yleisellä tasolla, mutta kamalan vaikea myydä konkreetttisia tuloksia. Sattuneesta syystä. 

Toisaalta ei tarvita kuin yksi vahinko roiskaisu ja käsissäsi on jotain arvokasta. Tätä juuri selitin 9-vuotiaalleni kävellessämme kotiin kuumassa yössä. Yksi oikea diskriminaatio, niin olet putkessa. Esikoiseni tai ilmakehään palaavan latauksen infrapunajälki ja sen diskriminaatio.

Lasteni koulussa kaappikokoinen bulgarialainen jätti tänä vuonna Wackenin väliin. Ei kuulemma kestänyt telttaelämää enää. Ikää nyt just se 18 ja takana kolme Wackenia. Mukaan lukien viimevuotinen. Wackenissa kuulemma sataa aina saatanasti. Lol.

https://www.youtube.com/watch?v=MCwkf0e3giw

 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 22.26

Annan esimerkin: tutkan erottelukyky on sitä heikompi, mitä suurempaan kulmaan se katsoo. No nyt on firma (josta kerroin edellä), jonka softa ennustaa mannertenvälisen ohjuksen lentorataa, jotta tutkat voivat katsoa oikeaan suuntaan eli tarkemmin, mutta kapeammalle. No mihin tämän firman kontribuutio perustuu? Sitä ei tietysti julkisesti ole tiedossa, mutta oletettavasti data+simulaatiot+diskriminaatioalgotirimit. Mitään näistä se ei tn ole itse keksinyt, vain jostan lukenut ja soveltanut. Missile Defense Agencyn ensi vuoden budjetti $8.5b. Siitä riittää rancheja ja beach houseja, kunhan tuote jotenkuten toimii ja vastaa tarpeeseen.

https://www.youtube.com/watch?v=I9XuQ7_p1DU

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 21.08

keely kirjoitti:

Tekoälyajatuksista kiinnostaisi kuulla paljonkin. RIP Poti.

Terve, keely!

Olen kännissä, joten sen mukaisesti. Kyse on siis päätöksentekosäänöistä eli diskriminaatioalgoritmeista. Suomen Pankin ennustetoimiston AINO-mallissa oletetaan, että taloudessa on tasapainotasot ja konvergaatio on nopeaa ja melko suoraa. Simulaatiot osoittavat tämän vääräksi (esim. Sugar cane). Tekoäly lähtee toisesta päästä. Epätäydellisestä maailmasta ja siinä ilmenevistä yhtenäisyyksistä. Alhaalta ylös siis. Korrelaatioita on halpa ja nopea laskea, mutta kausaalisututa vaikeampi todeta. Tarvitaan a priori sääntöjä, joilla karsia vaihtoehtoja. Koko "tekoäly" on tätä: a priori säännöt + aineistosta löytyvät korrelaatiot. 

Olen implementoinut A*-algoritmin kaksiuloitteisesti. En tallentanut polkua punamustalla puulla (mm. Windowsin tiedostojärjestelmän valinta), joten sain vain 3-/3. Siinä referenssini. MUTTA: vahva epäilyni on ettei $50m+ firmat ole tämän enempää tehneet. Siis puhtaasti muiden tekemillä akateemisilla dokumentaatioilla, yksinkertaisella implementaatiolla (jonka itsekin tein) JA sopivalla datalla => beach house Dominikaanisesta tasavallasta ja riittävästi $395 greenfeetä.

Juuri nyt näissä tunnelmissa: https://www.youtube.com/watch?v=VUA1JFZNbtI.

RTN ATH.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.7.2017 19.55

Näitä opiskelijoiden asumistukijuttuja tässä lukiessa on kyllä Potia ikävä. Oli kämppä vuokralla ja Poti kirjoitti, että järjestää vuorkalaiset, joilla maks. Kela. Puhui aina minusta ja kaltaisistani "ylioppilaina". Itse oli tohtoritasoa. RIP.

Orion - 19.7.2017 19.45

Ostin äidilleni Orionia ja Nokiaa 2001. Nokia maksoi 60+ e, Orionia en nyt muista. Orionin stoori oli silloin aivan sama kuin nykyäänkin. Hyvin on sillä pärjännyt. Se stroori oli näet jo silloin huomattavan heikko: geneeriset syö käsikauppabrändit, omat patentit vanhenee, tulos maksettu ulos osinkoina pienen ikuisuuden, jne. Jos olisin puheväleissä, kysyisin mikä se ostohinta oli.