Olet täällä

Viimeisimmät viestit - all

Nokia - 25.4.2019 12.41

Nokiat jäi illalla salkkuun, toisin kuin oli suunnitelma alunperin. Tarkoitus oli tuupata ulos ja ostaa aamusta halvemmalla isompi positio takaisin. Eka osa siis käteen, toinen toteutettu vähän hätäiseen @4,79.

Note to self: Vaikka Nokiat oli ostettu 2016-2017 pitkään salkkuun, eikä ole hyvä vaihtaa strategiaa (swing tai buy&hold) edestakaisin miten sattuu, pitäisi silti luottaa enemmän intuitioon. Usein käy niin, että jollakin sumealla logiikalla muodostaa mielipiteen, jonka jälkeen alkaa vatulointi, jonka jälkeen päätyy eri ratkaisuun kuin ensin oli ajatellut. Lopputulokseen vaikuttaa aina sattuma, mutta sekoilusta pitäisi oppia eroon.

PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 25.4.2019 12.39

Mikko: erittäin validi pointti. Samaa olen itsekin miettinyt. Vaikka vuoden tuotolla ei pitäisi olla väliä, huomaan että se lievästi vituttaa. Ja kun jokin positio alkaa ketuttamaan, niin...

Positio on ollut vähän liian iso, n. 20%, ja tankkasin sen jo täyteen.

Yöpöydällä on nyt Nofsingerin the Psychology of Investing, ehkäpä se selkiyttää omaa ajatuksen juoksua.

Nokia - 25.4.2019 12.17

Mie ostin läpällä Nokiaa @ 4,67, kun olen sitä kerran kalliimmalla myynyt. Tulokseen en ehtinyt perehtyöä, eikä siitä juuri lisäarvoa luultavasti tulisi. Yli nelosen en kyllä enempää osta. Positioni on muutenkin pieni. Mie olin eilen sormi liipaisimella keventämässä kevyttä positiotani, mutta laukaus ei lähtenyt, mikä harmittaa. Kun Rajiv Suri ja Mikael Rautanen sanovat, että Nokialta tulee huono tulos, niin sitten tulee.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 25.4.2019 11.36

Mikko Mäkinen kirjoitti:

.............................

Se vain on pirun hankalaa, jos tykkää ottaa voittoja ja sijoittaa halpaan. Savanniaivoja vastaan pitää vain opetalla taistelemaan. Koska tapa muodostuu vasta kymmenien toistojen jälkeen, melkein kaikille oma ajattelun ja toiminnan muuttaminen on lähes mahdotonta.

Niin on, omalla kohdalla on tullut taas kotiutettua liian aikaisin ja hyvät voitot ovat jääneet treideistä saamatta kun oston kynnys nousee samalla.

Onko Nomad treidannut öljyllä kevään aikana, aika hurja meno on käynnisä öljykaupassa, vaatii hermoja longata päivästä toiseen.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, taas.

Ostin/Myin tänään - 25.4.2019 10.34

Nokiaa sisään @4,60

Ostin/Myin tänään - 25.4.2019 10.18

Nokiaa myyty eilen ennen osaria 200 kpl @5,1660

Tänään myyty lisää 450 kpl @4,73 ja 450 kpl @4,7955. Salkku tyhjäksi Nokioista. Katellaan jos tulisi kunnon dippiä.

Tänään myyty myös Stora Ensoa 200 kpl @11,70 aamupompusta.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.4.2019 21.58

Kurssien seurantaan kannattaa melkein muuten käyttää tätä palvelua Coinmarketcapin sijaan: https://messari.io/onchainfx

Siellä näkyy "oikeat" volyymit ja paljon muuta dataa, josta on poistettu kaikki ylimääräinen, esim. wash treidit jne. Hyvät filtteröinti-systeemit myös.

Mixed Martial Predictor - 24.4.2019 21.15

Lyhyesti viime viikonlopusta:

Result:

Overeem KO & TKO r3 @ 9.50 lost

Ex-ubereem oli vähän liian nopea. Oleinik teki selviytymisensä ensimmäistä erää pidemmälle käytännössä mahdottomaksi kävelemällä zombie-tyylillä eteenpäin polvia kroppaansa imuroiden. Lähellä sitten tarjosi päätään Alistairin murhaavaan thai-clinchiin ja lopputuloksen tiesivät ensimmäisten osumien jälkeen kaikki muut paitsi ilmeisesti Oleinik itse, joka jatkoi päänsä tarjoamista kivuliaaseen loppuun saakka. Outoa että tällaista vielä näkee "huipputasolla". 

Tänään vaihteeksi vähän futisvetoa kun sattuu olemaan Tatlin matsin jäljiltä Viaplay-tilaus ja Manchesterin derby alkamassa tunnin päästä. Ihan lottoamista kuten mulla aina nää fudisbetsit, eli Manulle 3-1 @ 70 ja 3-0 @ 170 Betfairin pörssissä. On vaan niin kauniin näköisiä kertoimia että harvoin näkee Manun statuksen jengille noille lukemille. Mut joo, onhan tää varmaan ihan -EV arvontaa. Cityllä kuitenkin mestaruus pelissä. Käsittääkseni Manullekaan ei kuitenkaan ihan turha peli, koska tsämppärin ulkopuolelle jääminen olisi katastrofi. De Bräyne myös out mikä saattaa jopa Cityllä näkyä jossain. Perhaps. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 24.4.2019 19.04

Jeans kirjoitti:

Thanks! Vielä vika kysymys; Olettaisin, että nyt 5kk ennen on liian aikaista, niin kuinka kauan ennen muuttoa kannattaa sun mielestä olla yhteydessä välittäjiin ja käydä varaamassa kämppä?

Viime kerralla aloitin itse pari kuukautta ennen muuttopaivaa, mutta oma budjetti oli aika paljon rajatumpi. Sun budjetilla tuskin on niin paljon kilpailevia vuokralaisia ja kamppien yleistaso huomattavasti parempi, mika helpottanee hakemista.

Lontoo on myos hiljalleen muuttumassa vuokraajan markkinaksi (oma vuokrasopparin pidennys meni lapi ilman vuokrankorotuksia tana vuonna, ensimmaista kertaa koko 10 vuoden aikana). High end -puolellekin on rakennettu paljon viime vuosina (esim. koko Nine Elms / Battersea Power Station, jossa malesialaissijoittajat varmaan tulevat ottamaan takkiin kunnolla), joten tarjontaa luulisi olevan.

One Blackfriars on kokonaan uusi torni, ja viimeistelytyot nayttaisi olevan osassa kerroksista kesken. Olisin yllattynyt, jos kaikki kampat on siita vuokrattu jo alkusyksysta.

Nokia - 24.4.2019 17.14

jiikoo kirjoitti:

Millä miettein q1:een? Jos odotetaan ”erityisen heikkoa”, ja tehokkaat markkinat, oiskohan kuitenkin niin, että tänään myydyt saisi huomenna halvemmalla takaisin?

Mielestäni Nokia on ollut markkinoiden epäsuosiossa tuosta vuosikertomuslausahduspaniikista lähtien ja esim. Ericssonin kurssikehityksestä on jääty reippaasti. Toinen iskutekijä oli tuo Goldman Sachsin suosituslasku josta on paha olla eri mieltä kun en sitä ole lukenut. Käsitin että mitään varsinaisesti uutta ja pelkästään Nokiaa koskevaa tuo ei kuitenkaan olisi sisältänyt.

Viime päivinä on ollut huhuja joistain ongelmista 5G toimitusten kanssa Koreassa, josta nyt on myös mahdoton sanoa juuri mitään.

Vaikea arvioida paljonko alaa tiiviisti seuraavilla ja markkinoilla on oikeasti tietoa Nokian ja Ericssonin diileistä ja menestyksestä 5Geessä, ja paljonko kurssikehityksessä on mukana trendin seuraamista joka Nokialla on heikko ja Ericssonilla vahva. 

Tilinpäätöstiedote petti ohjeistuksella, mutta markkina ei tällöin kohdellut osaketta kovin ankarasti, kun 5G-hype ja Huawei-bänniuutiset loivat positiivista ilmapiiriä. Nyt taas kurssi on ennakkoon notkolla eikä markkinoilla odoteta osarilta juuri muuta kuin sitä, että tämän vuotinen ohjeistus ja tarina vahvasta loppuvuodesta toistetaan. Ajattelisi että tässä olisi mahdollisuus yllättää positiivisesti. Toinen juttu on toki että jossain vaiheessa markkina kyllästyy hillotolpan jatkuvaan siirtelyyn ja lupailuihin paremmasta. Jossain vaiheessa Nokian on toimitettava.

Omissa suunnitelmissa on omistaa Nokiaa pidemmällä aikavälillä ja uskoa ettei Nokia ole toimijana Ericssonia heikompi. Osariin mennään 80% painolla siitä mitä yhtiölle olen ajatellut.