Olet täällä

Dippiostamisen peruskurssi - Buy the dip - 19.5.2022 23.50

Bingo53 kirjoitti:

Onko tällä lapulla pohja jo saavutettu? Vaikea kyllä sanoa ollaanko pohjalla vai onko viikatemies vasta ovella.

Coinbaseen sijoittamisen kohdalla pitäisi mielestäni tuntea kryptovaluuttamarkkina erittäin hyvin. Coinbasella on melko huono maine varsinkin asioista tietävien parissa. Coinbase nähdään sellaisena kaiken rahan edessä uhraavana moraalittomana toimijana, joka vieläpä lisäksi käyttää sisäpiiritietoaan ja valta-asemaansa kyseenalaisin tavoin. Ja sieltä tietävien parista tuppaa tieto leviämään. Mielestäni Coinbasea on liian vaikea arvioida sijoituskohteena, niin en ole senkään puoleen koskenut siihen lainkaan.

Saga Furs Oyj - 19.5.2022 22.25

Iltoja vain.

Varokaa näitä edeltävän postauksen juttuja. 

Nää on nyt tullut tapetille ko isohko uusi omistajaryhmä on ottanut ison riskin vähäpätöisen vaihdon omaavan sagan omistuksessa. Tuo jutun erikoisin piirre on myynnin kpl määrän enustaminen joka tarkoittaisi tulevien huutokauppoja 100% myynnillä tässä tilanteessa kun kaikki markkinat on kaput. 

Tämä on vain minun mielipiteeni ja saatan olla väärässä.

 

 

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.5.2022 21.27

Lakaisija kirjoitti:

...

Paras indikaattori olla longina. Ääliöt on paniikissa.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.5.2022 20.41

tuoreet autoluvut tulivat Euroopasta tänään

Passenger car registrations: -14.4% first four months of 2022; -20.6% in April - ACEA - European Automobile Manufacturers' Association

pääasiassa myynti sakkaa kun ei ole mitä myydä, toki Ukrainalla ja inflaatiolla on oma osansa. Ihmiset ovat varovaisempia

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.5.2022 20.30

Eilen näköjään tarttui pikku lisäys $701. Jatkan ostoja hiljaksiin jos pysytään 650-750 haarukassa. Jos laskee reilummin (jonnekin $500-600), niin panostan isommin. Tämä on eka monttu jossa on vipua käytössä, niin täytyy tarkkaan seurata mitä tekee: poikki ei saa mennä, mutta ostaakin pitää. (Edessä on opettavaisia kuukausia ja exceliä täytyy tarkkaan seurata, että mr margin pysyy riittävän kaukana.)

Jenkkien alkuvuoden EV luvut olivat muuten kovat. Tesla möi melkein 114000 autoa, kun kakkosena tullut Kia möi vaatimattomat 7500 autoa. Tuote on edelleen kova suhteessa kilpailijoihin eivätkä muut saa autoja linjalta, esim. MB ja VW tuotanto tökkii. Tästä johtuen EV hinnat nousevat lisää ja sekin sataa valmiiksi kovalla katteella ajavan Teslan laariin, sillä yritys kärsii nähdäkseni kohtuu vähän komponenttipulasta. Minusta tämä oli solidi case tonnin hinnallakin, enkä näe kovalle kasvulle esteitä jatkossakaan, koska uusien tehtaiden ramp-up on uskoakseni nopeaa Kiinan oppien ansiosta. 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2022 19.52

Artsipappa kirjoitti:

BTC:sta ei tule ikinä maksuvälinettä jota käytetään arkipäiväisesti ihan kaikkialla. Transfer per second on se 7. Se riittää pienen kylän tarpeisiin. Lightning versio toki on, mutta se on ulkopuolinen protokolla.

Olisi aika helppo kehittää joku sijais-BC, johon oikeaa BC:tä voi ladata/varata, jota pystyisi käyttäämään pankkikortilla kuten luottoa tai tilisaldoa. Sulla olisi vain taho BC-pankki, joka takaisi tämän sijais-BC olevan oikeaa BC:tä, jolloin niitä oikeita transaktioita ei tarvitsisi tehdä pienkaupassa, jossa summat ovat pieniä. Joku tälläinen systeemi voisi ratkaista ongelman. Pitäisi tehdä vain rohkea ja kokonaisvaltainen siirtymä käyttämään BC:tä entisten valuuttojen sijaan.

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.5.2022 19.33

Lakaisija kirjoitti:

Velkavipumiehet käyneet miinustamassa totuutta taas kerran, tuulipuvun kahina kuuluu, vooosh voooosh.. Onneksi itsellä on kaikki kullassa ja käteisenä, velkaa ainoastaan verottajalle 390 euroa jäännösveroa. Ja asuminen tietenkin vuokra-asunnossa Helsingin ydinkeskustassa, taitaa omistaja saada ihan 2 % vuosituottoa tämän hetken asunnon arvolle. Toki kun markkina rommaa niin tuotto lähestyy 4 % jos vuokraa saa nykyisen verran.

Vuokra nousee ainakin nousevien lainahoitokulujen verran...

Ostin/Myin tänään - 19.5.2022 19.27

EVOa sisään pikkuerä @955

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2022 18.47

Ei koskaan? Kyllä voi tulla ainakin ison joukon maksuväline? Meitsi luovutti noi ei koskaan jutut kun tämä sota oli tosiasia. Pari kk sitten ennen tuota älyttömyyttä kirosin vaimolle lenkillä et aivan turhaa laittaa Suomen rahaa johonkin hävittäjiin kun ikinä ei enää tulla sotimaan isoon tyyliin ja mitä, väärässä olin jälleen 😬

Embracer Group - 19.5.2022 18.14

Hieno tulos Embracerilta. Kasvu reippaasti odotettua parempi. Sisäänrakennettua kasvua on paljon. Pro forma liikevaihto FY oli 31b SEK ja toteutunut 17b sek. Liikevaihto kasvaa siis tänä vuonna n. 100 % yhtiö on tämän tilikauden guidancella hinnoiteltuna n. 10 ev/ebit, mikä on laadukkaalle sarja yhdistelijälle hyvin halpa hinta. Historiallisesti yhtiö on treidannut n. 14 EV/EBIT tällä arvostuksella, kurssi olisi noin 120 SEK. Holdaillen hyvillä mielin näin laadukasta brändi portfoliota alhaisilla kertoimilla. Tämä oli muuten viimeinen BFN raportti ja seuraava on IFRS, joten tulos heilahtaa reilusti plussalle, kun goodwill poistot poistuvat.

Päälistaus tulee vuoden lopussa. Luulisi osakkeen houkuttelevan päälistalla instikka rahaa, kun se on hyvin likvidi ja market cap on iso ja portfolio on hyvin hajautunut.