Olet täällä

Viimeisimmät viestit - Sijoitustieto

Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 23.7.2018 11.34

Random Walker: Potentiaalisia käänneyhtiöitä arvosijoittajalle

"Ensimmäinen esittelemistäni sijoituscaseista on vähittäiskauppaa harjoittava Stockmann, jonka kurssi on viime vuosien aikana laskenut rankasti yhtiön jäädessä lähtötelineisiin katselemaan toimialan rakennemuutosta. Toinen tarkasteluun ottamistani yhtiöistä on kiinteistötekniikkaan ja teollisuuden palveluihin erikoistunut Caverion, joka on kärsinyt viime vuosina johtamisongelmista. Nopean kasvun tavoittelu johti vauhtisokeuteen ja kannattavuuden seuraaminen unohtui. Uuden johdon käynnistämien tehostamisohjelmien myötä liiketoiminnan kurssi on alkanut kääntyä. Tämä ei kuitenkaan vielä ole näkynyt osakekurssissa. Keskityn kirjoituksessa nimenomaan käsillä oleviin sijoituscaseihin, enkä esittele yhtiöitä laajemmin."

Nordea - 22.7.2018 22.21

Aki Pyysing: Nordea ja Ålandsbanken ottivat torjuntavoitot

"Näkemykseni mukaan sekä Nordea että Ålandsbanken on hinnoiteltu siten, että kaikista kirjainyhdistelmistä kuoriutuu vielä sikaisoja heinäsirkkoja. Lisäksi joka päivä voi lukea, miten Big Data on arvossaan. Pankeilla on muuten ihmisistä aika äreästi Isoa Tietoa. Niinpä miulla on sitten salkussa sekä pientä saaristolaispankkia että Pohjoismaiden suurinta ”finanssipalvelukonsernia”."

Citycon - 15.7.2018 21.51

Aki Pyysing 15.7.2018: Citycon kamppailee urhoollisesti megatrendejä vastaan

"Neljä kertaa vuodessa maksettavien osinkojen puolestapuhujilla on usein sijoitusfilosofiassaan pahoja vuotoja. Olen nimittäin kuunnellut ainakin kaksinumeroista määrää kvartaaliosingoista koohkanneita jamppoja, ja toistaiseksi kerran kerrasta osingonjaon tahdista huolehtiminen on vaikuttanut näiden kavereiden sijoitusstrategian pienimmältä ongelmalta. Minulle on melko yhdentekevää, tapahtuuko osingonjako vuosittain vai kvartaaleittain. Monta kertaa vuodessa jakaminen ei tuota niin merkittäviä kuluja, että nyt varsinaisesti edes vastustaisin suomalaista käytäntöä (=kerran vuodessa) ahkerampaa osingonjakamista."

Kauppasota - 11.7.2018 12.18

Juhani Huopainen: 

En minä usko ollenkaan, että Trumpilla on joku pitkään hiottu ideologia ja tavoite, ja kaikki mölinä olisi vain nerokasta strategian jalkauttamista. Minä uskon, että Trump on vahingossa juuri sopiva taho haastamaan kaupan esteitä. Vaatimusten esittäminen on turhaa, jos uhkaus niiden takana ei ole uskottava. Monelle neuvottelukumppanille Trumpin uhkaukset ovat hyvin uskottavia – ”se on oikeasti niin hullu, että se voi tehdä niin”. 

Tämä sama kaava todennäköisesti toi Pohjois-Korean neuvottelupöytään, ja se todennäköisesti toi myös Putinin pöydän ääreen. Kaikesta uhoamisesta huolimatta Venäjälläkään ei riitä loputtomasti rahaa pakotteiden kanssa elämiseen. 

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kauppasodat-ja-yleisokys...

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 11.7.2018 12.03

Juhani Huopainen: Kauppasodat ja yleisökysymyksiä

"Kaksi viikkoa sitten kirjoitin peak-huolestumisen olevan käsillä. Asiat olivat niin hemmetin huonosti, ja niiden pelättiin menevän vielä huonompaan suuntaan. Siihenhän ne pohjat osuivat, ja nyt on kolme nousevaa päivää takana."

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.7.2018 11.41

Daytrader 10.7.2017: Tää ei oo ihan haudan vakavaa - muutkin mokaa

"Vantaalainen Mikko Vikman on saanut paljon kehuja sosiaalisessa mediassa myöntäessään Hesarissa hävinneensä 25 000 euroa kiinteistösijoittajana. Ajattelin hypätä mukaan tähän karavaaniin, ja myöntää muutaman karmivan mokan ja epäonnistumisen."

Kauppasota - 8.7.2018 22.03

Aki Pyysing 8.7.2018: Kauppasota tappaa talouskasvun – miten käy pörssikurssien?

"Lähes kaikki lukemani analyytikot ennakoivat vielä alkuvuodesta, että ei Trump mitään kauppasotaa oikeasti aloita, kunhan uhkailee ja sitten tekee entistä paremman diilin. Mie taas olen USA:n viimeisistä presidentinvaaleista asti pelännyt kauppasotaa jopa enemmän kuin Antti Rinteen hallitusta. Analyytikot ja talousteoriat pohjaavat pitkälti näkemyksensä rationaaliseen toimintaan. Koska kauppasodissa häviävät kaikki, ei niitä Donaldkaan aloita, on ollut johtopäätös. Vaikka kaveri antaa arvioita vastaehdokkaansa takapuolen seksikkyydestä, on se kuitenkin Whartonin käynyt ja presidentiksi päässyt, joten herran patologisesta valehtelustaan huolimatta täytyy olla oikeasti älykäs."