Olet täällä

Viimeisimmät viestit - Sijoitustieto

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 15.5.2018 11.25

Juhani Huopainen: Hyvä kevät, kiitos valuuttojen

"Kiireisille tiivistelmä alkuun: odotetusti positiivinen vire jatkunee seuraavat pari viikkoa. Todennäköisesti kesällä tulee kuitenkin ”haasteita” vastaan.

Varoitin nelisen viikkoa sitten (17. huhtikuuta) euron voivan alkaa heiketä dollariin nähtynä, minkä pitäisi olla hyvä juttu eurooppalaisille osakkeille. Kaksi viikkoa sitten (2. toukokuuta) toistin saman asian, ja lisäksi mainitsin Ruotsin kruunun heikentyneen voimakkaasti ja ollen jo hyvällä ostotasolla."

Sampo - 9.5.2018 10.47

Mirko Hurmerinta avaa Sampon Q1-tulosta IR-blogissa (9.5.2018): Hyvä operatiivinen suoritus haastavassa markkinaympäristössä

"Sampo-konserni raportoi hieman kaksijakoisen osavuosituloksen tammi – maaliskuulta 2018. Vakuutustoiminnoissa vahva kehitys jatkui, mutta vaikea sijoitusympäristö ja epäsuotuisa valuuttakehitys heijastuivat tulokseen konsernitasolla."

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 7.5.2018 13.41

Johannes Ankelo 7.5.2018: Tyyntä myrskyn edellä? Vipua dippiin!

”Itku pitkästä ilosta” -sanonta pätee myös osakemarkkinoilla. Nousukausia on järjestelmällisesti seurannut romahdus, kuten vuoden 1987 musta maanantai, teknokuplan puhkeaminen ja viimeisimpänä finanssikriisi. Viimeisen kymmenen vuoden aikana osakkeet ovat nousseet tasaisesti muutamalla pienemmällä dipillä höystettynä, jotka ovat tarjonneet pitkäaikaissijoittajille (jälkikäteen analysoituna) ostopaikkoja.

Nordnet yhteistyökirjoitus - Kaupallinen yhteistyö

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.5.2018 15.40

Daytrader kirjoitti:

On kiirettä pidellyt! Loma alkaa huomenna ja pitäisi saada asiat kuntoon ennen sitä. Jäänyt kirjoittelut vähän vähemmälle, mutta sain jonkinlaisen salkkupäivitystekstin kirjoitettua, joka toivottavasti julkaistaan lähiaikoina sivuston puolella.

Daytrader 4.5.2018: Kolmannes vuodesta on takana — tuottoa kertyi +26 %

"Toisin kuin monella pörssiyhtiöllä, omaan yritykseen kylmä sää, epäsuotuisat valuuttakurssit ja kustannusinflaatio eivät ole vaikuttaneet. Huhtikuu oli itse asiassa varsin hyvä kymmenen prosentin tuotollaan."

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 2.5.2018 14.02

Juhani Huopainen: Euro, dollari ja Ruotsin kruunu keskiössä tulevissa kurssikäänteissä

"Kiireisimmille lukijoille heti alkuun: Ruotsin osakemarkkinat ovat nyt houkuttelevia kruunun heikentymisen myötä. 

Markkinoilla ei ole tapahtunut mitään erityisen dramaattista sitten edellisen kolumnini. Öljyn hinta on jatkanut lievää nousuaan, mikä tukee markkinoita.  Euro on vihdoin ja viimein hieman heikentynyt dollariin nähtynä – tämä puolestaan on eurooppalaisille osakkeille nannaa. Vaikka USA:ssa pysyttäisiin sivuttaisliikkeessä, euron heikentyminen pitää Euroopan lievästi nousevalla suunnalla, minkä pitäisi näkyä suomalaisen sijoittajan alhaisempana verenpaineena.

EURUSD on taittunut alas vuoden jatkuneesta nousuputkestaan. Samalla se on taittanut alas tammikuun puolessavälissä alkaneesta vaakasuorasta sahailustaan. Jos nyt ei muuta, niin edes euron vahvistumisen (eli dollarin heikkenemisen) pysähtyminen on jo sinällään positiivinen uutinen Euroopan osakemarkkinoille." 

Sampo - 30.4.2018 10.06

Mirko Hurmerinta Sampon IR-blogissa (30.4.2018): Sampo hyötyy korkojen noususta

"Markkinoilla on viime vuosina saatu näkökulmasta riippuen joko nauttia tai kärsiä ennätyksellisen matalista koroista, kiitos keskuspankkien elvytystoimien.

Sammolle alhainen korkotaso on päänvaiva, sillä enemmistö konsernin yli 22 miljardin euron sijoitussalkusta on korkosijoituksia. Vuoden 2017 lopussa korkojen osuus oli noin 67 prosenttia. Korkopaino on suuri erityisesti Ifissä, jossa korkojen osuus oli vuoden lopussa 84 prosenttia. Mandatumin Lifessa korkojen osuus oli 42 ja Topdanmarkin vahinkovakuutustoiminnoissa 67 prosenttia."