Olet täällä

Viimeisimmät viestit - Sijoitustieto

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 18.9.2018 11.35

Daytrader 18.9.2018: Finanssikriisin 10-vuotismuistelot

"Kirjoitetaan nyt aluksi, etten ollut aivan eturivin paikoilla, kun finanssikriisi iski tuulettimeen. En ollut käynyt Goldmanilla tai Morganilla kesätöissä, niin kuin jotkut ikäiseni rahoituksen opiskelijat. Itseasiassa aika kaukana siitä — en olisi päässyt edes haastatteluihin. Olin luultavasti Suomen heikoiten palkattu osakemeklari palvellen ehkä sitä vähiten arvostettua asiakassegmenttiä eli nettivälittäjän perusasiakkaita. Toisaalta ei se huono homma ollut 24-vuotiaalle vastavalmistuneelle."

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 17.9.2018 13.31

hauturi kirjoitti:

Sijoitustieto on ruvennut lähettämään mailispämmiä. Saakos sen jollain tavalla lopetettua?

Hei! Sähköpostin lopussa on linkki "Peruuta viikkokirje tästä".

Tuo AJAX -virhe toistuu joillain selaimilla, mikäli käyttäjä on kirjautunut useilla laitteilla. (Tutkintaan tämä)

-yp

Orava - 16.9.2018 21.06

Aki Pyysing 16.9.2018: Oravasta Ovaro – muuttuuko mitään?

"Kannustin muitakin osakkaita osallistumaan Oravan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, jossa taputeltaisiin yhtiön metamorfoosi pienestä jyrsijästä italialaiseksi pikkukaupungiksi. Koska tykkään olla itse näkemässä historiallisia tapahtumia, ilmoittauduin todistamaan tätä luonnontieteellistä läpimurtoa, vaikka se olikin tapahtumassa aamuhämärissä, jolloin yötyöläiset normaalisti nukkuvat."

Nyt treidataan! - 13.9.2018 15.50

Johannes Ankelo 13.9.2018: Noviisitreiderin pahimmat mokat

"Internet tulvii erilaisia sijoitusstrategioita ja –kursseja joiden avulla voi pienet säästöt muuttaa miljooniksi. Rikastuminen on kuitenkin enemmän kiinni virheiden välttämisestä kuin yhden kimaltelevan strategian löytämisestä. Sijoitustiedon Daytrader kävi artikkelissaan läpi uransa aikana sattuneita sijoitusmokia. Tekevälle sattuu ja kokeneetkin sijoittajat sortuvat virheisiin. Aloittevaa treideriä markkinat houkuttelevat monenlaisiin turmiollisiin erheisiin. Tässä artikkelissa tutustutaan pintapuolisesti virheisiin joita niin aloittelijoiden kuin mestarienkin tulee välttää markkinoilla."

Amer - 11.9.2018 15.19

Daytrader 11.9.2018: Amerin ostotarjous ja kallis neuvolakäynti

Daytrader on palannut markkinoille, ja kynän varteen.

Sijoittajan verotus - 9.9.2018 20.33

Aki Pyysing 9.9.2018: Kun veroja välttelee tarpeeksi kauan, niitä ei välttämättä tarvitse maksaa lainkaan

"Suomalaisten yksityissijoittajien toiminnassa kuskin paikalla istuu usein verotus. Eläkevakuuttajat, ay-liike ja säätiöt on vapautettu pohtimaan pelkästään tuotto-odotuksia. Vaikka verot tietenkin täytyy ottaa huomioon, ei niiden välttely orjallisesti johda sijoittajan kannalta parhaaseen nettotulokseen."

Sijoitustiedon #Teerenpelit: 5. Aki Pyysingin vieraana Marko Erola - 5.9.2018 14.16

Marko Erola 5.9.2018: En aio olla paikalla, kun kuolema tulee

"Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan, kysyy virolainen oopperabaritoni Georg Ots kappaleessa ”Muuttuvat laulut”. Tämä Rauno Lehtisen säveltämä ja Tuula Valkaman sanoittama laulu kummittelee monien 1970-luvun lapsien korvien välissä, ja taas kerran se pomppasi vieteriukon tavoin mieleeni lukiessani kommentteja Teerenpeli-esiintymisestäni: Onko indeksisijoittamisen apostolin kelkka kääntynyt? Onko Erola muuttunut ajoittavaksi peluriksi?"

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 4.9.2018 14.16

Juhani Huopainen 4.9.2018: Laiskat uudet ATH:t, Ruotsi talouden ja politiikan kanarialintuna

"Läpsytellään heti alkuun, että jotain on taas osunutkin. Kesäkuun lopussa kirjoitin, että pohjat alkavat olla lähellä. Heinäkuun puolivälissä lupailin jo uudet ennätyslukemat Helsingin ja USA:n pörsseissä vielä kesän aikana. Ja kuin Rocky-elokuvissa, kauhean vatvomisen ja elokuun puolivälin dipin jälkeen, jo silmäkulmat umpeen muurautuneina ja kaikkensa menettäneenä..sori, innostuin. Kyllä, kurssit onnistuivat nousemaan ihan elokuun lopussa uusiin ennätyslukemiin."