Olet täällä

Viimeisimmät viestit - Rogue

Mixed Martial Predictor - 24.4.2019 21.15

Lyhyesti viime viikonlopusta:

Result:

Overeem KO & TKO r3 @ 9.50 lost

Ex-ubereem oli vähän liian nopea. Oleinik teki selviytymisensä ensimmäistä erää pidemmälle käytännössä mahdottomaksi kävelemällä zombie-tyylillä eteenpäin polvia kroppaansa imuroiden. Lähellä sitten tarjosi päätään Alistairin murhaavaan thai-clinchiin ja lopputuloksen tiesivät ensimmäisten osumien jälkeen kaikki muut paitsi ilmeisesti Oleinik itse, joka jatkoi päänsä tarjoamista kivuliaaseen loppuun saakka. Outoa että tällaista vielä näkee "huipputasolla". 

Tänään vaihteeksi vähän futisvetoa kun sattuu olemaan Tatlin matsin jäljiltä Viaplay-tilaus ja Manchesterin derby alkamassa tunnin päästä. Ihan lottoamista kuten mulla aina nää fudisbetsit, eli Manulle 3-1 @ 70 ja 3-0 @ 170 Betfairin pörssissä. On vaan niin kauniin näköisiä kertoimia että harvoin näkee Manun statuksen jengille noille lukemille. Mut joo, onhan tää varmaan ihan -EV arvontaa. Cityllä kuitenkin mestaruus pelissä. Käsittääkseni Manullekaan ei kuitenkaan ihan turha peli, koska tsämppärin ulkopuolelle jääminen olisi katastrofi. De Bräyne myös out mikä saattaa jopa Cityllä näkyä jossain. Perhaps. 

Mixed Martial Predictor - 21.4.2019 0.14

Ens yönä ei UFC:ssa ihmeellistä, mitä nyt Overeem vs Oleinik. Siihen läpällä Overeem KO & TKO r3 @ 9.50 (Stars) yes ja varmistuksena sama r2 @ 5.50. 

Jos mitenkään olis jaksanu valvoa, niin olisin ottanu Viaplay sportin ja ihmetelly kuinka Tatli ottaa Madison square gardenissa nousevaa nuorta tähteä Teofimo Lopezia vastaan. Lopez on kuuma nimi ja tarjolla lähitulevaisuudessa haastamaan jopa Vasyl Lomachenkoa. Olis kiva nähdä livenä miten Tatli pärjää, mut ei vaan taivu arvioituun 4.00 alkamisaikaan. Pääottelukin olis ollu kova Crawford vs Khan. 

Lopezin kerroin on luokkaa 1.05 eli Tatlille ei hirveesti saumaa tässä ennusteta. Tarjolla on rooli hypetetyn tyrmäysvoimaisen nousukkaan tykinruokana. En nyt kuitenkaan ihmettelisi jos Tatli antaisi odotettua kovemman vastuksen ja menisi jopa täydet erät ekaa kertaa Lopezin uralla. Todella kovassa paikassa Tatli ja huikeeta nähdä edes sitten jälkeen päin miten sujuu vieraskehässä Lopezin kaltaista sensaatiota vastaan.

Mixed Martial Predictor - 16.4.2019 11.39

 

Rountree vs Anders

Kohtalaisen kreisi ilta taas. Rountree oli näköjään muuttunut thainyrkkeilijäksi. Oli käynyt leireilemässä thaimaassa ja napannut sieltä mukaansa täysin uudistuneen thai-tyylisen potkutekniikan. Potkut lähtivät terävyydellä jollaista erittäin harvoin näkee noin isojen miesten otteluissa ja Anders otti niitä täysin avuttomana vastaan epäuskoinen ilme kasvoillaan. 

Olin itse aikoinaan hieman vajaan vuoden verran thaimaan campilla treenaamassa ja haikeilla fiiliksillä muistelen edelleen niitä aikoja. SIlloin 2000 taitteessa länkkäreitä ei vielä aivan niin sankoin joukoin pyörinyt siellä päin treenaamassa/ottelemassa kuin nykyään ja itse päädyin campille jossa suurimman osan ajasta olin ainoa länkkäri. Kävi vielä aika hyvät silleen, että silloinen parin vuoden takainen Lumpini-stadionin mestari sattui samaan aikaan treenailemaan sinne 3kk ajaksi ja pääsin joka päivä sparrailemaan kaverin kanssa. Ihan hullun taitava tyyppi, ei mikään jyrä-tyylinen vaan äärimmäisen tekninen, luova ja ovela. Siinä päivittäin sparraillessa sai rautaisannoksen kokemusta jota ei ihan herkästi mistään muualta saa.

That said, pohdin jo silloin että onkohan thaimaan leireilystä isommille länkkäreille vastaavaa hyötyä kun käytännössä kaikki hyvät thaikkuottelijat ovat max 65kg (primessaan). Rountree kävelee treenikaudella varmaan noin 90 kiloisena ellei isompanakin, jolloin thaimaasta tuskin ihmeellistä sparrivastusta löytyy paikallisten keskuudesta. Itsellä tilanne oli täysin toinen 67kg ottelupainoisena. Esim. se Lumpinin mestari jonka kanssa sparrailin päivittäin oli ehkä vähän päälle 60kg, jolloin pystyi iisisti (yli)kompensoimaan pienen kokoetuni huippuskillseillään ja opin ihan älyttömästi sen 3kk aikana. Toki sieltä tasokkaita padien pitäjiä löytyy sitten isommallekin kaverille ja padeja Rountree potkujen äkäisyydestä päätellen oli siellä jonkin verran taputellut. Voi myös olla että siellä käy nykyään jo niin paljon kovia länkkäreitä leireilemässä, että isommat saavat hoidettua sparrit keskenään. Anyways, ei ollut mennyt Rountreella Thaimaan leireily hukkaan vaan mies palasi sieltä UFC-kehään evolvoituneena paremmaksi versioksi itsestään ja se näkyi tekemisessä kauttaaltaan. Andersilla joka lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ei ollut mitään palaa missään vaiheessa.

Uskomatonta sinänsä että ottelu meni loppuun asti ja vetoni kaatui siihen. Ottelun aikana oli varmaan 10 hetkeä jolloin sekä kommentaattorit että minä olimme varmoja että nyt se on ohi, mutta niin vain Anders painoi tyyliin kuoliossa olevalla jalalla ja ruhjotulla päällä loppuun asti. 

 

Adesanya vs Gastelum

Mahtava ottelu kaikin puolin. Kuten arvasin, Kelvin antoi kovan vastuksen Stylebenderille ja oli lähellä tyrmystäkin pariin otteeseen, Stylebender näytti kuitenkin lopussa isoa sydäntä ja murjoi Kelvinin kuntoon, jossa tuntui että enää jokin yliluonnollinen voima pitää miestä pystyssä. Pikkasen siis tässäkin jäi hampaankoloon kun keskeytys näytti moneen kertaan jo selviöltä, mutta kuin ihmeen kaupalla mennään pisteille. Sklanskyja tilille kiitos. 

 

Holloway vs Poirier

Tämä oli ainoa selkeä virhearvioni tällä kertaa. Tiesin että Poirier on loistava nyrkkeilijä, jolla on musertava lyöntivoima. Mutta en tiennyt että noin hyvä ja noin musertava. No, eipä tainnut tietää kukaan muukaan. Holloway otti aivan karmeita pommeja sisään koko ottelun ajan ja Gastelumin tavoin tuntui pysyvän tolpillaan pyhän hengen, paholaisen tai jonkun vastaavan avustamana. Aivan uskomaton ottelu kokonaisuudessaan. 

Vetojen kannalta ilta oli täysi floppi. Samalla kuitenkin niin viihdyttävä, ettei bookereiden rahoittaminen tällä kertaa edes hirveästi kirpaissut. 

 

Results

Rountree KO, TKO, DQ @ 3.5 lost

Gastelum inside distance @ 4 + Adesanya inside distance @ 3.45 lost

Holloway inside distance @ 2.25 lost

Mixed Martial Predictor - 13.4.2019 14.07

Holloway vs Poirier yesyes

Kiireessä lyhyesti. Laittaisin Hollowayn pound for pound -listalla tällä hetkellä top kolmoseen eli lähtee ennakkosuosikkina Poirieria vastaan. Poirier on taitava nyrkkeilijä jolla on mahtava lyöntivoima, eli Hollowayn pitää olla varovainen. Holloway on kuitenkin niin paljon monipuolisempi ja pystyy halutessaan pysyttelemään Poirierin ulottumattomissa ja enkä usko ottelusta tulevan hänelle erityisen vaikeaa ellei itse tee sitä sellaiseksi. Lyön nyt tässä Hollowayn keskeytysvoittoa, vaikka pisteille menokaan ei ole lainkaan poissuljettu vaihtoehto. Holloway on äärimmäisen taitava ja polttoainetta riittäisi varmaan 10 erään, mutta lyöntien teho laskee parin ensimmäisen erän jälkeen sen verran että voi mennä loppuunkin asti. Gamblaan nyt kuitenkin hieman jotta saa kerrointa ylös.

Holloway inside distance @ 2.25 (Stars)

 

Lisäksi

Eryk Anders vs Khalil Rountree yes

Tässä ihan listojen perusteella Anders näyttää yliarvostetulta ja siksi kelvollisen tyrmäysvoimaisen Rountreen 3.50 houkuttelee.

Rountree KO, TKO or DQ @ 3.50 (Stars)

 

Adesanya vs Gastelum muuten 2 peukun kohde.

Mixed Martial Predictor - 12.4.2019 23.03

Huomenna tai oikeastaan sunnuntain puolella on tarjolla kaksi huippumatsia, vaikka ilmeisesti "oikeata" titteliä kummassakaan ei ole pelissä vaan korkeintaan jotain "interim titleä" joka käsittääkseni lähinnä vituttaa useimpia ottelijoita. Interim-titteli ei nimittäin näy palkkioissa. Anyways, kumpaankin otteluun keksin jotain ihan potentiaalista vetoviritelmää.

Israel Adesanya vs Kelvin Gastelum

Adesanya on noussut rakettimaisesti rankingeissa vain viiden UFC-ottelun aikana ja hätyyttelee jo titteliottelua. Ellen ihan väärin muista, tässä ottelussa olisi saattanut olla titteli pelissä ellei Robert Whittaker olisi ollut loukkaantuneena. Tosin tällöin haastajana olisi kai ollut Gastelum ja Adesanya olisi ehkä sitten päässyt ottamaan voittajaa vastaan. Adesanya tulee potkunyrkkeilytaustasta ja on sillä osa-alueella aivan UFC:n eliittiä. 193 senttisenä vielä erittäin pitkä ja ulottuva middle weightiin olematta kuitenkaan mikään pulkannaru jolta uupuisi lyöntivoimaa. Lisänimi "stylebender" tullee miehen luovasta ja monipuolisesta hieman andersonsilvamaisesta ottelutyylistä. Kaunista katseltavaa ja toistaiseksi myös erittäin tehokasta. 

Stylebenderin painitaitoja ei ole kukaan juuri päässyt vielä kunnolla testaamaan, mutta olettaisin alasvientipuolustuksen olevan kunnossa tämän hetkisillä kilometreilla ja heikkouksien näkyvän lähinnä sitten jos mentäisiin mattoon. Gastelumilla on vahva painitausta, mutta johtuen Adesanyan pitkästä varresta en usko että sinne mennään. Selvästi pidempää vastustajaa on usein hankala viedä alas ja kun Gastelum on vielä pieni middleweightiin rakenteeltaankin, on vakea nähdä että matossa montaa kertaa käytäisiin. 

En silti pidä lainkaan mahdottomana että Gastelum onnistuisi haastamaan Adesanyaa kunnolla. Gastelum lähtee nimimiehiä vastaan käytännössä aina underdogina, mutta kun listaa katsoo niin ei siellä montaa tappiota ole. Voittoja taas on todella kovista nimistä, paljon kovemmista kuin mitä Adesanya on ikinä edes kohdannut (en laske 43v Silvaa enää "kovaksi"). Gasteum on kukistanut esim. Bisbingin, Hendricksin ja mikä huikeinta, itsensä "Jacaren" eli Ronaldo Souzan. Lisäksi tyrmäsi kivikovan Vitor Belfortin vaikka virallisesti siitä tulikin listalle no contest Gastelumin käryttyä marijuanasta (heh heh). Gastelumilla on todella ärhäkkä vasen suora ja pidän hyvin mahdollisena että onnistuu osumaan sillä. Gastelum ei ehkä saa vietyä Adesanyaa maihin, mutta on riittävän hyvä painija jotta pystyy pakottamaan osan Adesanyan huomiosta alasvientipuolustukseen. Tällöin vasurille aukeaa paikkoja.

Kertoimissa oli paljon vaihtelua saittien välillä joten sain rakennettua ihan kivan kombon. Pidän Adesanyaa suosikkina, mutta näillä kertoimilla pystyy lyömään molempia. Uskon ettei mene täyttä aikaa, koska Gastelum tuskin on voittamassa pisteillä mutta ei myöskään tyydy herkästi pistetappioon. Jahtaamalla Stylebenderia noutaja tulee ennemmin tai myöhemmin, jollei sitä ennen saa vasuria perille.

Adesanya inside distance @ 3.45 (Nordicbet) + Gastelum inside distance @ 4 (Stars)

Holloway vs Poirierista huomenna...

 

Mixed Martial Predictor - 4.4.2019 15.35

Makwan Amirkhani

Maku on palaamassa UFC-kehään vuoden tauon jälkeen 1. kesäkuuta Chris Fishgoldia vastaan.

https://www.mmafighting.com/2019/3/25/18280556/makwan-amirkhani-vs-chris-fishgold-set-for-ufc-stockholm

Tällä hetkellä Maku on ainoa aktiivinen suomalaisottelija UFC:n rosterissa (Packalenin ajankohtaisesta tilanteesta en tiedä) ja kokeilleista myös ainoa jolla plusmerkkinen runi siellä (4-1). Kuivanen kokeili kolmen ottelun verran recordilla 1-2, Niinimäki neljä matsia joista yhden voitti split decisionilla ja hävisi kolme keskeytyksellä, Teemu Packalenin saldo on toistaiseksi sama kuin Kuivasella eli 1-2. Melko ohdakkeinen on suomalaisten polku UFC:ssä ollut.

Makua ei käsittääkseni alunperin pidetty edes erityisen potentiaalisena menestyjänä UFC:ssä verrattuna muihin suomalaisiin. Pystyosaaminen oli debyyttiä tehdessä heikkoa jollei olematonta ja matossakaan ei mitään erityisen vaarallisia aseita ollut arsenaalissa. Ei BJJ-osaamista eikä mitään musertavaa ground & poundia. Painitausta toki vahva, mutta ei mitenkään suvereeni UFC-mittapuulla. Jotenkin mies vain on silti onnistunut vääntämään itselleen 4 voittoa ja vain yhden tappion. Kunnioitettava suoritus. Makulla näyttäisi riittävän itseluottamusta ja kilpailuhermoja huipputasolla pärjäämiseen. Lahjakkuudestakaan ei sinänsä tuntuisi olevan pulaa.

Vastustajien tasossa on tietysti aina suurta varianssia ja on vaikea sanoa minkälainen arpaonni Makulla on kokonaisuutena ollut. UFC-uran alussahan ei mielellään ota ihan huippunimiä vastaan, koska punaiset merkinnät tekevät markkinoinnista jatkossa aina pykälän haastavampaa. Kuivasella tuli 3. matsissa Michael Chiesa ja Niinimäellä neljännessä Renato Moicano. Ei ehkä kauheen kiva arvonta, vaikka Chiesa ja Moicanokaan ei nyt ihan samoja gladiaattoreita ollut mitä ovat nykyisellään. Makulla ei ole vielä tullut isoja nimiä vastaan, mutta olihan tuo viimeisin Jason Knight jo ihan naamataulun parkkiintuneisuuden perusteellakin suht nasty vastus. Eivätkä muutkaan toki mitenkään "helppoja". Overall Makun suoriutuminen ehdottomasti parasta suomalaisten osalta. 

Nyt vastaan asettuva Chris Fishgold vaikuttaa lyhyen perehtymisen perusteella ihan tekijämieheltä. Lista on 18-2 ja tappioista tuoreempi Calvin Kattarilla joka on erittäin taitava pystyottelija. Uskon kyseessä olevan ilman muuta Makun kovin haaste tähän mennessä. Tai no, "haasteen" kovuus riippuu myös omasta tasosta mikä Makulla toki on noussut merkittävästi tässä viimeisen 4 vuoden aikana. Fishgoldia vastaan päästään näkemään mitä Maku tekee tilanteessa, jossa ei ole tarjolla mitään selkeää voittostrategiaa. Fishgold pyrkii yleensä painimaan ja on lopettanut suurimman osan vastustajistaan rnc:llä tai giljotiinilla. Ei ole mikään "BJJ-taituri", vaan kova painija, jolla mattotyöskentelyn perusteet kunnossa ja puristaa heikommista vastuksista voiton yksinkertaisilla perustekniikoilla. Hieman samantyyppisiä vahvuuksia ja heikkouksia kuin Makulla. En osaa edes veikata kummalla tässä match upissa on painietu enkä tiedä osaako Maku itsekään. Todennäköisesti se ei ole kummallakaan merkittävä.

Pystyottelun osalta tilanne ei myöskään ole selvä. Näkemäni perusteella Fishgoldilla (aggressiivinen, ryskää ja lyö, ei juuri potki) olisi lievä etu pystyssä "vanhaa Makua" vastaan, mutta nykyisestä vaikeampi sanoa. Maku on nimittäin ihan oikein hakenut nyrkkeilykokemusta kansallisista salikisoista. Tossa ottelee viime lokakuussa Mico Hakkaraista vastaan, joka on rankattu kuudenneksi Suomen rankingissa.

https://www.youtube.com/watch?v=JJPNuLT_yFQ

Hakkarainen on hyvin nuori, kansallisella tasolla ihan pätevä ottelija. Maku häviää ottelun kaikin tuomariäänin, mutta antaa ihan ookoo vastuksen huomioiden että eka nyrkkeilymatsi ja vähän omaa sarjaa isommassa painoluokassa. Lisäksi Maku on ottanut pistevoiton Hakkaraista selkeästi heikommasta, 9. rankatusta Ari Nevalaisesta. Tässä pitää huomioida että Ranking-sijoitukset Suomen listalla eivät kerro hirveästi. Ainakin oman kamppailu-urani aikana tuolle listalle pääsi siten, että ylipäätään kävi kisoissa tai parissa. Meni syteen tai saveen, niin olit suoraan top 10:ssa. Ilmeisesti sama pätee edelleen, koska nyt Makukin on rankattu sijalle 8. 75kg sarjaan, vaikka lista on ilmeisesti 1-1. Anyways, tämä on mielestäni ihan hyvä tapa hankkia pystykokemusta ja monipuolistaa arsenaalia. 

Tämähän on se haaste mikä useimmilla nykyottelijoilla on edessä. Nykyisestä ottelijasukupolvesta useimmat ovat vielä lajinvaihtajia, eli tulevat paini/pystyottelu-taustalta ja siirtyvät vapaaottelijoiksi. Tällöin väistämättä jokin osa-alue/alueet laahaavat aina perässä ja koskaan ei tunnu että koko paketti olisi kasassa. Jos miettii esim. Makun sarjaa UFC:ssä, niin top 15 mahtuvat ottelijat lähes kaikki pyyhkisivät lattiaa Suomen kansallisen tason top 10 nyrkkeilijöillä nyrkkeilyottelussa. Siinä on Makulla vielä hirvittävästi kiinni kuromista. Puhumattakaan sitten potkujen osalta. Toki tuota eroa ei tarvitse kuroa kokonaan kiinni jos luottaa enemmän painiosaamiseen. 30-vuotiaana ei kuitenkaan ole enää kauhean montaa vuotta aikaa hioa itseään siihen uran primeen, joten jonkinlaista kiirettä pukkaa. 

Noista Makun matseista Hakkaraista ja Nevalaista vastaan näkee että liikkuminen ja lyöminen on mennyt eteenpäin. Maku pysyy suht hyvin poissa lyöntien alta etäisyyttä kontrolloimalla ja silmä pelaa siten ettei ota pahemmin isoja koppeja sisään. Näin ainakin niin kauan kuin kunto kestää. Paras lyönti on selkeästi etummaisen käden koukku, joka lähtee rivakasti tilanteessa kuin tilanteessa. Oikeastaan kyseinen lyönti voi kokeneita vastustajia vastaan olla pidemmälle mentäessä myös haavoittuvaisuus, koska se lähtee Makulta niin ennustettavasti ja maneerinomaisesti reaktiona tilanteisiin jolloin ei oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. Tällaisia maneereita kokeneemmat nyrkkeilijät osaavat exploitata. Lisäksi Makulla on tapana väistää useimmat hyökkäykset nojaamalla taaksepäin hieman päätä kääntäen hanskat alhaalla. Tämä taaksepäin nojaaminen toimii tiettyyn pisteeseen saakka hyvin, mutta jos se toimii ainoana väistönä niin on myös exploitattavissa.

Mielenkiintoista nähdä kesäkuun alussa mihin asti Maku on edennyt pystyottelun osalta. Uskon että tullaan näkemään monipuolinen matsi, jota käydään sekä matossa että pystyssä ja voiton vie se, kumpi osaa ottelun aikana paremmin adaptoitua ja hyödyntää aukkoja vastustajan pelissä. Makun ura UFC:ssä tuskin on vielä katkolla tappiostakaan mutta voitto voisi avata jo sauman jotain isompaa, ehkä rankattua nimeä vastaan. Sitä odotellessa tsemppiä Makulle valmistautumiseen!

Mixed Martial Predictor - 1.4.2019 11.45

Vauhdikas ilta, jonkin verran päälle jäätiin. Johnson vs Emmett jäi vähän harmittamaan koska meni juuri kuten kaavailin, eli Johnson piti etäisyyden, liikkui alta pois ja potshottaili rauhassa kaksi kokonaista erää ja 4 minuuttia viimeisestä. Kunnes sitten....Kaboom!

Kai tää on se vapaaottelun suola että voit hallita matsia 14/15min ja sitten vikalla minuutilla yks heijari ja lights out. Toki Emmett pääsi kolmannessa erässä muutenkin paremmin peliin mukaan ja alkoi osumaan. Silti Johnsonille olisi riittänyt voittoon vaikka karkuun juokseminen vikan minuutin ajan. Mut tällä kertaa näin. Eikä sinänsä Emmettiltä mitään pois, onhan se kova lyömään. 

Gaethje on petojen peto, what else can I say. Bookkerit olivat väärässä ja Gaethje otti naama peruslukemilla muutaman kovan sisään alapotkusodan ohessa ja pakotti sitten Barbozan ristiinlyömiskisaan omalla etäisyydellään. Se oli ennustettavissa että jos tähän mennään, on Gaethje vahvoilla. Täytyy sanoa että vaikka ottelu kesti vain pari minuuttia niin tuossakin ajassa Barbozan gastank tietyllä tavalla näytteli merkittävää roolia. Gaethje laittoi siinä määrin vauhtia, että Barboza näytti sen verran hyytyneeltä ettei järkeviin muuveihin (pois alta ja omalle potkuetäisyydelle) oikein ollut virtaa tämän parin minuutin rypistyksen päätteeksi. Vaihtoehdoksi jäi miehekäs iskujenvaihto josta Gaethjen kanssa ei yleensä vastustajalle mitään erityisen positiivista seuraa. Viimeistely tapahtui pitkällä koukulla irtautumistilanteessa Barbozan jättäessä kädet roikkumaan alas, mikä saattoi myös olla osittain seurausta hyytymisestä. 

Näyttävä voitto Gaethjelta ja jatkon kannalta ihan jees että meni näin päin. Nyt voi olla ihan realistista että jossain vaiheessa nähdään esim. Gaethje vs. Khabib mikä olisi äärimmäisen kutkuttava match up. Ei ole nimittöin lainkaan selvää että Khabib pystyy paiskomaan  two time all-americania pitkin häkkiä samaan malliin kuin useimpia muita vastustajia. Gaethje saattaa olla Khabibille koko rosterin pahin match up tällä erää. 

Hermansson oli mielenkiintoinen uusi pohjoismainen tuttavuus. Vahva esitys ja hätyyttelee pian varmaan jo top 5. Waterson oli selvästi mennyt eteenpäin ja ties vaikka hänet nähtäisiin tämän vuoden aikana ottelemassa tittelistä. 

 

Results

Waterson by decision @ 3.00 (Betfair) won

Branch @ 2.05 (Nordicbet) lost

Johnson by points @ 3.85 (Nordicbet) lost

Gaethje inside distance @ 2,75 (Stars) won

 

Mixed Martial Predictor - 30.3.2019 23.36

Vähän viime tingassa ollaan tulevan yön otteluiden kanssa joten keskityn nyt lähinnä huippukiinnostavaan UFC on ESPN pääotteluun.

Edson Barboza vs Justin Gaethje yes

Barboza lähtee otteluun niukahkona suosikkina. Uskoisin suosikkiaseman perustuvan käsitykseen siitä, että Gaethje tyylilleen uskollisena ottaa paljon koppeja sisään ja koska Barbozan iskujen räjähtävyys on omaa luokkaansa, ei Gaethje yksinkertaisesti pysty absorboimaan näitä siinä missä on yleensä pystynyt. 

Gaethje on kevyesti koko UFC:n eläimellisin tappelija, kunnon berserkkeri joka painaa jatkuvasti päälle ottaen osumia sisään idealla että kuittaa sitten kovempaa takasin. Tyyli on suorastaan "tieteellisesti kiinnostava", koska ennen Gaethjen ottelujen todistamista tv-ruudulta en usko että useimmat alan ihmiset (allekirjoittanut mukaan lukien) oikeastaan edes uskoivat moisen olevat mahdollista kovilla 4 unssin vapaaotteluhanskoilla. Nyrkkeilyssähän vastaavaa tyyliä on nähty, mutta se on hieman eri case kun voi piilottaa päänsä niiden tyynyjen taakse. Vapaaottelussa iskuja tulee tuolla tyylillä väkisinkin sisään ja kovaa. Toki Gaethje pyrkii ja osin onnistuukin blokkaamaan isoimpia pommeja tai "rollaamaan" niiden mukana, mutta aivan tajutonta rankaisua mies tuntuu kestävän. Välillä tulee mieleen Homer Simpson nyrkkeilijänä. Homerilla oli joku harvinainen geeni, jonka takia kallo oli niin paksu etteivät kovimmatkaan lyönnit Homeria onnistuneet kaatamaan. Homer ottelikin strategialla, jossa vastustajan annettiin ensin lyödä ittensä finaaliin ja sitten riitti kun tönäisi sormella rinnasta kumoon. Samaa DNA:ta lienee Gaethjella. 

Vaikka Gaethjen tyyli vaikuttaa luupäiseltä, on siellä kuitenkin ajatusta takana. Mies hyödyntää niitä avuja mitä hänelle on siunattu. Kunto, iskukestävyys, lyöntivoima, kovat alapotkut. Hän ei ole ehkä nopein tai ulottuvin mahdollinen ottelija, joten potshottailu etäisyydeltä tai jabihippa eivät ole vaihtoehtoja. Lähelle täytyy päästä ja parhaaksi vaihtoehdoksi on katsottu iskujen ottaminen pakettiin ja siitä sitten omat kontraukset. Hyvin on pääasiassa toiminut.

Kuitenkin on niin, että Barboza näyttäisi päällisin puolin omaavan edun. Hän on nopeampi, terävämpi ja monipuolisempi spinning muuveineen ja pystyy hyökkäämään kauempaa. On mahdollista, että ottelussa käy niin kuin bookkerit ovat laskeneet ja Gaethje ei vain pysty ottamaan Barbozan iskuja. Tai ainakaan ottamaan niitä JA pysymään riittävässä tasapainossa niihin vastaamiseen vaadittavalla teholla. 

Bookkerit myös ilmeisesti olettavat Gaethjen pysyvän uskollisena tyylilleen jättäen painietunsa täysin hyödyntämättä. Gaethje on kaksinkertainen NCAA div. 1 All-American, mikä tarkoittaa suomeksi että helvetin kova painija. Barbozalla on ollut suuria vaikeuksia kovia painijoita vastaan. Gaethjella olisi ilmeinen mahdollisuus yrittää väsyttää Barboza painigrindauksella, mutta kai se sitten on "live by the sword, die by the sword" ja paremmuus ratkaistaan nyrkein kuten tähänkin mennessä.

Jos Gaethje selviää kaksi ensimmäistä erää vieden viiltävimmän terän Barbozan iskuista, näen hänellä ihan hyvän sauman ilman painiakin. Barbozan kestävyys on välillä ollut hieman compromized ja tämän Gaethje kyllä hyödyntää jos selviytyy alun. Uskon että selviytyy, koska Barboza ei todennäköisesti uskalla aloittaa erityisen vauhdikkaasti peläten tyhjentävänsä kaasutankkinsa Gaethjen paksua päätä pehmentäessä. Tämä voi sitten avata Gaethjelle sauman hoitaa homma kotiin myöhemmissä erissä. Toinen vaihtoehto on että Gaethje yllättää kaikki ja sekoittaa Barbozan pelin painimalla. 

Anyways, vaikka tässä ottelussa voi tapahtua lähes mitä tahansa, Gaethjen voitto ennen täyttä aikaa vetää nyt eniten puoleensa. Pisteille meneminenkään ei ole täysin poissuljettua, mutta jos se Gaethjesta on kiinni niin hommaa ei tuomareiden varaan jätetä. 

Gaethje inside distance @ 2,75 (Stars)

 

Pari ihan arvontaa vielä gämbläys kicksien takia:

Michael Johnson vs. Josh Emmett yes

Kaksi hyvää pystyottelijaa. Johnsonilla takana pari hyvää matsia joista voitot kotiin. Emmettillä puolestaan paluu häkkiin yli vuoden tauon jälkeen karmean tyrmäystappion jäljiltä. Luonnollista olisi jos Emmett ei nyt ihan heti olisi naulaamassa jalkoja lattiaan ja lyömässä ristiin. Odotan tarkkaa ottelua jossa tarkempi, nopeampi ja pidemmältä potshottailemaan pystyvä Johnson vie voiton.

Johnson by points @ 3.85 (Nordicbet)

 

David Branch vs Jack Hermanssonyes

Tää on läppä koska meen ihan sokkona Hermanssonin suhteen. Listaa lukuunottamatta ei mitään hajua kaverista. Branchista muistan et otti tyylikkään voiton kivenkovasta Thiago Santosista (joka tyrmäsi Hermanssonin) jokin aika sitten. Hermansson on tässä enemmän nousevana tulokkaana ja Branch veteraanina, jolloin hype enemmän Hermanssonin puolella. Ihan tällä löyhällä perusteella:

Branch @ 2.05 (Nordicbet)

 

Michelle Waterson vs Karolina Kowalkiewiczyes

Kaksi taitavaa ja esteettisesti miellyttävää ottelijaa, joilla suht samannäköinen lista, pääosin voittoja. Watersonilla enemmän submissioneja, Karolinalla pääasiassa decisioneita. Luulen että pisteille mennään ja toivon Karate hottien vievän, koska on niin valoisa persoona smiley

Waterson by decision @ 3.00 (Betfair)

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 28.3.2019 13.39

Vähän turhan vahvaa tulkintaa. Kelaa et oot paljon pyöräilevä poliitikko, jolla on koko ajan kiire. Sitten huomaat että joku on tuhonnu sun fillarin/kääntäny renkaan. Itellä ainakin tulis armoton vitutus. En tiiä lähtisinkö sen ihmeemmin tutkimaan ja varmistamaan et vieressä lojuva rengas oli just omasta fillarista, riippuu tilanteesta ja kiireestä. Tällasen vitutuksen kontekstissa musta suhteellisen asiallinen tviitti, jossa poliittisen kannanoton mahdollisuuden mainitseminen oli lähinnä kuivaa sarkasmia. Pidän hyvin epätodennäkösenä että motiivina olis ollu epäsuora kehottaminen väkivaltaan tai muu kiihottaminen. Paljon todennäkösempää että aidosti kaipas havaintoja tai purki vitutustaan. Ei myöskään mitenkään erityisen kaukaa haettua, että joku lukemattomista poliittisista vihaajista olis renkaan pöllimisen takana. 

 

Toki nykyään melkein mistä tahansa joku retardi voi kiihottua. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 28.3.2019 12.04

Lehtopöllö kirjoitti:

Halla-aho ja suurin osa perussuomalaisista eivät vastusta työperäistä maahanmuuttoa ja yrittävät nimen omaan julkisessa keskustelussa erottaa humanitaarista maahanmuuttoa ja työperäistä maahanmuuttoa.

Itse asiassa Halla-aho on ainakin parissa eri haastattelussa maininnut vastustavansa myös "halpatyövoiman maahantuontia". Persujen kanta työperäiseen maahanmuuttoon on melko epäselvä, mutta luultavasti enemmän kielteinen kuin myönteinen. Vaikka toki käyttävätkin työperäistä maahanmuuttoa usein kontrastina esitellessään humanitaarisen muuton ongelmia. 

Demareilla on ylivoimaisesti hupaisin ja tuhoisin mamupolitiikka. Ottavat kaikki turvapaikanhakijat avosylin vastaan kunhan nämä vain pakotetaan lojumaan jossain joutilaina eikä anneta lupaa työntekoon ja taistelevat kynsin hampain kaikkea työperäiseksi määriteltyä muuttoa vastaan.