Olet täällä

Viimeisimmät viestit - PikkuPro

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.1.2019 23.45

Aki Pyysing kirjoitti:

Eilen ja toissapäivänä kieltäydyin noin seitsemäntoista kertaa tarjotusta diilstä. Kaveri jopa esitteli, miten se on voittanut turnauksia Suomessa ja ulkomailla, eli ettei ole mikään lapanen. Joku WSOP-sormus sillä oli sormessa. Pelasin omahaturnauksen headsupia, ja kuvittelin olevani parempi pelaaja, halusin kovasti pystin pelaamalla ja emme pelanneet miun elämää muuttavasta rahasta. Ajattelin väsyttää vastustajani, mutta toisin kävi. Päädyin tilanteeseen, jossa miulla oli 600.000 pistettä, vastustajalla 2,4 miljoonaa ja blindit olivat 60.000/120.000. Vastustaja kysyi, joko vihdoin suostuisin siirtämään rahaa ykköspalkinnosta kakkospalkintoon. Mie sitten suostuin.

 

WTF! Ei oo pokeri kuollut näköjään WSOP-dinosaurustenkaan toimesta.. surprise

Nordea - 26.10.2018 13.13

Nordeaa lisää @7,610.

Ja uutta pilkkiä ineen. (:

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 25.1.2018 14.06

Tuli eilen hajanainen/alustava/mutu sijoitusidea osittain ei-julkiseen tietoon perustuen (en halua yksilöidä ei-julkisia lähteitä) mutta kun en varmaan jaksa lähteä itse toteuttamaan (melkein tarvisi enemmän likvidiä, että olisi järkeä) niin heitetään tänne.

Turun alueella (inc Uusikaupunki) on yllättävän kovaa pöhinää. Osa asioista on tiedossa kuten telakoiden tilauskirjat ja että Uudessakaupungissa alettaisiin kokoamaan 150.000 autoa vuodessa (= Suomesta autojen nettoviejä). Kulisseissa tapahtuu nyt paljon varsinkin koulutukseen liittyen, ko. ankkurityöpaikat kaipaavat ATM tyyliin kaikki mahdolliset (laiva)insinöörit mitä mistään on raavittavissa kasaan (eikä riitä) ja tilauskirjathan on täynnä pitkälle 2020-luvulle. Kuulin asiantuntija-taholta suuruusluokasta 25 miljardia laivojen tilauskirjojen osalta, en osaa ottaa kantaa onko oikea mutta oli asiantuntijanäkemys (noissahan on optioita jatkotilauksista jne eli vaikea tarkasti laskea).

Telakat ja Autotehtaat ovat ankkurityöpaikkoja: niiden ympärille suoran alihankinnan lisäksi kaikki mahdollinen jossa toki palkkataso heikompi mutta luo kuitenkin asuntokysyntää (ravintolat, kaupat, isännöinti, koulut, terveydenhoito, baarit jne jne). Uusien työpaikkojen lisäksi vanhat mestat saavat lisääntyvää kysyntää eli lisääntyvää varallisuutta jota kulkeutuu mm. asuntokysyntään.

Turku ja Uusikaupunki ovat vähän pussin pohjalla eli mahdollinen lisääntyvä kysyntä ja asuntokysyntä kohdistuu aika suppealle alueelle kun monella puolella meri.

 

Kun kuuntelin eilen ja googlailin tänään niin tuli mutu, että noinkohan Turun alueen asuntojen hintojen kehitys biittaisi yleisen kehityksen lähivuosina? 

 

https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/ts-turun-telakka-voi-saada-k...

"Uusien laivojen rakentaminen ajoittuisi vuodelle 2023 ja siitä eteenpäin. Jos optiot toteutuvat, Turun telakalla riittäisi töitä vuoteen 2025 asti."

https://kampanja.opteam.fi/valmet-automotive

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/uudenkaupungin-autotehdas...

"Valmet Automotive on enemmän kuin lähellä uutta tehtaan laajennusta".

 

 

Ostin/Myin tänään - 8.1.2018 14.30

Ostin (semituularina) jotain eka kertaa pitkään aikaan. Sanoin pari kuukautta sitten Anopille, että vaikka kahdessa vuodessa tullut tuottoa 40% niin antaisin mielellään rahansa nyt takaisin koska en enää seuraa pörssiä niin aktiivisesti, että mulla olisi edes näkemystä juuri.

Mitään ei tapahtunut ja kun myin valta-osan Technopoliksista aiemmin niin rahat makaa edelleen Nordnet:ssä.

Heräteostoksena nyt Nordeaa sitten sisään 2min harkinnalla, näin tuulari kelaa: 1. Nalle 2. Hyvä osinko joka piakkoin irtoamassa 3. jotain nyt vois olla nollakorko-oloissa vs. et rahat makaa loputtomasti tilillä 4. Balancen lista tykkää 5. ei se nyt kauheen kalliilta vaikuta 6. jos tulee pataan, tappiot voi käyttää vähentämään TP:n veroja joita vielä possa juuri tästä syystä eli verosyistä 7. Nalle. Ei viitti hirveetä riskiä koska nyt on hyvä fiilis toisen rahojen sijoittelusta ja ei hirveesti innosta käydä keskusteluja tyyliin "mihis/miks ne mun massit paloikaan?".

 

Tietääks joku tästä jotain mitä tuulari ei? En nyt sentään lähtenyt uutisia kattelemaan, olis tuularimaine vaarassa..

 

JR:n allokaatioblogi - 29.8.2017 3.24

JR kirjoitti:

Hajanainen sijoitusidea...

2. Onko tää riittävän läpinäkyvää fiksulle pörssirahalle, että seuraavan osarin tullessa tajutaan kyseessä olleen kertaluontoinen erä, eikä kuvitella että vedonlyöntituotot on jotenkin nousussa, jollon tää taas ois aika turhaa askartelua.

 

En usko, että ennen esillenostoasi ainakaan olisi ollut riittävän läpinäkyvää fiksullekaan pörssirahalle. Ensinnäkin on ihan mahdotonta edes 100% avoimen ja rehellisen firman sanoa, paljonko on tuosta tullut satunnaistuottoa koska pitäisi silloin tietää, mikä oikea Mayweatherin kerroin olisi ollut. Sen tietämiseksi pitäisi esim. tietää sovitun matsin todennäköisyys, Mayweatherin randomsekoamisen todennäköisyys (huumepsykoosi jne) ja kaikkea tuollaista, mikä on vain ihan helvetin vaikeaa firmalle tietää ja vaikka tietäisikin, niin olisi kyseenalaista alkaa sitä auki selittämään osarin puitteissa koska ei ole hirveän professionaalia imo väittää osarissa, että "meillä tiedettiin tarkalleen oikea Mayweatherin voiton todennäköisyys ja siksi tehtiin xyz satunnaisvoittoa".

Paljon todennäköisempää imo on se, että nuo satunnaistuotot ei vain ole hirveän merkityksellisiä kvartaalitasolla MUTTA kyllä ne saattavat olla, jos "oikea" todennäköisyys oli vaikka 97% M voitolle ja vaihto valtavaa samoin kuin vaihdon jakautuman vinoutuma.

Nostamisen arvoinen sijoitusidea imo juurikin, koska ainakaan itse en usko markkinoiden siihen oikein reagoineen. Vedonlyöntitietämys on kuitenkin aika sivussa ison rahan pörssitietämyksestä. Itse näkisin, että jos joku vetolafka muuten tuntuisi borderlineltä ostolta, niin tuota voisi käyttää rajatapauksien ratkaisijana koska näkisin, että jos huomattavaa kvartaalitason vaikutusta on, niin tähän vaikutukseen alireagoidaan.

 

 

 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.8.2017 14.33

Matsiin, pikantti yksityiskohta. Nimittäin kaikki mainpointit on pitkälti tässä ketjussa jo sanottu. Itse(kin) pidän Mayweatheria Erittäin todennäköisenä ylikertoimena mutta nämä syyt on täällä tosiaan pyöritelty ja oon itse pyöritellyt niitä PT puolella.

Katsoin eilen pelatessa sivusilmällä Viasat:lta fiilistely "dokumenttia". Näytettiin siis molempien puolien valmistautumista. Altavastaaja treenasi lujaa, Mayweather tyyliin asui ilmeisesti omistamassaan strippibaarissa, osteli autoja, pyöräili Miamin rannalla mallilauman kanssa ja rakenteli leikkitaloja setelitukoista. En muista Mayweatherin treenanneen missään vaiheessa tunnin dokkaria ja Mcgregor ei juuri muuta tehnytkään kuin sparrasi paidatta. Nollalevelillä siis "omg, tosta riidit, Mayweather ei treenaa, altavastaajalla on saumaa!".

Katsoin lopputekstit: "executive producer - Mayweather". Eli siis luo täysin tietoisesti kuvaa, että vetää läpällä ja vihulla on saumaa, lol! Kaikesta videomatskusta saa kuitenkin nyt ainakin ne riidit, että ei Mayweather täysin nistikunnossa ole eli ihan pelikuntoisen oloinen fyysisesti ja henkisesti. Kuka tekee tuollaisen dokumentin itsestään/vihusta ja miksi? Tuskin Mayweather vetää matsin vitsiksi ja häviää läpällä ja dokumentoi sen etukäteen. Itse nään, että on itsellä/nurkkausjengillä näkemys, että matsi on täysin varma voitto ja miksei samantien hypettäisi matsia niin, PPV tulot maksimoituu eli rakennetaan jännitystä. Onhan se kivempi myös voittaa matsi pystyyn kun ensiksi on itsekin ollut luomassa imagoa, että tässä on jotain jännitettävääkin. Toki siis joku pieni pinna on annettava toiseenkin suuntaan eli selkeästi Mayweather ei nyt treenaa/valmistaudu 100% max fokuksella koska haluaa olla tuollaisessa(kin) dokumentissa mukana (häiriötekijä muiden joukossa) mutta itse jotenkin koen tuon äärimmäisenä itsevarmuutena lähtötilanteen selvyydestä. 

Kuten joku aiemmin sanoi: aiempi nyrkkeilyvastustaja sai 3% voitolleen. Mcgregor ei ole nyrkkeilijä.

 

 

 

 

 

Privanet - 30.1.2017 16.36

Aki kirjoitti:

Mie oon aina ihmetellyt kommentteja "En lukenut, mutta oli paska."

Parasta viihdettä tällä kertaa:

"En jaksanut kokonaan lukea mutta johan tämä "Saga furs"-mies (jossen väärin muista, tirsk) myöntää blogissaan alkupuolella, että "mihin koira karvoistaan pääsee", ja täsmentäen ettei privanetistä tiedä itsekään.

Tälläisellä paskalla taas liikutetaan kursseja. Älä ole tyhmä."

Mie täsmennän, että kyllä mie ennnen kolumnin kirjoittamista kävin Privanettiä aika huolella läpi. Keväällä en käynyt. Koirien karvoilla viittasin Privanetin porukkaancool.

Ainakin liikuteltiin kursseja: http://www.kauppalehti.fi/uutiset/pyysing-kritisoi-privanetia-stssa---os...

Huomatkaa Kauppalehden jutusta, että tähän sivustoon viitataan lyhenteellä "ST" joka taas viittaa siihen, että toimittaja kokee ko. lyhenteen kuuluvan yleissivistykseen kuten KL tai STT... :D

Ostin/Myin tänään - 2.1.2017 13.50

Myyty kaikki Anopin UPM:t 23,46e. Nyt ei missään salkussa enää yhtään ko. lappua - hyvän myivät. Myyntiaikatauluun liittyi verojen lankeaminen eli marras-joulukuun teki jo mieli myydä mutta tällä kertaa valitettavasti verojen siirtäminen eteenpäin kasvatti niiden määrää..

USA Vaalit 2016 - 9.11.2016 16.51

Juha kirjoitti:

OMXH25 vaatimattomasti plussalla. En olisi ihan uskonut. 

Oksaharju veikkasi kaksinumeroisia miinuslukuja. Eikä tarkoitus hihitellä tälle, rohkeampaa sanoa selkeesti lukuja menee sitten oikeen tai väärin. Yöllä nukkumaan mennessä S&P500 -futut oli noin miinus viidessä pinnassa, eli verrattaen mukavahan tähän ensimmäiseen Trump-päivään oli herätä.

Mielenkiintoisinta tässä maailmankolkassa nähdä miten USA-Venäjä -suhteet kehittyvät. Antaako Trump Ukrainan "mennä" ja tällä tavoin Putin tyytyy tilanteeseen ja saadaan rauha maahan taas hetkeksi, ja ehkä pakotteetkin poistettua.

En olisi mäkään kyllä uskonut. Ja musta oikeasti oltiin molemmat oikeassa, epätodennäköisiä (tn<50%) asioita tapahtuu koko ajan, eikä suoraan voi sanoa, että olivat väärässä ne, jotka ennakoivat toista tapahtuvaksi jos ja kun sen todennäköisyys oli yli 50%. Mua jo BREXIT:n kohdalla huvitti kun media ilkkui vedonlyöntimarkkinalle joka oli "väärässä" kun ennusti brexitille n. 28% tn ja sitten se tapahtui....minäpä tässä ja nyt ennustan, että neutraalissa arpakuution heitossa next time tulee kakkonen yhden kuudesosan todennäköisyydellä joten jos se tulee, niin olen sitten samalla logiikalla väärässä kuin Brexit-pollit.

Pikkasen kylläkin Jytkyn, Brexitin ja Trumpin perusteella alan epäilemään, että gallubit ei oikein kykene hahmottamaan populismin logiikkaa (esim. aiempien nukkuvien tulo kopeille) ja tässä voisi Euroopan tulevissa vaaleissa olla jopa jotain +EV betsejä tarjolla...tai sitten markkinat hinnoittelee tämän ensi kerralla jo sisään kun "populismi"runi on ollut näin vahva.

 

 

USA Vaalit 2016 - 9.11.2016 9.28

Aseteollisuus? Luulisi euroopassakin nousevan kun NATO suoja on nyt astetta heikompi/epävarmempi.

Vinkkejä yhtiöistä? Onko Helsingin pörssissä mitään? (ala ei tuttu)