Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 5.7.2019 13.35

Se vielä unohtui, että oikeastaan ei ole hirveästi valitettavasti edes väliä, mitä substanssia uutisten takaa löytyy. Täyspäiset antolainaajat kyllä laskevat 1+1 ja Ovaron tavoite laskea uusien lainojen keskikorkoa otti noiden uutisten myötä rankkaa hittiä. Jos lainakorko% ei saada laskuun niin menee pohja merkittävältä käänteeltä ja pohja Ovaron aliarvostukselta. Joidenkin "neukkukuutioiden" arvon loputon pähkäily on puiden tuijottelua jossa ei nähdä metsää eli lainakoron kriittisyyttä tällaisessa toiminnassa.

Serenity: ei ollut edes satkua.

Ovaro (os. Orava) - 5.7.2019 12.19

Serenity kirjoitti:

Olisi kyllä ilo nähdä ärripurri oikeissa töissä, mutta eikö Pyysing käy tätä kauppaa Nordnetin kautta?

Nordnet on nimittäin ollut aika isosti myyntilaidalla eilisestä lähtien... wink

Ok, no jos oikein isosti niin sitten ei taida selittää se, että myin eilen ja tänään anopin Ovaro-position.. ;D Se oli kyllä pyörittämäni salkun suurin yksittäinen osake mutta siltikin tuskin selittää. Harvoin oon ajatellut, että "myydään nyt ja ostetaan (ehkä) myöhemmin halvemmalla takaisin" mutta musta markkina reagoi aika laiskasti varsin kauheisiin kahteen samana päivänä tulleeseen negatiiviseen eli ne mitkä Petteri mainitsi. Näen, että juuri nyt on vaan varsin huono näkyvyys ja vaan liian riskistä kun sekä uuteen strategiaan sitoutunut toimari että pääomistaja heittävät samana päivänä pyyhkeen kehään. Toki toimari parhaassa tapauksessa on saanut keskellä kesää jostain liian hyvän tarjouksen mutta epäilen suuresti kun ajankohta on tämä ja kun kykeessä on niin "projektiluonteinen käänteen yritys" että normi driven toimari ei jättäisi 10kk jälkeen aloittamaansa käännettä katsomatta. Lisäksi, jos joku "liian hyvä tarjous" olisi syynä niin siitä olisi saatettu vinkata hallituksen Pj. lausunnossa mutta sanottiin vain "omasta toiveesta". Pahimmillaan IH näkee, että tätä paskaa ei vain saa ulostettua markkinoille mitenkään järkevään hintaan joten painetaan osinkona ulos jolloin kuranotto ei ole ihan niin läpinäkyvää.

Toisaalta tässä on hyviäkin tulemia, jään tiukasti seuraamaan. Näkyvyys vain yksinkertaisesti nyt niin huono, että en halua tälaista arpaa pitää ja vähän mietityttää, onko toi paskojen infojen päivä tarkoituksella laitettu keskelle aikaa, kun Suomi on eniten lomilla.

Mun 2 cent siis se, että markkina alireagoi imo uutisiin. Jos nelonen menee puhki niin voi sitten samantien kyykätä syvemmältäkin ennen syksyä. Aika hiljaistahan on hyvien uutisten EV lähiaikoina jos firma tosiaan yllätettiin housut kintuissa ja lähtevät aika nollista etsimään uutta toimaria. 

Ovaro (os. Orava) - 4.7.2019 14.38

MentallCase kirjoitti:

Ainoa oikea peliliike on nostaa Aki toimariksi! Aloitus heti (kunhan on selvinnyt Vegasin aikaerosta ja kankkusesta).

 

Kiinnostava idea. Akin mielenliikkeiden julkinen arvioiminen on hankalaa sikäli, että vanhana änkyränä (tämä kaikella rakkaudella mutta fakta) tällaisen peukuttelu saattaa vähentää pinnoja, että Aki innostuu. Mutta olisihan tuo rajallisen ajan projekti missä olisi ihan upsideä Akille ei niinkään palkan kuin oman omistuksensa ja "läppäCV":n kautta. Lisäksi Ovaron viimeisin julkinen strategia vastaa aika hyvin Akin toiveita joten olisihan tuossa ehkä saumaa win-win. Luulisi, että Akia voisi kiinnostaa rahan lisäksi myös läppäCV eli tuollainen pörssiyhtiön toimarin pesti olisi ihan hassu sulka pokeriproon keinutuoliin....mutta tähänkin pätee sama minkä jo sanoin.

Ovaron resurssit palkata pätevä toimari - varsinkin nykymaineella - on varsin nihkeät ja Aki on niitä harvoja päteviä, joilla olisi "oma lehmä ojassa" jo lähtöön ja selkeä intressi ajaa osakkeenomistajien etua kuten Ovaro strategiansa mukaan nykyään pyrkii ajamaan.

Ostin/Myin tänään - 26.6.2019 10.55

Ostettu Nordeaa @ 6,255.

Sais laskea oikeastaan vielä, lisää ostoja putkessa.

 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.1.2019 23.45

Aki Pyysing kirjoitti:

Eilen ja toissapäivänä kieltäydyin noin seitsemäntoista kertaa tarjotusta diilstä. Kaveri jopa esitteli, miten se on voittanut turnauksia Suomessa ja ulkomailla, eli ettei ole mikään lapanen. Joku WSOP-sormus sillä oli sormessa. Pelasin omahaturnauksen headsupia, ja kuvittelin olevani parempi pelaaja, halusin kovasti pystin pelaamalla ja emme pelanneet miun elämää muuttavasta rahasta. Ajattelin väsyttää vastustajani, mutta toisin kävi. Päädyin tilanteeseen, jossa miulla oli 600.000 pistettä, vastustajalla 2,4 miljoonaa ja blindit olivat 60.000/120.000. Vastustaja kysyi, joko vihdoin suostuisin siirtämään rahaa ykköspalkinnosta kakkospalkintoon. Mie sitten suostuin.

 

WTF! Ei oo pokeri kuollut näköjään WSOP-dinosaurustenkaan toimesta.. surprise

Nordea - 26.10.2018 13.13

Nordeaa lisää @7,610.

Ja uutta pilkkiä ineen. (:

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 25.1.2018 14.06

Tuli eilen hajanainen/alustava/mutu sijoitusidea osittain ei-julkiseen tietoon perustuen (en halua yksilöidä ei-julkisia lähteitä) mutta kun en varmaan jaksa lähteä itse toteuttamaan (melkein tarvisi enemmän likvidiä, että olisi järkeä) niin heitetään tänne.

Turun alueella (inc Uusikaupunki) on yllättävän kovaa pöhinää. Osa asioista on tiedossa kuten telakoiden tilauskirjat ja että Uudessakaupungissa alettaisiin kokoamaan 150.000 autoa vuodessa (= Suomesta autojen nettoviejä). Kulisseissa tapahtuu nyt paljon varsinkin koulutukseen liittyen, ko. ankkurityöpaikat kaipaavat ATM tyyliin kaikki mahdolliset (laiva)insinöörit mitä mistään on raavittavissa kasaan (eikä riitä) ja tilauskirjathan on täynnä pitkälle 2020-luvulle. Kuulin asiantuntija-taholta suuruusluokasta 25 miljardia laivojen tilauskirjojen osalta, en osaa ottaa kantaa onko oikea mutta oli asiantuntijanäkemys (noissahan on optioita jatkotilauksista jne eli vaikea tarkasti laskea).

Telakat ja Autotehtaat ovat ankkurityöpaikkoja: niiden ympärille suoran alihankinnan lisäksi kaikki mahdollinen jossa toki palkkataso heikompi mutta luo kuitenkin asuntokysyntää (ravintolat, kaupat, isännöinti, koulut, terveydenhoito, baarit jne jne). Uusien työpaikkojen lisäksi vanhat mestat saavat lisääntyvää kysyntää eli lisääntyvää varallisuutta jota kulkeutuu mm. asuntokysyntään.

Turku ja Uusikaupunki ovat vähän pussin pohjalla eli mahdollinen lisääntyvä kysyntä ja asuntokysyntä kohdistuu aika suppealle alueelle kun monella puolella meri.

 

Kun kuuntelin eilen ja googlailin tänään niin tuli mutu, että noinkohan Turun alueen asuntojen hintojen kehitys biittaisi yleisen kehityksen lähivuosina? 

 

https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/ts-turun-telakka-voi-saada-k...

"Uusien laivojen rakentaminen ajoittuisi vuodelle 2023 ja siitä eteenpäin. Jos optiot toteutuvat, Turun telakalla riittäisi töitä vuoteen 2025 asti."

https://kampanja.opteam.fi/valmet-automotive

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/uudenkaupungin-autotehdas...

"Valmet Automotive on enemmän kuin lähellä uutta tehtaan laajennusta".

 

 

Ostin/Myin tänään - 8.1.2018 14.30

Ostin (semituularina) jotain eka kertaa pitkään aikaan. Sanoin pari kuukautta sitten Anopille, että vaikka kahdessa vuodessa tullut tuottoa 40% niin antaisin mielellään rahansa nyt takaisin koska en enää seuraa pörssiä niin aktiivisesti, että mulla olisi edes näkemystä juuri.

Mitään ei tapahtunut ja kun myin valta-osan Technopoliksista aiemmin niin rahat makaa edelleen Nordnet:ssä.

Heräteostoksena nyt Nordeaa sitten sisään 2min harkinnalla, näin tuulari kelaa: 1. Nalle 2. Hyvä osinko joka piakkoin irtoamassa 3. jotain nyt vois olla nollakorko-oloissa vs. et rahat makaa loputtomasti tilillä 4. Balancen lista tykkää 5. ei se nyt kauheen kalliilta vaikuta 6. jos tulee pataan, tappiot voi käyttää vähentämään TP:n veroja joita vielä possa juuri tästä syystä eli verosyistä 7. Nalle. Ei viitti hirveetä riskiä koska nyt on hyvä fiilis toisen rahojen sijoittelusta ja ei hirveesti innosta käydä keskusteluja tyyliin "mihis/miks ne mun massit paloikaan?".

 

Tietääks joku tästä jotain mitä tuulari ei? En nyt sentään lähtenyt uutisia kattelemaan, olis tuularimaine vaarassa..

 

JR:n allokaatioblogi - 29.8.2017 3.24

JR kirjoitti:

Hajanainen sijoitusidea...

2. Onko tää riittävän läpinäkyvää fiksulle pörssirahalle, että seuraavan osarin tullessa tajutaan kyseessä olleen kertaluontoinen erä, eikä kuvitella että vedonlyöntituotot on jotenkin nousussa, jollon tää taas ois aika turhaa askartelua.

 

En usko, että ennen esillenostoasi ainakaan olisi ollut riittävän läpinäkyvää fiksullekaan pörssirahalle. Ensinnäkin on ihan mahdotonta edes 100% avoimen ja rehellisen firman sanoa, paljonko on tuosta tullut satunnaistuottoa koska pitäisi silloin tietää, mikä oikea Mayweatherin kerroin olisi ollut. Sen tietämiseksi pitäisi esim. tietää sovitun matsin todennäköisyys, Mayweatherin randomsekoamisen todennäköisyys (huumepsykoosi jne) ja kaikkea tuollaista, mikä on vain ihan helvetin vaikeaa firmalle tietää ja vaikka tietäisikin, niin olisi kyseenalaista alkaa sitä auki selittämään osarin puitteissa koska ei ole hirveän professionaalia imo väittää osarissa, että "meillä tiedettiin tarkalleen oikea Mayweatherin voiton todennäköisyys ja siksi tehtiin xyz satunnaisvoittoa".

Paljon todennäköisempää imo on se, että nuo satunnaistuotot ei vain ole hirveän merkityksellisiä kvartaalitasolla MUTTA kyllä ne saattavat olla, jos "oikea" todennäköisyys oli vaikka 97% M voitolle ja vaihto valtavaa samoin kuin vaihdon jakautuman vinoutuma.

Nostamisen arvoinen sijoitusidea imo juurikin, koska ainakaan itse en usko markkinoiden siihen oikein reagoineen. Vedonlyöntitietämys on kuitenkin aika sivussa ison rahan pörssitietämyksestä. Itse näkisin, että jos joku vetolafka muuten tuntuisi borderlineltä ostolta, niin tuota voisi käyttää rajatapauksien ratkaisijana koska näkisin, että jos huomattavaa kvartaalitason vaikutusta on, niin tähän vaikutukseen alireagoidaan.

 

 

 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 26.8.2017 14.33

Matsiin, pikantti yksityiskohta. Nimittäin kaikki mainpointit on pitkälti tässä ketjussa jo sanottu. Itse(kin) pidän Mayweatheria Erittäin todennäköisenä ylikertoimena mutta nämä syyt on täällä tosiaan pyöritelty ja oon itse pyöritellyt niitä PT puolella.

Katsoin eilen pelatessa sivusilmällä Viasat:lta fiilistely "dokumenttia". Näytettiin siis molempien puolien valmistautumista. Altavastaaja treenasi lujaa, Mayweather tyyliin asui ilmeisesti omistamassaan strippibaarissa, osteli autoja, pyöräili Miamin rannalla mallilauman kanssa ja rakenteli leikkitaloja setelitukoista. En muista Mayweatherin treenanneen missään vaiheessa tunnin dokkaria ja Mcgregor ei juuri muuta tehnytkään kuin sparrasi paidatta. Nollalevelillä siis "omg, tosta riidit, Mayweather ei treenaa, altavastaajalla on saumaa!".

Katsoin lopputekstit: "executive producer - Mayweather". Eli siis luo täysin tietoisesti kuvaa, että vetää läpällä ja vihulla on saumaa, lol! Kaikesta videomatskusta saa kuitenkin nyt ainakin ne riidit, että ei Mayweather täysin nistikunnossa ole eli ihan pelikuntoisen oloinen fyysisesti ja henkisesti. Kuka tekee tuollaisen dokumentin itsestään/vihusta ja miksi? Tuskin Mayweather vetää matsin vitsiksi ja häviää läpällä ja dokumentoi sen etukäteen. Itse nään, että on itsellä/nurkkausjengillä näkemys, että matsi on täysin varma voitto ja miksei samantien hypettäisi matsia niin, PPV tulot maksimoituu eli rakennetaan jännitystä. Onhan se kivempi myös voittaa matsi pystyyn kun ensiksi on itsekin ollut luomassa imagoa, että tässä on jotain jännitettävääkin. Toki siis joku pieni pinna on annettava toiseenkin suuntaan eli selkeästi Mayweather ei nyt treenaa/valmistaudu 100% max fokuksella koska haluaa olla tuollaisessa(kin) dokumentissa mukana (häiriötekijä muiden joukossa) mutta itse jotenkin koen tuon äärimmäisenä itsevarmuutena lähtötilanteen selvyydestä. 

Kuten joku aiemmin sanoi: aiempi nyrkkeilyvastustaja sai 3% voitolleen. Mcgregor ei ole nyrkkeilijä.