Olet täällä

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 4.8.2019 10.24

Joo, kyllähän in-patient -kolonoskopioissakin riittää tahkottavaa, jo pelkästään USA:n volyymeillä. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen keissi, otin pienen longin nyt. Täällä siis myös yksi lisälukija sun MOTS-pohdinnoille. Kurssi mataa alimmillaan, liikevaihtoahan MOTS ei käytännössä ole vielä aikaiseksi saanut eli loppuvuosi on melko kriittinen kun kerta ovat nyt alkaneet oikeasti markkinoita Pure-Vu kakkosta endoskopiayksiköille.

Pieni mörkö on myös se, miksi VC-t eivät rahoittaneet MOTS:ia pidemmälle, miksi he listautuivat pörssiin noin aikaisessa vaiheessa...

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 16.7.2019 14.01

Motus GI:n liittyen:

Esittelyissä käy ilmi että Motus GI markkinoi Pure-Vu:ta tänä vuonna vain sairaaloille. Suurin ongelmahan on tosiaan potilailla, jotka otetaan gi-kanavavuodon (ja yleistilan / alle 90 Hb:n) vuoksi osastolle ja sitten haluttaisiin tehdä kolonoskopia (CSK) sairaalajakson aikana. Ja em. tyhjennykset onnistuvat huonommin vs terve hyväkuntoinen ihminen tekee tyhjennykset rauhassa kotonaan elektiivistä toimenpidettä varten.

Mikä on arviosi markkinasta: sairaaloiden “subakuutit” CSK:t vs. elektiiviset CSK:t? Tiedän, että puuttellinen tyhjennys haittaa myös elektiivisiä toimenpiteitä mutta haittaako se siinä määrin että julkisen puolen elektiivinen toiminta / yksityiset terveysjätit hankkivat laitteen gastroenterologeilleen? Eli jääkö masiina yo- ja keskussairaalatasolle vai näetkö että tässä olisi jokaisen kolonoskopistin pakko saada -apulaite?

Ja mikä tuon Pure-Vu 2gen:n hinta on? Oletan että “sleeve”, joka puetaan skoopin kylkeen on kertakäyttöinen. Eli tahkotaanko rahaa laitteen lisäksi kertakäyttöisten lisäosien kanssa kuinka paljon. Tarkempaa nippelidataa tuntuu löytyvän heikosti firman sivuilta. Toisaalta olen myös huono kaivamaan kun ei kerralla löydy…

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 15.7.2019 21.36

Kiitos jälleen, erittäin mielenkiintoista seurata ajatuksiasi biopharma-lafkoihin liittyen yes

Hemingwayz - 9.3.2019 12.04

Kiitos Viikon kuumat linkit -artikkeleista. Hyvä paletti lukemista ja katsottavaa, suurin anti allekirjoittaneelle ovat etenkin ulkomaiset lukusuositukset, videot ja artikkelit. Sitä kun tuppaa urautumaan ja lukemaan vain kotimaista tuotantoa. Virkistävää!

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.2.2019 10.42

Ramadaniin liittyen oman aiemman vuorokausirytmin vastainen syöminen on erittäin merkittävä tekijä arvioitaessa vaikutusta vointiin. Ihmiset kuitenkin tekevät silloin (osa) fyysistäkin työtä päivisin ja sitten illalla kun normaalisti menevät nukkumaan aloittavat ruuan syömisen. Itse uskon että siinä vesittyy kaikki paastoamisen mahdolliset hyödyt.

Em aiheeseen liittyen löytyy jotain tutkimuksia, miten sirkadiaaninen rytmi  vaikuttaa ruuansulatushormonien erittymiseen, pitääpä kaivella onko aiheesta tullut lisää julkaisuja.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 3.9.2018 21.39

Kiitos erittäin mielenkiintoisesta blogista, jatka samaan malliin. On lähes hengästyttävää, että painat samaan aikaan lääkiksessä preklinikkaa (tai ehkä jo klinikkaa) ja suollat tänne kattavaa pohdintaa biopharma-firmoista ja lisäksi treidaat ohessa.

Itse oon lukenu ton Ark Fundsin boss lady Cathie Woodin ajatuksia ja se ainakin osaa muotoilla geeniterapia-asiat niin, että meinaan aina sillä sekunnilla juosta maniassa ostoksille.  Ongelma on just se, että mitään koko markkinaa kattavaa ETF:ää ei edes tee mieli ostaa. Yksittäisten firmojen analysointi vaatisi taas jo todella kovaa osaamistasoa ja lopulta jään näiden kahden valinnan limboon ja ostan jotain aivan muuta sektoria...

 

Tomi Haataja kirjoitti:
  • Geeniterapia ei ole sijoittajien keskuudessa vielä ihan niin mainstream kuin voisi luulla, mutta on silti erittäin iso mahdollisuus, että positiivisten tutkimustulosten myötä suuret massat saattavat rynnätä näiden pariin nostaen arvostukset pilviin.

Tää on just näin.  Väitän, että hyvin pieni osa sijoittajista edes pystyy hahmottamaan sitä tilannetta kun perimän sekvensointi viekin  vuonna 2022 vain joitakin minuutteja ja maksaa paria hassua roposta. Se tulee oikeasti muuttamaan tiettyjen sairauksien hoidon ja vieläpä erittäin radikaalisti. Väitteen, että tilanteen hahmottaminen on hankalaa sijoittajille perustan sille, että kun olen käynyt kuuntelemassa kotimaisia alan huippututkijoita (mm. Aarno Palotie) ja heistäkin välittyy sellainen lapsenomainen innostus kun he eivät oikein vielä tiedä mihin tämä koko juna on etenemässä niin miten sitten edes hedge-fundit asiantuntijoineen voisivat pitää markkinat tehokkaina?

Summa summarum, geeniterapian suhteen tulee erittäin jännittävät seuraavat 10-15 vuotta ja junaan aion hypätä jossain muodossa. Ehkä tuo mainitsemasi equal weight -tyyppinen salkku, jossa otetaan riittäviä EV + heppoja salkkuun pieni kasa, voisi olla pohtimisen arvoinen ratkaisu allekirjoittaneellekin.

Citycon - 26.8.2018 20.24

Joo, huono termivalinta multa. Pohdin orgaanisella kasvulla juurikin tuota vuokriennostopuolta / muuta rahastuspuolta noihin piikkipaikan "korvaamattomiin" kiinteistöihin liityen. Katzman viittasi Whole Foodsiin ketjun myymälöihin, jotka ovat hänen mukaansa erityisen hyvillä paikoilla. Ja jos Amazon kehittää sinne jonkun pakettiautomaattisysteemin, jonka kauttaa toimitetaan esim. tuhansia paketteja /päivä niin miten sen valjastat rahaksi. Kiinteä vuokra vai jopa vuokra sen perusteella kuinka paljon paketteja kulkee sen läpi? Viimeksi mainittu oli siis vain omaa pohdintaa. Tämähän liittyi siihen, että "viimeinen maili" on nettikaupoille se kallein osa toimitusketjua. Näin ollen nämä pakettiautomaattihässäkät lienee toistaiseksi kova sana. Kunnes dronet tuovat paketit suoraan avoimesta ikkunasta...

Citycon - 23.8.2018 12.50

Katsoin videon, lyhyt pätkä mutta sitäkin enemmän mielenkiintoisia näkökulmia.  Katzman ei kuitenkaan avaa miten tämä ydinpaikkojen kiinteistöihin keskittyminen muutetaan pitkässä juoksussa kasvavaksi tulokseksi esim. 20 vuoden horisontilla? Nostetaan vuokria aina vaan? Ymmärsin kuitenkin, että he möivät ison osan kiinteistöistä paikoilta, joissa toinen kiinteistösijoitusfirma voisi melko helposti rakentaa vastaavantyyppisen keskuksen vaikka aivan viereen. Mistä he repivät orgaanisen kasvun? Halvalla nuo Manhattanin ja Lontoon ydinpaikkojen kiinteistöt eivät varmasti irtoa.

Taaleri - 13.8.2018 20.05

Taaleriin liittyen olisi mukava kuulla sijoitustietolaisten mielipiteitä. Inderesin Vilén saa osien summa -pohdinnoissaan tilanteen kuulostamaan varsin houkuttelevalta (jos esim Garantia + Fellow Finance laitetaan jossain vaiheessa lihoiksi). Itse avasin pienen position alkuvuodesta kun vakuutuin johdon kyvykkyydestä yritysjärjestelyjen suhteen. Keskusteluissa tai foorumeilla Taaleri ei tunnu herättävän tunteita juuri suuntaan eikä toiseen.